- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.101
allah kolaylık versin ne diye erkenden gelmiş madem ben onu anlamadım hamile halinle bi de sana yük oluo.bugün kaynanam geleli 3 gün oldu kızlar hala işteyim çalışıyorum bugün son. evde de kendisi hasta hiçbirşeye el atmıyor kahvaltı hazırla yemek yap, bulaşığı topla çok yoruluyorum ama naz yapmayınca oooo sen hiç hamile değilsin gibi diyor. hatta işte napıyosunki yorulacaksın bile dedişu halimle kendimiz yetmezmiş gibi ona ve ik torununa hizmet edeceğim. sözde bana yardıma geldi ama akşama kadar yatıyor sonra eve gelip yemeğe koşturuyorum kendi kızı olsaydım eminim böyle yapmazdı. bakalım doğumdan sonra nasıl olacak bir de sezeryan olursam ben yatarken kim bu işleri halledecek eminim anneme yıkmaya çalışacaklar kadın bundan 15 yaş büyük ama sanırsın bizimki gençkızmış gibi diğeri nazlanıyor ona da sıkı sıkı tembihledim gelince yemek falan yapma diye insanlar neden böyle vicdansız anlamıyorum. bir de bana sen hep bulaşık makinasına mı atıyorsun bulaşıkları, yok efendim yemeği beğenmiyor daha neler neler napayım çalışıyorum dedim artık. akşamda benim tansiyonum düştü diye tutturdu gittik bişeyi yok özel hastane diye serum, sakinleştirici ne buldularsa yaptılar hatta kan tahlili bile ama gel de anlat bir nazlanmalar inanamazsınız. ben o kadar ağrım sancım oldu gıkımı çıkarmadım eşimi bir kere bile hastaneye koşmadım normaldir geçer diye bak 9 ay bitti
geçende eve gittim oğlu da kendi de yatıyor odamızda iki kanepe bana yer kalmıyor haliyle gittim yatağıma yattım uyumuşum eşim gelip beni kaldırdı hazır olan yemekleri ısıtıp sofrayı kurmam için inanabiliyormusunuzsanırım benimde oram buram ağrıyor diye yatmam lazım ne yapacağım bilemiyorum
normalde sezeryandan vazgeçip normal sancılarımı beklemeyi düşünüyordum ama içinde bulunduğum ortamdan kurtulmak için bir an evvel sezeryan olmak istiyorum çok gerildim kızlar. bir de yalanı nazı sevmeyen biriyim ama şu halimle hizmetçi muamelesi görmek çok üzüyor beni bende bu haftama kadar çalışıp 1 hafta evde dinleneyim diyordum ama ne mümkün tam evime geçip ayaklarımı uzatacağım vakit şu düştüğüm hale bakın artık kendimi geçtim benimle birlikte yorulan yavruma acıyorum
evet canım en iyisi tevekkül edip beklemek.. bende bir sonraki kontrolümde konuşurum bakalım belli olur o zaman.. herşeyin hazır mı 20 gün geçer geçer inşallah merak etme
yarın bu vakitler denizim yanımda olacak inşallahhh
Selam kızlar..Yarın sabah 8de sezeryan olucam... dualarınızı eksik etmeyin.. hakkınızı helal edin.. hepimize insaallah hayırlı dogumlar...
Yarabbim bugünleri de görecek miydimTEMİZLİĞİM BİTTİİİİİİİ.... yupppiiiiiii yupiii.. nasıl mutlu nasıl huzurluyum anlatamam... ben artık nadasa çekiliyorum kızlar... darısı sizin başınıza :)
sıradaki benim minnoş mu....??
Merhaba güzel anneler.. kontrolden geliyoruz şimdi. bebeğimin zaten sınırda olan suyu iyice azalmış. nst'de de çok hareket çıkmadı. bekleyip riske atmaya gerek duymadı doktorumuz ve yarın sabah 6 da yatış yapmamı istedi. suni sancıyla başlayacak bir aksilik olmazsa normal, bir aksilik olursa da sezeryana dönecek.. hiç böyle hayal etmemiştim kendi sancımın gelip kendim doğuma gitmek hep hayalimdi. kısmet böyleymiş, inşallah hayırlısı budur. korku endişe mutluluk heyecan hepsi birbirine karışmış duruımda.
Dualarınıza çok ihtiyacım var. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. inşallah güzel haberlerle dönerim.. Öpüyorum hepinizi...
Arkadaşlar bu sabah nişanım geldi
Önce korktum anlayamadım sonra nişan olduğunu anladım tüm tarifler uyuyor
Şimdi endişem nişan geldikten ne kadar süre sonra doğum oluyor
2 günde de 2-3haftada olablr diyor internette
İnşallah Ağustos 15i bekler kuzucum
Az daha kilo alsa iyi olur
Dün muayene olduğumda doktorum çatı muayenemi falan yaptı ve daha belirti yok
Ayın15ini bekler bebişin dedi
bu gece karnımdaki son gecesi bebişin.., yarın bu zaman Allah kısmet ederse yanımızda olacak, az da olsa korkuyla karışık garip bir heyecan var içimde... hani önemli bir sınava girmeden önce heyecan yaparsınız yaparsınız ,sonra artık bişey hissetmemeye başlarsınız ,garip bi sakinlik gelir ya öyleyim (yani benim öyle olurdu okuldayken)
6 yıl önce kızım hayatımızı değiştirdi, 2 yıl öncede oğlum...
şimdi yarın hayatımız bir kere daha değişecek...inşallah güzel günler bizi bekliyordur..
Allah hepimize ailemiz ve çocuklarımızla beraber iyi yazılar yazsın ,güzel günler göstersin inşallah..
dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar, biliyorum sağsalim döneceğim ,gene yorumları okuyup cevaplar yazacağım ,ama insan bi garip oluyor işte , şimdilik bu son yazım..
hepinize hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden, Allah bi avazda kurtarsın, çok öpüyorum hepinizi tek tek.. kendinize iyi bakın...
kızlarrr karnım 5-6 dk. da bir kasılıyor ve kasıklarıma sancı giriyor yataktan zor kalktım.. sık sık tuvalete giriyorum ama suyum gelmedi nişanım yok.. bu sancılar kasılmalar neyin nesi panik olmalımıyım ki bilemedimevde dogurmaktan korkuyorum ya anlamazsam die.. sancım bazen makatıma ve rahmime vuruyorr hoplatıyor yerimdenn ... Su gelmesi nasıl bişey yaa idrar yapar gibi değildir dimi istem dışı anlamadan akan bişey mi sanırım çıldırıcam yavvv... heeee birde bebeğim çok hareketli kıpırrr kıpırrrr ..
kızlar saat 10 da sezeryana giriyorum. heyecandan gözüme uyku girmiyor. sonunda oğluşumu kucağıma alıcam inanamıyorum ya :)
Merhaba kızlar,
Detaylı yazamiyorum ben çok çok iyiyim. Kızım hala yogun bakımda dün kam verdiler degerleri yukselmis normale donmuş galiba ama net bilgi icin dOktorunu bekliyoruz . Gece 1 gibi tanıştık kizimla emdi beni :)
Moralim yerinde ama sizden bol bol dua rica ediyorum bir an once yanıma alabiliyim meleğimi
slm annisler bebisimi kucagima aldim ep.sezryn oldum dunn saat 3 te hersy yolunda bugun daha iyiyim.bebisin durumuda iyi teyzoslari.arada girip bakiniom ama cvp vremiom eve yrn gececegiz uazarim uzunca:)
Canım ben de 2 haftada 3 kilo aldım. Yalnız değilsin.Birden kilo almak vücudumu çok zorladı. Bebeğim biraz daha kilo alsın diye yiyorum da yiyorum.
Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün meleğin.
Ayy ne kadar duygusal yazmışsın. Allah evladına sağlıkla kavuşmayı, onlarla sağlıkla huzurla yaşlanmayı nasip etsin. Güzel haberlerini bekliyoruz canım.
Çok güzel düşünmüşsün canım. Ayetel kürsi daha kolay olur diye düşünüyorum.
Canım Allah bağışlasın. Sağlıkla büyüsün bebeğin. Hayırlı evlat olur inşallah. Ben de epidural normal düşünüyorum. Doğum hikayeni ayrıntılarıyla yazarsan çok sevinirim.Çok merak ediyorum.
Sağlıkla kavuşursunuz inşallah. Allah yardımcın olsun.
Kuklacım doğum hikayeni öyle güzel anlatmışsın ki. Okuyunca insana cesaret geliyor valla. Tebrikler yeniden. gül koklar gibi...Mum üfler gibi... eminim bunu kimse unutmayacak:)))
Parmecim çok geçmiş olsun. Allah ananlı babalı büyütsün. Sağlıkla büyüyecek inşallah. Bunu atlatmışsınız Allah bir daha üzüntüsünü hastalığını göstermesin inşallah.
Tebrikler canım... Allah bağışlasın bağlıkla büyüsün bebişin.
Valla tüylerim diken diken oldu okuyunca. Rabbim yalnız olmadığını hissettirmiş.Eşinle aranızın düzeleceğine de inanıyorum. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var. Her şey düzelecek. Bence de komşuna bi teşekkür et. Böyle komşuluklar kalmadı artık...
Kızlar anca yazabildim 22 temmuz saat 11 de 38+4 te epidural normal doğumla 3200 gr 48 cm bir kız çocuğu dünyaya getirim prenses gibi bir doğumdu adı gibi en minumumda ağrıları yaşadım imkanı olanlara epidural normal doğumu şiddetle tavsiye ediyorum darısıda sizlerin başına diyorum
Eki Görüntüle 770239
bunlar da benim şekerlerimin bi kısmı, nası gidio kızlar beğendiniz mi
isim etiketi eksikti sadece tarih de bellioldu artık onu da yapabilirim
lesyacım çok sevindim inş normal ve rahat bi doğumun olur
Kızlar biz çıktık iyiyiz , biraz daha toparlaninca ayrıntılı yazarım
Öptüm hepinizi
Herkese günaydın.........
öncelikle güzel dilek ve temennilerini gönderen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...........
Adım kukla.........çünkü bu siteye üye olduğum zaman oğluma öğretmeni evde ailenizle kukla yapıp getirilmesini istemişti isim ordan geliyor anlıyacagınız...5 yaşında bir oğlum var..........çalışıyorum öğretmenim...... 2. Bir çocuk bana göre hiç değil......bakanım yok kimsem yok...ama vicdanım el vermedi oğlumun hayatda tek başına kalmasına ............
Geçen sene denedik hamileydim 12 haftalıkken bebeğin problemli olduğu anlaşılıdı...ya karnımda ölecekti yada doğar doğmaz ölecekti öyle bir vakkaydı .......13 haftalıkken normal doğumla alındı............. çok zordu doğum çok hastalandım .dr yaşın büyük eğer istiyorsan ara vermeden yapmalısın dedi ..................sonra kızmıma hamile kaldım 6 ay sonra...
Sonra bu siteye üye oldum nasıl oldu tam hatırlamıyorum......iyide oldu kenimi yanlız hissetmedimmm sizler sayesinde herşeyimizi paylaştık sizinle.....cevap veremesemde hepinize aynı sorunları yaşadık kimi zaman güldüm kimi zama kızdım sizler gibi.........
29 temmuz pazartesi günü eşimle balkonu temizledik yoruldum biraz fazla eşyaları attık derken saat öğlen 3 gibi yoruldum uzandım biraz bu arada kasılmalarım oluyordu sık sık birden bir su boşaldı benden hemen duş aldım önce sakindim oğlumu komşuya bıraktık...............
4 gibi hastahaneye yatırdılar açılmam çok yoktu 1 cm sadece sancım yoktu çünkü doğumun uzun geçeceğini biliyordum sancı olacakki açılma olacaktı........bu arada devlet hastahanesinde doğum yaptım oğlumdada burda yapmıştım çok memnun kaldım...... 8 ay boyunca özele gitdim ama doğuma devlete gideceğimi söyledim doktoruma
doktorum iyidi sağolsun memnundum....
Doğum salonuna aldılar beni öncekide normal doğumdu ve çok zordu doğumum oğlumda epidural olmak istedimi ebe hiç tavsiye etmem dedi sancıyı azaltıyor ama ıkınma zor oluyor dedi
bu arada suni sancı verdiler sancım olmadığı için üf sancı sık sık geliyor ama tecrübeliydim önceki doğumda yapamadıklarımı bunda yapmak istedim
nts ye bağladılar sancıyı görüyorum orda sancı yükselince burnumdan nefes aldım gül koklar gibi.........................
Sonra nefesimi ağzımdan verdim mum üfler gibi........................yavaş yavaş gerçekten çok faydası oldu.......
Ntsde sayılar var altdaki sayı sancı durumunu gösteriyor 100 e vuruyodu sancılar ok hızlı ve şiddetli geldi ama
kendimi nefese konsantre etdim 5 dkdan 3 dkya indi sancılar sık sık ebeler muyene ediyorlar kaç santim diye soruyorum cevap vermediler bilmene gerek yok dediler tekrar sordum öğretmen olduğumu söyledim......
Bilinçli oldugumu söyleyince söylediler 4 cm sonra 5.6 cm sonra 7 8 cm ne olduğunu anlayamadım öyle hızlı açıldıki rahim....hadi öbür odaya dediler yani çatalın olduğu odadaydım.... Sancın yok heralde diyorlar ne yoku mahvoluyorum deim gücümü boş boşuna bağırmak yerine düzgün nefes alıp vermeye saklıyorum sanki caanım hiç acımyor sandı herkes bu sancıyla nasıl sesin çıkmıyor dediler
sadece nefese konsantre oldum.........ıkınma geliyormu dedi ebe ne ......ıkınmayamı geldik dedim hemen amamnnn ıkınmaya gelene kadar dedim meğer açılma olmuş ben ne olduğunu anlamadan çatala yattım .......sona geldiğimi biliyordum bu bölüm daha zordu ama ne yapacağımı biliyordum.....burnumla nefes alıp nefesimi bu sefer dışıma değilde içime kabız olurda ıkınırsın o şekilde içime bebği itmek için kullandım..... Heralde öldüm artık dedim son safhada...........................okadar yaniiii..............5 d kda bebğim geldi ....sanki o sancıları ağrıları ben çekmedim gibi yeniden doğmuş gibiydim kızımla çok mutluydum......
Aşağı odaya götürdüler o gece kaldım hastahanede öğlen çıktım....
Dün dr a götürdük kızımı
çok önemli buraya dikkat..........................
Doğumunuz nasıl olursa olsun ebbeğinizi sık sık emzirin sarılık olmasın bebğiniz uyuyacaktı uyuyor diye sakın emzirmemmezlik yapmayın 2 saatda uyandırıp emzirin.....yoksa sarılıkla uğraşırsınız ne gerek ver sarılığın çözümü sık emzirmek bu arada doğumdan sonra kuru soğanı kestim gögsüme sürdüm aşagı odaya inince karnımı doyurup öyle kızımı emzirdim.......soğanı oğlumdada yapmıştım kızımdada yaptım faydasını gördüm
herkese kolay hayırlı doğumlar diliyorum söyleyeceklerim bu kadar
hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum.........................
ay inanamıyorum, gebelik takvimim sona ermiş! 40 haftam bugün bitti ama kızım gelmiyor bi türlü. perşembe 3950 idi kilosu. bu gidişle normal doğuramıcam sanırım((((((( kızım bi sağlıkla dünyaya gelsin de kesilmeye de razıyım....
bende hala kararsızım en son doktorum alttan muayene etmek istemişti kolay bir normal doğum olacaksa normal yap dedi kafam karıştı yoksa hep korkup sezeryan yapmayı düşünüyordum hep. ama yine kafam karıştı her kafadan bir ses çıkıyor. pazartesine randevu aldım bakalım doktorumla tekrar konuşacağım ama epidural sezeryan ağır basıyor gibi.
benimde bugün son günüm
doğum hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum darısı biz bekleyenlerin başına bebişe ve kendine iyi bak
güzel bir doğum olmuş Allah bebeğini sana bağışlasın
dualarımız seninle canım bunu da atlatacak bebiş merak etme
keşke öyle olsa bende normal doğuma hayır demem
bebişinle başbaşa olmanın keyfini çıkar canım kaç günlük oldunuz bakalım
bugün kaynanam geleli 3 gün oldu kızlar hala işteyim çalışıyorum bugün son. evde de kendisi hasta hiçbirşeye el atmıyor kahvaltı hazırla yemek yap, bulaşığı topla çok yoruluyorum ama naz yapmayınca oooo sen hiç hamile değilsin gibi diyor. hatta işte napıyosunki yorulacaksın bile dedişu halimle kendimiz yetmezmiş gibi ona ve ik torununa hizmet edeceğim. sözde bana yardıma geldi ama akşama kadar yatıyor sonra eve gelip yemeğe koşturuyorum kendi kızı olsaydım eminim böyle yapmazdı. bakalım doğumdan sonra nasıl olacak bir de sezeryan olursam ben yatarken kim bu işleri halledecek eminim anneme yıkmaya çalışacaklar kadın bundan 15 yaş büyük ama sanırsın bizimki gençkızmış gibi diğeri nazlanıyor ona da sıkı sıkı tembihledim gelince yemek falan yapma diye insanlar neden böyle vicdansız anlamıyorum. bir de bana sen hep bulaşık makinasına mı atıyorsun bulaşıkları, yok efendim yemeği beğenmiyor daha neler neler napayım çalışıyorum dedim artık. akşamda benim tansiyonum düştü diye tutturdu gittik bişeyi yok özel hastane diye serum, sakinleştirici ne buldularsa yaptılar hatta kan tahlili bile ama gel de anlat bir nazlanmalar inanamazsınız. ben o kadar ağrım sancım oldu gıkımı çıkarmadım eşimi bir kere bile hastaneye koşmadım normaldir geçer diye bak 9 ay bitti
geçende eve gittim oğlu da kendi de yatıyor odamızda iki kanepe bana yer kalmıyor haliyle gittim yatağıma yattım uyumuşum eşim gelip beni kaldırdı hazır olan yemekleri ısıtıp sofrayı kurmam için inanabiliyormusunuzsanırım benimde oram buram ağrıyor diye yatmam lazım ne yapacağım bilemiyorum
normalde sezeryandan vazgeçip normal sancılarımı beklemeyi düşünüyordum ama içinde bulunduğum ortamdan kurtulmak için bir an evvel sezeryan olmak istiyorum çok gerildim kızlar. bir de yalanı nazı sevmeyen biriyim ama şu halimle hizmetçi muamelesi görmek çok üzüyor beni bende bu haftama kadar çalışıp 1 hafta evde dinleneyim diyordum ama ne mümkün tam evime geçip ayaklarımı uzatacağım vakit şu düştüğüm hale bakın artık kendimi geçtim benimle birlikte yorulan yavruma acıyorum
Kızlar Parme arkadaşımız da doğurdu lakin İnci bebeğimizde kansızlık varmış ve hareketleri az olduğu için yoğun bakımdaymış. Ben iyi olacağına eminim, siz de dualarınızı eksik etmeyin de biran önce bebeğine kavuşsun parme. Rabbim şimdiden dualarınızı kabul etsin. Bana geçmiş olsun dileklerini sunan arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler.
Benm yarnki muayeneye gore sezeryan tarihm belli olucak.1cm acikligm var ve serviksm kisaliyo..eger kafayida kanala soktuysa kizm bayramdan once sezeryan olucm 38de..ama bi sorun yoksa bikacgun daha duruck..heyecanliym cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?