- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.121
Kızlar anca yazabildim 22 temmuz saat 11 de 38+4 te epidural normal doğumla 3200 gr 48 cm bir kız çocuğu dünyaya getirim prenses gibi bir doğumdu adı gibi en minumumda ağrıları yaşadım imkanı olanlara epidural normal doğumu şiddetle tavsiye ediyorum darısıda sizlerin başına diyorum
Cnm o alt muayene igrenc bsey ya...az kaldii allah yardmcn olsn guzel hberlerini bekliyorz.bendede var 1 cm aciklik ama o derece sddetli sancm olmuyo...bzi hbersz birakma
Saol cnm benim.. bugun sancilarim hafifledi kisa surede olmuo bakalim bu haftayi cikaracakmiyim.. mutlaka biseklde haber veririm size saol cnm ..
kızlarrr karnım 5-6 dk. da bir kasılıyor ve kasıklarıma sancı giriyor yataktan zor kalktım.. sık sık tuvalete giriyorum ama suyum gelmedi nişanım yok.. bu sancılar kasılmalar neyin nesi panik olmalımıyım ki bilemedimevde dogurmaktan korkuyorum ya anlamazsam die.. sancım bazen makatıma ve rahmime vuruyorr hoplatıyor yerimdenn ... Su gelmesi nasıl bişey yaa idrar yapar gibi değildir dimi istem dışı anlamadan akan bişey mi sanırım çıldırıcam yavvv... heeee birde bebeğim çok hareketli kıpırrr kıpırrrr ..
Parmecim inşallah en kısa sürede İnci kollarına geri gelir ve birlikte gidersiniz evinize sağlıkla.mübarek Ramazan ayı ve cuma günü hürmetine Allah dualarımızı kabul eder.Hayatımsın,inşallah o açılmalar hemen başlar ve bi daha alttan muayene olmak durumunda kalmazsın.çok az kalmış bence,Allah çok bekletmesin o kapılarda inşallah.içimden bir his bu hafta sonu tamamdır zaman diyor.inşallah öyle de olur.hepiniz iyi olun hep karnınızdakiler ve kucağınızdakilerle inşallah
kızlar saat 10 da sezeryana giriyorum. heyecandan gözüme uyku girmiyor. sonunda oğluşumu kucağıma alıcam inanamıyorum ya :)
canım yaa akşam bir daha giremedim topice işyerinin birikmiş işlerini yapıyordum evden eger görseydim bugün 41 yasin_i dağıtırdık bi şekilde cumaya yetiştirirdik çok üzüldüm şimdibence 41 yasin okuyabiliriz. yarın cuma hem de ramazan ayındayız. yarın toplam 41 yasin okuyalım bence. sala ile ezan arası en müsait zaman.
Boşver be hemşo insanları,canımızı bile boşuna sıkıyoruz boşboğazlar yüzünden.çoğu insan kötü ve mutsuz olduğu için karşı tarafın iyi olması batıyor ve kendini bilmezlikleriyle kendileri gibi aşağı çekmeye çalışıyorlar insanlarıda.seni üzen de kardeş işte,ama atsan atılmaz satsan satılmaz.sen çok güçlü ve kendine yetebilen bir kadınsın,sanki onlar bakacakmış gibi oğluna seni üzüyorlar.en güzel cevabın cevap vermemek ve dik durmak,zaten onlarda biliyorlar.senin kızın ve oğlun senin kıymetini bilip hiç üzmeyeceklerdir,eminim.oğlunda sağlıkla hayırlı zamanda gelsin inşallah.iyi geceler hemşocum
canım benim oğluşumda akşam çok kasıldı masa başı uzun süre iş yaptım diye düşündüm artık bizim tembeller ufaktan gelmeye hazırlanıyorlar sanırım.su boşalması bende bardaktan birden boşanır gibi oldu tutmak falan mümkün değildikızlarrr karnım 5-6 dk. da bir kasılıyor ve kasıklarıma sancı giriyor yataktan zor kalktım.. sık sık tuvalete giriyorum ama suyum gelmedi nişanım yok.. bu sancılar kasılmalar neyin nesi panik olmalımıyım ki bilemedimevde dogurmaktan korkuyorum ya anlamazsam die.. sancım bazen makatıma ve rahmime vuruyorr hoplatıyor yerimdenn ... Su gelmesi nasıl bişey yaa idrar yapar gibi değildir dimi istem dışı anlamadan akan bişey mi sanırım çıldırıcam yavvv... heeee birde bebeğim çok hareketli kıpırrr kıpırrrr ..
kızlar saat 10 da sezeryana giriyorum. heyecandan gözüme uyku girmiyor. sonunda oğluşumu kucağıma alıcam inanamıyorum ya :)
Herkese günaydın.........
öncelikle güzel dilek ve temennilerini gönderen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...........
Adım kukla.........çünkü bu siteye üye olduğum zaman oğluma öğretmeni evde ailenizle kukla yapıp getirilmesini istemişti isim ordan geliyor anlıyacagınız...5 yaşında bir oğlum var..........çalışıyorum öğretmenim...... 2. Bir çocuk bana göre hiç değil......bakanım yok kimsem yok...ama vicdanım el vermedi oğlumun hayatda tek başına kalmasına ............
Geçen sene denedik hamileydim 12 haftalıkken bebeğin problemli olduğu anlaşılıdı...ya karnımda ölecekti yada doğar doğmaz ölecekti öyle bir vakkaydı .......13 haftalıkken normal doğumla alındı............. çok zordu doğum çok hastalandım .dr yaşın büyük eğer istiyorsan ara vermeden yapmalısın dedi ..................sonra kızmıma hamile kaldım 6 ay sonra...
Sonra bu siteye üye oldum nasıl oldu tam hatırlamıyorum......iyide oldu kenimi yanlız hissetmedimmm sizler sayesinde herşeyimizi paylaştık sizinle.....cevap veremesemde hepinize aynı sorunları yaşadık kimi zaman güldüm kimi zama kızdım sizler gibi.........
29 temmuz pazartesi günü eşimle balkonu temizledik yoruldum biraz fazla eşyaları attık derken saat öğlen 3 gibi yoruldum uzandım biraz bu arada kasılmalarım oluyordu sık sık birden bir su boşaldı benden hemen duş aldım önce sakindim oğlumu komşuya bıraktık...............
4 gibi hastahaneye yatırdılar açılmam çok yoktu 1 cm sadece sancım yoktu çünkü doğumun uzun geçeceğini biliyordum sancı olacakki açılma olacaktı........bu arada devlet hastahanesinde doğum yaptım oğlumdada burda yapmıştım çok memnun kaldım...... 8 ay boyunca özele gitdim ama doğuma devlete gideceğimi söyledim doktoruma
doktorum iyidi sağolsun memnundum....
Doğum salonuna aldılar beni öncekide normal doğumdu ve çok zordu doğumum oğlumda epidural olmak istedimi ebe hiç tavsiye etmem dedi sancıyı azaltıyor ama ıkınma zor oluyor dedi
bu arada suni sancı verdiler sancım olmadığı için üf sancı sık sık geliyor ama tecrübeliydim önceki doğumda yapamadıklarımı bunda yapmak istedim
nts ye bağladılar sancıyı görüyorum orda sancı yükselince burnumdan nefes aldım gül koklar gibi.........................
Sonra nefesimi ağzımdan verdim mum üfler gibi........................yavaş yavaş gerçekten çok faydası oldu.......
Ntsde sayılar var altdaki sayı sancı durumunu gösteriyor 100 e vuruyodu sancılar ok hızlı ve şiddetli geldi ama
kendimi nefese konsantre etdim 5 dkdan 3 dkya indi sancılar sık sık ebeler muyene ediyorlar kaç santim diye soruyorum cevap vermediler bilmene gerek yok dediler tekrar sordum öğretmen olduğumu söyledim......
Bilinçli oldugumu söyleyince söylediler 4 cm sonra 5.6 cm sonra 7 8 cm ne olduğunu anlayamadım öyle hızlı açıldıki rahim....hadi öbür odaya dediler yani çatalın olduğu odadaydım.... Sancın yok heralde diyorlar ne yoku mahvoluyorum deim gücümü boş boşuna bağırmak yerine düzgün nefes alıp vermeye saklıyorum sanki caanım hiç acımyor sandı herkes bu sancıyla nasıl sesin çıkmıyor dediler
sadece nefese konsantre oldum.........ıkınma geliyormu dedi ebe ne ......ıkınmayamı geldik dedim hemen amamnnn ıkınmaya gelene kadar dedim meğer açılma olmuş ben ne olduğunu anlamadan çatala yattım .......sona geldiğimi biliyordum bu bölüm daha zordu ama ne yapacağımı biliyordum.....burnumla nefes alıp nefesimi bu sefer dışıma değilde içime kabız olurda ıkınırsın o şekilde içime bebği itmek için kullandım..... Heralde öldüm artık dedim son safhada...........................okadar yaniiii..............5 d kda bebğim geldi ....sanki o sancıları ağrıları ben çekmedim gibi yeniden doğmuş gibiydim kızımla çok mutluydum......
Aşağı odaya götürdüler o gece kaldım hastahanede öğlen çıktım....
Dün dr a götürdük kızımı
çok önemli buraya dikkat..........................
Doğumunuz nasıl olursa olsun ebbeğinizi sık sık emzirin sarılık olmasın bebğiniz uyuyacaktı uyuyor diye sakın emzirmemmezlik yapmayın 2 saatda uyandırıp emzirin.....yoksa sarılıkla uğraşırsınız ne gerek ver sarılığın çözümü sık emzirmek bu arada doğumdan sonra kuru soğanı kestim gögsüme sürdüm aşagı odaya inince karnımı doyurup öyle kızımı emzirdim.......soğanı oğlumdada yapmıştım kızımdada yaptım faydasını gördüm
herkese kolay hayırlı doğumlar diliyorum söyleyeceklerim bu kadar
hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum.........................
Kizlar slm bem dun aksam 5:45te dogum yaptım bebegin suyu azalmis sezaryen le acil alindi sutum yok hastanedeyim dua edin nolur gelsin meme ucumda yok tutamio dunya tatlisi kizimin adi da ikra oldu agrilarm var hala çok zorlaniyorum dua edin â
Herkese günaydın.........
öncelikle güzel dilek ve temennilerini gönderen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...........
Adım kukla.........çünkü bu siteye üye olduğum zaman oğluma öğretmeni evde ailenizle kukla yapıp getirilmesini istemişti isim ordan geliyor anlıyacagınız...5 yaşında bir oğlum var..........çalışıyorum öğretmenim...... 2. Bir çocuk bana göre hiç değil......bakanım yok kimsem yok...ama vicdanım el vermedi oğlumun hayatda tek başına kalmasına ............
Geçen sene denedik hamileydim 12 haftalıkken bebeğin problemli olduğu anlaşılıdı...ya karnımda ölecekti yada doğar doğmaz ölecekti öyle bir vakkaydı .......13 haftalıkken normal doğumla alındı............. çok zordu doğum çok hastalandım .dr yaşın büyük eğer istiyorsan ara vermeden yapmalısın dedi ..................sonra kızmıma hamile kaldım 6 ay sonra...
Sonra bu siteye üye oldum nasıl oldu tam hatırlamıyorum......iyide oldu kenimi yanlız hissetmedimmm sizler sayesinde herşeyimizi paylaştık sizinle.....cevap veremesemde hepinize aynı sorunları yaşadık kimi zaman güldüm kimi zama kızdım sizler gibi.........
29 temmuz pazartesi günü eşimle balkonu temizledik yoruldum biraz fazla eşyaları attık derken saat öğlen 3 gibi yoruldum uzandım biraz bu arada kasılmalarım oluyordu sık sık birden bir su boşaldı benden hemen duş aldım önce sakindim oğlumu komşuya bıraktık...............
4 gibi hastahaneye yatırdılar açılmam çok yoktu 1 cm sadece sancım yoktu çünkü doğumun uzun geçeceğini biliyordum sancı olacakki açılma olacaktı........bu arada devlet hastahanesinde doğum yaptım oğlumdada burda yapmıştım çok memnun kaldım...... 8 ay boyunca özele gitdim ama doğuma devlete gideceğimi söyledim doktoruma
doktorum iyidi sağolsun memnundum....
Doğum salonuna aldılar beni öncekide normal doğumdu ve çok zordu doğumum oğlumda epidural olmak istedimi ebe hiç tavsiye etmem dedi sancıyı azaltıyor ama ıkınma zor oluyor dedi
bu arada suni sancı verdiler sancım olmadığı için üf sancı sık sık geliyor ama tecrübeliydim önceki doğumda yapamadıklarımı bunda yapmak istedim
nts ye bağladılar sancıyı görüyorum orda sancı yükselince burnumdan nefes aldım gül koklar gibi.........................
Sonra nefesimi ağzımdan verdim mum üfler gibi........................yavaş yavaş gerçekten çok faydası oldu.......
Ntsde sayılar var altdaki sayı sancı durumunu gösteriyor 100 e vuruyodu sancılar ok hızlı ve şiddetli geldi ama
kendimi nefese konsantre etdim 5 dkdan 3 dkya indi sancılar sık sık ebeler muyene ediyorlar kaç santim diye soruyorum cevap vermediler bilmene gerek yok dediler tekrar sordum öğretmen olduğumu söyledim......
Bilinçli oldugumu söyleyince söylediler 4 cm sonra 5.6 cm sonra 7 8 cm ne olduğunu anlayamadım öyle hızlı açıldıki rahim....hadi öbür odaya dediler yani çatalın olduğu odadaydım.... Sancın yok heralde diyorlar ne yoku mahvoluyorum deim gücümü boş boşuna bağırmak yerine düzgün nefes alıp vermeye saklıyorum sanki caanım hiç acımyor sandı herkes bu sancıyla nasıl sesin çıkmıyor dediler
sadece nefese konsantre oldum.........ıkınma geliyormu dedi ebe ne ......ıkınmayamı geldik dedim hemen amamnnn ıkınmaya gelene kadar dedim meğer açılma olmuş ben ne olduğunu anlamadan çatala yattım .......sona geldiğimi biliyordum bu bölüm daha zordu ama ne yapacağımı biliyordum.....burnumla nefes alıp nefesimi bu sefer dışıma değilde içime kabız olurda ıkınırsın o şekilde içime bebği itmek için kullandım..... Heralde öldüm artık dedim son safhada...........................okadar yaniiii..............5 d kda bebğim geldi ....sanki o sancıları ağrıları ben çekmedim gibi yeniden doğmuş gibiydim kızımla çok mutluydum......
Aşağı odaya götürdüler o gece kaldım hastahanede öğlen çıktım....
Dün dr a götürdük kızımı
çok önemli buraya dikkat..........................
Doğumunuz nasıl olursa olsun ebbeğinizi sık sık emzirin sarılık olmasın bebğiniz uyuyacaktı uyuyor diye sakın emzirmemmezlik yapmayın 2 saatda uyandırıp emzirin.....yoksa sarılıkla uğraşırsınız ne gerek ver sarılığın çözümü sık emzirmek bu arada doğumdan sonra kuru soğanı kestim gögsüme sürdüm aşagı odaya inince karnımı doyurup öyle kızımı emzirdim.......soğanı oğlumdada yapmıştım kızımdada yaptım faydasını gördüm
herkese kolay hayırlı doğumlar diliyorum söyleyeceklerim bu kadar
hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum.........................
Herkese günaydın cicişlerrr :))
kızlarr bana bir yardım lütfennn doğum şekli hakkında hala kararsızımm şimdilik herşey normal gidiyor f-doktorumda bence normal doğur dedi çünkü bebek öyle çok tombul bir bebek değil zor olmaz hani.. ama ben baştan beri kendimi sezeryana hazırladım şimdi kafamı toparlayıp normali düşünemiyorum bile.. nasıl olur ne yapılır ben tecrübesizim yapamam diyorum hep..
sizler ne düşünüyorsunuz neye karar verdiniz??
Senin kız doğum şeklini aldı mı canım? Benimkininin yine kafa yukarıda. En son yan dönmüştü, cok hareketlendiği zamanlar demiştim çabalıyo yakında dönecek ama iki gün önceki kontrolde yine kafa yukarda ayaklar aşağıdaydı. Amuda kalksam nası olur ki :))
Benim de serviks biraz kısalmış, 35+3'de nişan da gelince tetikte beklemeye başladım. Doktorumun dediğine göre bebeğimin şu anki duruşu doğumun daha geç olması için bir avantajmış, yoksa bebek rahim ağzına baskı yaparak doğumu hızlandırabilirmiş. Herşeyin hayırlısı diyorum ben de, ve artık bebeğimin doğasına bırakıyorum, o daha iyi biliyor neyin nasıl olması gerektiğini.
Önümüzdeki hafta biz de duruma göre tarih konuşabiliriz doktorla. Ama planlı sezeryan benim vicdanımı çok rahatsız ediyor. Dünyaya gelmeye kendisi hazır olsun istiyorum bebeğimin. Ancak bu sefer de olay acil operasyona dönecek, riskler artacak diye korkuyorum. Bebek ters olduğunda kordon sıkışması gibi riskler yaşandığını konuştuk.
Ayın 15'inde 38. haftayı tam olarak doldurucaz, bebeğim daha erken gelmeye karar vermezse. Bu tarih uygun görünüyor ama dediğim gibi vicdanımı nasıl ikna edicem bilmiyorum. Zaten büyük bir mücadeleye doğacak oğlum, ilk nefes bile onlar için bu kadar zorken, onu nasıl hazırlıksız yakalayabilirim..
Merhaba kızlar,
Detaylı yazamiyorum ben çok çok iyiyim. Kızım hala yogun bakımda dün kam verdiler degerleri yukselmis normale donmuş galiba ama net bilgi icin dOktorunu bekliyoruz . Gece 1 gibi tanıştık kizimla emdi beni :)
Moralim yerinde ama sizden bol bol dua rica ediyorum bir an once yanıma alabiliyim meleğimi
kızlarr bana bir yardım lütfennn doğum şekli hakkında hala kararsızımm şimdilik herşey normal gidiyor f-doktorumda bence normal doğur dedi çünkü bebek öyle çok tombul bir bebek değil zor olmaz hani.. ama ben baştan beri kendimi sezeryana hazırladım şimdi kafamı toparlayıp normali düşünemiyorum bile.. nasıl olur ne yapılır ben tecrübesizim yapamam diyorum hep..
slm annisler bebisimi kucagima aldim ep.sezryn oldum dunn saat 3 te hersy yolunda bugun daha iyiyim.bebisin durumuda iyi teyzoslari.arada girip bakiniom ama cvp vremiom eve yrn gececegiz uazarim uzunca:)
slm annisler bebisimi kucagima aldim ep.sezryn oldum dunn saat 3 te hersy yolunda bugun daha iyiyim.bebisin durumuda iyi teyzoslari.arada girip bakiniom ama cvp vremiom eve yrn gececegiz uazarim uzunca:)
canım sen sezeryan olmayacak mıydın ben mi yanlış hatırlıyorum ne güzel açıklıkta başlamış inşallah kolayca bi doğum yapabiliriz bi biz mi kaldık sanki yaaa
ay inanamıyorum, gebelik takvimim sona ermiş! 40 haftam bugün bitti ama kızım gelmiyor bi türlü. perşembe 3950 idi kilosu. bu gidişle normal doğuramıcam sanırım((((((( kızım bi sağlıkla dünyaya gelsin de kesilmeye de razıyım....
canım inşallah nazlı kızın artık hemencecik gelir ve hayırlıyla güzel rahat bi doğum yaşarsın
sen ne yapabileceğine inanıyorsan onu yap canım kimsenin etkisinde kalmamaya çalış hayırlısı neyse o olsun inşallah
bugün kaynanam geleli 3 gün oldu kızlar hala işteyim çalışıyorum bugün son. evde de kendisi hasta hiçbirşeye el atmıyor kahvaltı hazırla yemek yap, bulaşığı topla çok yoruluyorum ama naz yapmayınca oooo sen hiç hamile değilsin gibi diyor. hatta işte napıyosunki yorulacaksın bile dedişu halimle kendimiz yetmezmiş gibi ona ve ik torununa hizmet edeceğim. sözde bana yardıma geldi ama akşama kadar yatıyor sonra eve gelip yemeğe koşturuyorum kendi kızı olsaydım eminim böyle yapmazdı. bakalım doğumdan sonra nasıl olacak bir de sezeryan olursam ben yatarken kim bu işleri halledecek eminim anneme yıkmaya çalışacaklar kadın bundan 15 yaş büyük ama sanırsın bizimki gençkızmış gibi diğeri nazlanıyor ona da sıkı sıkı tembihledim gelince yemek falan yapma diye insanlar neden böyle vicdansız anlamıyorum. bir de bana sen hep bulaşık makinasına mı atıyorsun bulaşıkları, yok efendim yemeği beğenmiyor daha neler neler napayım çalışıyorum dedim artık. akşamda benim tansiyonum düştü diye tutturdu gittik bişeyi yok özel hastane diye serum, sakinleştirici ne buldularsa yaptılar hatta kan tahlili bile ama gel de anlat bir nazlanmalar inanamazsınız. ben o kadar ağrım sancım oldu gıkımı çıkarmadım eşimi bir kere bile hastaneye koşmadım normaldir geçer diye bak 9 ay bitti
geçende eve gittim oğlu da kendi de yatıyor odamızda iki kanepe bana yer kalmıyor haliyle gittim yatağıma yattım uyumuşum eşim gelip beni kaldırdı hazır olan yemekleri ısıtıp sofrayı kurmam için inanabiliyormusunuzsanırım benimde oram buram ağrıyor diye yatmam lazım ne yapacağım bilemiyorum
normalde sezeryandan vazgeçip normal sancılarımı beklemeyi düşünüyordum ama içinde bulunduğum ortamdan kurtulmak için bir an evvel sezeryan olmak istiyorum çok gerildim kızlar. bir de yalanı nazı sevmeyen biriyim ama şu halimle hizmetçi muamelesi görmek çok üzüyor beni bende bu haftama kadar çalışıp 1 hafta evde dinleneyim diyordum ama ne mümkün tam evime geçip ayaklarımı uzatacağım vakit şu düştüğüm hale bakın artık kendimi geçtim benimle birlikte yorulan yavruma acıyorum
çok üzüldüm yaa kayınvaliden çok mu yaşlı yada çok mu hasta keşke gelmeseymiş daha iyi olurmuş
Kizlar slm bem dun aksam 5:45te dogum yaptım bebegin suyu azalmis sezaryen le acil alindi sutum yok hastanedeyim dua edin nolur gelsin meme ucumda yok tutamio dunya tatlisi kizimin adi da ikra oldu agrilarm var hala çok zorlaniyorum dua edin â
slm kızlar doğum yapan tüm annelerin gözleri aydın:) ben hala beklemedeyim kızımın gelmeye hiç niyeti yok galiba sancı ağrıda yok diyorum çok rahat yeri çıkmayı istemiyor galiba hep karnımda kalacak :)
Mrb kızlar. Bi çoğunuz hala heyecanla doğum yapmayı bekliyorsunuz. Ben doğum yapalı 9 gün oldu. Ancak hala kuzumun keyfine varabilmiş değilim. Sakin bir gebelik geçirmeme rağmen doğum sonrası tüm aksilikleri yaşıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Doğumdan sonra bacak ve ayaklarımda aşırı ödem oluştu. Dün dahiliyeye gittim ve usg sonucu rahmimin küçülmediği sağ böbrek ve kanallara baskı yaptığı bu nedenle idrarı tam boşaltamadığım ortaya çıktı. Bu durum uzun sürerse damarlarda pıhtılaşma oluyormuş ve akciğere pıhtı atıyormuş. Kadın doğumcum rahmin zamanla küçüleceğini söyledi ancak dahiliyecinin israrı ile rahmi kasması için bir ilaç verdi sadece 4 gün kullan belki faydası olur dedi. Ama içinde anne sütünü azalttığı ve bebek zehirlenmesine yol açabildiği yazıyor kullanmak istemiyorum. Topikte bu problemi gebeliğinde yaşayan arkadaşlar vardı. Ama nasıl tedavi oldular hatırlayamıyorum. Yaşayan arkadaşlar dr’ları nasıl bir tedavi yöntemi izledi bana özelden msj atabilir mi? Topiği takip edemiyorum. Rahmim küçülmediğinden dikiş ağrılarımda geçmiyor ve hareketim kısıtlı. Yavrumun keyfine varamadım. Şimdiden tşk
ederim.
slm kızlar doğum yapan tüm annelerin gözleri aydın:) ben hala beklemedeyim kızımın gelmeye hiç niyeti yok galiba sancı ağrıda yok diyorum çok rahat yeri çıkmayı istemiyor galiba hep karnımda kalacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?