- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.861
Canım cok gecmis olsun , benimde oğlum öyle olmuştu , Allah kimseye yaşatmasın eli ayağı birbirine dolanıyor insanın ..
Cok gecmis olsun sanada bebisine de , Allahım bütün meleklerimizi korusun insallah
Kasları catik mı ? :)) bi an önce iyileşin de fotolarını görelim küçük prensesin
Teşekkür ederim kızlar. Siz burda yazarken ben yine gördüm. Mışıl mışıl uyuyor bebeğim. Ona sarılmayı öyle çok istedim ki :) Neyse yarın kısmetse bu saatlerde yanımda olacak. Bu olayı yaşadığı için 2-3 ay eşimle nöbetleşe bekliycez tekrarlama olasılığı varmış. Kızım sağolsun uykusuzluktan ölmeye razıyım.
Parmecim İnci de mi aceleci davranıyor :) Gelsin bakalım hayırlısıyla kızımın arkadaşı. Burda olmazsam lütfen mesaj at bana herşeyin yolunda olduğunu bilmek istiyorum.
Ivy sağol canım. Beni şımartıyorsun :)
Yardimci bayanlarin duzenli geldigi bir evde buyudum ve kendimde haftada 1 defa kesin yardimci alirim ve gelen bayanlar genelde evde kahvalti ve ogle yemeklerini yerler aksi konusulmadiysa. Saat 10 dan sonra baslatirsaniz sabah kahvalti vermessiniz. Bu birazda bizim kulturumuzle alakalidir, qevde usta caliisrkende mutlaka yemek veririiz biz, o kisi bizim evimizin isini yapiyor olsada kendisini misafir gibi agirlariz. Bence duzenli olarak ev islerinde yardim almiyorsan, her bayan cagirdiginda yemek isini konusmalisin, aksi konusulmassa ve erken bir saatte gelirlerse sende yiyeceklerini dusu urler cunku. Birde bence eline domates peynir tutusturma, ac insana ve yemek isteyene o sekild davranilmaz mubark gunde, sonra sen vicdan yaparsin, sinrilerine hakim olamya calis, kendisine birsyler hazirlayabilecegini soyle, alsin dolaptan yesin insanca...
Artik tecrubeli uzman gebe olduk canim ama bu doktorlarin eksik bilgilendirmesi midir nedir hala sancilarimizi veya vucudumuzun tepkilerini olcemiyoruz... Ben iyice arastirip, doktorum ve ebemlede konusup bu donemlerde muhtemel sikiintilarin, agrilarin turunu ogrendim, dogum belirtilerini obrendim ve ne zaman hastahaneye gidecegimi gosteren durumlari yazdim bir kenera. Esimede verdim ki listeyi beni zirt pirt hastahaneye tasimasin:) tavsiye ederim sanada... Bu arada senin bansettigin agri burada en sik konusulan agri turu, bir cogumuz 5. Aydan beri hissediyor, magnezyum eksikliginden kaslarin zorlandigini daha net hissediyorduk. Simdi son ayda hep iz sik sik ayni aciyi hissediyoruz.
Yazsammi yazmasammi emin olamadim once ama dayanamayacagim :)
Dun aksam esimin bir arkadasi ve onun kiz arkadasiyla yemege gittik. Kiz 4,5 aylik hamileydi, karni belli degil henuz ama surekli hamile gibi yuruyor, elini karninda tutuyor ve inanilmazyavas hareket ediyordu. Oturup kalkarken merasimle sevgilisi yardimci oluyordu. sanirim psikolojik olarak kendisini surekli hasta hissediyor.
Butun aksam gebelikten konusuldu, benim icim bayildi erkekler kim bilir ne haldeydi :) Kiz 3 farkli yemek denedi, hic birinide begenmedi, her defasinda bebegi strese girmisde bu restoran bu garsonlar yuzunden bebegini aksam aksam uzmuste v.s. diye yakindi. Bunu sevgilisine karsi da cok kullandi, hepimiz toplandik surekli kizi teselli ettik, ah uh diye sancilarini dinledik tum aksam. Isin komik tarafi masada dunya kadar gobegiyle oturan birde ben vardim :)
Neyse, birde bu hanim kizimiz ele gune karsi hamile oldugunu duyurmak disinda henuz birsey yapmamis, ilk ay bulantilarinin dusuk yapma riski oldugunu saniyor, gebeligin hastalik oldugunu zannediyor, acip okumak ve arastirmaktan aciz kendi bulgularina gore kendi teshislerini koyuyor :) mesela daha yuksek tavanli bir eve tasinirlarsa hamilelige bagli vucutta odem olusumu gececek gibi :))) sevgilisine bu 9 ayda coook cektirecek gibi duruyor:) birde surekli sevgilisinin annesinin dedikodusunu yapti cocugun yaninda, hani hamile ya bu kizimiz,herkez ona tapmali ve kimse ses cikarmamali durumunu kullandi. Zavalli cocuk cok mahcup oldu masada((
Boyle insanlarda var iste, paylasmassam sizi bu komediden marum ederdim :)
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Dun aksam esimin bir arkadasi ve onun kiz arkadasiyla yemege gittik. Kiz 4,5 aylik hamileydi, karni belli degil henuz ama surekli hamile gibi yuruyor, elini karninda tutuyor ve inanilmazyavas hareket ediyordu. Oturup kalkarken merasimle sevgilisi yardimci oluyordu. sanirim psikolojik olarak kendisini surekli hasta hissediyor.
Butun aksam gebelikten konusuldu, benim icim bayildi erkekler kim bilir ne haldeydi :) Kiz 3 farkli yemek denedi, hic birinide begenmedi, her defasinda bebegi strese girmisde bu restoran bu garsonlar yuzunden bebegini aksam aksam uzmuste v.s. diye yakindi. Bunu sevgilisine karsi da cok kullandi, hepimiz toplandik surekli kizi teselli ettik, ah uh diye sancilarini dinledik tum aksam. Isin komik tarafi masada dunya kadar gobegiyle oturan birde ben vardim :)
Neyse, birde bu hanim kizimiz ele gune karsi hamile oldugunu duyurmak disinda henuz birsey yapmamis, ilk ay bulantilarinin dusuk yapma riski oldugunu saniyor, gebeligin hastalik oldugunu zannediyor, acip okumak ve arastirmaktan aciz kendi bulgularina gore kendi teshislerini koyuyor :) mesela daha yuksek tavanli bir eve tasinirlarsa hamilelige bagli vucutta odem olusumu gececek gibi :))) sevgilisine bu 9 ayda coook cektirecek gibi duruyor:) birde surekli sevgilisinin annesinin dedikodusunu yapti cocugun yaninda, hani hamile ya bu kizimiz,herkez ona tapmali ve kimse ses cikarmamali durumunu kullandi. Zavalli cocuk cok mahcup oldu masada((
Teşekkür ederim kızlar. Siz burda yazarken ben yine gördüm. Mışıl mışıl uyuyor bebeğim. Ona sarılmayı öyle çok istedim ki :) Neyse yarın kısmetse bu saatlerde yanımda olacak. Bu olayı yaşadığı için 2-3 ay eşimle nöbetleşe bekliycez tekrarlama olasılığı varmış. Kızım sağolsun uykusuzluktan ölmeye razıyım.
Parmecim İnci de mi aceleci davranıyor :) Gelsin bakalım hayırlısıyla kızımın arkadaşı. Burda olmazsam lütfen mesaj at bana herşeyin yolunda olduğunu bilmek istiyorum.
Ivy sağol canım. Beni şımartıyorsun :)
evveettt sayın bayanlarrr!! 11 ayın sultanı Ağustos ayı sonunda geldiiişükür kavuşturana diyoruzz :) bugünden itibaren doğuranlar "Öz Hakiki Ağustos Anası" mertebesine erişeceklerdir artık gönül rahatlığıyla doğurabilirsiniz vatana millete hayırlı uğurlu olsuuuunnn!!
Biri benden mi bahsetti?goçççç gibi Ağustos anasından yani.hem de en harbisinden.hem de 30-31 Ağustos muhtemel doğum tarihlisinden.öpüyorum sizi yoldaşlarım,gazamız mübarek ola,pırtlatabiliriz artık kızancıkları
Kizlar şimdi hastaneden geliyorum . Hareketleri hissetmedigim ve cati ağrımdan dolayı bırak yürümeyi adım bile atamadığından acile gittik . Bebek kanala girmiş bata bir aşağıda imiş ve yaklaşık bir cm açılma varmis. Eve gönderdiler ama yarın kendi doktorunla görüşecekmişim telde şimdi acil doktoru baktı her sn gelebilirmiş belki sezaryan tarihini one alabilirmisiz. Çok korktum hemen alırlar diye şükür eve gönderdiler
Slm herkese dün 15:55 de oglusumu kucağıma aldım Cok tatlı teyzeleri bende ağustos annesi olamadım :) doğum kolay geçti sayılir ama doğumdan sonra bebeğin eşi ayrılmadı 1 saat doğum masasinda bekledikten sonra narkozla bayiltip küçük bir operasyon yaptılar onun disinda normal düşünen arkadaslara kesinlikle epidral i tavsiye ederim süper bişey. Herkezi öpüyorum
ohhh canım seninle birlikte ben de rahatladım. göreceksin evde olmanın keyfi bambaşka. rahat rahat dinlen son hazırlıklarını yap sonra da minnoşşunu bekle hayırlısıyla
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Kızlar doğar doğmaz sünnet işine ne diyorsunuz,doktorum tavsiye ederim çok çabuk iyileşir falan dedi hatta göbeğinden önce iyileşir dedi ama ben kararsızım açıkçası
Günaydın minnoşlarım evdeyim mutluyummm bugün annemle kayınvalidem gelecek temizliğe onları bekliyorum
Yihhuuuuuu sonunda geldiGece yatakta eşimle aynı muhabbeti yaptık sonunda geldi 11 ayın sultanı Ağustos
Evet artık gönül rahatlığıynan doğurabiliriz
İnciiiii Ağustos geldi hadi doğayım artık mı dedin teyzecim? :) Hayırlısıyla gelsin inşallah canım
Gözünüz aydın canım Allah mutluluğunuzu bozmasın sağlıklı sıhhatli büyüsün oğluşun :)
Ohh valla evde olmak gibisi yok sabah eşimi geçirip arkasından kapıyı kapattım çok şükür bugünleri de gördüm
Arasta beni öldürcektin sabah sabahİlk cümleni okudum ya resmen kanım çekildi. Allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasın. İyi ki tam zamanında görmüşsün. Çok şükür durumu iyiymiş annesini biraz korkutmuş o kadar. Yan yatırma yastığını herkes çantasına atacaktır eminim Kıyamam bu haliyle bile arkadaşlarını düşünürmüş Seni ve İdoşu çok seviyoruz
Dun is yerimdeki son gunumdu. Suana kadar butun odaklanmam iseydi ve beni strese sokuyordu. Onu da bitireyim bu eksik kalmasin vs gibi. Ben de ciddi stres yapiyordu. Bugunden itibaren kendime ve bebegime focuslanacagim. Ilk gunun ozeti: is icin giyinmek yok, sacini basini duzeltmek yok, erkenden evden cikmak yok, hizli atistirmalik kahvalti yapmak yok, ofisteki ilk saatlerimde acaba hangi isten baslasam derdi yok, aksam mesai yok, kisacasi yok da yok. Umarim ben ve bebegim huzurlu ve saglikli 1 ay geciririm.
Pazartesiye kadar evde ve disarda yapmam gereken isler var onlari bitirip ailemin yaziligina gidecegim. Doguma kadar insallah ordayim. Bol bol yuzmeyi ve yurumeyi planliyorum.
Daha once sordum ancak kimseden cevap alamadim. Gozden kacmis olabilir diye tekrar yaziyorum. Kasilma ile sanci ayni seyler mi arkadaslar? Bir de sanci dediginiz sey adet sancisi gibi birsey mi?
aay canım benim yaa, gerçekten ilk annelik sınavını vermişsin
ALLAH bir daha göstermesin
bende bu boğulma olayından çok korkarım
normalde çok soğukkanlıyımdır,
canımın acımasına filanda da hiç takılmam ama 4 yaşımdaki kızımın azıcık ateşi bile çıksa benim elim ayağıma dolaşıyor
malesef hiiç soğukkanlı davranamıyorum
walla helal olsun sana
bu cesaretten azıcık banada lazım yaa ooofff
Günaydın minnoşlarım evdeyim mutluyummm bugün annemle kayınvalidem gelecek temizliğe onları bekliyorum
Yihhuuuuuu sonunda geldiGece yatakta eşimle aynı muhabbeti yaptık sonunda geldi 11 ayın sultanı Ağustos
Evet artık gönül rahatlığıynan doğurabiliriz
İnciiiii Ağustos geldi hadi doğayım artık mı dedin teyzecim? :) Hayırlısıyla gelsin inşallah canım
Gözünüz aydın canım Allah mutluluğunuzu bozmasın sağlıklı sıhhatli büyüsün oğluşun :)
Ohh valla evde olmak gibisi yok sabah eşimi geçirip arkasından kapıyı kapattım çok şükür bugünleri de gördüm
Arasta beni öldürcektin sabah sabahİlk cümleni okudum ya resmen kanım çekildi. Allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasın. İyi ki tam zamanında görmüşsün. Çok şükür durumu iyiymiş annesini biraz korkutmuş o kadar. Yan yatırma yastığını herkes çantasına atacaktır eminim Kıyamam bu haliyle bile arkadaşlarını düşünürmüş Seni ve İdoşu çok seviyoruz
Oncelikle tebrik ederim. Gozun aydin. Ilk gunden buyuk bir olayla sinanmissin ve masallah sogukkanlilikla onun da ustesinden gelmissin. Insallah en kisa surede yogun bakimdan cikar ve bize tek elle yazmak durumunda kalirsin :) Sevgiler
:) insallah sancilarin gelirde dogurursunda sira bana gelir diyin ozaman hayirlisiyla bi kurtulsaydik hepimiz
Kizlar şimdi hastaneden geliyorum . Hareketleri hissetmedigim ve cati ağrımdan dolayı bırak yürümeyi adım bile atamadığından acile gittik . Bebek kanala girmiş bata bir aşağıda imiş ve yaklaşık bir cm açılma varmis. Eve gönderdiler ama yarın kendi doktorunla görüşecekmişim telde şimdi acil doktoru baktı her sn gelebilirmiş belki sezaryan tarihini one alabilirmisiz. Çok korktum hemen alırlar diye şükür eve gönderdiler
Slm herkese dün 15:55 de oglusumu kucağıma aldım Cok tatlı teyzeleri bende ağustos annesi olamadım :) doğum kolay geçti sayılir ama doğumdan sonra bebeğin eşi ayrılmadı 1 saat doğum masasinda bekledikten sonra narkozla bayiltip küçük bir operasyon yaptılar onun disinda normal düşünen arkadaslara kesinlikle epidral i tavsiye ederim süper bişey. Herkezi öpüyorum
Kızlar doğar doğmaz sünnet işine ne diyorsunuz,doktorum tavsiye ederim çok çabuk iyileşir falan dedi hatta göbeğinden önce iyileşir dedi ama ben kararsızım açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?