- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.161
kızlar suyun geldıgını anlamak ıcın bı ped varya onun adı neydı esım eczaneden alıcak adını bulamıyorum hala sızıntı seklınde akıyo we emın olmadan hastaneye gidip sunı sancı yemek ıstemıyorum bılen varsa paylasırmı acıl
Kızlar biz de sonunda minnoşumun ismine karar vermiştik
Neşe beril olacak
Dün akşam amirimiz canımızı sıktı
Berille dalga geçer okulda arkadaşları dedi
Sebebi de ingilizcedeki barrel kelimesine benzemesi
Okunuşları da benziyor barrel fıçı demek
Bizim uzaklık hep yurtdışında okuyacak mesleğimiz nedeniyle 6 yıl yurtdışı 3yıl Türkiye şeklinde çalışacağımızan
Hatta neşe içinde fransızcada deşe diye okunan ve çöp anlamına gelen kelimeye benziyor dedi
Sonrada dalga geçti iyi uymuş ya çöp fıçısı gibi falan dedi
Gerizekalı adam zaten bi kaşık suda boğsam yeridir bunda da gıcıklık yapacak i şey buldu
İnternette baya araştırdım bana bu isimler hiç de o salak adamın dediği gibi anlama gelmiyor gibi geldi
Sırf bu embesiln yüzünden de ism deştrmek istemiyoruz
Seneye ingilterede görevde olucaz
Minnoş orda başlayacak kreşe
Ne dersiniz gerçekten dalga geçerlermi benim kuzumla
ben anlamıyorum bu olumsuz yorum yapanları ya..birisi beğenmiş fikrini açıklamışsa hayırlı olsun der insan hele dalga geçmek ne ayıp zaten zor karar verilio isme kırk kere düşünülüyo cnm bnce canını sıkma embesilin biri öle yorum yapmış die..neşe de çk güzel ama beril çk daha güzel ikisi de çk uyumlu bnce çk cici bi kız adı cnm için rahat olsun
Saolasın chenncim
Zaten bu ismi zar zor karar verdik bizimde içimize sinmişti
Ama işte yorumlar insanın aklını karıştırıyor
Saol güzel yorumun için
Kizlar slm bem dun aksam 5:45te dogum yaptım bebegin suyu azalmis sezaryen le acil alindi sutum yok hastanedeyim dua edin nolur gelsin meme ucumda yok tutamio dunya tatlisi kizimin adi da ikra oldu agrilarm var hala çok zorlaniyorum dua edin â
Ben iki tane ferrum fort bir elevit bir de magnorm kullanıyorum canım ... Ve bu arada gece tutan mide yanmaları için harika bir yöntem buldum dün denedim işe yaradı ... Marangozdan yaklaşık 3 parmak yüksekliğinde iki takoz aldım yatağımın başımı koyduğum yöndeki ayaklarına yerleştirdim başım daha yüksekte olduğu için gece yanma yaşamadım... Bence deneyinArkadaşlar demir hapı olarak ferro sanol düodenal kullanan var mı? Ben sadece demir hapı kullanıyorum ,bazıları yanında vitamin de kullanıyor. Aklıma takıldı acaba bişeylerde eksiklik var mı diye?
Bende bugün nst de dayanamadım arkadaşım .Boğazım resmen yara oldu ve akşama kadar geçmedi.
İkinize de maşallah canımKızlar anca yazabildim 22 temmuz saat 11 de 38+4 te epidural normal doğumla 3200 gr 48 cm bir kız çocuğu dünyaya getirim prenses gibi bir doğumdu adı gibi en minumumda ağrıları yaşadım imkanı olanlara epidural normal doğumu şiddetle tavsiye ediyorum darısıda sizlerin başına diyorum
KiZlar bu Nisan nasil bisey ben tuvaletimi yaptıktan sonra azıcık yani bı sümü k kadar sumuk renkli bisey geldi hafif pembeler vardı böle kan gibi değil hani yara olur kanar biter sileriz pembeleri kalır ole azıcık. bugun düşta jilette yaptım sanki o kanamış kalanını silmişim gibi ama kontrol sonucu jilet kesiği göremedi esim.
Acaba bu Nisan bu kadar az olur mü?
Biraz iğrenç ve ayrıntılı yazdım Kusura bakmayın bilgisi olan varmi.
Az kalmış gibi görünüyorrrrrr hayırlısıyla kucağına al inşallah canım ...kızlarrr karnım 5-6 dk. da bir kasılıyor ve kasıklarıma sancı giriyor yataktan zor kalktım.. sık sık tuvalete giriyorum ama suyum gelmedi nişanım yok.. bu sancılar kasılmalar neyin nesi panik olmalımıyım ki bilemedimevde dogurmaktan korkuyorum ya anlamazsam die.. sancım bazen makatıma ve rahmime vuruyorr hoplatıyor yerimdenn ... Su gelmesi nasıl bişey yaa idrar yapar gibi değildir dimi istem dışı anlamadan akan bişey mi sanırım çıldırıcam yavvv... heeee birde bebeğim çok hareketli kıpırrr kıpırrrr ..
Canım çok sevindim kan değerlerinin düzelmesine inşallah bir an önce tam anlamıyla kavuşursun kuzuna :)Merhaba kızlar,
Detaylı yazamiyorum ben çok çok iyiyim. Kızım hala yogun bakımda dün kam verdiler degerleri yukselmis normale donmuş galiba ama net bilgi icin dOktorunu bekliyoruz . Gece 1 gibi tanıştık kizimla emdi beni :)
Moralim yerinde ama sizden bol bol dua rica ediyorum bir an once yanıma alabiliyim meleğimi
Canım böyle düşünme bizim ki de normal doğum tarihinden 10 gün önce alınacak mecburen ilk önceleri ben de senin gibi düşünüyordum ama şu an rahatım belki böylesi daha hayırlıdır... Hayatta her şey istediğimiz gibi olmuyor Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize :)Senin kız doğum şeklini aldı mı canım? Benimkininin yine kafa yukarıda. En son yan dönmüştü, cok hareketlendiği zamanlar demiştim çabalıyo yakında dönecek ama iki gün önceki kontrolde yine kafa yukarda ayaklar aşağıdaydı. Amuda kalksam nası olur ki :))
Benim de serviks biraz kısalmış, 35+3'de nişan da gelince tetikte beklemeye başladım. Doktorumun dediğine göre bebeğimin şu anki duruşu doğumun daha geç olması için bir avantajmış, yoksa bebek rahim ağzına baskı yaparak doğumu hızlandırabilirmiş. Herşeyin hayırlısı diyorum ben de, ve artık bebeğimin doğasına bırakıyorum, o daha iyi biliyor neyin nasıl olması gerektiğini.
Önümüzdeki hafta biz de duruma göre tarih konuşabiliriz doktorla. Ama planlı sezeryan benim vicdanımı çok rahatsız ediyor. Dünyaya gelmeye kendisi hazır olsun istiyorum bebeğimin. Ancak bu sefer de olay acil operasyona dönecek, riskler artacak diye korkuyorum. Bebek ters olduğunda kordon sıkışması gibi riskler yaşandığını konuştuk.
Ayın 15'inde 38. haftayı tam olarak doldurucaz, bebeğim daha erken gelmeye karar vermezse. Bu tarih uygun görünüyor ama dediğim gibi vicdanımı nasıl ikna edicem bilmiyorum. Zaten büyük bir mücadeleye doğacak oğlum, ilk nefes bile onlar için bu kadar zorken, onu nasıl hazırlıksız yakalayabilirim..
kızlar kv annem yanımda cok asırı gelmedıgı için bıraz beklemeye karar werdık bır ıkı saat içinde hastaneye gidicem ped koydum altıma kahverengı bı sıvı geldı ılk basta yaıodum bacagımdan ılık bısey aktı camasırım ıslandı kalktm baktım bacagımdan beyaz su damlıyodu cok asırı gelmedıgı için dr bıraza daha bekleyebılecegımı söledı hıc sancım yok bu arada
Arkadaslar gecmisi okuyamiyorym ama bir uyarım olcak. Bebek hareketlerine çok dikkat edip önemseyin. Eğer ben suphelenmeyip kontrole gelmeseydim ya da doktor şüphelenip hemen alalım dediğinde yarını bekleseydim kızımı kaybediyordum.
Bir saat icinde gidebilirmiş meleğim . Şükür kurtardık .
Canım ben telefondan yazdığım için beğen butonu yok ama ben okudum ayetel kürsi.Allah kabul etsin hepimizinkini.şifa versin herkese.bizim Bursa sıpaları pek bir tembel çıktı.Masal kız biraz gelicem sinyalleri veriyor Hayatımsın'a o kadar.benim ki kımıl kımıl popo kımıldatsın,ittirsin kaktırsın,hıçkırsın o kadar.gerçi bunlara da çok şükür ama artık doğsun istiyor insan.benim daha vaktim var sizlere göre,hemen çamur atmıyayım güzel kızıma.hem daha gelecek napacak? İsmi yok,odası Bayram sonrası gelecek,ev toparlanacak ve hatta daha doğum çantası bile yok.benim kızım bilir ne zaman geleceğini
selam güzel anneler, dün işyerimin iftar yemeği vardı. arkadaşlarım inşallah perşembeye kadar doğurmazsın yemeği yer, eve gider o gece bi nefeste doğurursun diye dua ediyorlardı ama... kızımın benim bedenimden alacağı rızkı kesilmemiş demekki,,, gelmedi:)
artık beklemiyorum nezamn gelecek sancım mı var acaba diye kendimi dinlemiyorum, geleceği zamanı kızım bilir diyorum...
bikaç gün önce ÖZGE DÜNDAR TAŞKININ yazılarını okudum, çok hoşuma gitti, kendisinin bi bloğu var.her yazıyı okudum. hatta doğumu başlatmayla ilgili bişeyler ararken çıktı karşıma, doğumu doğal yollarla başlatmak isimli yazıları var. sizde okuyun derim,,,, birde ilave olarak duaları ekleyeyim dedi. aşağıda yazan bu dualardan sadece biri,...
doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın. (A'raf suresi 54. ayet)
Neşe beril olacak
Bizim uzaklık hep yurtdışında okuyacak mesleğimiz nedeniyle 6 yıl yurtdışı 3yıl Türkiye şeklinde çalışacağımızan
Hatta neşe içinde fransızcada deşe diye okunan ve çöp anlamına gelen kelimeye benziyor dedi
Gerizekalı adam zaten bi kaşık suda boğsam yeridir bunda da gıcıklık yapacak i şey buldu
İnternette baya araştırdım bana bu isimler hiç de o salak adamın dediği gibi anlama gelmiyor gibi geldi
Dün esimle biraz yuruyelim dedik 10 dkk yurudukten sonra asagidaki butun kemiklerim gerildi sizladi resmen felcli gibi oldum sol bacaginada agri vurdu 10 dkklik yolu 1 saatte geldik...ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum(( cok zorlaniyorum nedendirki bu yaa
selam kızlarr biz geldikkk
bugün kontrolüm vardı sabah..önce nst ye girdim..sancı falan çıkmadı.. sonra da muayene olduk.. benim tosunum 3.250 gr 49 cm olmuş maşallahkafayı biraz daha gömmüş aşağıya yüzünü göremedik hiç..
benim nefes darlığı ve çarpıntı problemim için de testler istedi doktrum..ekg çekildi,tiroid testi,idrar testi,kan değerleri falan.. sonuçları alıp dahiliye uzmanına göstermemi sonra da kendisine geri dönmem söyledi..öğleden sonra aldık işte sonuçları.. dr. bir sorun olmadığını panik atak olabileceğini söyledi bu durumun.. sakinleştirici yazayım dedi yok istemem dedimöyle işte kendi dr.um da bayramın 3.günü gelip nst ye girmemi istedi.. 13 üne de randevu verdi işte çatı muayenesi ve doğum şeklini konuşmak için..
hastaneden sonra da bir arkadaşıma uğradık kardeşimle.. 2 yaşında kızı var..ateşler içinde yanıyordu kuzu( her zaman fırıl fırıl dolaşan,hiç yerinde duramayan çocuk kollarını bile oynatmadan yatıyodu öylece insan kendini ne kadar çaresiz hissediyor ya çok kötü oldum.. Allahım kimseye evladının acısını,hastalığını göstermesin...
bu arada geçmişe henüz bakamadım belki de yazmışlardır bilmiyorum ama..
Arasta İdoş'uyla beraber eve geçmiş çok şükürmesaj attığında gazını çıkarıyomuş hatta
Parmecikin İnci'si de henüz yoğun bakımdan çıkmamış ama akşam çıkarabilirlermiş.. kendisinin de morali yerindegüçlü durması gerektiğinin farkında olan bir annecik o
biraz geçmişe bakayım çok sayfa birikmiş öpüyorum güzellikler
en ufak bir şey olsa hemen doğum belirtisi diye seviniyoruz yaaa benimde belim ağrıyo arada kasılıyo devam eder ümidiyle bekliyorum ama yok geçiyor.. apartmanın merdivenlerini indim çıktım bakalım hergün yapıcam bunu :) akşamlarıda yürüyorum ama benim kızın aşağıya inmeye niyeti yok hala kaburgalarımın altında
Bende korkmama rağmen normal düşünüyorum CANIM epidural normal tabi.
Doktoruma bugun sordum sezeryanmi yapsak korkuyorum dedim.O da son güne kadar bekleyelim normal daha iyi olmazsa sezeryan yaparız dedi. Benim salı son bugun yarın gelmesi lazım ama gelimio, sancıda yok . Pazartesi Sezeryan olabilirim.
Allah tan hayırlısı hangisiyse öyle olsun CANIM.
Doktorunun direk Sezeryana yonlendirmemeside guzel . Olumlu duşun CANIM .
canım ne mutlu sana güle güle sağlıcakla büyüt bebeğini
canım sen sezeryan olmayacak mıydın ben mi yanlış hatırlıyorum ne güzel açıklıkta başlamış inşallah kolayca bi doğum yapabiliriz bi biz mi kaldık sanki yaaa
canım inşallah nazlı kızın artık hemencecik gelir ve hayırlıyla güzel rahat bi doğum yaşarsın
sen ne yapabileceğine inanıyorsan onu yap canım kimsenin etkisinde kalmamaya çalış hayırlısı neyse o olsun inşallah
çok üzüldüm yaa kayınvaliden çok mu yaşlı yada çok mu hasta keşke gelmeseymiş daha iyi olurmuş
cnm bnde çk korkuyorum zmn yaklaştıkça ama Rabbim nasip ederse normal doğum deneyeceğim bi terslik olursa zaten dr. direk sezeryana alıyo.hele dr destekliosa daha rahatla.kimi dr.lar direk sezeryana yöneltio daha çk para almak için..inş.kolayca doğurabiliriz durmadan "inşirah"suresi okuyorum kısa zaten tavsiye ederim
allah kolaylık versin ne diye erkenden gelmiş madem ben onu anlamadım hamile halinle bi de sana yük oluo.
allaha şükür elimiz ayağımız tutuo ama bak hala çalışıom diosun bi de evde gel onun nazını bilmemnesini çek, neden insanları azcık rahat bırakmazlar anlamıyorum yaaa
eşinle konuşmayı denesen seni anlamaz mı acaba, biraz o bari sana yardımcı olsa:26:
hemen hemen hazır, bebek şekerleriyle uğraşıom ara ara, ama bugün yarın onlar da biter, çanta falan hazır beklio
bikaç gecedir korkuom ama ağrılarım falan oluo ya erken gelirse oğlum die endişe ediom, inş zamanını bekler kuzum, zaten erken alınacak, daha da erken olmasın :18:
Neşe beril olacak
arkadaşlar benim de çok az günüm kaldı bekliyorum kızımı sabırsızlıkla çok da merak ediyorum onu 3 aydır ultrasonda yüzünü göremiyoruz göstermiyor bize minnoş utangaç
ya cnm Türk aklı sonuçta bu tarz şeyleri düşünür bence hiç duymadım ben yurt dışında böyle şeyler mesela bi tanıdığım var adı horse bildiğin at demek ama sadece bizimkiler adı at demekmiş haahha falan modundalar. bence isimleri pek güzelmiş Allah adıyla sağlıkla sıhhatle yaşamayı nasip etsin. ay ama yuh dicem ya yok beril barrele yakınmış da yok fransızca deşe falan nasıl bi kafa ya off kendi adı ne o adamın ya dilime pelesenk edicem adını sinir oldum senin yerine. Hiç değiştirmeyi düşünmeyin bence isimleri biz de dikkat ediyoruz sonuçta isim konusunda ileride sorun yaşamasın diye ve inan aklımın ucundan geçmedi sizin isimleri okuduğumda dalga geçmelik bi durum
al bizden de o kadar yüzüne hasret etti bizi şimdi de kendine hasretiz valla son 1 gün ama niyeti yok sanırım oğlumun gelmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?