- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #42.881
canım çok geçmiş olsun... karanfil ciğneyebilirsin.. bol kiraz ye .. kiraz da ağrı kesicidir..
Canım daha doktorunla görüşmeden neden bu kadar sıkıntı yapıyorsun kendine perşembe günü görüş bakalım eğer kendisi sana sezaryen olacak demişse sonradan ne diye değiştirsin ... Canını sıkma bu kadar ...
Çünkü bende sezeryan olmak istediğimi söylemiştim. Sonra 36 haftanda bakarız ona göre demişti ki ultrasyona baktığında bebeğin ölçülerinin iri gittiğini zaten normal doğum olamayacağını söylemişti. Ben istedim diyemi yoksa gerçekten öylemi bilmiyorum. İnşallah bütçemizi aşmayacak şekilde doğum gerçekleşir
Kızlarrr moralim çok bozukkkk ! Arkadaşım aradı aynı hastane ve doktora gidiyoruz, sezeryan olmak istiyor oda ama çocuk doğum kanalına tamamen inmiş normal doğum için elverişli demiş doktor. Bu durumda keyfi sezeryan oluyor fiyatta 2300 %8 KDV indirimiyle 2100 oluyor. Normalde doktor bana çocuk iri zaten normal doğum olmaz demişti, böyle durumda fiyat 1300 oluyor ve bizde bu fiyatı bilerek tamam dedik. Kendisi muhasebeye dilekçe verip zorunlu sezeryan demezse o 2100 veremem. yenibosna Nisa hastanesine gidiyorum sırf doktorumdan memnunum diye orada doğuma karar verdim en başından beri oradayım. Şimdi kalkıp banada normal doğum derse ki bana iri bebek normal olamazsın dediğinde tamamen kendimi sezeryana hazırladım şimdi kendimi bebeği riske atıp normal doğum yapamam. Ama o 2100 tl de ödemeye gücümüz yok. Perşembe nst ye gidicem doktoruma konuşucam inşaallah sezeryan kendi sezeryan der. Şimdi aylarca gidip başka doktora emanet olmak korkutuyor.
Sizlerde sezeryan olacak olanlar hangi hastane ve be kadar ücret ödeyeceksiniz paylaşır mı. Kendimi ona göre ayarlarım aksi durumda 😞😞
Kızlarrr moralim çok bozukkkk ! Arkadaşım aradı aynı hastane ve doktora gidiyoruz, sezeryan olmak istiyor oda ama çocuk doğum kanalına tamamen inmiş normal doğum için elverişli demiş doktor. Bu durumda keyfi sezeryan oluyor fiyatta 2300 %8 KDV indirimiyle 2100 oluyor. Normalde doktor bana çocuk iri zaten normal doğum olmaz demişti, böyle durumda fiyat 1300 oluyor ve bizde bu fiyatı bilerek tamam dedik. Kendisi muhasebeye dilekçe verip zorunlu sezeryan demezse o 2100 veremem. yenibosna Nisa hastanesine gidiyorum sırf doktorumdan memnunum diye orada doğuma karar verdim en başından beri oradayım. Şimdi kalkıp banada normal doğum derse ki bana iri bebek normal olamazsın dediğinde tamamen kendimi sezeryana hazırladım şimdi kendimi bebeği riske atıp normal doğum yapamam. Ama o 2100 tl de ödemeye gücümüz yok. Perşembe nst ye gidicem doktoruma konuşucam inşaallah sezeryan kendi sezeryan der. Şimdi aylarca gidip başka doktora emanet olmak korkutuyor.
Sizlerde sezeryan olacak olanlar hangi hastane ve be kadar ücret ödeyeceksiniz paylaşır mı. Kendimi ona göre ayarlarım aksi durumda 
Canım üzülme bebeğin zayıf değilki bende aynı haftalarda gittiğimde 2150 gr dı ve doktor çok normal demişti 37.hafta gittim 3000 gr olmuştu doktorun abartmış bence 34.hafta 3000 gr olsa zaten çocuk obez olur yaw akıl var mantık var doktorun biraz pimpirikli sanırım
canım bu arada hakikaten çok zayıf degil bebeğin çünkü ben 35+4de gittim 2622 gr aramızda 500 gr var mesela iki hafta sonra seninkide olacaktır bu kiloda üzme kendini
aslında bebeişinin kilosu normal aralıklarda ama ortalama değer varya onun altında diye bence drun bunları söylemiştir bol meyve ve süt yoğurt kuruyemiş ve düzenli beslenme canım bunlar ii aldırıyor benim iştahım maalesef çok acık tatlısız duramuyorum kendimi frenliyemiyorum tatlı ve karbonhidratlarda aldırıyor ama sen yinede tüketmemeye çalış kilodan başka faydası yok yaz meyveleri çok şekerli olduklarından kilo aldırıyor meyveden sonra süt yoğurt mutlaka tüket kan şekerini ayarlasın içini ferah tut belkide selvi gibi olucak bebişin ince uzun ve heybetli
sıkma canını emin ol alacak kilo 3ün üstünde doğar. balık hapını vitaminin eksik etme. ben çok yemekle bebeğin çok kilo alacağına inanmıyorum. düzenli beslen,tahıllı,proteinli şeyler ye bence. çok kilolu olan ama bebeği zayıf doğan bi sürü kadın var. çok yiyince bebek kilo alsaydı ooo
hem bizde bir laf vardır "zayıf olsun da canı içinde olsun" derler
Benimde 34. haftam bana küçük geliyor. Ama doktorum orta bebek dedi... Kilosu 2138g bizimkide uzun boylu...Benimkininde kafa ve karın çapı 2 hafta geride ama sorun yok diyor... Onlar kesin değil tahmini dedi.... Böyle giderse 3100 yada 3200 g doğar dedi...
bende korktum şimdi sen öyle diyince
Sezaryen doğum şekli olarak kabul edilmiyor ; normal doğum olması gerek deniyor . Sezaryen zorunlu hallerde tercih edilir deniyor . Bunu anlıyorum ; ama zorunlu haller sadece fiziki değil psikolojik de olabilir . Anne adayı kendini normal doğum için hazır hissetmiyor ise , fobi tarzında korkuları var ise bu kadar ısrar niye anlamıyorum açıkçası .Allah korusun normale zorladığın gebede herhangi bir komplikasyon gelişse ve müdahale şansı olmasa bunun sorumluluğu kimde olacak !! Keza ; şeker ve bel fıtığı gibi fiziksel durumlarda varken bu kadar ısrar ne diye !!
Açıkçası özel hastanedeki dr. bu kadar ısrarcı olmaz ki aksine çoğuna sezaryene yönlendiriyor deniyor . Ben buna da inanmak istemiyorum ; dr. fiziki şartlara ve hasta psikolojisine göre karar veriyordur .
Senin sonradan dr.a geçmen sebep ise ; başta kabul etmeseydi ; ben bu haftadan sonra size bakmam uygun olmaz vs. deseydi .
Kararlı bir şekilde dr ile konuş , kararı verin ; baktın ısrarcı ve bu seni rahatsız ediyor farklı dr.dan da fikir al görüş derim ben .
daha önce bebeğimin böbreklerinde kist çıktığını söylemiştim.yarın tıp fakültesindeki konseye çıkacağım.benim gibi farklı tanı konulan hastaları inceliyorlarmış.dua edin lütfen bebeğimle ilgili kötü bişey söylemesinler.tedavisi vardır umarım...
daha önce bebeğimin böbreklerinde kist çıktığını söylemiştim.yarın tıp fakültesindeki konseye çıkacağım.benim gibi farklı tanı konulan hastaları inceliyorlarmış.dua edin lütfen bebeğimle ilgili kötü bişey söylemesinler.tedavisi vardır umarım...
Canım bebek şekerinde,sepetide harika olmuş.hadi yarın sağlıkla al bebeğini kucağınada mutlu son olsun.inşallah hemencecik toparlanıp bîze sağlık haberlerinizi verirsiniz.dualarımızdasın,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bebeğim Biraz İri O Yüzden Doktorumun Tavsiyesiye Zorunlu Sezeryan Olacağım Cnm.doğum yarın mı.....AYYY. ALLAHIM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN..bebişini sağlıkla kucağına al...sanırım sezeryan...sen mi istedin
çok güzeller canım, sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.
Hayırlı doğumlar ALLAH yardımcın olsun. Sağlıkla alırsın inşaallah bebeğini kucagına darısı bizim başımıza
Canım hem şekerlerin hem de sepetin çok tatlı güle güle kullanın bebişin sağlıkla gelsin yarın çok çok kolay bir doğum olsun inşallah :)
Canim bu ara pek giremiyorum topige. Yarin icin dualarim da kalbimde seninle.. kendini iyi hissettiginde yazarsin. Opuyorm cok.
Yarin dogum yapacagi belli olan arkadaslar varsa ayni dileklerim onlar icinde gecerli,gecmisin tamamini okuyamadim. Iyi geceler hepinize..
Kızlar Çok Teşekkürler Hepinize, Sağsalim Atlatırım İnşallah.. Daha Sonra Da Darısı Sizlerin Başına..[ı]canım yarın güzel haberlerini bekliyoruz allah yar ve yardımcın olsun. Sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah [/ı]
Canım güzelim neden hemen strese giriyorsun . Once doktorunla konus. İri dediğiniz icin normal dediğiniz icin bu isteğe bağlı Sezaryanda girmeyeceğini düşünüyorum de. Raporu bu yonde mı vereceksiniz diye sor. Hayir derse bu şartlarda benim burda dogum yapmam imkansız de. O zaman gor bak lafı değiştirir
Hamileliğimin ilk aylarında bende o hastaneye gitmiştim ve bana çok pahalı geldi özellikle de test fiyatları orada 150 tutan testleri sağlık ocağında ücretsiz yaptırdım vede dokorlar çok yoğunlar. Bende ilk doğumumu yaptığım hastaneyi tercih ettim en azından bildiğim yer diye doktorlarıda tanıyorum ebeleride. Batı bahat hastanesi bi bak fiyatlara istesen
oo maşallah canım senin ki kısa sürede epey atak yapmış 3 e tamamlamış kilosunu:)
umarım benimki de öyle olur .. doktorum bu haftalard 2,400 kg olmasını beklerdim dedi, pimpirikli mi bilmiyorum valla :)
dimi canım yaa aramızda yaklaşık iki hafta var o zaman alır kilo benim minnoşum da
drum bu haftalarda 2,400 kg olmasını beklerdim dedi, 2,5 hafta geriden geliyo yaklaşık dedi o yüzden çok üzüldüm..
benim de ne yazık ki iştahım kapalı son zamanlarda ama meyvemi eksik etmem hatta fazlaca yerim
meyveyi çok yediğim içinde ekstra tatlı şeyler tüketmiyorum açlık şekerim biraz yüksek çıkmıştı da
sütü bi ara çok aksattım ama son zamanlarda onuda bol bol içiyorum yalnız benim kızın boyu gerçekten uzun olacak galiba :)) dediğin gibi selvi boylu hhehe:))
dimi canım yaa ben zaten bebeğe yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum sağlıksız şeylerden uzak duruyorum şu iki hafta öğünlerime çok daha dikkat ediciimm bakalım haftasını yakalayabilecek mi kızım
canım yaa korkma hemen doktorun normal demiş ya sana bide seni korkutmayayım şimcik
seninle durumumuz hemen hemen aynı ama moralimizi bozmadan birbirimize destek olarak atlatalım şu son 1 ayı yoksa bebeklerimiz kötü etkilenir.. bi daha ki kontrole kadar çok dikkat edelim bebişlerimiz iyi olsun...
bu arada hepinize çok teşekkür ederim kızlar yaa üşünmeyip uzun uzun yazmışsınız içimi rahatlattınız hepinizi öpüyoruz zayıf ama uzun kızımla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?