- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #24.521
ben sürpriz özürlüyüm canım ne desem inan bilenmedim benim bir ay önceden ne yapsam diye telaş başlar birde elime yüzüme bulaştırırım eşimde anlarinternette orjinal fikirler oluyor genelde bende oradan çalıyorum
günaydın kızlar bugün yine rüyalar kabuslar birbirine grdi bende doğum yapcakmışım 29 ekimmiş gidiyorum doktorum yok başka bi doktor gelmiş suni sancı veriolar bana sonra çantayı evde unuttum diorum annem dio aman nolcak sanki bebek çıplak kalacak benim geceliğim yok diorum bunları çarşıya gönderiorumeşim mavi hastane çıkışı almış olmaz bunlar diorummm kız beim bebeğim beyaz olsaydı diorum,kocaman tulumlar almışlar yaa bunları anca 5 yaşında giyer diorum,ben korkuom sezeryan olcam diorum ayyy aman allahım iğne yapıolar kolum nasıll yanıokafayı yedim iice bi de erdim geliba gece kapıyı kapatıodu eşim yatak odasının dedim ki sıkı sıkı kapatma deprem olursa kaçamayız ve gece deprem olmuş iiki duymadım çok korkardım eşim duymuş,komşular duymuş
Allah hayırlara cıkarsın ruyanızı... Odaklandıgımız seyler her zaman en kotu seklıyle ruyamıza gırıyor, ben henuz doğumla ılgılı entrıkalı ruyalara baslamadımama evlenmeden bıkac gun once facıa bı ruya gormustum, nıkaha gıdıcez gelıngılım hazır degılmıs aman nolcak kadıfe bı elbıse gıy dıyoorlar, balayı cantam hazır degıl, nıkah 5 te saat 4,30 olmus esım hala trafıkte benı almaya gelıyormus, en son hungur hungur aglayıp kendımı balkondan asagı attım duserken uyandım yataktan dustum
Neye odaklanırsak o gırıyor ruyamıza...
alamadım randevu canım keşke alabilmiş olsam doktorum 40 dk uzağımda eşimle gidiyoruz haftaiçi ikimizinde izin alması sıkıntı olduğundan sadece cumartesi günleri gidebiliyoruz. Dr da cumartesi doluymuş. Cumartesi eşimin orda işi var bende şansımı deneyeceğim belki rica edersem bebişim kıpraşmıyo dersem alır beni de randevusuz :) BUARADA BENDE RÜYAMDA DOKTORA GİTMİŞİM. (AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ MİSALİ) BEBİŞİM AMUDA KALKMIŞTI RESMEN KARNIMDA YANİ TAM DOĞUM POZİSYONUNDAYDI. BAŞI ÇIKTI ÇIKACAK. HAYIR OLSUN İNŞALLAH HEPİMİZİN RÜYALARI
günaydın kızlar
ben sizinle vedalaşmaya geldim
ama gitmeden sizden bir ricam olacak. hamilelerin duası kabul olur derler ya; benim oğlum için dua eder misiniz?
daha önce bahsetmiştim. ayrıntılı ultrasonda bebeği besleyen damarların akışı az çıkmıştı. 2 hafta sonra bakalım demişti.
bu kontrolde de bir değişiklik çıkmadı.
şu an için sorun olmaz ama bebeğin kilosu arttıkça vücudun kan pompalamakta zorlanır bu da yüksek tansiyona sebep olur dedi.
bu duurmda 32. haftada bebeği alıp 1 ay küvözde yaşatmak gerekebilir dedi
dedi de dedi işte
o kadar üzgünüm ki.
kendimi olumlu düşünmeye zorluyorum.
bu zamana kadar çok rahat bir hamilelik geçirdim. bir kere bulantı, kusma dahi yaşamadım. hep Rabbime güvendim, sığındım.
olumlu olmanın faydalarını yaşadığımı düşündüm.
bu haber beni yıktı.
elimden bişey gelmiyor.
tüp bebekle olan bir hamilelik
Rabbim acısını göstermesin bebeğimin inşallah
eğer bana dua ederseniz çok sevinirim
hepinizi öpüyorum ve hayırlı hamilelikler, doğumlar diliyorum şimdiden
kendinize ve yeğenlerime iyi bakın
Selam kızlar,
Bebişleriniz için alışverişe çıktınız mı?
Biz daha çıkmadık mayıs ayının ortalarında çıkmayı düşünüyoruz geç mi kaldık acaba?
Kendim gördükçe takım ve çıtçıtlı badilerden aldım tulum hiç içime sinmiyor hem sıcak olacak hemde bacak mesafesi çok kısa
beni öyle birşeyin içine koysalar asla rahat edemezdim herhalde.
Ayrıca neler alacaksınız önemli olanlar neler, hangilerini önerirsiniz.?
Bu arada uyuyamamaktan şikayetçisiniz ya.. Benim kanamalarımdan dolayı Progestan 200 mg. kullanıyorum. akşamları alıyorum, uykuya bir dalıyorum ki uyandırabilene aşk olsun :)
cnm ben hıc sut ıcemıyordum. bebegımın bole durumu oldugunu ogrenınce ıcmeye basladım mecburen gunde yrm lıtre ıcıyorum. 3.5- 4 lıtre su ıcmeye basladım. meyvelerın bırı gelıyor bırı gıdıyor ozellıkle elma yenmesının ıyı oldugunu okudum. şekerım var bıde 2 saatte bır yemeye ozen gosterıyorum. beyazlar yasak artık bana. tam tahıllı ekmege gectım. durumu ogrendım bu sısteme gectım. 10 gun sonra bebegım cok guzel kılo almıstı.... sütü şiddetle tavsıye edıyorum!!!!
allahım nasıp edıcek ıns. sıkma canını. kan sulandırıcı bende kullandım. baktık olmuyor hergun ıgne vurunmaya basladım karnımdam. kendım yapıyorum. clexan. bır sor dr una ıstersen. sık sık kontrol sart zaten oledır de aklında olsun. 28 ılk etabımız cok az kaldı baksana
5N1Ke ve Mulbberrycim,
sanırım durumlarımız çok paralel, ben 13.haftamdan beridir kan sulandırıcı kullanıyorum ve hiç bir düzelme olmadı durumumda,
5 farklı doktorla görüştüm hepsinin söylediği ortak şeyler,
senin erken haftanda başladığı ve her iki damardada sorun olduğu için sen de düzelme olmaz ve bebeğini erken almak zorunda kalabiliriz gibi şeyler söylediler,
hatta bi tanesi direk yüzüme bebeğin anne karınında ölebilir bile dedi,
en son 23.haftamda girdim durum yine aynıydı,
artık doktorlara kulak asmıyorum, ben hiç de ona*lrın dediği gibi olmayacağını düşünüyorum,
sadece dediklerini yapıp verdikleri ilaçları kullanıyorum, bir de beslenmeme dikkat ediyorum gerisi de Allaha emanet,
sonuçta bizim gibi olup normal haftasında ve sağlıklı doğum yapan da çok insan var,
ben hepimiz adına çok inanıyorum inşallah güzel olacak...
Günaydın kızlarr :) uykusuzluk şikayetleri başlamış ben ilk üç ayımda çok çektim uykudan Allah'a çok şükür şimdi iyiyim ama son bir iki ay uyuyamıcaz galiba çevremdeki hamişlerden biliorum sonra bebişler gelince hiç uyuyamıcaz benim oğlan çok hareketli hiç durmuo ayaktayken bile tepiklio bazen canımı fena yakıo gece hele uyuma pozisyonu alınca alttan üstten iyice kuduruo bende iki akşamdır yattığımda Mozart dinletiorum ona sakinliyo belki böylece uyku alışkanlığı kazandırabilirim ona
Kızlar şeker konusunda sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum. Benim daha önceden insülin direncim olduğu için ve ailemde de şeker geçmişi bulunduğu için doktorum 13. haftamda 75grlık şeker yüklemedi yaptırdı bana. Açlık değil ama tokluk şekerlerim yüksek çıktı. Ardından diyetisyen.. Ardından endokrinoloji uzmanı.. 13. haftamdan beri dikkat ediyorum
Bununla ilgili beslenme önerilerinde bulunabilirim sizlere:
Beyaz olan herşey şekeri direk fırlatıyor. Pirinç pilavı yemem direk şekerimin fırlamasını sağlıyor mesela. Az miktarda bulgur pilavı yine şekerimi dengeli tutabiliyor.
Ekmek konusu ise fırından aldığım kepekli ekmek bile fırlatıyor şekerimi çünkü onlar aslında beyaz ekmeğin kepek ile esmerleştirilmiş haliymiş. UNO TAM TAHILLI ekmek bu konuda bir numara.
Canınız çok çikolata isterse Guerlain diye bir marke var, büyük marketlerde satılıyor ondan alabilirsiniz.
Sürekli olarak yemek yemeniz de gerekiyor tabi.. Yemediğinizde elleriniz ayaklarınız titriyor
Ben günde 4 kez ve her gün şekerimi ölçüyorum haftalardır. Düzenli olarak devam edebilyordum fakat geçen haftaki Maldivler seyahatimizde şekerim yüksek seyretti. Oranın tadı, tuzu, baharatı filan.. Ve kızımın genel olarak 1 hafta öndeyken, karın çeperi 10 gün öne geçmiş, biraz daha ilerlemiş. Oyüzden bu hafta çok ama çok sıkı diyetteyim, şuanda hiç sınırı aşmadım çok şükür. İnsülinlik duruma bu haftadan sonra karar verilecek.
Gebelik şekerinin de 22. haftadan sonra yapılmasının sebebi, bu haftadan sonra plesentadan salgılanan hormonlar şekeri yükseltmek için devreye giriyormuş ve o yüzden testler bu haftaya bırakılıyormuş. Fakat bende önceden şeker varmış, oyüzden 11 haftadır çekiyorum bunu
Şekerin bebeğe etkisi ise sadece iri bebek olayı değilmiş.. Kan akışında sorun olabilirmş, suyu çok fazla artarmış ve erken patlarmış bu da erken doğuma sebep olabilirmiş vs. Şeker çok tehlikeli bir konu kızlar, aman atlamayın dikkat edin...
Aynen öyle canım dün izinliydim evde sürekli ayaktaydım sonra bir an aklıma geldi ben bugün hiç hissetmedim diye iş yerinde otururken daha net hissediyorum ayaktayken duyulmuyo pek,dediğin gibi biraz daha var galiba bizim net hissetmemize
merhaba canım,bende kan sulandırıcı ve aspirin kullanıyorum.bebeği nasıl etkiliyor?riskleri nelerdir?28. hafta?ne olur bana bilgi verin,çok merak ediyorum.
günaydın kızlar
ama gitmeden sizden bir ricam olacak. hamilelerin duası kabul olur derler ya; benim oğlum için dua eder misiniz?
daha önce bahsetmiştim. ayrıntılı ultrasonda bebeği besleyen damarların akışı az çıkmıştı. 2 hafta sonra bakalım demişti.
şu an için sorun olmaz ama bebeğin kilosu arttıkça vücudun kan pompalamakta zorlanır bu da yüksek tansiyona sebep olur dedi.
dedi de dedi işte
o kadar üzgünüm ki.
bu zamana kadar çok rahat bir hamilelik geçirdim. bir kere bulantı, kusma dahi yaşamadım. hep Rabbime güvendim, sığındım.
bu haber beni yıktı.
elimden bişey gelmiyor.
Bende öyle antidepresan icmiş gibi tuvalete zor kalkıyorum. Esim bu ilaca bayıldı normalde geceleri uyutmuyordum onu :)
Şekerden bende çok korkuyorum. Ailem seker hastası ve hamile kalmadan once bende prediabet çıktı ilaç kullandım 20 kilo verdim. Normal seviyeye indi . Su an açlık testlerinde sorun görünmedi . Ama benim bebeğimde 8 gun onden gidiyor suyum tam sınırda doktor çok diyemem dedi. 13 kilo aldım birde. Ama doktora yüklemeyi erken yapsak mı dediğinde gerek yok bunlar normal dedi telaş etme falan dedi. Bakalım 11 Mayıs'ta yüklemem ne cikacak
günaydın kızlar
dedi de dedi işte
o kadar üzgünüm ki.
bu haber beni yıktı.
elimden bişey gelmiyor.
arkadaşlar aranızdqa lierac krem alanlar vardı. hangi siteden almıştınız memnun kaldınız mı bende sipariş vermeyi düşünüyorum
arkadaşlar aranızdqa lierac krem alanlar vardı. hangi siteden almıştınız memnun kaldınız mı bende sipariş vermeyi düşünüyorum
gelişimi nasıl luboyf haftasıyla uyumlu gidiyor mu ?
inşallah atlatıcaz bugunleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?