- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.841
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Geçmiş olsun canım. Dediğin gibi bıçak saplanır gibi ağrılar nnormalmiş.Kasılma olursa önemli demişti dr.Gerçi ben birkaç hafta önce sormuştum. Son aylar için de geçerli mi bilmiyorum da. Kendine dikkat et.
Kendimi frenledim yoksa ağzımdan kötü laflar çıkacaktı. Bakalım daha ne cevherler çıkacak gün içinde.sonunda def eder yollarım bu gidişle. Öğle yemeği var daha bunun. Çıldıracağım.Adam gibi birini bulmam lazım.Artık apartman apartman dolaşıp temizlikçi arayacağım.
Sinirden kuduruyorum kızlar.Elim ayağım dakikalardır titriyor.Az önce temizlikçi geldi.İlk defa çağırıyorum bunu. Gelir gelmez demez mi "Ben kahvaltı yapmadım yalnız." diye. Def etmemek için kendimi zor tuttum.Ya mübarek kadın neredeyse 9 aylık hamileyim, ben kendime adam gibi kahvaltı hazırlamamışım, tutup benden ne istiyor.Bunun daha öğle yemeği var.Yaa sabır. Sakinleşmem lazım yoksa mide ağrısından öleceğim.Bebeğim de strese giriyor, karnım sertleşiyor sonra.Sabır sabır sabıııııııııııııııııııııııııııııııııır!!!
Günaydın güzel anneler..
Dün benm için çok hareketli bi gün oldu.. Doğuma gidiyorum sandım ama gene yalancı çıktım:S eşim ve kardeşimle mobilyacıya gittik , çocuk odasına koltuk almaya. Orda sancılarım tuttu ama konuşamadım oturduğum yerde alt tarafıma defalarca bıçak gbi yırtılma gbi acılar... Hemen dra gidelim diye panik oldum, betim benzim attı:) kocam da kıyamam deli gbi araba kullandı , yanlış yola girdi vs sonunda gittik . Tabi saat 6 kimse kalmamış. Nöbetçi Dr mudur nedir anlam veremediğim biri alttan muayene etmem lazım dedi. İstemedim ağrım artar diye ama imza vermen lazım yoksa bırakamam diyince yaptı muayene kahrolası! Nasıl nekadar bağırdım hatırlamıyorum, kendi Dr umun yaptığı muayene de hiç acımamıştı ya, maafetti affedersiniz şeyimi:S bi de bozuldu kiii acımaması lazım niye bukadar büyüttüm anlamamış... Neyse rahimde silinme bayağı varmış kendi Dr umu arayıp izahat verdi.. O da benm muayenedede aynıydı falan demiş . Nst ye bağlandım ondada bişey çıkmadı .. Yalancı çıkmış gbi oldum.. Açılmada yok çok şükür.. Ama şunu anladım ki alttan bıçak gbi giren sancıların doğumla bi alakası çok yokmuş. Bidaha bunun için tedirgin olmayıp yatıp geçmesini beklemek gerekiyormuş.. Velhasıl dün çok ağladım ve tuhaf bi deneyim oldu hala etkisindeyim.. Sanırım baya korkmuşum:)
Birazdan da şeker ölçümüne gidicem kahvaltı ettim vakit geçmesini bekliyorum.. Öpüyorum canlar göbişkoları ama
Canm sakin ol aman bebişi düşün.. Gerçi kadın öyle böyle değilmiş ya o nedemek kahvaltı etmedim .. Bunun bin türlü söyleme şekli var .. Gerçekten bi ekmek arası yapsaydın oldu bitti .. İhtiyacımız var tabi onlara napalım.. Bana da geliyo bitane ptesi elinden sigara düşmüyo bi de çay şimdiden onu düşünüyorum ya hayırlısı.. Başka da bulamadım napalım sabretçez artık..,
Neden bukadar sinirlendinki..Kendine yazik. Bi peynir bi zeytin cikartivrrseydin.
Kadin bu robot degil ki acikir susar..
Günaydın güzel anneler..
Dün benm için çok hareketli bi gün oldu.. Doğuma gidiyorum sandım ama gene yalancı çıktım:S eşim ve kardeşimle mobilyacıya gittik , çocuk odasına koltuk almaya. Orda sancılarım tuttu ama konuşamadım oturduğum yerde alt tarafıma defalarca bıçak gbi yırtılma gbi acılar... Hemen dra gidelim diye panik oldum, betim benzim attı:) kocam da kıyamam deli gbi araba kullandı , yanlış yola girdi vs sonunda gittik . Tabi saat 6 kimse kalmamış. Nöbetçi Dr mudur nedir anlam veremediğim biri alttan muayene etmem lazım dedi. İstemedim ağrım artar diye ama imza vermen lazım yoksa bırakamam diyince yaptı muayene kahrolası! Nasıl nekadar bağırdım hatırlamıyorum, kendi Dr umun yaptığı muayene de hiç acımamıştı ya, maafetti affedersiniz şeyimi:S bi de bozuldu kiii acımaması lazım niye bukadar büyüttüm anlamamış... Neyse rahimde silinme bayağı varmış kendi Dr umu arayıp izahat verdi.. O da benm muayenedede aynıydı falan demiş . Nst ye bağlandım ondada bişey çıkmadı .. Yalancı çıkmış gbi oldum.. Açılmada yok çok şükür.. Ama şunu anladım ki alttan bıçak gbi giren sancıların doğumla bi alakası çok yokmuş. Bidaha bunun için tedirgin olmayıp yatıp geçmesini beklemek gerekiyormuş.. Velhasıl dün çok ağladım ve tuhaf bi deneyim oldu hala etkisindeyim.. Sanırım baya korkmuşum:)
Birazdan da şeker ölçümüne gidicem kahvaltı ettim vakit geçmesini bekliyorum.. Öpüyorum canlar göbişkoları ama
Canım tabii ki acıkır susar da sabah evden gelen birisinin k.valtı yapmış olması gerekirdi. Burası pastane değil ki. Hem görüyor halimi ben hazırlayayım bile demedi.Yiyip içip bıraktı öylece.
Geçmiş olsun cnm! Senden hiç böyle bi haber beklemiyordum şok oldum.. Neşeli upuzun bi yazı beklerken şaşırdım, üzüldüm.. Nazar değmesin kuzuna.( üzme kendini artık iyiymiş meleğin çok şükür..
canım Allah korumuş.. iyi ki görmüşsün.. şükürler olsun ki sağlıklıymış.. gerisi mühim değil.. Allah bağışlasın canım.. Allah ayırmasın sizi...
ArAsta canım çok gecmis olsun. Zaten gecmis bitmiş gitmiş çok şükür ki . İdos iyi olsunda tatlım dediğin gibi önemli olan bu. İlk sınavından basarı ile gecmisin hemde bak bu da guzel yanicanım ya kıyamam kokla benim icinde
Bu arada gecmisi okuyamazsin muhtemelen inci İda'ya yetişmek istiyormuş muhtemelen pzt yi beklemiycek gece hastanedeydik :)
Arastacim Hem gozun aydin hem gecmis olsun.. Cok sukur ucuz atlatmissiniz.. En kortkugum asey.. Oyuzden Yuzustu yatiriyorum her zaman
Canim gercekten anneligin ilk sinavini vermissin, burada sana hep sana soylenen birsey vardi; ne kadar pozitif ve guclusun. Hic nazlanmadin, sikayet etmedin aylarca :) bebegin senin gibi annesi oldugu icin cok sansli:) hemende denemis seni bak:) Allahim beterlerinden korusun ve cok gecmis olsun...
Canım geçmiş olsun.Bu işin de üstesinden gelmişsin. Tez zamanda minnoşunu kucağına almanı dilerim.
Kızlar doğar doğmaz sünnet işine ne diyorsunuz,doktorum tavsiye ederim çok çabuk iyileşir falan dedi hatta göbeğinden önce iyileşir dedi ama ben kararsızım açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?