- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.721
Gecmis olsun canim. Bende seni merak ediyordum. Kayra nasil..
Oldukca zor olmus herhalde ayrintilari bekliyoruz. Dikisler icin canini sikma ilk dogumda herkesin cok oluyor. Benim ilkinde bir makara iplik bitirmisti doktor:) hemorid icin Allah yardimcin olsun. Beslenene dikkat et ki kabiz olmayasin..
Sunneti nasil oldu? Hangi hastanede oldu? Bende goya dohar dogmaZ yaptiracaltim ama daha hastane ve dr bulamadim..
Emme suresi bebegin emis gucu hizlaninca azaliyor. Baslarda dinlenerrk emiyor onun icin uzun suruyor. Sunnet icin birde memorile bakalim gerci uzak biraz bize. Sormasi ayip kaca yaptirdiniz..Selam canım. Hayat Kayra'ya guzel :) emiyor, uyuyor, ....yor:) iyi Allah'a şükür. Normal dogum oldugu icin hastanede 1 gece kaldik.?Eve geldikten sonraki İlk 2 gunümüz faciaydi. Ama sanırım yavaş yavaş o hayata biz ona alışmaya başladık. Hergecen gun bir önceki güne gore daha iyice. Sutum fazla degil sanırım yarım saat birini yarım saat digerini emziyorum. Buna rağmen günde 1-2 defa ek gıda vermek durumunda kalıyoruz. Yazılanları okuyorum 15-20 dakikada bebekleri doyan arkadaslar var. Masallah onlara.
Sünneti dogum yaptıgım hastanede sisli memorial'de yaptırdım. Nuvit bet yapti. Doçent kendisi. Oncesinde methini duymustuk. Gayet de memnun kaldık. Sünnetten dolayı Kayra'nin pek sıkıntısı acısı yok gibi. Ana altını açarken biz panik haldeyiz. Aman acidi mı aman bez rahatsız eder mı gibi durumlarımız var.
Kabiz değilim Allah'tan fitil kullanıyorum ama acısı fenaymis
Dogum detaylarına girmeyeyim cok iç açıcı degildi maalesef
Emme suresi bebegin emis gucu hizlaninca azaliyor. Baslarda dinlenerrk emiyor onun icin uzun suruyor. Sunnet icin birde memorile bakalim gerci uzak biraz bize. Sormasi ayip kaca yaptirdiniz..
Evet sonunda Ağustos'un son Günü'de olsa doğurarak agustos annesi oldum oğlum iyi benim ağrılarım var ayrıntıları yazicam inşallah
Bacılarrrr nasılsınız canlar sizi çok çok özledim fırsatım oldukça okuyorum ama yazmaya zaman yok minik prensesim artık gündüzleri neredeyse hiç uyumuyo süreklı onunlayım hiç başka bişiy yapamıyorum geceleride 2 saatte bir uyanıp 2 ve 5 arası uyanık kalmayı huy edındık nöbetteyiz:)bebişleri hasta olan arkadaşlarım çok geçmiş olsun allah yavrularımıza sağlık versin.Bizim dün 40'ıkımız çıktı kızım artık büüyor teyzeleri onu çok seviyorum allah yavrularımızı bize bağışlasın bir fotosunu parlaşıyorum maşallah demeyi unutmayın kuzuma Eki Görüntüle 788380
22sinde epudural sezeryan ile alp oğlumu kucağıma aldım
Slm canim dpgum yaptinmi bilmiyorrum gecmisi okuyamadim eger yaptiysan allah sana ve esine hayirli evlat etsin uzin ömür versin
Gelelim bana 17 saat sanci cektim inleye inleye sonuc 6 cm acilma ve bebegin kafasi kanala tam yerlesmemis allahim bunu doktor soyleyince delirdim 17 saat boyunca alttan baktiniz hicmi anlamadiniz neyse sezeryan dediler tamam dedim allahtan sezeryan olmusum bebegin boynuna kordon dolanmis tamamen uyutsunlar istedim çünkü o kadar cok aci celtimki hic gemicek sandim sezwryandan sonra uyandim allahim oluyorum ayni acilar tekrar var yarim saatmi bi saatmi cektim o aciyi ama bagira cagira sonra ilac etkisini gosterdide biraz rahatladim
bu arada dogum sali gunu oldu oglen 1:14 de iki gundur agrilarim gecmedi gaz sancisi cok fazla hastanedeyim suanda buyuk bi ihtimalle hafta sonuna kadar burdayim yani burda 5 yada 6 gun sezeryanli hastalari birakmiyolarmis
Aslinda cok sey var anlatacak ama eve gidince yazarim insallah
Senide cok merak ettim diger arkadaslarida umarim herkez iyidir ve dogum yapmistir
Allah anali babali buyutsun canim 31nde bende taburcu oldumEvet sonunda Ağustos'un son Günü'de olsa doğurarak agustos annesi oldum oğlum iyi benim ağrılarım var ayrıntıları yazicam inşallah
Nerelerde olduğun ortaya çıktı ZERRE'cim,meğer doğuruyormuşsun,çok sevindim canım ya,yetiştin demek son güne.Allah analı babalı büyütsün,sağlıkla büyüt yavrunu.doğurunca kulağını çekeydin biraz,ben benim kızın çekicem zira.artık başıma ne gelecek bilmiyorum ama tek isteğim Allah'tan hayırlısı.bugün kontrol var,görücez bakalım,bebek daha inmedi aşağı ve bence sezeryan yolu gözüküyor bana.uyku muyku yok artık sıkıntıdan,4'ten beri uyanığım huzursuz huzursuz.sizde inşallah hemen toplanırsınız,detay istiyoruz çünkü.herkesi kocamaaaaaan öpüyorum ve süper bir gün diliyorum.
bana sanki aylar sürmüş gibi gelen 3 günün ardından bugün nihayet evimizdeyiz canlarım
dün sabah erkenden gittik yine hastaneye.. önce sütümü sağdım.. çıktık yoğun bakımın kapısında beklemeye başladık.. doktor gelip kontrol edecek ve odaya çıkıp çıkamayacağımızı söyleyecekti.. voltalar atıp durdum koridorda.. doktorumuz geldi.. çıkışını beklemek sanki saatlerce sürdü :) 5 dk. sonra çıktı ve Arda bugün çok daha iyi artık yoğun bakımda tutmamıza gerek yok..sizi odaya alıcaz dedi.. adamın boynuna atlayıp sarılasım geldi o anşükürler olsun Allahım dedim..
beklemeye başladık bizim paşayı.. içerde yaygarayı koparıyordu resmen :) çıkardılar kuzumu sonunda.. hala ağlıyor.. al bakalım annesi dedi hemşire.. kuzumu kucağıma almamla gözlerini bana çevirmesi ve susması bir olduofff o an dünyalara bedeldi! bu sefer o sustu ben mutluluktan ağladım.. uzun bir süre gözlerini ayırmadı benden..
dün geceyi de hastanede geçirdikten sonra bu sabah doktorumuz evimize gitmemize izin verdi.. şu 3 günde ikimiz de baya bir yorulduk hırpalandık.. ama hepsini unutcaz.. geçti gitti kaka günler :)) bir daha da inşallah hiç yaşamayız..
gelelim sizlere.. o kadar içten ve samimisiniz ki ne kadar teşekkür etsem az.. dualar eden,arayan (ama açamadığım için kusura bakmasını istemediğim), mesajlarıyla destek ve moral olan siz güzel arkadaşlarım.. iyi ki varsınız diyorum ve hepinizi çokk öpüyorummm
.bu arada benim kuzum bazen çığlık çığlığa ağlıyor..aç değil altı temiz gazını da çıkartmış oluyoruz ama deli gibi ağlıyor bazen..ben emzirince göğsüme koyunca susuyor yavrum...ama öyle ağlarken tırnaklarını yüzüne geçiriyor saçını çekiyo neden acabaa(( çok üzülüyorum öyle yapınca...bütün bebeklerde var mı böyle hareketler yoksa benim kızımda mı bişey var..
merhaba kızlar
Az önce uzman tv'de dinledim emziren annenin 3 ana 3 de ara öğün yemesi gerekiyomuş. Mümkün mü benim minik cadı daha sofraya oturayım bismillah diyeyim ağlamaya başlıyor. Normalde sakin sakin uyuyan bebek sofraya oturma anımı kolluyor resmen. 2 öğün yemek bana lüks geliyor şuan. Ben yemeği yavaş yavaş sindire sindire yemeyi severdim. Şimdi çiğnemeden yutuyorum nerdeyse. Sıra süt istemeye gelince karşıdan yapışıyo ama anne yemek yiyeceği zaman ıngaaa ıngaaa. Bu kadın yiyecek de bana süt yapacak diye düşünen yok. Şikayetçiyim İda'dan
kızlar dün doktora gittim kontrol için. sorularımın cevapları arasında belki işinize yarayacak birşeyler vardır diye yazıyorumbu arada hatırlatayım karışıklık olmasın, 10 gün önce epidural sezeryan oldum cevapları ona göre dikkate alın
*dikiş bölgesindeki o çirkin şişlik; ödem yapmaya çok müsait bir bölgeymiş. bünyeye göre 20 ila 40 gün arasında şişlik geçermiş
*dikiş bölgesindeki hissizlik ; 20. günden sonra yavaş yavaş hissetmeye başlayacakmışım
*evi nezaman süpürmeye başlayabilirim? 6. günde temizlik yapıp dikişleri patlatamadıysam bundan sonra hiçbirşey olmazmış, ağırlık kaldırma konusunu abartmadan iş yapabilirmişim
*havuz, deniz, koca 40 çıkana kadar yasak
*bölgenin temizliği 20. günden sonra sadece ağda yada sir
*sırtımdan omzuma kadar kas ağrısı var doğumdan beri, ebe epidural yüzünden demişti. doğrusu; doğum sonrası vücudun ağırlık merkezi değişiyor ve bizde hamilelikten kalan duruş bozukluğu var. dik oturmaya çalış, penguen gibi yürümemek için eski topuklu ayakkabılarına dön, kocan her akşam sırtına masaj yapsın (bulduk öyle kocayı da yaptırıcaz)
*kanamam 6. günde çok azalmıştı, tekrar şiddetli başladı. kanama 40 gün boyunca sürermiş, zaman zaman azalır artar bunlar normal. önemli olan rengi koyu olmasın ve pıhtı olmasın
*dikişlerim hala sızlıyor. bi zahmet sızlasın, 7 kat kestim seni. 40 ın çıkmadan geçecek
*aşırı terlemeler yada üşümeler çok normal. vücudun süt üretmesi ve hormon dengesiyle alakalı. hatta nekadar terlersen okadar iyi, doğum sonrası kilolar o terlerle gidiyor
*geçmek bilmeyen ince bir baş ağrısı var. o baş değil yine kas ağrısı, vücud ağırlık merkezi ve duruşla alakalı. duruşunu nekadar çabuk eski haline getirirsen ağrılarda okadar çabuk bitecek
cnmm ve bütün kızlar çözümü buldum dün ağlıodu evi süpürdm uyudu bugünde sacımı kuruttum uyudu derken yine blgsyrdan açtım kurutma makinesi sesini ki nasıl ağlıo dsüper uyudu ANNE KARNINDAKİ SESLE AYNIYMIŞ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM ÇOK KOMİK AÇNCA SUSUO KAPAT AĞLIO UYUYUNCA KAPATIORUM::d
çooooook güzel maşallah
40ı da uçurmuşsunuz allah sağlık versin :)
hayırlı uğurlu olsuun güle güle büyüt :)
geçmiş olsun canım sıkıntılı bir süreç olmuş ama meleğine kavuşmuşsun... sağlıkla büyüsün...
Kedicik teşekkür ederim canım seninkide çok tatlı olmuş ne kadar değiştiler değilmi doğum fotolarına bakıyorumda büyüyolar artık bunu görmek çok güzel ya :)
kızlaaarr 21 ağustos çarşamba gnü 3200 grlık bebeğim dünyaya geldi. doğum maceramız evde nişan ve hemen ardından suyun gelmesyle başladı. normal doğumla başlayıp sezaryanla devam etti. şimdi de bebek büyütmenin telaşındayız. 9. günümüz göbeğimizin düşmesini bekliyoruz
bebeğimiz ne zaman bizi tanıyıp gözüyle takip edebilecek kızlar sanki bakıyor ama görmüyor?
hayırlı sabahlar hanımlar ben temmuz annesi olacağım derken ağustos annesi oldum
sizlere bir şey soracağım 28 günlük olduk yavrum bugüne kadar bu kadar değildi bugün bir dakika benden ayrı kalmak istemiyor emziriyorum uyuyor yatağa yatırıyorum en fazla 10 dakika sonra basıyor çığlığı ne yapağımı şaşırdım çözümü olan varmı?
canım bebeğin çok tatlı. nazar değmesinEki Görüntüle 791505 Eki Görüntüle 791504 Eki Görüntüle 791506 Eki Görüntüle 791507
buyrun Teyzelerr İlker paşamm :)
Evet sonunda Ağustos'un son Günü'de olsa doğurarak agustos annesi oldum oğlum iyi benim ağrılarım var ayrıntıları yazicam inşallah
Kızlarr Nasılsınız? Doğumdan Sonra Çeneler Düşmüş İyice Geçmişe YetişemiyorumBir Tek Ben Mi Zaman Bulup Giremiyorum Acaba :) Gündüzleri Hiç Uyumuyor Benim Sıpam.. Akşama Kadar Kucakta Oda Oda Dolaşıyoruz Çok Yoruyor Beni Ama Çok Seviyorum Kuzumuu..Eskiden Her Gün Kakasını Yapardı Artık 2 Günde 3 Günde Bir Yapıyor, Ama Yapamadığı İçin Rahatsız, Huysuz Değil.. Sizde Durumlar Nasıl?
Bugün 47. Günümüzdeyiz. Biraz Büyüdük Galiba Biz
Eki Görüntüle 791310
Bebislerinz kime brnziyo kizlar...gerci cok yuz degistiricrkler buyuyene kdr..ama ben kocamn modelini dogurmusm..kucuk neco diyorm ona bu kdr brnzer....bna hc bnzemiyo smdilik
Normal doğumun bana hediyesi kocaman ve birden fazla hemoroidbebek dogum kanalına girmediği için bebeği vakumda aldılar ve dikiş sayım çok fazla. Ama sağolsun hemoroidlerim hepsinin ağrısını sızını unutturdu. Ağrısı bir yana ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. Allah kimseye vermesin
Eki Görüntüle 791505 Eki Görüntüle 791504 Eki Görüntüle 791506 Eki Görüntüle 791507
buyrun Teyzelerr İlker paşamm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?