2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aaaaa doğum hikayeleri başlığımızı açmış birisi şimdi gördüm Önümüzdeki ay başlanır mı acep yazılmaya :18:

aynen katılıyorum...
biz ömer musab ismini koyacağız dediğimizde bizi vazgeçirmek isteyenler bile oldu
ömer güzelde musab neymiş söylemesi zor ömer bulut nasıl mesela diye akıl veren bile oldu
ama biz eşimle özellikle sahabe isimlerinden olsun istedik
karşı çıkanlara da bıkmadan bu isimlerin ne kadar özel ve değerli insanların isimleri olduğunu anlatıyoruz...
sonrasında beğenen beğeniyor, beğenmeyenlerde hiiç umurumda değil walla

selam kızlar epeydir yazamadım geçen hafta 1 haftalığına memlekete gittik geldik kazasız belasız çok sükür bugünde bebeğimizi görmeye gittik masallah herşey yolunda dedi drumuz sizler nasılsıznız herkessler iimi bebişler de iidir inş bizde isim düşündük sonunda ayşe şevval olucak inş soy adımızla birleşince baş harflerinden AŞK çıkıyor aşkımızın meyvesi güzel bebeişimiz bizim rabbim cümlemizi sağsalim bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin

iştee buuuu

Arkadaşlar çok moralim bozuk dün doktora gittik özele ilk defa gittim o doktora dediki karın çevresi 3 hafta geriden geliyor kafası haftasıyla uyumlu bisürü şeyler söyledi daha önce devlet hastanesinde bisürü doktoa gittim kimse böyle bişey söylemedi dedim.ama bugun internete girip araştırdığımda hamileliğin son üç ayında bebeğin gelişiminin durup gerileyeceğinden bahsediyo karın çvresi diğer ölçümlerle uyumsuz olması riskliymiş 2 hafta sonra bidaha gitcez bebek kordonundan oksijen ve besin geçişi azlığından jkaynaklanbabilir diyor nette çok kafam karışık.beslenmeme okadar çok dikkat edioyrumki çok şaşırdım dokotr böyle söyleyince

aynen öyle ...
cidden mii kız ne güzell çokk sevindimm benim de öyle haa bir de Elif varrr ama o yiğenimin ismi yoksa Elif de koyabilirdim.

poliiii beğendiğimiz isimlerde bu kadar benzerlik olur :13:
elif de benim kendi ablamın kızının ismi yani yeğenimin
ismini de teyzeleri olarak biz koymuştuk
elifiiim ilk göz ağrımız bizim
ailemizin ilk torunu birtanemiz :118:

günaydın hamişler bu sabah uykudan çok güzel uyandım sebebi ise minicik kızımı prensesimi gördüm öyle güzeldi ki benim 2 tane gamzem var onunda 1 tane vardı öyle çok sevindim ki kızımın hep gamzeli olmasını istemişimdir inşallahda olur sabah eşime anlattım gülüştük uyandığımdan beri aklımda rüyam var inşallah gerçek olur

canım bir de doppler ultrasona girip damarların durumuna baktırsaydın, o durumda kan sulandırıcı falan veriyolar bebeğe daha fazla besin ve oksijen akışı için

gunaydin hamisler cok sicak nefes alamiorum sizde oylemisinix heryeromdem ates cikio sanki
bazen banada oluyo ama benim sıkıntım daha çok burun tıkanıklığı yüzünden gece uyuyamıyorum bazen en ii ılık duş gelio bana napıcaz bilmiyorum

inş sorun çıkmaz canım ilerleyen haftalarda gelişme geriliği olbiliomuş bende okumuştum gerçekten hamile olmak ne kadar güzelse o kadarda sıkıntılı nette değelere bakınca karın cevresi ölçümleri nasıl e gebelik nette yazıo baktınmı hiç

canım bir de doppler ultrasona girip damarların durumuna baktırsaydın, o durumda kan sulandırıcı falan veriyolar bebeğe daha fazla besin ve oksijen akışı için

canım plesantayı tam göremedi doktor kalp sesini dinledik bu doppler dedi kan akışı normal dedi vitamin verdi bugun alıcam kan hapı içiyorum ferrum fort onun faydası pek yok içmene gerek yok dedi kan sulandırıcı söylemedi bidahkine sorarım çok sağol bilgin için

baktım canım benim 22 cm orta değer 26 yüksek değer 30 du heralde yani benim 4 cm küçük

bak ne diycem ben ilk kızıma hamileyken bi arkadaşım bana bi ayva getirdi ve dedi ki bunu ye ve her lokmada yanağına sür ve salavat getir(allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed)
bende öyle inanarak yedim ki hatta her ayva yeyişte yanağıma sürdüm veee kızımın yanağında gamzesi var teyzesi..
birşeyi çok inanarak yaparsan oluyorr.inşallah Allah senin de gönlüne göre versinn

rüyası bile çok güzelken kendileri kimbilir ne kadar güzelerdir arada karmımı açıp bebişimi sevesim var oyy kuzum benim bend esıf güzel olsun gamzeli olsun diye ayva yedim sevmeme rağmen ilmihalde bile geciyodu okumuştum ayva yiyenin çocuğu güzel olur yazıyodu inş sağ salim kavuşuruz meleklerimize

İsimlerin anlamlarına bakarken bir yazı buldum nette, paylaşayım dedim :)
Kızlar YAĞMUR isminde tanıdıklarınız varmı karakterleri huyları nasıl acaba

POZİTİF İSİMLER TERCİH EDİN
Akrofonolog, yani isim bilimci Haluk Kemal Cebe, ailelerin, çocuklarına isim verirken pozitif isimleri tercih etmeleri gerektiğini söylüyor. Çünkü taşıdığımız isimler, hayatımızı olumlu veya olumsuz etkiliyor. Cebe isimlerin, harfsel ve anlamsal titreşiminin kişilerin karakterlerini de etkilediğini söylüyor: "İsimlerin anlamlarına dikkat etmek gerek. Ayrıca nasıl bir mesaj verdiği de çok önemlidir. Pozitif isim derken sesli harfle başlayacaksa A harfi ile başlayanlar tercih edilmeli. İsim içinde s, p, l, k, m, d, z gibi sessiz harflerin bulunması iyi olur," diyor. İsim seçerken dikkat edilen kriterlerden biri de mana. Çocuklarına anlamlı isimler vermek isteyen ebeveynler daha dikkatli davranıyor. Ama öyle tuhaf durumlar var ki, insan şaşırıp kalıyor. Mesela yaygın olarak çocuklara verilen isimler arasında en dikkat çeken Ecrin ismi, aslında Kur'an referanslı bir isim olduğu için muteber gibi kabul edilse de anlamının 'ücret, karşılık' manasına geldiğini öğrenmek hayal kırıklığı yaratıyor. Kur'an referanslı isimler seçilirken son yıllarda bir dikkatsizlik söz konusu olmalı ki, geçtiğimiz günlerde Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk kamuoyunu, "Kur'an'da geçen her kelimeden isim olur mantığı ile düşünülmemeli," diye uyarmıştı. İlahiyatçı Prof. Dr. Vecdi Akyüz de, Kur'an'da yer alan veya Arapça kelimelerden isim vermenin bir zorunluluk olmadığını, anlam bütünlüğü kazanmamış ya da iyi anlam taşımayan kelimelerinin sırf Kur'an'da geçiyor diye, isim olarak kullanmanın da son derece yanlış olduğunu söylüyor.

İSİM DEĞİŞTİRİLEBİLİR
Akyüz, son zamanlarda anlamına bakmaksızın çocuklara verilen isimlerle ilgili olarak aileleri uyarıyor: "Örneğin Kur'an'da yer alan Aleyna (üstümüze), Minal/Minel (-den, -dan), Yevmiddin (din/hesap günü), Venhar (kurban kes) isim olmaya elverişsiz sözcükler. Bu kelimelerden çocuklara ad verilmesi bilinçsizce yapılıyor. Anne ve babaların çocuklarına bu tür isim vermemeye özen göstermeleri gerekir," diyor. Akyüz, çocuğun isminin, çocuğun kişiliği ve yaşayışı üzerinde derin ve kapsamlı etkilere sahip olduğunu, hatta ölüm sonrasında bile ismin kişinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtiyor. Akyüz "Kişinin adı, onun toplum içinde tanınmasına, ferdileşmesine ve ayırt edilmesine yaradığından, şahsiyetinin önemli bir unsurudur," diyor. Prof. Dr. Akyüz "Hz. Muhammed'in, 'Siz, kıyamet gününde, kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız. Öyleyse, isimlerinizi güzel yapın.' hadisi, adın güzelliği ilkesinin yanında, güzel olmayan isimlerin değiştirilmesi hakkının bulunduğunu belirtir. Değişik sebeplerle, Hz. Muhammed bazı çocukların ve hatta pek çok yetişkin kişinin 'güzel olmayan' isimlerinin değiştirilmesi için uyarılarda bulunmuş, hatta onları bizzat değiştirmiştir. Bütün bunlara rağmen, ismini değiştirmek istemeyenlere herhangi bir şey dememiştir," diyor.

HER DEĞİŞİM İSİMLERE YANSIYOR
Türkiye'nin yakın geçmişinde yaşanan siyasal, sosyal ve kültürel değişim isimlere de yansıdı.1930'larda öz Türkçenin baskın olması nedeniyle Mete, Teoman, Tekin, Alp, Olcayto, Olcay gibi isimler öne çıkarken, 1970'lerde Türkiye'nin ideolojik çalkantılar isimlere de yansıdı. Bu dönem doğan çocuklara Barış, Devrim, Deniz, Alperen gibi isimler verildi. 1980'lerden sonra liberalizmin getirdiği rüzgârla birlikte geleneksel isimlerin yanı sıra Berk, Melisa, Melis gibi isimler de hayatımıza girdi. 2000'lere geldiğimizde ise ailelerin sıra dışı isimleri tercih ettiğini görüyoruz. Bu dönem tercih edilen isimler gerçekten ilginç: Acun, Ahsen, Andaç, Armağan, Asutay, Bars, Bayhan, Canel, Çelen, Darcan, Ener, Erem, Girgin, Güçhan, Çetin, Güntan, Jerfi, Keyhan, Oflaz, Pamir, Pars, Pozan, Renan, Saner, Sazak, Serter, Songur, Uçkan, Utku, Ulaç, Utkan, Uzay, Ülker, Zorlu...

YILLARA GÖRE POPÜLER İSİMLER
1980-1990: Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet ve Ali; 2000-2005 yılları arasında Merve, İrem, Yusuf, Furkan ve Emre öne çıkan isimler. 2006-2009 yılları arasında ise Elif, Yağmur, Arda isimleri çok revaçta. Son dönemdeyse Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de 0 yaş kişilerde en çok kullanılan isimler, Zeynep 14 bin 717 ile birinci, Yusuf 12 bin 343 ile ikinci, Elif 12 bin 63 ile üçüncü, Ecrin 11 bin 64 ile dördüncü, Yağmur 9 bin 869 ile beşinci sırada yer aldı.

HZ. MUHAMMED İSİM DEĞİŞTİRİRDİ
Hz. Muhammed, isimlerin anlamlarının güzel olmasına dikkat ederdi. Kaynaklara göre Hz. Muhammed: Taşın kulu anlamına gelen Abdulhacer'i Abdullah (Allah'ın kulu); İsyankar, itaatsiz kadın anlamına gelen 'Asiye'yi Cemile; karga anlamına gelen Gurâb ismini ise Müslim olarak değiştirmiş.

Günaydın hatunlar :))

Keyifler iyidir umarım. Önümüzdeki salı doppler ultrasonumuz var geçen sefer yüzünü göstermeyen kızım bu kez gösterir inşallah. Çok özledim ben onuuuuuuuuu Ve bugün onu görmeye bir gün daha yaklaştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…