- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.601
Selam herkese bişi sorcam lansınoh sizin tişörtlerinizde ve sütyenlerinizde de leke bırakıyor mu. Evde ve ozellikle gecelerı sutyensız duruyorum penyeyle hem nefes alsın hem de rahat edeyım sıcakta dıye ama o yoğun yag lekesını hiçbir şey çıkaramıyor, fikri olan var mı
bebisleri kucagina alan annislere bir sorum olacakti...gobekleri henuz dusmedi yikama isini neler yapiosunuz...hic yikadinizmi siliomusunuz doktor ne dedi kizlar...ben henuz dogurmadimda annnem geldi sagolsun benle kaliyor,,,hergun yikiycam ben diye tutturdu cabuk buyur diyo...gobek dusmeden hergun yikanmaz gibi gelio banada,,,,sizler napiosunuz
Evet ya leke bırakıyor 30 derecede çıkmıyor daha sıcak su lazım
Bi de şu kaka lekelerini nasıl çıkarıyosunuz dalinin sıvı deterjanı çıkarmıyor. Bizim deterjanı da kullanmak istemedim ama mecburum galiba. Her parçayı ikişer kere mi yıkicaz alla allaaaaaaaaaa
evet bu benim doğum hikayem...
İlk doğumumun her ayrıntısını hatırlasam da bu ikinciyi yazmazsam unutacakmışım gibi geliyor. Sizinle paylaşmazsam haksızlık etmişim gibi geliyor. Biliyorum bir çoğunuzun ilk doğumu ve her tecrube bir birikimdir. bu da benim ikinci tecrübem.. Umarım sizler içinde faydalı olur.
Taa en başından anlatayım 36. haftada ramazan başlamadan kontrole gitmiştik doktorumuza normal zaman 3 ağustos ama ay sonuna kalmaz heycanlanmayın ama hazırlıklı olun demişti. 38. hafta için iki hafta sonra çatı muayenesi için gelin demişti. 38. hafta geldi randevu için geç kalmışım cuma ve cumartesiye yer yok. Neyse sekreterle ceblleştikten sonra sevgili doktorum beni akşam aradı. Perşembe günü hastanede olacağım, oraya gel muayeneni yapayım dedi. Şunu da belirteyim doktorum uzakta,trafik olursa en az 2 saat yolsürüyor. Annem ve babam 3 gündür yanımda kalıyorlardı. perşembe sabahı annem ve babamla hastaneye gittik. Ama ben eşimin izin alıp benle gelmemesine ve doğum için olan hastane ücretini de "al çantana koy, acil durum olursa, eve uğramama gerek kalmasın" demesine ve akşamki şirket iftarına katılacak olmasına o kadar çok içerledimki. Annemlerden gizli gizli baya bi ağladım . Neyse hastaneye vardık o kadar buruğum ki. doktoru gördüm o çok korkulan çatı muayenesini oldum. Hiç bişey hissetmedim. iki cm açılman var dedi doktorum. Evine gitme annenlerde kalırsın dedi. Bir de nts ye bağlandım. Hafiften sancılar var ama düzenli değil.
Yola çıktık annemlere doğru giderken benim hafiften belim ağrımaya başladı. Eve varınca yatarım yoruldum herhalde diye düşündüm. yattım yattım ama geçmedi. Bu hafiften sızlatan ağrı geçmeyince doktoru aradım. Doktorum dedi ki minnoşcum yolun uzak sancılarının sıklaşmasını bekleme hastaneye git ben oraya bildireceğim, olmazsa gece yatışın yapılır hastanede beklersin... Bende heyecan sıfır ve çok buruğum. annem bel ağrısından çocuk doğurulmaz diyor:)) neyse biraz evde bekledik iftar saati olsun yollar açılsın diye. O sırada eşime okkalı bir mesaj yazdım. paşam hala iftara katılma sevdasından vazgeçmedi. Neyse hastane yolunda biz hastaneye gidiyoruz diye haber verdim..
Bu bel ağrısını şöyle tarif edebilirim. Düşük bel pantolon giymişsinde çok beli sıkmış gibi.. hastanede doğumhaneye servisine gittim. ebe muayene etti. aa 2 cm kadar açılman, nohut kadar, boşuna gelmişsin felan dedi. nst ye bağlandım. ama yine de sağolsun doktrum tecrübesini konuşturdu ve yatışımı yaptı. Sevgili eşim 2,5 saatlik yolu 1 saatte gelerek rekorlarını kırdı. Annemleri oğlumla eve yolladık verdik başbaşa beklemeye başladık.....
Bende bi yandan pişmanlık, herkesi ayağa kaldırdım yanlış alarm felan diye düşünüyordum. Sancım artmıyor çünkü. Sahur vaktinden sonra uyumuşum. sabaha 7 de doğumhaneden beni almaya geldiler. Arkası derriiiiin dekolteli gömleği giydirdiler. İndik doğumhane katına. Tekrar muayene çok bi açılma yok 2,5 3 cm kadar. Ebe hanım bir serum taktı çok yoruldun gece bu seni biraz dinlendirir dedi.. Doğuma hazırlık... Mesaisi bitti ve gitti..
saat 8... hafiften sancılarım başladı. Doğumhaneye diğer hamileler gelmeye başladı, eşimi dışarı aldılar, ben tesbih rica ettim. Allahtan buldular..
saat 8:30... doktorum geldi..:)) gel dedi muayene edelim. Çıktım çatı ağacına oo çok güzel 4 cmdesin derrkenn suyum patladı. Suyun geldi, seninki azcık kaka fıydırmış ama önemli değil dedi. Bende bu kadarcık mı suyum var dedim:) az gibi geldi o daha gelir dedi.. Tekrar yatağıma döndüm.
9:00... Sancılar artmaya başladı ben wc ye gidip geliyorum. bi yandan yanımdaki kızcağızla muhabbet ediyorum. bir yandan tesbih çekiyorum.
9:30... Ebeler sıksık kontorle geliyor. Herkes telaşlı zar gibi kalmış felan diyorlar kendi aralarında. Sonra baş ebe beni ayakta gördü sen ayakta gezmiyorsun. Ayakta kalmanı yasaklıyorum yatacaksın dedi. Bebek çok aşağıda yeterli açılman yok. Yırtılırsın dedi. Ben yatağma geri döndüm..
9:45... doktorum geliyor bir muayene 6 cm desin minnoşcum buyuk tuvalet hissin gelirse, ıkınma bize seslen dedi ve yanımdan ayrıldı.
9:50... ıkınmamm geldiii geliiin diye sesleniyorum. Doktorum koşup geliyor. Doğum odasına geçiyoruz. yatağa yerleşiyorum. Kahretsin tuvaletim geldi diyorum. doktorcum hiç mesele değil boşaltırız mesaneni diyor anlamadığım bi şekilde boşaltıyor sanırım sonda gibi.
Telkinler başlıyor 8cm desin kendini sakın kasma sadece ıkınma hissiyle ıkın.
1. ıkınma sonra rahatlama..
2. ıkınma sonra rahatlama.
telkinler.. minnoş 10 cm desin, hiç kesi yapmıcam, çok çok az yapıcam, o da bebeğin omuzları zedelenmesin diye, ama bebeğı sıkıştırma sakın kendini kasma. bacaklarını sıkma.. sancıyla beraber sonuna kadar ....
saat 10:10 3. ıkınma.. ve bebeğimin sesii...
müthişş rahatlama.. gevşeme bebeğimi bekleme...
ne yalan söyliyim birden tavandan diskotopu ve konfeti yağmasını bekledim.:)
kordon var dediler sanırım kordon dolayıdı göremedim... adı faruk olacak dedim kestiler göbeğini..
birkaç dakika bekledik. eşi düştü bebeğin. ooh bir rahatlama daha...
hemen yan tarafa bebeğimi götürdüler, bakımını yapmaya.. bu arada bana hafif bir uyuşturucu verdiler.
Doktorum; minnoşcum çok az kesin var ama içerde bi yerde kanama var ona müdahale edicem dedi. Tamam dedim bebeğimi getirsinler. Bakiyim göremedim diyorum. Sen iyi ol getiricez dediler. Ben yine getirin koklıcam emziricem diyorum.. Sonra uyumuşum..
Rahim içinde bir damar patlamış, müdahale onun içinmiş, yaklaşık 45 dakika uyumuşum orda. Bıp bıp bııp sesiyle uyandım. Hemşire yanaklarımı tokatlıyordu hafiften. Hadi bakalım gidiyoruz diye..
Sonra bir süre müşahadede kalmak için sancı çektiğim odaya geçtim.. Doktorum eşini içeri alın çocukcağız çok meraklandı dedi. Ablam da gelmiş o arada..
Yavrumu verdiler kucağıma,, eşim ve ablam geldi yanıma.. ağladım,, ağladım,, ağladım.. yavrumu kokladım ağladım.. mutluluktan ağladım.. yorgunluktan ağladım.. hüzünlendim ağladım...
işte bitti koskoca dokuz ay. içim bomboş kucağımda cennet kokulu yavrum..
Çok kan kaybettiğim için zor bir gün geçirdim.. wc için kaldırdıklarında bayılmışım.. Ertesi gün bağdaş kurup otuarcak kadar iyiydim. Eşim hep yanımdaydı. Cennet kokulum kollarımdaydı...
işte bu kadarcıktı. kaygılar.. korkular..hepsi bitti..
Doktorum sabah kontorlde iyiki yatırmışım akşamdan seni eğer sancını bekleseydin yolda geliverirdi bebeğin dedi. Geceki hafif sızılar doğum sancısıymış. bebeğim de en başından beri çok aşağıda olduğu için açılma hızlı olmuş.
Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
bu arada doğumumu haber verdikten sonraki mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı yazamadım.
Kolay dogumlr olsun herkese ins..ben bu tur durumlrda utanma olmaz diye dusunuyrm..bnm doktorum erkek fcen gun acikligima bkti o an rahtsz olmk qklima bike glmedi bkmiyo zaten eliyle olcuyo acikligi..ayni doktora vajinal ultrqsonla muayenede oldm gcen sene bebegmn klbi olusmadgndan kurtajda oldm hc erkek olmsi bni dusundrmedi.onlr icn zaten cok normal bsey.ama esimde oyle bu konuda rahtszlik duyan biri degil isini yqpiyo o bi doktor der bna hep
Selam arkadaslar
Doğuran arkadaşları tebrik ederim Allah bebekleriyle saglıklı mutlu günler nasip etsin insallah
Yarın birkaç dogum var galiba , Allah yardımcıları olsun , insallah kolay ağrısız acısiz doğumları olsun
Arasta ve cucu bebisleriniz cok tatlı maşallah
Gecmise cok ayrıntılı bakamadım , insallah herkes iyidir
Ben cuma gunü bebisimi sezeryanla aldım kucağıma , cok sukur iyiyiz ikimizde..
Ama tahmin ettigim gibi 3. Sezeryan oldugu icin zor oldu biraz , her sezeryan bir öncekine göre zorluyor , bugün taburcu olacaktık , bu seferde bebis sarılık oldugu icin kaldık , ama cok sukur tehlikeli düzeylere çıkmadı sarılık degeri , yarın sabah kontrolüne göre ya taburcu olacağız yada fototerapi alacak , insallah gerek kalmaz da çıkarız hayırlısıyla , dua edin bizede..
Evde 2 canavar bizi bekliyor
Göbeği düşene kadar sünger banyosu yaptırılır yani süngerle bebek temizlenir arkadaşlar(Tecrübeli olduğumdan değil kitap bilgisi).Ne kadar dikkat edersen et küvet banyosunda su gidebilir göbeğe riske gerek yok bence.
Canım cuma günü kızımın oda takımı geldiğinde kv söylememe ragmen gelmedi okadar zoruma gitti ki eşime anlattım.Eşim de annesiyle konuşmuş "Ben iş olabileceğini öngöremedim,yoksa gelirdim...."falan filan. Araya hafta sonu girdi tabi eşim gitti kv ben gitmedim az önce aradı kv "yemek yeme ben bişeyler getircem 1 2 saate " şimdiye kadar böyle birşey yapmamıştı hiç.
Sen canını sıktığında ,sinirlendiğinde onların hepsi meleğine yansıyor sütünden ne gerek var.Kendini üzdürme. Diyeceğim o ki farkettir hatalarını eşin yanında durmuyorsa sen bir yol bulup farkettir.Gelsn kv m onunlada konuscam yaptığını. Hayatımda onlar hep olacak kendimi niye üzeyim 2 yıldır evliyim memnun olmadığım hiç bir şeye evet demedim ve ya yapmadım tabi herşey üsulunca...
Canım Allah kurtarsın inşallah sende bebeğinde hiç sıkıntısız geçirirsiniz doğum sürecini. Suni sancı almayı düşündün mü normal doğum için
evet bu benim doğum hikayem...
İlk doğumumun her ayrıntısını hatırlasam da bu ikinciyi yazmazsam unutacakmışım gibi geliyor. Sizinle paylaşmazsam haksızlık etmişim gibi geliyor. Biliyorum bir çoğunuzun ilk doğumu ve her tecrube bir birikimdir. bu da benim ikinci tecrübem.. Umarım sizler içinde faydalı olur.
Taa en başından anlatayım 36. haftada ramazan başlamadan kontrole gitmiştik doktorumuza normal zaman 3 ağustos ama ay sonuna kalmaz heycanlanmayın ama hazırlıklı olun demişti. 38. hafta için iki hafta sonra çatı muayenesi için gelin demişti. 38. hafta geldi randevu için geç kalmışım cuma ve cumartesiye yer yok. Neyse sekreterle ceblleştikten sonra sevgili doktorum beni akşam aradı. Perşembe günü hastanede olacağım, oraya gel muayeneni yapayım dedi. Şunu da belirteyim doktorum uzakta,trafik olursa en az 2 saat yolsürüyor. Annem ve babam 3 gündür yanımda kalıyorlardı. perşembe sabahı annem ve babamla hastaneye gittik. Ama ben eşimin izin alıp benle gelmemesine ve doğum için olan hastane ücretini de "al çantana koy, acil durum olursa, eve uğramama gerek kalmasın" demesine ve akşamki şirket iftarına katılacak olmasına o kadar çok içerledimki. Annemlerden gizli gizli baya bi ağladım . Neyse hastaneye vardık o kadar buruğum ki. doktoru gördüm o çok korkulan çatı muayenesini oldum. Hiç bişey hissetmedim. iki cm açılman var dedi doktorum. Evine gitme annenlerde kalırsın dedi. Bir de nts ye bağlandım. Hafiften sancılar var ama düzenli değil.
Yola çıktık annemlere doğru giderken benim hafiften belim ağrımaya başladı. Eve varınca yatarım yoruldum herhalde diye düşündüm. yattım yattım ama geçmedi. Bu hafiften sızlatan ağrı geçmeyince doktoru aradım. Doktorum dedi ki minnoşcum yolun uzak sancılarının sıklaşmasını bekleme hastaneye git ben oraya bildireceğim, olmazsa gece yatışın yapılır hastanede beklersin... Bende heyecan sıfır ve çok buruğum. annem bel ağrısından çocuk doğurulmaz diyor:)) neyse biraz evde bekledik iftar saati olsun yollar açılsın diye. O sırada eşime okkalı bir mesaj yazdım. paşam hala iftara katılma sevdasından vazgeçmedi. Neyse hastane yolunda biz hastaneye gidiyoruz diye haber verdim..
Bu bel ağrısını şöyle tarif edebilirim. Düşük bel pantolon giymişsinde çok beli sıkmış gibi.. hastanede doğumhaneye servisine gittim. ebe muayene etti. aa 2 cm kadar açılman, nohut kadar, boşuna gelmişsin felan dedi. nst ye bağlandım. ama yine de sağolsun doktrum tecrübesini konuşturdu ve yatışımı yaptı. Sevgili eşim 2,5 saatlik yolu 1 saatte gelerek rekorlarını kırdı. Annemleri oğlumla eve yolladık verdik başbaşa beklemeye başladık.....
Bende bi yandan pişmanlık, herkesi ayağa kaldırdım yanlış alarm felan diye düşünüyordum. Sancım artmıyor çünkü. Sahur vaktinden sonra uyumuşum. sabaha 7 de doğumhaneden beni almaya geldiler. Arkası derriiiiin dekolteli gömleği giydirdiler. İndik doğumhane katına. Tekrar muayene çok bi açılma yok 2,5 3 cm kadar. Ebe hanım bir serum taktı çok yoruldun gece bu seni biraz dinlendirir dedi.. Doğuma hazırlık... Mesaisi bitti ve gitti..
saat 8... hafiften sancılarım başladı. Doğumhaneye diğer hamileler gelmeye başladı, eşimi dışarı aldılar, ben tesbih rica ettim. Allahtan buldular..
saat 8:30... doktorum geldi..:)) gel dedi muayene edelim. Çıktım çatı ağacına oo çok güzel 4 cmdesin derrkenn suyum patladı. Suyun geldi, seninki azcık kaka fıydırmış ama önemli değil dedi. Bende bu kadarcık mı suyum var dedim:) az gibi geldi o daha gelir dedi.. Tekrar yatağıma döndüm.
9:00... Sancılar artmaya başladı ben wc ye gidip geliyorum. bi yandan yanımdaki kızcağızla muhabbet ediyorum. bir yandan tesbih çekiyorum.
9:30... Ebeler sıksık kontorle geliyor. Herkes telaşlı zar gibi kalmış felan diyorlar kendi aralarında. Sonra baş ebe beni ayakta gördü sen ayakta gezmiyorsun. Ayakta kalmanı yasaklıyorum yatacaksın dedi. Bebek çok aşağıda yeterli açılman yok. Yırtılırsın dedi. Ben yatağma geri döndüm..
9:45... doktorum geliyor bir muayene 6 cm desin minnoşcum buyuk tuvalet hissin gelirse, ıkınma bize seslen dedi ve yanımdan ayrıldı.
9:50... ıkınmamm geldiii geliiin diye sesleniyorum. Doktorum koşup geliyor. Doğum odasına geçiyoruz. yatağa yerleşiyorum. Kahretsin tuvaletim geldi diyorum. doktorcum hiç mesele değil boşaltırız mesaneni diyor anlamadığım bi şekilde boşaltıyor sanırım sonda gibi.
Telkinler başlıyor 8cm desin kendini sakın kasma sadece ıkınma hissiyle ıkın.
1. ıkınma sonra rahatlama..
2. ıkınma sonra rahatlama.
telkinler.. minnoş 10 cm desin, hiç kesi yapmıcam, çok çok az yapıcam, o da bebeğin omuzları zedelenmesin diye, ama bebeğı sıkıştırma sakın kendini kasma. bacaklarını sıkma.. sancıyla beraber sonuna kadar ....
saat 10:10 3. ıkınma.. ve bebeğimin sesii...
müthişş rahatlama.. gevşeme bebeğimi bekleme...
ne yalan söyliyim birden tavandan diskotopu ve konfeti yağmasını bekledim.:)
kordon var dediler sanırım kordon dolayıdı göremedim... adı faruk olacak dedim kestiler göbeğini..
birkaç dakika bekledik. eşi düştü bebeğin. ooh bir rahatlama daha...
hemen yan tarafa bebeğimi götürdüler, bakımını yapmaya.. bu arada bana hafif bir uyuşturucu verdiler.
Doktorum; minnoşcum çok az kesin var ama içerde bi yerde kanama var ona müdahale edicem dedi. Tamam dedim bebeğimi getirsinler. Bakiyim göremedim diyorum. Sen iyi ol getiricez dediler. Ben yine getirin koklıcam emziricem diyorum.. Sonra uyumuşum..
Rahim içinde bir damar patlamış, müdahale onun içinmiş, yaklaşık 45 dakika uyumuşum orda. Bıp bıp bııp sesiyle uyandım. Hemşire yanaklarımı tokatlıyordu hafiften. Hadi bakalım gidiyoruz diye..
Sonra bir süre müşahadede kalmak için sancı çektiğim odaya geçtim.. Doktorum eşini içeri alın çocukcağız çok meraklandı dedi. Ablam da gelmiş o arada..
Yavrumu verdiler kucağıma,, eşim ve ablam geldi yanıma.. ağladım,, ağladım,, ağladım.. yavrumu kokladım ağladım.. mutluluktan ağladım.. yorgunluktan ağladım.. hüzünlendim ağladım...
işte bitti koskoca dokuz ay. içim bomboş kucağımda cennet kokulu yavrum..
Çok kan kaybettiğim için zor bir gün geçirdim.. wc için kaldırdıklarında bayılmışım.. Ertesi gün bağdaş kurup otuarcak kadar iyiydim. Eşim hep yanımdaydı. Cennet kokulum kollarımdaydı...
işte bu kadarcıktı. kaygılar.. korkular..hepsi bitti..
Doktorum sabah kontorlde iyiki yatırmışım akşamdan seni eğer sancını bekleseydin yolda geliverirdi bebeğin dedi. Geceki hafif sızılar doğum sancısıymış. bebeğim de en başından beri çok aşağıda olduğu için açılma hızlı olmuş.
Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
bu arada doğumumu haber verdikten sonraki mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı yazamadım.
Hiç açılma olmadan suni sancı verildiğinde doğum genelde sezeryanla bitiyormuşCANIM normal dogumu 1 hafta dha bekleyebiliriz dedi doktorum ama suni sancıyı önermedi. Bilmiyorum niye ama. Hiç açılmamda yok.
Yatış işlemlerim yapıldı 3- 4 arası zorla Alicaz yavrumu. Cok merak ediyorum onu
CANIM kardeslerim benim 9 ayi birlikte geride bıraktık. Hepinize teşekkür eerim derlerimi heyecanlarımı paylaştınız.
Hepimizin dogumu kolay yavruları saglikli olsun insallah. Tum agustos annelei ve ailelerinin mekanı cennet olsun. Yazacak cok şeyim edecek cok duam var aslında.simdi esimin ailesi ve benim ailem hastanede bizi bekliyor sizden uzak kalacağım .
Bugün oğlum icin süslendim sadeceheyecandan sancilandim
Öpuyorum hepinizi ....
Selam kızlar :) Kim bilir ne gelişmeler var ama geçmişi bi türlü okuyamadım. Bir ara okumaya çalışıcam. Daha doğum hikayemi yazıcam. Herkes iyidir umarım sizi çok özledim. Bu arada sizi kızımla tanıştırayım :))
Eki Görüntüle 771876
haklısınnn. bende bir yolunu bulupp söyleyecmm eşimee. suratımm bile düştüü yani. o da fark ediyorr. dün gece hatta annesine _sen bu gelini gündüz dövüyr muusn ne yapıyorsunn- yüzü gülmüyr 2 gündür_ dedi. ya çok bişey beklemiyrmm yemek yapsın yeter. bu saat olmuş hala öğlen yemeğimizi yemedikk birde bana sürekli diyor ki ___ ye ye. ye ki sütün gelsin.. yoksa mama çok zor bişeyy___ mademm bu kadar biliyorsunn zahmet olmazsa kalk bir yemek yapp ne olur sankii...
Kızlar nerdeyse 25.haftamdan beri göğüslerden hafif beyazımsı bir sıvı geliyordu
Son sıralarda baya da arttı
Hergün duş almama rağmen göğüs ucumda bu sıvı kuruyor
Göğüs ucundaki delikler tane tane doluyor
Yeni sıvı çıkamadığı içinde inanılmaz sızlıyor
Geçen gün sıkmadan kulak pamuğuyla temizledim
O kadar rahatladımki anlatamam
Ama diğer taraftanda oynayıp tahriş olur diye de korkuyorum
Benim durumumda olan başka var mı
Acaba krem sürüyorum göğüslere o mu yapıyor diye de endişeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?