2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben onu doktoruma sordum. Humana icmeye başlayın mı diye. Gerek yOk şimdiden dedi. Doğsun bakalım sütun gelmez ise icersin dedi. Ben de doktorumu dinliyorum ve hic birşey yapmıyorum :)

Ben onu doktoruma sordum. Humana icmeye başlayın mı diye. Gerek yOk şimdiden dedi. Doğsun bakalım sütun gelmez ise icersin dedi. Ben de doktorumu dinliyorum ve hic birşey yapmıyorum :)

keşke zararı olur mu diye de sorsaydın.. ya olmazsa? inş olur da.. ben garantiye almak ister gibiyim biraz.. cuma yada cumartesi başlim biraz içmeye.. 1 gün erken gelse ne mutlu...

Bugüne kadar sıkılmamak için sen elinden geleni yapmışsın parme Belki internette bir dizi bulup akşama kadar onu izleyebilir veya bebeğine bir şeyler örebilirsin. Puzzle yapmayı seviyorsan onu da deneyebilirsin.Son çare de bütün gün uyumak

keşke zararı olur mu diye de sorsaydın.. ya olmazsa? inş olur da.. ben garantiye almak ister gibiyim biraz.. cuma yada cumartesi başlim biraz içmeye.. 1 gün erken gelse ne mutlu...

Sormadım ama herkes iciyor galiba doktora sormadan içtiklerini sanmam . Yani insallah öyledir . Zararı yoktur herhalde ama ben uslu bir hastayim ve doktorumun sözünün dısına çıkmam . Karar senin tatlım birşey diyemiycem.

Haklisin canım normal hayata dair birşeyler yapmak ne aklıma geliyor ne icinden geliyor o kadar doguma odaklanmışiz ki. Bugüne kadar gun icinde kızım icin ufacık birşey yapmazsam vicdan azabı duyuyordum .

Öyle olunca hersey bitti tabi son haftaya kalmadı . Örgüden anlamıyorum tatlım ya

kızlar geçmiş olsun aldınız minnaklarınızı kucağınıza darısı bizlerin başına
maşallah bebişlerinize Allah nazardan saklasın.. sağlıkla büysünler inşallah bahtları açık olsunn..

Günaydın kızlar.Dün akşam ablamla uzunca konuştuk.Onun da benim old. gibi annemle başı dertte.Dertleştik biraz.Sonra sürpriz yapacaktım;ama şimddiden söyleyeyim diyerek bombayı patlattı: Bayramda ma-aile bize gelme ihtimalleri varmış.Ablamı severim, gelmesi de başka zaman olsa beni mutlu eder; ama son zamanlarımız zor geçiyor biliyorsunuz.Bayramda 38 haftalık Dün bile çok zorlandım.Mutfakta seri bir şekilde 40-50 dk iş yapınca inanın nefesim kesiliyor ve 10-15 dk kendime gelemiyorum. Bayram öncesi evimi temizleteceğim.Halılarımı yıkattım;ama kirlenmesinler diye sermedim. Onların yerine eski birkaç halı serdim.Her yer temiz olacak bayramda ve belki de inşallah olmaz da doğum olacak. Yeğenler deseniz yerinde 5 dk durmayan, eline geçeni kıran çocuklar.Gürültü ve söz dinlememe cabası. Her yer hiç temizlenmemiş gibi olacak.İki kişiye yemek hazırlamak ayrı, 6 kişiye ayrı.Ablam da sağ olsun yemeği üstlenecek bir tip değil.Gelince de 2 gün kalırlar gibi geliyor. Hem bayramda geleceklerine bayram sonrası doğuma gelsinler daha iyi. Bir yanım gelmelerini istiyor benim yanım çok yorulacaksın diyor.Ha bu arada biz ailelerden ayrı bir ildeyiz.Burada eşimden başka kimsem yok. Yoksa günübirlik gelmelerine bir şey demem.Hayırlısı neyse o olsun.Amaaan onu düşün, bunu düşün, nereye kadar? Saldım çayıra...

Düz örgü ve tığ işi harici ben de anlamıyorum canım; ama int. öyle detaylı anlatmışlar ki, bir şey bilmediğim halde yeğenime panço ve tığ işi oyuncak balık yapmıştım.İstersen bir göz at.Ben de patik yapsam mı diyorum.2 aylık hamileyken bir şeyler örmeye başlamıştım;ama eşim bıraktırdı.İlk aylar foto bile çektirmedi. Biz ilk bebeğimizi kaybetmiştik.Tekrar öyle olur da anılara bakıp dayanamayız diye yaptırmadı. Hiç sorun olmamasına rağmen işte old. saatler dışında su almaya bile kalkmama izin vermedi.4. ayda biraz rahatladı.Çok şükür de bugüne dek hiç sorunum olmadı.

mutluluk hoş geldin.Daha iyisindir inşallah.Bir değişiklik var mı?Bu arada doğumu nerede yaptın?

maşallah bebeişine ne mutlu sana darısı başımıza inşallah ağustosun en son ennesi ben olacam herhalde daha hiç hareket yok

Herkese merhaba ben uzun zamandır topiği takip ediyorum fakat bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Geçmişin her sayfasını tek tek okuyamadım ama size sormak istediğim bir soru var. Hizmet hastanesinde doğum yapan yada yapacak olan var mı hastane hakkında bilgi rica edebilirmiyim memnun olan yada olmayan var mı ? Bu arada bebeklerine kavuşanları tebrik ediyorum Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Benim gibi kavuşmayı bekleyenlere de Allahtan hayırlı doğumlar vermesini diliyorum.

canım sen nerelisin?? Silivri falan yazında merak ettim ben silivriliyim de...

selam hamişler ve çiçeği burnunda annişler hepinizi ayrı ayrı öpüyorum. bugün gayet enerjik başlayarak geldim işe artık bu hafta ayrılacağım kızımı büroda doğurmayım diye
yarın da doktor randevumuz var ilk defa çatı muayenesi yapacak ona göre doğum şeklimize karar vereceğiz bugünden sardı heyecanı eğer sezeryan diyecek olursa da en geç haftaya alalım der diye düşünüyorum bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Bir yanım normal doğur doğuran nasıl doğuruyor diyor bir yanım da sezeryan ol kendini de bebişi de riske atma diyor hamileliğimizin son günlerinin keyfini çıkarmak lazım ben böyle gezmeye alışmıştım artık
Bu arada bugün eve temizlikçi aldım inşallah akşam eve gittiğimizde tertemiz olur her yer zaten bu hafta içi birgün de kaynanam geliyor yanıma artık bir ay mı burda kalır kırk günmü bilmiyorum inşallah annemle bir problem yaşamazlar bende bunu düşününce geriliyorum yoksa ben onu o beni idare eder ama annemle ikisi söz konusu olunca bu kadar rahat olamıyorum

Merhabalar korkudan tiril tiril titreyenler familyası:))
Latife yapıyorum kızlar, kızmayın... Aslında biraz geç oldu ama üç gün, beş gün de kalsa kar kardır. Bu nedenle, rahat olmak açısından kolay doğumlar hariç kimsenin acı dolu doğum hikayelerini dinlemeyin. Erkek bebekler genel olarak daha ağır doğar diyorlar ama, genel olarak. İlla her erkek bebek 4 kiloyu geçecek demek değil bu. Mesela benim ilk hamileliğimde şekerim olduğundan kızım ağır doğdu. Şimdi erkek bebek bekliyorum bakalım ne olacak. Benim 3 dikişim vardı. Ne kesildiğini ne de doğumdan sonra acıdığını hatırlıyorum. Dikişler acımıyor ama göğüs yara olabiliyor bak:)) Lepistess kusura bakma ama ailenin normal doğum konusunda söylediklerini hatalı buluyorum. Bu seni çok negatif etkiler ve etkilemiş te zaten. Annem yanıma yeni geldi, dört doğum yapmış ve ebe, doktor falan görmeden, sadece sancı gelince hastaneye gitmiş o kadar. ( bir tanesi de hastaneye yetişememiş, evde doğmuş)Bu konuda hiç yorum yapmaz. Genelde kolay olduğu halde yorum yapmaz. Herkesin vücudu farklıdır, kilosu vb. Tabi kolay derken, sonuçta bir bebek geliyor dünyaya. Sancı olması gerek açılma için ama inan bebeklerimiz Allah'ın izniyle ne yapacağını biliyor. Onlar bizlere yardımcı olacak, aktif bir şekilde annelerine yardımcı olacaklar. Bak şimdi hepimiz onların doğumu başlatmasını beklemiyor muyuz? Onlar karar veriyor, öyle değil mi? Ben bu herşey hakkında fikri olan, kocakarı gibi her göbek gördüğünde bir yorum yapanları çok komik buluyorum. İşte beni havuz kenarında görüyorlar, aman işte yakın herhalde, aşağıya düşmüş, aman burda doğurmada, aman sivriymiş de erkekmiş de, böyle uzaylıymışım gibi bakmalar, aman evde oturmalıymışım da:)) Ya niye evde oturayım, sancım, sorunum yoksa??? Ben de diyorum ki işte sancı gelirse doğurtursunuz beni, olmaz mı. Aman paniklemeler, bir görseniz:)) Çünkü hepsi sezaryen yapmış. İşte ben kan görmeye dayanamam filan. Eee güzelim, her ay adet oluyorsun zaten hem de genç kızlığından beri, bazıları daha bile erken. Ben de diyorum ki, benimki çoktan pozisyonunu aldı, ben böyle taşıyorum demek ki. Ayrıca kızımda da göbeğim öne doğru ve sivri olduğunda erkek erkek deyip durdular. Bir dükkanda kadının biri göreceksin bak, doğumda erkek olduğunu bile dedi! Genç bir kadın yahu! 34. haftamdayım, doktor kızımın cinsel organını görüyor, bu hala saçmalıyor. Yani kadınlar özellikle saçmalıyabiliyorlar:)) Geçen yanıma kızı Amerika'da doğum yapan bir yaşlı teyze oturdu otobüste. Bana kızının 4.700 gram bebeği normal doğurduğunu söyledi. Yani bu potansiyel var kadın bedeninde. Yurtdışında ikizler bile normal yolla doğuyor. Ha bir de normal doğumu vajinal estetik veya cinsel hayatları nedeniyle istemediğini söyleyenler var. Eğer sonrasında bu konuda bir problem olsaydı. Yurtdışındaki kadınların büyük çoğunluğunun cinsel hayatlarının bitmesi gerekirdi doğumlardan sonra. Yabancı forumlarda bebek isimleri vb. konularda konuşuluyor ama normal mi, sezaryen mi diye değil. İşte böyle kızlar. Hepimize güzel ve neşeli doğumlar diliyorum:)) Bebeklerimiz sağlıklı ve akıllı olsun inşaallah...

kızlar Allah razı olsun hepinizden

dualarınıza çok ihtiyacım var

çok büyük moral oldu bana burası

bazı arkadaşlar sormuş normalde yüksek tansiyon hastası değilim hamilelikle ortaya çıktı
bir ara yükselmişti düşürdük sonra yine yükselmiş burun kanaması ve bebeğin hareketlerinde azalma şikayetiyle gittim doktora
beni hemen nst ye bağladı bebeğin nabız atışlarında düşme olduğunu gördük bebeği kaybetmek üzereyiz hemen ameliyata alınman lazım dedi doktorum ve gözümün yaşıyla ona birşey oldu korkusuyla titreyerek ameliyata alındım
medikalparkta yaptım doğumu

şuan evdeyim ağrılarımı umursadığım yok tek ama TEK düşüncem meleğimin oksijensiz kalmamış olması...
bebekle ilgili henüz bir bilgi alamadık eşim bugün doktorla konuşacak
durum netleşince haber veririm sizlere de

Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın inş...............

maşallah bebeişine ne mutlu sana darısı başımıza inşallah ağustosun en son ennesi ben olacam herhalde daha hiç hareket yok

yaa öyle söyleme bak benimde beklenen doğum tarihim 10 ağustos ama hala bir kıpırtımız yok doğuma dair sadece çok yorulunca biraz zorlandığımı hissediyorum senin 27si görünüyor daha 1 ayın var bebişin güzelce büyüsün sabırsız anniş
Bu arada bende korkmuyor değilim ya kızım bana çektiyse ben 42. haftada sezeryanla doğmuşumda ayyy beklemek çok kötü

Son düzenleme:

canım Allahın izniyle bebeğine hiçbirşey olmayacak içini rahat tut burda hepimizin duaları seninle ve minik meleğinle biraz korkutmuş seni ama bugünler geçecek ve bebişin sağlıcakla kucağında olacak

Hayirli olsun canim. Telefondan giriyorum resim acilmadi ama elbet cok guzeldir.

inşallah canım oksijensiz kalmamıştır. sıkıntı yapma, belki inanmıyacaksın ama dün gece yattığımda sağdan sola soldan sağa dönerken aklımdaydın, allah sana sabır versin. yolunda gidecek herşey allahın izniyle dua dua dua....

eltimde senin gibi olmuştu, ama zaten tansiyon problemi vardı vardı 6 buçuk aylıkken sezeryenle aldılar bebeği, 1800 gr. dı. maşallah prenses gibi bi kız oldu, şimdi 7 yaşında. inş. sağlıkla alırsın bebeğini kucağına....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…