- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.621
Canım gözün aydın tebrik ederim.. Negüzel anlatmışsın.. Çok da zorlanmamışsın öyle anladığım kadarıyla :) inş hepimizin kolay olur doğumları
canlarım HELENAS arkadaşımız mesaj attı ;
"Fundacim suyumun azaldığı,bebeğin doğması gerektiği kesinleşti.. bugün hastaneye yatış yaptım,yarın suni sancı ile doğumu başlatıyoruz.. önce epidural normal deneyeceğiz.. bir sıkıntı çıkarsa sezeryan olacak.. lütfen dualarınızı esirgemeyin..korkuyorum biraz( "
Allah yardımcısı olsun inşallah Helenasın... Hera,Mucize ve bugün yarın doğum yapacak tüm arkadaşlarımızın.. dualarımız sizinle..
Minnosh'un doğum hikayesi de çokk güzelmiş bu aradaAllah bağışlasın yavrusunu
Selam kızlar :) Kim bilir ne gelişmeler var ama geçmişi bi türlü okuyamadım. Bir ara okumaya çalışıcam. Daha doğum hikayemi yazıcam. Herkes iyidir umarım sizi çok özledim. Bu arada sizi kızımla tanıştırayım :))
Eki Görüntüle 771876
bebisleri kucagina alan annislere bir sorum olacakti...gobekleri henuz dusmedi yikama isini neler yapiosunuz...hic yikadinizmi siliomusunuz doktor ne dedi kizlar...ben henuz dogurmadimda annnem geldi sagolsun benle kaliyor,,,hergun yikiycam ben diye tutturdu cabuk buyur diyo...gobek dusmeden hergun yikanmaz gibi gelio banada,,,,sizler napiosunuz
Umarım Birgun gecmisi okuyacak ve dogun hikayemi yazacak kadar zamanım olur. Bugun Birsuru kisi doguma gidiyordu. Hayırlısı ile cocuklarına kavuşurlar ins.
Biz sonunda eve çıktık . Bugun yine doktor kontrolumuz var. Ozel durumumuzdan dolayı sıkı takip etmek istiyorlar . Ama çok şükür kızım çağla inci ve ben iyiyiz. Evet 2. İsim olarak ani bir kararla çağla ismini de verdik hastanede.
Ben böyle sorunla karşılaşınca öyle kendimi sikmisimki ne acı ne agri birşey hissetmedim. Şimdi biraz biraz acısı çıkıyor .
Daha dogrusu kalbim acıyor . Neyse sizi olumsuz etkilemek istemem.
Doktorunuza güvenin ben güvendim sonuc ortada :)
Birde sezaryandan cokta korkmanıza gerek yOk.
Kimler dogum yaptı çok merak ediyorum ve sizi özlüyorum. Ama benim su an ilgilenmem gereken bir meleğim var. Sonra soz ugrarim.
Selam kizlar.topikte ne var ne yok okuyamadim günlerdir. Dogumu bekleyen annelerin allah yardimcisi olsun.saglicakla kavussunlar bebislerine. Bebegine kavusan annelerin de gözü aydın olsun.allah anali babali buyutsun. Ben de 2agustos cuma günü bebegimi kollarima aldim. Suni sanci verilerek normal dogum yaptim.hastanede kalmadim hic evdeyim şükür oglumla keyfimiz yerinde. Darisi tum bekleyenlerin başına canlarim.
Selam kizlar.topikte ne var ne yok okuyamadim günlerdir. Dogumu bekleyen annelerin allah yardimcisi olsun.saglicakla kavussunlar bebislerine. Bebegine kavusan annelerin de gözü aydın olsun.allah anali babali buyutsun. Ben de 2agustos cuma günü bebegimi kollarima aldim. Suni sanci verilerek normal dogum yaptim.hastanede kalmadim hic evdeyim şükür oglumla keyfimiz yerinde. Darisi tum bekleyenlerin başına canlarim.
evet bu benim doğum hikayem...
İlk doğumumun her ayrıntısını hatırlasam da bu ikinciyi yazmazsam unutacakmışım gibi geliyor. Sizinle paylaşmazsam haksızlık etmişim gibi geliyor. Biliyorum bir çoğunuzun ilk doğumu ve her tecrube bir birikimdir. bu da benim ikinci tecrübem.. Umarım sizler içinde faydalı olur.
Taa en başından anlatayım 36. haftada ramazan başlamadan kontrole gitmiştik doktorumuza normal zaman 3 ağustos ama ay sonuna kalmaz heycanlanmayın ama hazırlıklı olun demişti. 38. hafta için iki hafta sonra çatı muayenesi için gelin demişti. 38. hafta geldi randevu için geç kalmışım cuma ve cumartesiye yer yok. Neyse sekreterle ceblleştikten sonra sevgili doktorum beni akşam aradı. Perşembe günü hastanede olacağım, oraya gel muayeneni yapayım dedi. Şunu da belirteyim doktorum uzakta,trafik olursa en az 2 saat yolsürüyor. Annem ve babam 3 gündür yanımda kalıyorlardı. perşembe sabahı annem ve babamla hastaneye gittik. Ama ben eşimin izin alıp benle gelmemesine ve doğum için olan hastane ücretini de "al çantana koy, acil durum olursa, eve uğramama gerek kalmasın" demesine ve akşamki şirket iftarına katılacak olmasına o kadar çok içerledimki. Annemlerden gizli gizli baya bi ağladım . Neyse hastaneye vardık o kadar buruğum ki. doktoru gördüm o çok korkulan çatı muayenesini oldum. Hiç bişey hissetmedim. iki cm açılman var dedi doktorum. Evine gitme annenlerde kalırsın dedi. Bir de nts ye bağlandım. Hafiften sancılar var ama düzenli değil.
Yola çıktık annemlere doğru giderken benim hafiften belim ağrımaya başladı. Eve varınca yatarım yoruldum herhalde diye düşündüm. yattım yattım ama geçmedi. Bu hafiften sızlatan ağrı geçmeyince doktoru aradım. Doktorum dedi ki minnoşcum yolun uzak sancılarının sıklaşmasını bekleme hastaneye git ben oraya bildireceğim, olmazsa gece yatışın yapılır hastanede beklersin... Bende heyecan sıfır ve çok buruğum. annem bel ağrısından çocuk doğurulmaz diyor:)) neyse biraz evde bekledik iftar saati olsun yollar açılsın diye. O sırada eşime okkalı bir mesaj yazdım. paşam hala iftara katılma sevdasından vazgeçmedi. Neyse hastane yolunda biz hastaneye gidiyoruz diye haber verdim..
Bu bel ağrısını şöyle tarif edebilirim. Düşük bel pantolon giymişsinde çok beli sıkmış gibi.. hastanede doğumhaneye servisine gittim. ebe muayene etti. aa 2 cm kadar açılman, nohut kadar, boşuna gelmişsin felan dedi. nst ye bağlandım. ama yine de sağolsun doktrum tecrübesini konuşturdu ve yatışımı yaptı. Sevgili eşim 2,5 saatlik yolu 1 saatte gelerek rekorlarını kırdı. Annemleri oğlumla eve yolladık verdik başbaşa beklemeye başladık.....
Bende bi yandan pişmanlık, herkesi ayağa kaldırdım yanlış alarm felan diye düşünüyordum. Sancım artmıyor çünkü. Sahur vaktinden sonra uyumuşum. sabaha 7 de doğumhaneden beni almaya geldiler. Arkası derriiiiin dekolteli gömleği giydirdiler. İndik doğumhane katına. Tekrar muayene çok bi açılma yok 2,5 3 cm kadar. Ebe hanım bir serum taktı çok yoruldun gece bu seni biraz dinlendirir dedi.. Doğuma hazırlık... Mesaisi bitti ve gitti..
saat 8... hafiften sancılarım başladı. Doğumhaneye diğer hamileler gelmeye başladı, eşimi dışarı aldılar, ben tesbih rica ettim. Allahtan buldular..
saat 8:30... doktorum geldi..:)) gel dedi muayene edelim. Çıktım çatı ağacına oo çok güzel 4 cmdesin derrkenn suyum patladı. Suyun geldi, seninki azcık kaka fıydırmış ama önemli değil dedi. Bende bu kadarcık mı suyum var dedim:) az gibi geldi o daha gelir dedi.. Tekrar yatağıma döndüm.
9:00... Sancılar artmaya başladı ben wc ye gidip geliyorum. bi yandan yanımdaki kızcağızla muhabbet ediyorum. bir yandan tesbih çekiyorum.
9:30... Ebeler sıksık kontorle geliyor. Herkes telaşlı zar gibi kalmış felan diyorlar kendi aralarında. Sonra baş ebe beni ayakta gördü sen ayakta gezmiyorsun. Ayakta kalmanı yasaklıyorum yatacaksın dedi. Bebek çok aşağıda yeterli açılman yok. Yırtılırsın dedi. Ben yatağma geri döndüm..
9:45... doktorum geliyor bir muayene 6 cm desin minnoşcum buyuk tuvalet hissin gelirse, ıkınma bize seslen dedi ve yanımdan ayrıldı.
9:50... ıkınmamm geldiii geliiin diye sesleniyorum. Doktorum koşup geliyor. Doğum odasına geçiyoruz. yatağa yerleşiyorum. Kahretsin tuvaletim geldi diyorum. doktorcum hiç mesele değil boşaltırız mesaneni diyor anlamadığım bi şekilde boşaltıyor sanırım sonda gibi.
Telkinler başlıyor 8cm desin kendini sakın kasma sadece ıkınma hissiyle ıkın.
1. ıkınma sonra rahatlama..
2. ıkınma sonra rahatlama.
telkinler.. minnoş 10 cm desin, hiç kesi yapmıcam, çok çok az yapıcam, o da bebeğin omuzları zedelenmesin diye, ama bebeğı sıkıştırma sakın kendini kasma. bacaklarını sıkma.. sancıyla beraber sonuna kadar ....
saat 10:10 3. ıkınma.. ve bebeğimin sesii...
müthişş rahatlama.. gevşeme bebeğimi bekleme...
ne yalan söyliyim birden tavandan diskotopu ve konfeti yağmasını bekledim.:)
kordon var dediler sanırım kordon dolayıdı göremedim... adı faruk olacak dedim kestiler göbeğini..
birkaç dakika bekledik. eşi düştü bebeğin. ooh bir rahatlama daha...
hemen yan tarafa bebeğimi götürdüler, bakımını yapmaya.. bu arada bana hafif bir uyuşturucu verdiler.
Doktorum; minnoşcum çok az kesin var ama içerde bi yerde kanama var ona müdahale edicem dedi. Tamam dedim bebeğimi getirsinler. Bakiyim göremedim diyorum. Sen iyi ol getiricez dediler. Ben yine getirin koklıcam emziricem diyorum.. Sonra uyumuşum..
Rahim içinde bir damar patlamış, müdahale onun içinmiş, yaklaşık 45 dakika uyumuşum orda. Bıp bıp bııp sesiyle uyandım. Hemşire yanaklarımı tokatlıyordu hafiften. Hadi bakalım gidiyoruz diye..
Sonra bir süre müşahadede kalmak için sancı çektiğim odaya geçtim.. Doktorum eşini içeri alın çocukcağız çok meraklandı dedi. Ablam da gelmiş o arada..
Yavrumu verdiler kucağıma,, eşim ve ablam geldi yanıma.. ağladım,, ağladım,, ağladım.. yavrumu kokladım ağladım.. mutluluktan ağladım.. yorgunluktan ağladım.. hüzünlendim ağladım...
işte bitti koskoca dokuz ay. içim bomboş kucağımda cennet kokulu yavrum..
Çok kan kaybettiğim için zor bir gün geçirdim.. wc için kaldırdıklarında bayılmışım.. Ertesi gün bağdaş kurup otuarcak kadar iyiydim. Eşim hep yanımdaydı. Cennet kokulum kollarımdaydı...
işte bu kadarcıktı. kaygılar.. korkular..hepsi bitti..
Doktorum sabah kontorlde iyiki yatırmışım akşamdan seni eğer sancını bekleseydin yolda geliverirdi bebeğin dedi. Geceki hafif sızılar doğum sancısıymış. bebeğim de en başından beri çok aşağıda olduğu için açılma hızlı olmuş.
Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
bu arada doğumumu haber verdikten sonraki mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı yazamadım.
Güzel anneler iyidir inş :) doğum yapan arkadaşlarımı tebrik eder öperim mis yavrularını çokça.)
Kızlar ben wc den çıkamıyorum artık.. Nasıl baskı yapıyo bebeğim anlatamam , hem cnm acıyo hem bi yanma tuvalet hissi .. Dün gece resmen tuvaletten yatağa , yataktan tuvalete belki 10 15 kere ağlayarak sinirlerim okadar bozulduki şaka gbi yattığım an sağa veya sola dönüyorum bi yanma hissi ve tuvalete de gidiyorum yapıyorum:/ ne ara geliyosa anlamadım.. Ayakta duramıyorum fazla, otururken de çok baskı oluyo. Şuan yattığım halde hareketleri fenaaa....
Bugün de evde temizlik var. Resmen eli yüzü açılıyor mis gbi kokuyo odalar yavaş yavaş:) yarın da dr kontrolü var. Doğurtsun beni dedim artık siz düşünün ne halde olduğumu.. Korku kalmadı deli cesareti geldi ama nekadar sürer bilmiyorum:)
Cnm.dun gce bnde ayni durumdaydm. Tuvaletten cikiyorm geliyorm gne ayni sanki saattlerdr tuvalete gtmemism gbi..yat kalk deli oldum icm skldi nefesm daraldi...ayin 16si glsin istiyorm artk hyrlisiyla.o kdr hfta ay gcirdm smdi dakikalr bile gcmiyo...hem sıkntilar artiyo hem kizima kavusmk istiyorm artk.bde bayram var doktor her saat bna ulasabilirsn acil bi durumda hemen alicm sezeryana icini ferah tut diyo ama sezeryan gunune kdr sancilanmaktan cok korkuyorm bn yaaa
Ben de doğsun artık diyorum canm ya daha çok var ama okadar bekliycrğini sanmıyorum. 28i sata göre ama.. Yarın Dr a gidicem bakalım ne durumdayız.. En son acildeki nöbetçi dr kurcalamıştı açılma var mı diye.. Yarın da benm Dr çatı muayenesi yapabilirim demişti.. Bu 3. Alttan bakılması olcak çıkar artık herhalde..
Uff o alttan kurcalanmakta irenc yani..bnmde 16 agustos sezeryan gunum..ama bklermi bilmiyrm acil bseyden korkuyrm bde su byram isi iyice canimi skiyo
benimde gebeliğimin çok erken dönemlerinde göğsümde sızlamalar oldu seninkine benzer bi sıvı geldi ama rengi sarımsıydı miktarı seninki kadar çok değildi ama sürekli oluyodu sol tarafımda daha çok oluyodu şimdide ara ara oluyo
meleklerini kucaklarına alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum
artık darısı başımıza
bizde bugün kontroldeydik ama biraz canım sıkıldı
bugünkü tahlıl sonuçlarımda hem kanda hem idrarda enfeksiyon çıktı
ayrıca kan değerlerimde düşük çıktı
koca bir reçete ilaç yazdı doktorum
doğuma kadar bu enfeksiyonları kurutmamız lazım dedi...
böyle bişey yaşayan varmı kızlar
daha önce idrarda çıkmıştı ama kanda hiç çıkmamıştı neden böyle oldu anlamadım
herhangi bir sıkıntın rahatsızlığın varmı dedi doktorum
hayır şimdilik yok dedim ama hamileliğimin başından beri akıntımın oldugunu söylüyordum
püüüfff içtiğimiz ilaçlara yenileri eklendi aman ne güzel...
birde göğüs kremi olarak lanolin kullanan arkadaşlar vardı sanırım
bu lanolin nerde satılıyor kızlar eczanelerdemi yoksa aktarlarda filanmı?
Canım benimde sağ göğsümden çok geliyor soldan az miktarda
Kuruduğunda sarı oluyor rengi
Evdekim diye hep bol eyler giyiyorum
Ona rağmen gelmeye devam ediyor
İnternette de pek bi ey bulaadım
Çok sızlıyor gerçekten özellikle çıkamazsa
meleklerini kucaklarına alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum
artık darısı başımıza
bizde bugün kontroldeydik ama biraz canım sıkıldı
bugünkü tahlıl sonuçlarımda hem kanda hem idrarda enfeksiyon çıktı
ayrıca kan değerlerimde düşük çıktı
koca bir reçete ilaç yazdı doktorum
doğuma kadar bu enfeksiyonları kurutmamız lazım dedi...
böyle bişey yaşayan varmı kızlar
daha önce idrarda çıkmıştı ama kanda hiç çıkmamıştı neden böyle oldu anlamadım
herhangi bir sıkıntın rahatsızlığın varmı dedi doktorum
hayır şimdilik yok dedim ama hamileliğimin başından beri akıntımın oldugunu söylüyordum
püüüfff içtiğimiz ilaçlara yenileri eklendi aman ne güzel...
birde göğüs kremi olarak lanolin kullanan arkadaşlar vardı sanırım
bu lanolin nerde satılıyor kızlar eczanelerdemi yoksa aktarlarda filanmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?