- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.881
Yazsammi yazmasammi emin olamadim once ama dayanamayacagim :)
Dun aksam esimin bir arkadasi ve onun kiz arkadasiyla yemege gittik. Kiz 4,5 aylik hamileydi, karni belli degil henuz ama surekli hamile gibi yuruyor, elini karninda tutuyor ve inanilmazyavas hareket ediyordu. Oturup kalkarken merasimle sevgilisi yardimci oluyordu. sanirim psikolojik olarak kendisini surekli hasta hissediyor.
Butun aksam gebelikten konusuldu, benim icim bayildi erkekler kim bilir ne haldeydi :) Kiz 3 farkli yemek denedi, hic birinide begenmedi, her defasinda bebegi strese girmisde bu restoran bu garsonlar yuzunden bebegini aksam aksam uzmuste v.s. diye yakindi. Bunu sevgilisine karsi da cok kullandi, hepimiz toplandik surekli kizi teselli ettik, ah uh diye sancilarini dinledik tum aksam. Isin komik tarafi masada dunya kadar gobegiyle oturan birde ben vardim :)
Neyse, birde bu hanim kizimiz ele gune karsi hamile oldugunu duyurmak disinda henuz birsey yapmamis, ilk ay bulantilarinin dusuk yapma riski oldugunu saniyor, gebeligin hastalik oldugunu zannediyor, acip okumak ve arastirmaktan aciz kendi bulgularina gore kendi teshislerini koyuyor :) mesela daha yuksek tavanli bir eve tasinirlarsa hamilelige bagli vucutta odem olusumu gececek gibi :))) sevgilisine bu 9 ayda coook cektirecek gibi duruyor:) birde surekli sevgilisinin annesinin dedikodusunu yapti cocugun yaninda, hani hamile ya bu kizimiz,herkez ona tapmali ve kimse ses cikarmamali durumunu kullandi. Zavalli cocuk cok mahcup oldu masada((
Boyle insanlarda var iste, paylasmassam sizi bu komediden marum ederdim :)
Slm kizlar cok fazla aktif degilim burda ama bende varim. :) hemde dogum yapmis olarak oglum 34. Hafftada dayanamadi ve erkenden aramiza katildi 4 temmuz aksam saat 20:07 de normal dogum ile dogdu pasam
canım o yara mı yoksa siğil gibi birşey mi?
Dun is yerimdeki son gunumdu. Suana kadar butun odaklanmam iseydi ve beni strese sokuyordu. Onu da bitireyim bu eksik kalmasin vs gibi. Ben de ciddi stres yapiyordu. Bugunden itibaren kendime ve bebegime focuslanacagim. Ilk gunun ozeti: is icin giyinmek yok, sacini basini duzeltmek yok, erkenden evden cikmak yok, hizli atistirmalik kahvalti yapmak yok, ofisteki ilk saatlerimde acaba hangi isten baslasam derdi yok, aksam mesai yok, kisacasi yok da yok. Umarim ben ve bebegim huzurlu ve saglikli 1 ay geciririm.
Pazartesiye kadar evde ve disarda yapmam gereken isler var onlari bitirip ailemin yaziligina gidecegim. Doguma kadar insallah ordayim. Bol bol yuzmeyi ve yurumeyi planliyorum.
Daha once sordum ancak kimseden cevap alamadim. Gozden kacmis olabilir diye tekrar yaziyorum. Kasilma ile sanci ayni seyler mi arkadaslar? Bir de sanci dediginiz sey adet sancisi gibi birsey mi?
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Günaydın kızlar. İki elim boş yazıyorum. Dün İda sütümü içti ve yatıyodu, sırt üstü yatarken kustu, boğuluyodu, morarmıştı. Annem vardı o duymadı kusarken. Eşim de nazar boncuğu almak için çarşıya gitmişti. Ben anneliğimin ilk sınavını en zor anında onu görerek vermiş oldum. Soğuk kanlılıkla kucağıma alıp yüzükoyun çevirdim sırtına vurdum ve hayatını kurtardım o sırada annemi ebeleri çağırması için gönderdim. Hemen geldiler aspire ettiler ve oksijen verildi. Dünden beri yoğun bakımda ama durumu çok şükür iyi. Sadece tedbir amaçlı yatıyor şuan. Ben arada gidip ziyaret ediyorum. Çok tatlı maşallah ve onu çok özlüyorum, hayatta olduğu için, refleksleri iyi olduğu için ve tüm tetkikleri iyi çıktığı için ve onu anında gördüğüm için dua ediyorum. Sakın bebeklerinizi sırt üstü ve gazını çıkarmadan yatırmayın, hastaneye giderken dayamak için yan yatırma yastığı götürün.
Kızlar doguma gidiyorum 4 gibi alcaklar dua edin nolur
çok üzgünümiki gündür ağlıyorum evde
bebğim daha doğum kanalına girmemiş ve hiç açıklığım yokmuş.
sancımda yok - sürekli aktifim yürüyüş ve spor yapıyorum düzenli bir şekilde.
doktorum sezeryan olmam gerektiğini söyledi - ben kendimi o kadar inandırmışım ki normal doğum yapacağıma anlattıkları karşısında
resmen yıkıldım.
bebeğin kafasının haftasına göre yaklaşık bir hafta önde gidiyor kilosu 3600 civarında bundan sonrada kanala girmesi çok zor dedi
normal doğum yapamayacağımı söyledi - 1 ağustosa sezaryan günü aldık - ama çok korkuyorum.
yazarken bile gözlerim doldu nedensiz yere sürekli bir anda ağlama krizleri geçiriyorum.
öylesine içimi dökmek istedim.
Gecmis olsun canım , yürüdükce bıçak batar gibi bendede oluyor ama sancı degil , bıçak saplanıyor gibi, o da ağırlıktan heralde . Dinlenince geçiyor . Allah kolaylık versin son günler iyice zorlanıyoruz artık
Bu temizlikci kadınların zaten özgüveni bizde yok maşallah , cok biliyorlar , bende yumuşak yüzlü oldugum icin kvde muhatap oluyor sagolsun
Bende kızıma soz vermiştim , yarın sezeryan olacağım ve bi süre evden çıkamayacağım icin bugün sinemaya götüreceğim , haberlerde filan görürseniz 9 aylık hamile sinemada doğurdu , iste o benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?