2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlaarrrr!
bugün çookk mutluyum çünkü 2 saat sonra annecikim yanımda olacaakkk artık böcükümü rahatlıkla bekleyebilirim

dün eşimin halasına iftara davetliydik..evleri bize yakın yürüyelim dedik.. daha sokaktan çıktıkk ki benim kasıklara çok fena ağrılar girmesin mi ama ilk defa bu kadar şiddetlisini yaşadım.. nasıl heyecanlandım anlatamam.. ama bi yandan da yürümeye devam ettim ahhlaya vahhlaya 2 dk.lık yol uzadı da uzadı.. ter bastı beni..kociş de kız kardeşim de bi heyecanlandılar ki birbirimizin elini tutarken öyle bi sıkmışız ki parmak izleri çıktı ikimizde de :)) kocam da diyo hadi sen sıkıyosun tamam da ben niye bu kadar sıkmışsam senin elini neyse geçti sonradan sancı falan kalmadı.. öyle bi aksiyon yaşadık işte..

bugün sanırım baya doğum yapacak arkadaş var.. hepsinin Allah yardımcısı olsun..çookk kolay doğumlar yaşasınlar..ağrısız,sıkıntısız,bol sütlü geçmişe de hemen bakayım sonra evi toparlayım annem gelmeden :)) öpüyorum çookkkk

Canım kızına bayıldım maşallah çok tatlı Allah nazarlardan korusun hiç yeni doğmuş bebek gibi cılız değil kaç kilo doğdu idoşcuk

Şimdiden gözün aydın ben de annen yetişti mi merak ettim o yüzden bakayım dedim az kalmış neyse ki ama benim annem seninkinden hızlı çıktı az önce yanıma geldi

Selam kızlar herkesin keyfi yerindedir inşallah ben dün çok Yordum kendimi hala toparlanamadım size bişey sorucam geçen hafta doktorum çatı muayene mi yaptıktan sonra ilk başta sümüksü daha sonra sıvı şekilde kanamam oldu az az daha sonra sıvı şekilde kahverengi biraz devam etti doktorumu aradım olabilir dedi çatı muayenesinden sonra. Bügünde koyu krem renginde koyu kıvamlı sümük gibi yarım saat aralıkla iki kere avuç ortası kadar bi akıntı geldi hiç böle bili olmamıştı emin olamadım doktora yarın gidiceğim için bugün gitmek istemiyorum nişanmıdır acaba yoksa kınamıdır :)) bir cm de açıklığım vardı hep bayrama doğurcam diodum :)) bu gidişle doğurcam heralde :)))

Birinizin şu an bebeği kucağındadır,diğeri de birazdan olacaktır.Kızlar Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin yavrularınızı,uzun ve güzel ömürleri olsun.sizler de bir an önce iyileşip aramıza dönün inşallah.dualarım sizinle

şunuda yapayım son hazırlık olsun bunuda yapayım son hazırlık olsun off ne bitmez sonlar yaşıyoruz :)) güya geçen hafta detaylı temizlik yaptım sanki hiç kirlenmicek bu haftada bayram için bi üzerinden geçicem ama her yaptığım işte bu sefer sanırım doğumdan önce son diyorum ama her seferinde yanılıyorum :)) bugün ağdamıda yaptırdım umarım doğuma kadar temiz kalır hiçbişeye üzülmem ama ona üzülürüm çünkü hep kendim yapıodum ağdamı bu sefer mecburen kuaföre gittim bidaha gitmek istemiyorum güya geçen hafta artık istediği zaman gelebilir dedi normal doğum olunca gün saat belirsizliği insan ister istemez strese giriyor. bi çok arkadaş aileden muzdarip sanırım benim annemle kız kardeşimde güya bayrama geleceklerdi baktım her aradıklarında ne zaman gelellim diyorlar bende gelmeyin ben doğum olunca haber veririm dedim tamam dediler ben sitem etmiştim ama dünden razılarmış evde rahat dolaşabilmek adına kayınvalidemide istemedim aslında bana çok faydası olur ama istemiyorum kendimi güçlü hissetmeye çalışıyorum insanın kendisinden ve eşinden başka kimsenin faydası yok bunu anladım.. gidicem doğurucam herkese öle haber vericem herkeste bi pişmanlık yaşasın benim söylememle sanki 9 aylık hamileyim ihtiyacım olup olmayacağını benden iyi bilmeleri gerekiyo ama işlerine gelio işte kızım en büyük destekçim olacak ve rabbim sağlık verdiği sürece bana ihtiyacı olduğu her anda o istemeden ben onun yanında olucam ..

canım suni sancı çok iyi bişey değil bildiğim kadarıyla. dr konuş bence bi sorun yoksa normal sancıyı bekle derim. dün bi arkadaşımla bunu konuştuk hatta.

ya kızlar sunni sancının normal sancıdan ne farkı var anlamadım ki ben. ilk doğumda iki serum şişesi vermiştiler tamamı bitene kadar. ne olduğunu bilmiyordum bile.. anlamadım ikisinin faerkını yani sunni sancı o kadar da kötü bişey değil.

geçmiş olsun canım, mmlk göbek fıtığı olmuştu sanırım. öyle hatırlıyorum. gerçi bebeği oldu kaç gündür girmiyor. ona sorabilirsin..

canım benim bu kadar bekledin, doktor kontrolünde birkaç gün daha bekleyebilirsin.. paşabey keyfi gelince gelir zaten.

Şimdiden gözün aydın ben de annen yetişti mi merak ettim o yüzden bakayım dedim az kalmış neyse ki ama benim annem seninkinden hızlı çıktı az önce yanıma geldi
yaa 60 km.cik yoldan gelmek kolay tabiii bizimki sabah 6 dan cıktı yola.. önce arabayla Adana'ya.. sonra uçakla İstanbul'a.. sonra metroyla Esenler otogarına sonra da otobüsle Tekirdağ'a.... üstelik yanında yeğenim de varr kıyamadım ona yaa aklım çıktı son olarak otobüse binene kadar..sabahın köründen beri uyanmışım ben de. neyse ki azcık kaldı 1 bucuk saate burdalar inşallah

Canım bayıldım kızına,koca kız olmuş bile.sağlıkla büyütün yavrunuzu.uzun ve mutlu bir hayatı olsun inşallah.uyurken melek gibi.uyanınca daha bir tatlıdır eminim.birlikte hep mutlu olun

Şimdi bebeğin kucağındadır Allah mutlu ve sağlıklı bir ömür versin inşallah size. Çok öpüyorum canım en kısa zamanda haberini yazarsın umarım takipteyim :)

Kolay dogumlr olsun herkese ins..ben bu tur durumlrda utanma olmaz diye dusunuyrm..bnm doktorum erkek fcen gun acikligima bkti o an rahtsz olmk qklima bike glmedi bkmiyo zaten eliyle olcuyo acikligi..ayni doktora vajinal ultrqsonla muayenede oldm gcen sene bebegmn klbi olusmadgndan kurtajda oldm hc erkek olmsi bni dusundrmedi.onlr icn zaten cok normal bsey.ama esimde oyle bu konuda rahtszlik duyan biri degil isini yqpiyo o bi doktor der bna hep

Allah kavustrsn cnm..annecigin geliyo..artk dogumu bklersn raht raht annenin yannda olmasi cok buyuk destek oluyo gercekten

Ayy çok yorucuymuş ben daha okurken yoruldum tatlım neyse birazdan gelsin bir sarılsın sana bütün yorgunluğu geçer benden çok selam söyle

Canim doktor bana gobek dusene kadar yikama 10 gin icinde duser dedi. 10 gun yikamadim bebegimi gul suyu ve pamukla sildim her yerini. 10 gun olup gobegi dusmeyince yikadim. Banyo sonrasi gobegini kuruladim alkolle pansumanini yaptim. Ertesi gun dustu gobegi bir sorun yasamadim. Rahatladi yavrum yikaninca. Keske ilk gun yikasaymisim. Eskiler hep yikiyormus :)

evet bu benim doğum hikayem...
İlk doğumumun her ayrıntısını hatırlasam da bu ikinciyi yazmazsam unutacakmışım gibi geliyor. Sizinle paylaşmazsam haksızlık etmişim gibi geliyor. Biliyorum bir çoğunuzun ilk doğumu ve her tecrube bir birikimdir. bu da benim ikinci tecrübem.. Umarım sizler içinde faydalı olur.

Taa en başından anlatayım 36. haftada ramazan başlamadan kontrole gitmiştik doktorumuza normal zaman 3 ağustos ama ay sonuna kalmaz heycanlanmayın ama hazırlıklı olun demişti. 38. hafta için iki hafta sonra çatı muayenesi için gelin demişti. 38. hafta geldi randevu için geç kalmışım cuma ve cumartesiye yer yok. Neyse sekreterle ceblleştikten sonra sevgili doktorum beni akşam aradı. Perşembe günü hastanede olacağım, oraya gel muayeneni yapayım dedi. Şunu da belirteyim doktorum uzakta,trafik olursa en az 2 saat yolsürüyor. Annem ve babam 3 gündür yanımda kalıyorlardı. perşembe sabahı annem ve babamla hastaneye gittik. Ama ben eşimin izin alıp benle gelmemesine ve doğum için olan hastane ücretini de "al çantana koy, acil durum olursa, eve uğramama gerek kalmasın" demesine ve akşamki şirket iftarına katılacak olmasına o kadar çok içerledimki. Annemlerden gizli gizli baya bi ağladım . Neyse hastaneye vardık o kadar buruğum ki. doktoru gördüm o çok korkulan çatı muayenesini oldum. Hiç bişey hissetmedim. iki cm açılman var dedi doktorum. Evine gitme annenlerde kalırsın dedi. Bir de nts ye bağlandım. Hafiften sancılar var ama düzenli değil.
Yola çıktık annemlere doğru giderken benim hafiften belim ağrımaya başladı. Eve varınca yatarım yoruldum herhalde diye düşündüm. yattım yattım ama geçmedi. Bu hafiften sızlatan ağrı geçmeyince doktoru aradım. Doktorum dedi ki minnoşcum yolun uzak sancılarının sıklaşmasını bekleme hastaneye git ben oraya bildireceğim, olmazsa gece yatışın yapılır hastanede beklersin... Bende heyecan sıfır ve çok buruğum. annem bel ağrısından çocuk doğurulmaz diyor:)) neyse biraz evde bekledik iftar saati olsun yollar açılsın diye. O sırada eşime okkalı bir mesaj yazdım. paşam hala iftara katılma sevdasından vazgeçmedi. Neyse hastane yolunda biz hastaneye gidiyoruz diye haber verdim..

Bu bel ağrısını şöyle tarif edebilirim. Düşük bel pantolon giymişsinde çok beli sıkmış gibi.. hastanede doğumhaneye servisine gittim. ebe muayene etti. aa 2 cm kadar açılman, nohut kadar, boşuna gelmişsin felan dedi. nst ye bağlandım. ama yine de sağolsun doktrum tecrübesini konuşturdu ve yatışımı yaptı. Sevgili eşim 2,5 saatlik yolu 1 saatte gelerek rekorlarını kırdı. Annemleri oğlumla eve yolladık verdik başbaşa beklemeye başladık.....

Bende bi yandan pişmanlık, herkesi ayağa kaldırdım yanlış alarm felan diye düşünüyordum. Sancım artmıyor çünkü. Sahur vaktinden sonra uyumuşum. sabaha 7 de doğumhaneden beni almaya geldiler. Arkası derriiiiin dekolteli gömleği giydirdiler. İndik doğumhane katına. Tekrar muayene çok bi açılma yok 2,5 3 cm kadar. Ebe hanım bir serum taktı çok yoruldun gece bu seni biraz dinlendirir dedi.. Doğuma hazırlık... Mesaisi bitti ve gitti..

saat 8... hafiften sancılarım başladı. Doğumhaneye diğer hamileler gelmeye başladı, eşimi dışarı aldılar, ben tesbih rica ettim. Allahtan buldular..

saat 8:30... doktorum geldi..:)) gel dedi muayene edelim. Çıktım çatı ağacına oo çok güzel 4 cmdesin derrkenn suyum patladı. Suyun geldi, seninki azcık kaka fıydırmış ama önemli değil dedi. Bende bu kadarcık mı suyum var dedim:) az gibi geldi o daha gelir dedi.. Tekrar yatağıma döndüm.

9:00... Sancılar artmaya başladı ben wc ye gidip geliyorum. bi yandan yanımdaki kızcağızla muhabbet ediyorum. bir yandan tesbih çekiyorum.

9:30... Ebeler sıksık kontorle geliyor. Herkes telaşlı zar gibi kalmış felan diyorlar kendi aralarında. Sonra baş ebe beni ayakta gördü sen ayakta gezmiyorsun. Ayakta kalmanı yasaklıyorum yatacaksın dedi. Bebek çok aşağıda yeterli açılman yok. Yırtılırsın dedi. Ben yatağma geri döndüm..

9:45... doktorum geliyor bir muayene 6 cm desin minnoşcum buyuk tuvalet hissin gelirse, ıkınma bize seslen dedi ve yanımdan ayrıldı.

9:50... ıkınmamm geldiii geliiin diye sesleniyorum. Doktorum koşup geliyor. Doğum odasına geçiyoruz. yatağa yerleşiyorum. Kahretsin tuvaletim geldi diyorum. doktorcum hiç mesele değil boşaltırız mesaneni diyor anlamadığım bi şekilde boşaltıyor sanırım sonda gibi.

Telkinler başlıyor 8cm desin kendini sakın kasma sadece ıkınma hissiyle ıkın.
1. ıkınma sonra rahatlama..
2. ıkınma sonra rahatlama.

telkinler.. minnoş 10 cm desin, hiç kesi yapmıcam, çok çok az yapıcam, o da bebeğin omuzları zedelenmesin diye, ama bebeğı sıkıştırma sakın kendini kasma. bacaklarını sıkma.. sancıyla beraber sonuna kadar ....

saat 10:10 3. ıkınma.. ve bebeğimin sesii...

müthişş rahatlama.. gevşeme bebeğimi bekleme...
ne yalan söyliyim birden tavandan diskotopu ve konfeti yağmasını bekledim.:)

kordon var dediler sanırım kordon dolayıdı göremedim... adı faruk olacak dedim kestiler göbeğini..
birkaç dakika bekledik. eşi düştü bebeğin. ooh bir rahatlama daha...

hemen yan tarafa bebeğimi götürdüler, bakımını yapmaya.. bu arada bana hafif bir uyuşturucu verdiler.
Doktorum; minnoşcum çok az kesin var ama içerde bi yerde kanama var ona müdahale edicem dedi. Tamam dedim bebeğimi getirsinler. Bakiyim göremedim diyorum. Sen iyi ol getiricez dediler. Ben yine getirin koklıcam emziricem diyorum.. Sonra uyumuşum..

Rahim içinde bir damar patlamış, müdahale onun içinmiş, yaklaşık 45 dakika uyumuşum orda. Bıp bıp bııp sesiyle uyandım. Hemşire yanaklarımı tokatlıyordu hafiften. Hadi bakalım gidiyoruz diye..

Sonra bir süre müşahadede kalmak için sancı çektiğim odaya geçtim.. Doktorum eşini içeri alın çocukcağız çok meraklandı dedi. Ablam da gelmiş o arada..

Yavrumu verdiler kucağıma,, eşim ve ablam geldi yanıma.. ağladım,, ağladım,, ağladım.. yavrumu kokladım ağladım.. mutluluktan ağladım.. yorgunluktan ağladım.. hüzünlendim ağladım...

işte bitti koskoca dokuz ay. içim bomboş kucağımda cennet kokulu yavrum..
Çok kan kaybettiğim için zor bir gün geçirdim.. wc için kaldırdıklarında bayılmışım.. Ertesi gün bağdaş kurup otuarcak kadar iyiydim. Eşim hep yanımdaydı. Cennet kokulum kollarımdaydı...

işte bu kadarcıktı. kaygılar.. korkular..hepsi bitti..
Doktorum sabah kontorlde iyiki yatırmışım akşamdan seni eğer sancını bekleseydin yolda geliverirdi bebeğin dedi. Geceki hafif sızılar doğum sancısıymış. bebeğim de en başından beri çok aşağıda olduğu için açılma hızlı olmuş.

Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
bu arada doğumumu haber verdikten sonraki mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı yazamadım.

Kızlar nerdeyse 25.haftamdan beri göğüslerden hafif beyazımsı bir sıvı geliyordu
Son sıralarda baya da arttı
Hergün duş almama rağmen göğüs ucumda bu sıvı kuruyor
Göğüs ucundaki delikler tane tane doluyor
Yeni sıvı çıkamadığı içinde inanılmaz sızlıyor
Geçen gün sıkmadan kulak pamuğuyla temizledim
O kadar rahatladımki anlatamam
Ama diğer taraftanda oynayıp tahriş olur diye de korkuyorum
Benim durumumda olan başka var mı
Acaba krem sürüyorum göğüslere o mu yapıyor diye de endişeliyim

Allah kavustrsn cnm..annecigin geliyo..artk dogumu bklersn raht raht annenin yannda olmasi cok buyuk destek oluyo gercekten

sağol canımcımm evet ya varlığı bile yeter onun

Ayy çok yorucuymuş ben daha okurken yoruldum tatlım neyse birazdan gelsin bir sarılsın sana bütün yorgunluğu geçer benden çok selam söyle

söylerim kuzucumm sen de söyle bu arada kaldı senin 9 gününnn

Ne mutlu sana canım,annen ve kardeşlerin yanındalar (1,5 saat sonra) insan daha ne ister.Arda'da geldi mi tam Bayram olacak sana.insan kendini daha güçlü hisseder eminim.senin adına çok sevindim.bizimkiler çok uzak değil ama daha doğuma olduğu için herkes kendi evinde Bayram telaşıyla koşturuyor.bende sıkıldım artık evde,bişey de yapmıyorum,kayınvalide ve görümceyle takılıyorum.Allah razı olsun çok iyi insanlar,elimi bir şeye deydirtmiyorlar ama insan annesini arıyor işte.kendi ailen çok şükür varken onları aile yerine koyup öyle davranmalarını beklemek ve annen gibi asla olamayacağını görmek insanı daha çok üzüyor.bi de ben çok sıkıldım evde artık,eski tempomu çok arıyorum,gücümünde yetmediğini görünce daha çok gardım düşüyor.yalnız kalınca herşeyi fazla detaylı düşünecek ve kuracak zaman çok oluyor,koştururken fırsat bulamıyorsun ya boğulmuyorsunda bu kadar.yanarım yanarım şu hamilelik depresyonum geçmeden bunun lohusalık olanına giricem ona yanarım.hepinizi çooooook öpüyorum.güzel haberlerinizi bekliyorum

Anammmmmmmmmmmmmmmmm çok tatlıııııııııııııııııııı
Severken dişlerini sıkıyosun di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…