- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.981
Evet canım 9 aylık hamile olmak hastalık değildir. Kimse kimseyi yaptığı işten ötürü eleştirip küçümsemiyor ama nezaketten ve görgüden bahsedecek olursak hamile bi bayandan hizmet beklemek te hoş bir davranış değil ben hamile birinin evine misafirliğe gitsem bana bi bardak çay doldursa kalkıp yardım etmek isterim ve ederim de bu amile olmadan önce de böleydi otobüslerde Yada bekleme salonlarında hamile ve yaşlılara yer veriniz yazar hasta olduğumuz için mi yazıyor tabiki deil ve o yardımcı bayan karşsındaki insana hamile olsun olmasın nezaket göstermemiş benim kahvaltı yapmadım yalnız nasıl bir kendini ifade biçimidir evet bu devirde düzgün bi yardımcı bayan bulmak çok zor ben bulamadığım için almıyorum ayrıca olayı duygusala bağlamanın anlamı yok ne kadar vasıflı olursak olalım hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz hayat kadınlarıda öle temizlikçi yardımcı bayan sekreterin günümüzde yönetici asistanıolarak anılması gibi meslek modernleştirme sonuç olarak ezildikten sonra hepimiz aynı şarabın buradaki durum statü tartışması değil tamamen usulsüz davranış tartışması bunu ayırt edelim lütfen
Epidural sezaryen oldum çoook korkmama rağmen çok iyi geçti. Yürüdüm bile. Mecburi oldu ameliyat. Sezeryan olacaksanız epidural korkmayın hiç ağrım yok şimdi. Meleğim kulağımda darısı başınıza
aynen canım işte herkesin kendine göre dertleri var.benimki de sana benzer cinsten ama allah korusun sen yaşama bölesini.en azından annen gelip de evinde rahat rahat hareket edebiliyo.eşinde saygılıysa cok şanslısın demektir oyüzden sıkma canını cok.benimde tam tersi ev taşımaya annemde kv de de geldi ama annemin burnundan getirdi kv resmen sahiplendi evi eşimle ayarlayabildiğim kadar düzelttim ortamı ama beceremedim.olmadı.en sonunda doldurdu oğlunu anneme karşı bi sürü gerginlik oldu annem gitti şimdi doğuma gelcek ve ben haliyle annemi yanımda istiyorum tabi kv de de yanımda olcak okdar zor bi durum ki anlatamam.kadın okadar iki yüzlü ki bana çok iyii annemin arkasından da cok iyi konuşuyo sanki onları o değilde baskası yapmış gibi.eşimde annem senin için canını verir falan diyo ama hep benim zıttıma şeyler yapıyo her konuşması benim tersime.anlamıyorum.düşünceleri yani hep benim zıttıma ama konuşurken cok seviyo gibi kızım kızım diyip duruyo ay cok uzattım kızlar okuyanlar böle bişey yaşayanınız var mı ben cok kötüyüm kusura bakmayın nlur
Valla ben ilk kez gittiğim bi evde girer girmez şimdiden söyleyim karnım aç diemiyorum evime ilk kez gelen biri karnım aç derside git dolap orda hazırla diyemem he bide olayı basitleştirelim o zaman kayınvalideniz bi bardak su istese bu halimle benden hizmet bekliyo dersiniz ki o eşinizin anesi eve gelen yardımCı kadın Yada temizlikçi her neyse kahvaltı isteğine sinirlendi die laf söylemeyin mümkünse ayrıca şirketlerde de 7 den önce başlarsan kahvaltı harcırahı hakediyorsun benim anlatmaya çalıştığım temizlik yapıolar die küçümsemerler itham edilmişiz ona aydınlık getireyim dedim kimsenin kimseyi küçümsediği yok
pazara gittik esimle neyse o geldi bende birsey alıp gelecektm ben gidiyom dedi bende yolda bekler sandım ama o eve gitmiş bende yolda rastlamdm ona eve geldim ne camdan bakan var ne bekleyen neyse apartmann ışıkları yoktu zifir karanlıkta tammmmm 4 kat cıktım hem korktum hem uzuldum yanmda tel vs olsaydı onun ışıgıyla rahat cıkardm ki doguma kalmış iki hafta yolda vs birsey olur diye dusunen yok zaten bende eve girdim agladım agladım simdi rahatladm rabbim sahipsiz yalnız bırakmasn kimsenn kimseye faydası yok
" ben henuz kahvalti yapmadim yanliz" demek bana kahvalti hazirla hizmet et demek degildir. Helede sinirlenilmesi gereken bir cumle hic degildir :))) burada elestirilen sey olayin burada anlatilis seklindeki kucumseyici ifadelerdi. Eve gelen bayanin kahvalti etmedigini soymesine degilde, ev sahibinin onu def edecegini v.b asagilayaci ifadeler kullanmasini elestiriyoruz. Siz yoksa evinize gelip dusuncesiz veya size gore uygunsuz davrananlari def mi ediyorsunuz? Duygusala baglayarak hamile bayana yapilan saygisizliga deginen sensin ayrica...Hamile bayanlara nasil davranilmasi gerektigi i hepimiz biliyoruz zaten. Ornek verdigin meslek isimlerinede cok sasirdim, dikkat edersen hepsi kadinlar icin secilmis ornekler. Her dil gelisir ve degisir. Hepimiz biliriz ki kisilerin kendilerini ifade ederken sectikleri kelimeler kendi karakterlerini yansitir, mumkun oldugunca kullandigimiz dili guzellestirmeye calisiriz. Gecmiste kullanilmasi uygun ancak gunumuzde hakaret kabul edilen bir cok sozcuk var her dilde, toplum tarafindanda kendiliginden elenen sozcuklerde cabasi...
Durumun statu tartismasi ol adigi anlamis olmanada sevindim
Evet bu baslik bu konuyu tartismak icin uygun degil zaten herkesin konuya bakis acisi farkli ve kimsenin kimseyi hakli gormeyecegi cok acik :) herkes ayni seyleri yazip konu uzadikca uzayacak :)
Verdigimiz rahatsizliktan dolayi ben kendi adima ozur dilerim bayanlar:)
bu gece karnımdaki son gecesi bebişin.., yarın bu zaman Allah kısmet ederse yanımızda olacak, az da olsa korkuyla karışık garip bir heyecan var içimde... hani önemli bir sınava girmeden önce heyecan yaparsınız yaparsınız ,sonra artık bişey hissetmemeye başlarsınız ,garip bi sakinlik gelir ya öyleyim (yani benim öyle olurdu okuldayken)
6 yıl önce kızım hayatımızı değiştirdi, 2 yıl öncede oğlum...
şimdi yarın hayatımız bir kere daha değişecek...inşallah güzel günler bizi bekliyordur..
Allah hepimize ailemiz ve çocuklarımızla beraber iyi yazılar yazsın ,güzel günler göstersin inşallah..
dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar, biliyorum sağsalim döneceğim ,gene yorumları okuyup cevaplar yazacağım ,ama insan bi garip oluyor işte , şimdilik bu son yazım..
hepinize hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden, Allah bi avazda kurtarsın, çok öpüyorum hepinizi tek tek.. kendinize iyi bakın...
Canım inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın doğum sonrası ağrı sancı çekmezsin bebeğin hemen emmeye başlar senin için dua edicem Allah yardımcın olsun beklioruz idoşun fotosunu ikinizide öptük şimdiden
Arastacm bnde heyecn yptm sabh sabh idann ve senn guzel hberlerni bkliyrz.mutlulukk cnm cok sevndm minik oyku seni uzmezdi zaten annesi...mubarek gunde dualrm hepimzle evlatlarmza sag saglm kavusalm ins
Günaydın tatlım uyuyamadın dimi bütün geceHadi bakalım sağ salim kucağına al gel İdoşumuzu Sağlıkla gelsin size ömür boyu mutluluklar getirsin inşallah canım
Arastam canimmmm hersey cook guzel olsun insallah. Dualarim kalbim sizinle,bizi habersiz birakma.
Super bi haber buu. Her zaman duaciyiz.minnagin kucagina saglikla gelsin die.
Gunaydinlar prensesler,
Arasta dan baska dogum yapacak var mi bilmiyorum. Varsa sayet bi avazda alin kucaginiza. Dualarim sizinleee
Cucu çok tebrik ederim hikayen için sabırsızlanıyorum.
Arasta şu an bebişin ağladı ağlayacak az kaldı. Sağlıkla ikinizde kavuşun ve hemen buraya gelin emi?
Sanki kızında gelip foruma yazacakmış gibi hissediyorum niyeyse.
cok kıskandırıcıısın ya darısı bebegini bekleyenlern basına yaaa bende melegimi istiyorum ama dogumdan da korkuyorum :) neyse gecmişe bakamadım doguran oldu mu ki
Kızlar arasta mesaj attı . İdos doğmuş ikiside iyiymis :)
İda Allah kurtarsın.9 ay mahpus damında yatmak senin için eminim çok zordu; ama şanslısın ki gardiyanın sık sık yemek, temiz çamaşır gönderiyordu.Zaman nasıl geçti senin için? Tek hücreli yerde arkadaşın da yoktu.Tek eğlencen kordondan yapılmış bir tespihti. Sık sık tekme atıp "Açın şu kapıyıııı!" naraların bak sonunda işe yaradı.Bugün tahliye günün.Neyse kardeş.Geçmiş olsun. Vefa borcunu ödemeyi unutma ha! Gardiyanın sana 9 ay çok iyi baktı.Arada bir gülümsesen,boynuna atlasan, hasta olmadığını göstersen, bol bol süt içsen yeter zaten.
İmza: Mahpus damındaki arkadaşın Gülru
arasta doğumada gitse yine aynı arasta
doğuma gidiyor ama 'hala uyuyorsunuz' diye gider yapıyor yaa
ayol ne uyuması bu geceki sıcakta uyumak ne mümkündü
tabi sahura kalkma ve tuvalet molalarını hiiiç saymıyorum
bugün zombi gibi dolaşıcaz artık (gündüzde uyuyayam, kalkınca bir türlü kendime gelemiyorum)
arasta güzel haberlerini bekliyoruz
habersiz bırakma bizi...
aaa güzel haber ne çabuk geldi
maşallah subhanallah idoşa ve sana
darısı başımızaaa
bi bebişimiz daha oldu yuppycanım geçmiş olsun Allah analı bablı büyütsün bebişini
arastaaaa gözünaydınnn ida helen de dünyaya geldi hoşgeldi :))
darısı bizim bıcırıklaraa :)
herkeslere günaydın azıcık geçmişe bakıyımm tam takip edemiyorummm.....
Arasta canım ben sana yazana kadar parme güzel haberini verdi bile. Bebeğine sağlıkla kavuşmuşsun. Allah ayırmasın. Sağlıkla büyüsün idoş. Hayırlı evlat olsun inşallah. geridönüp buralrın tozunu attırmanı bekliyoruz:)))
Mutluluk, o kadr çok sevindim ki bebeğinin iyi olmasına. Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın inşallah. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına da alacaksın. iyi düşün iyi olsun.
Fundacım sağol haber verdiğin için. Ama şok oldum resmen mesajlarda okuyunca. Cucu büyük sürpriz yaptı. Arastadan da önce doğurduHem de normal doğum yapmış. Valla hikayesini deli gibi merak ediyorum. Ayyy acaba bizimkler nasıl olacak öz hakki ağustos anneleri
Parmecim sağol haber verdiğin için.
sabaha kadar sıcaktan uyuyamadım aklımda hep sen vardın şimdi uyuyabilmiş midir heyecanlı mıdır duyguları ne alemdedir diye düşünüp durdum uyku sersemi sabahta gözümü açar açmaz herhalde ida doğmuştur çoktannn diye düşündüm güle güle büyüt bebeğini canım Rabbim yüreğinde eksikliğini hissettiğin tüm duyguları ida nın sevgisiyle tamamlatsın eşinle yavrunla sağlıcakla bir ömür boyu mutlu olun inşallah
ayy maşallah ne güzel pozitifsin cnm bzde inş. günümüz gelince sen gbi olabilirz.. diyodum kii
okudum maşallah darısı başımıza inş. sağlıklı uzun ömürlü bebiş olur inş..
Arastacim Allah nazarlardan korusun ....
Arastadan haber var mı diye bakmaya gelmiştimGüzel haberimiz gelmiş. İda Helen dünyaya merhaba demiş hepimizin gözü aydın. Arastacım güle güle, mutlulukla, huzurla büyüt yavrunu inşallah
Arastacımm heyecanla beklıyoruuz:)
Arasta cucu tebrik ederim. Allah anani babali buytsun..
Tabi diger dogum yapanlari da.
Cok takipte olamiyorum ara ar okuyabiliyotum
Mutlulukk icin uzulmus dua etmistim bu sabah mutlu haberlerini okudum cok sevindim
Allahim evlatlarimizla sinamasin
Ben iki cocukla cok zorlaniyorum
Bebegim gece kusu 15 gundur uyumuyorum desem yeridir
Abisi zivanadan cikti. Butun sinirlari zorluyor
Sabir gosteremiyorum cok uzuluyorum sonra devamli yapma demek zorunda kaliyorum
Bugun komtrolum vardi. İyiymisim rahim toparlanoyormus
Kanamam daha cok surer dedi
İlkinde 8 9 gunde bitmisti.
Bu hengamede dogum hikayemi de yazdim. Ayrintili ayrintili. Bilgisayarin basina oturabilirsem paylasicam sizinle
Normal dogumu merak eden cok
Yanlis bilgi ve abartma da cok
Neyse cok uzattim
Herkese iyi gunler..
cnm gözün aydın kavuştun kuzucuğuna darısı bizlere inşallah tembellereDD
Cucuummm arastammm gözünüz Aydın çok öpüyorum sizi . Bizim kızın duaları ediliyor şuanda aşası ana bba günü arada kaçtım size bakmak için öpüyorummm
Yavrularınızla beraber nice sağlıklı , huzurlu , mutlu günleriniz olsun ; hayırlı olsun .
Gözünüz aydın , hayırlısı ile kurtardınız , darısı bizlerin başına inşallah :)
arasta sonunda doğurdun demek canım.maşallah sanada bebişinedesana nasıl özeniyoruz şimdi bi bilsen.iyi bak minik kızına bol bol öp annesi pembe yanaklardan.ya gaza geldim ben yine doğsun artık benim oğlumda ya.
Tazecik annelerrr gozunuz aydin, yavrulariniz evinize bereket, huzur getirsin... Gule gule buyutun...
Vee zaman gecmiyor yarin 36 haftam bitiyor ama gunler gecmiyor bende dogurmak kavusmak istiyorummm sag salim bir sekilde :)
bu gece karnımdaki son gecesi bebişin.., yarın bu zaman Allah kısmet ederse yanımızda olacak, az da olsa korkuyla karışık garip bir heyecan var içimde... hani önemli bir sınava girmeden önce heyecan yaparsınız yaparsınız ,sonra artık bişey hissetmemeye başlarsınız ,garip bi sakinlik gelir ya öyleyim (yani benim öyle olurdu okuldayken)
6 yıl önce kızım hayatımızı değiştirdi, 2 yıl öncede oğlum...
şimdi yarın hayatımız bir kere daha değişecek...inşallah güzel günler bizi bekliyordur..
Allah hepimize ailemiz ve çocuklarımızla beraber iyi yazılar yazsın ,güzel günler göstersin inşallah..
dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar, biliyorum sağsalim döneceğim ,gene yorumları okuyup cevaplar yazacağım ,ama insan bi garip oluyor işte , şimdilik bu son yazım..
hepinize hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden, Allah bi avazda kurtarsın, çok öpüyorum hepinizi tek tek.. kendinize iyi bakın...
Canim bugun dr kontrolün vard diye hatirliyorum, nasil gecti? Hersey yolundadir ins...
Kızlar Parme arkadaşımız da doğurdu lakin İnci bebeğimizde kansızlık varmış ve hareketleri az olduğu için yoğun bakımdaymış. Ben iyi olacağına eminim, siz de dualarınızı eksik etmeyin de biran önce bebeğine kavuşsun parme. Rabbim şimdiden dualarınızı kabul etsin. Bana geçmiş olsun dileklerini sunan arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler.
Kızlar Parme arkadaşımız da doğurdu lakin İnci bebeğimizde kansızlık varmış ve hareketleri az olduğu için yoğun bakımdaymış. Ben iyi olacağına eminim, siz de dualarınızı eksik etmeyin de biran önce bebeğine kavuşsun parme. Rabbim şimdiden dualarınızı kabul etsin. Bana geçmiş olsun dileklerini sunan arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler.
Evet tatlım bugün kontrolümüz vardı.. Bi sorun yok çok şükür ama sancım falanda çıkmıyo.. Pazartesiye beklemeye karar verdik. Eğerki gelmezse paşam pazartesi sezeryan olcam canım hayırlısıyla..
canım seni çok iyi anlıyorum ve senin adınada çok üzüldüm.yazdıklarında bende kendimi buldum..o kadar doluyum ki..doğumum burnumdan gelmesin diye dua ediyorum hep..bi an önce doğurup bebeğimle tek kalmak istiyorum..onun doğuca olduğana bile bu yüzden sevinemiyorum..içim hep tedirkin..sende sıkma canını sıksakda elimizden bişi gelmiyor zten
Teşekkürler tatlım , kaşları çatık değil :)) İçerde öyle çıkıyomuş, şuan gayet normal köfte dudaklı kızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?