2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok sağol önerilerin için bende ayaklarının altını zeytinyağı ile ovalıyorum ama fayda etmio bizimkisi fazla gazlı gaz çıkarmasına rağmen çığırıyor. Söylediklerine göre ayda 700 gram almış bebeğin ve bu normal die biliorum ayda bir kilo deniyor ilk altı ay ama her çocuğun bünyesi bir olmaz kimi elverişlidir kilo almaya kimi değil benim ablamın oğlu da bir kilodan fazla aldı hep. Hem bir de çocuk doğduktan sonra kilo kaybedio yaklaşık 200 gr onuda ilk hafta alıo eğer onuda koyarsan bir kilo almış nerdeyse dikişlerindeki sıkıntıya gelince bence ihmal etme derim atla bir taksiye git doktora ben normal doğum yaptım benim dikişlerimde iltihaplandı antibiyotik iğne kullandım

arkadaşlar merhaba vallahi hiç takip edemez durumdayım burayı,geçmişi okumam mümkün bile değil

yalnız bir kaç şey var sormak istediğim...bebekleriniz bir öğünde ne kadar süt içiyor? Kaç ml ya da cc ?

benim sütüm bi kaç gündür azaldığı için hiç istememekle birlikte mama takviyesi yapmak zorunda kaldık..aptamil..fakat bunun da günlük ne kadar verilmesi gerek anlamış değilim...kutunun üzerinde 2-4 haftalık bebeklere her biberonda 90 ml diyor..biz de öyle yapıyoruz tabi arada sütümde de veriyoruz mamayı da benim sütüme karıştırıyoruz ama içim hiç rahat değil benim bu konuda...

ben anne sütünden başka bişey vermek istemiyorum emdikçe sütümün yine baştaki gibi çoğalacağını söylüyorum ama özellikle eşim bu konuda biraz hatalı davrandı...sanırım kendi biberondan beslemeyi sevdiği için sütümü sağdırıp biberonla verdik çoğu kez ve mamayı da tabi..hatta çocuk emerken biraz ağlıyo huysuzlanıyor arada diye memeden aldığı oldu ver ver biberonla vereyim diye...bu beni çok üzüyor emen çocuk memeden alınır mı...

neyse bugün sabah artık ver o zaman memeden dedi emzirdikçe gelir madem dedi..ben lohusalık sarhoşluğundayım hala devamlı uyku halindeyim hala adapte olamadım çocuğuma buna da çok üzülüyorum ama artık silkelenipğ ele almak zorundayım bazı şeyleri..çünkü farkettim ki kv de de eşime bişeyler diyor şöyle yapın böyle yapın diye o da gelip bana diyor her konuda hep annesi akıl verdiği için...! çocuk benim çocuğum ben annesiyim ve onunla ilgili şeylere ben karar veririm...

geçen mesela ilk banyosunu yaptırdığımızda çocuğun memelerini ezikledi neymiş süt dolmuşmuş arada öyle ezmek lazımmışş...nette açtım okudum sakın ellemeyin diyor enfeksiyona bile neden olurmuş...off delirdim zaten onu okuyunca...

dün de biberonla ona verdirdi eşim sütünü ,biberonu dimdik tutuyordu çocuğun ağzına doluyor yutamıyor boğulur gibi oluyor öksürük tutuyor,ben de dedim ki güzelce biraz eğin de dedim çok gidiyor dedim..yok o çekiyor dedi bna,çekmezse gitmez fln dedi...yok deidm yutamıyor çekmesede gidiyor biberondan dedim ama yok kadın benim dediğimi yapmadı sırf inat...delirdim ateş bastı...kızımla ilgili inanılmaz hassasım adam bile öldürebilirim onunla ilgili her konuda ! kadının sırf bana inat dediğimi yapmaması kızımı tehlikeye atması beni çıldırttı...nitekim biraz sonra daha şimdiye kadar hiç kusmayan çocuk ilk defa dün ondan sonra kustu...

off çok doluyum çok gerginim...akşam yine yıkanacak gelecekmiş yine yıkamay,yıkama işi zaten gerginlik verici bir de onun yıkaması daha da geriyor beni..ilk yıkamada elinden kaydırdı çocuk kafa üstü küvete çakılıyordu ! bir de bacaklarını havaya dikti bi ara allahım noluyoo dedimm...kalça çıkığı oluyo diye boyunu bile ölçmüyorlar kadın bacakları çekmiş havaya dikiyor !

ay sinirlerim çok gerginnn ! kızıma bişey olacak diye aklım çıkıyor !

bir de yanlış anlaşılmasın da Allahım da yanlış anlamasın beni ama kadının iki bebeği ölmüş daha önce sırf cahillikten..ishal olmuş dr.a götürmemişler su vermemişler vs babası kendi anlattı...korkuyorum bu yüzdennnn Allahım sen koruu

Don't panic,canlar.doğurduğum ettiğim yok daha.hatta cuma günü kontrole çağırdı tekrar ama bu son olacakmış ve artık müdahale edecekmiş.durun,ben kendimden bahsetmeden şu maymun Ağustos bebeciklerine bir kocaman MAŞALLAH diyeyim.Tondora,Arasta,Funda,HAYATIMSIN,Barış Bey siz ne kadar güzel olmuşsunuz öyle,Allah nazarlardan saklasın.siz acemiliği atlatıp abi abla oldunuz artık,yüzleri gözleri de iyice seçilmeye başlamış.kurtarmış artık kendilerini kızlar sizin veletler.Hayatımsın,gördün mü bak ne güzel kıvırdın annensiz bakmayı,bizim sana inancımız tamdı ama bunu senin deneyimlemen gerekiyordu,helal olsun sana.ayrıca Masal hanım gayette kıza benziyor,halt etmiş erkeğe benziyor diyenler.bana dönersek tekrar,niye cumaya kadar bekletiyor beni derseniz,bebeğin kafası doğum kanalına girmiş ve bugün ilk defa çatı muayenemi oldum ve doktorum elini kı.ıma kadar soktu.çatım çok uygunmuş ama rahimde bir açıklık yokmuş.lütfen normal doğur,sabırsızlanma dedi.suyuda iyiymîş kızın.nst yine fos çıktı,yine sancı yok.bu yüzden cuma gününe kadar doğum olmazsa o zaman müdahale edecek.pembem sümbülüm,seni bıraktığım falan yok.doktorum,ben sezeryan istiyorum da desem cumaya kadar yapmayacak yani.hepinizi ve yavrularınızı seviyorum,takipteyim ve buradayım.

Canım kıyafetinin rengindendir o :)
Maşallah çok güzel kızın, gözleri de çekik çekik

Hoşgeldin canım. Hayırlısı olsun bakalım bekle biraz daha, ama öyle habersiz yokolma gene :)

Bir arkadaşımız antibiyotik kullanmıştı diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Doktora görünmen lazım, ne kadar zor olsa da

d aynen canim acilmamda yoktu sifir sanciyla doguma girdim hizli ilerledi ilk once 3 sonra 5 sonra 8 cm cikti 5 saatte normali dene derim ben

Pompa kullanan anneler tavsiyelerimize ihtiyacım var. Elektrikli modellerden hangisini kullanıyorsunuz memnun kaldınız mı ? Medelanin elektriklisine baktım netten cift taraflı olan 900 kusur bişey yazıyor inanamadım bu fiyat dogru mü? Alan kullanan var mi

kızlar sezeryan yaraları ağrı ve acıları ne zaman geçer acaba bilginiz varsa aydınlatır mısınız?

15 günden sonra iyileşirsin demişti görümcem o da 2 sezeryan geçirdi.

ben neredeyse doğumdan beri hiç dinlenmedim hep ayakta dolanıyor ve işlerimi kendim yapmaya çalışıyorum eşim çok yardımcı sağolsun ama benim de canım durmuyor zaten çok hareketli bir insanımdır hamileliğin son ayları iyice hantallaşmıştım acısını çıkarmak istercesine dolanıyorum evde ,bir de bebişim sürekli karnımın üstünde yani sürekli emiyor sarılığı geçsin diye ,haliyle kilo da aldı dikişlerimi zorluyor sanırım bu yüzden ben geç toparlanacağım.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

sütün iyi canım eğer artırmak istiyorsan dediğim gibi süt bittikten sonra 5 dk daha sağmalısın.açıkçası ben karaştırıyordum saklma kapları yetmiyordu ama dikkat ediyordum hani sabahki sütü akşamki ile karaştırmıyordum birbirine yakın olnaları karaştıryordum.buzdolabında 24 saat saklayabilirsin.ben de senin gibi ısıtıyordum dr bize böyle demişti.

İlk defa mı çatı muayenesi??? Benim bugun 5 oldu!!! doğursam daha iyiydi walla o kadar kurcalanmaya rağmen hala 1 cm.... Bana da direk sezeryan demiyo ama ihtimal yüksek kilo normal ama bas buyuk Allah'tan bir mucize bekliyorum ben artık perşembeye kadar... Ama Ömer'e de küstüm dün göbeğimin ustune not düştük babiskosu ile gelsin artık diye çıkışı falan gösterdik ama nafile:))) artık heyecanını da yitirdi bu olay zaten bı an önce doğsa diyoruz....

Cnm boyle hbersz kaybolma ortalardan..gozumz kulagmz sende...cumaya kdr gelir senn yaramz ins cuma buyuk gun..topigimizn en keyfi yernde kizini sabirszlikla bkliyoruz...uykusz gecelere senide bkliyorz tatlm ;-)

Kızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem

Allah nasip kısmet ederse normali denemek istiyorum ama o günkü muayene ye gore bakacağız dedi doktor.. Kafa büyüklüğü dısında hersey normal çatı musait.. Cocuğun çakılip kalmasından korkuyorum kanaldA bakalım detayları Çarşamba görüşeceğiz Perşembe dogum artık...

Ya Allah aşkına okuyunca gözlerimden ateş fışkırdı
birincisi emen çocuğu niye elinden alıyorlar ya sakın verme 1 damlası bile şifa o sütün.
benimde az sütüm ama ben önce iyice emziriyorum sonra veriyorum mamayı yeterki bebeğim doysun
ikincisi o kaynananı boğarım ben
banyo yaptırmak için küvet filelerinden al ve o yıkamaya gelmeden sen yıka hallet filelerle tek başıma yıkıyorum ben kimseye ihtiyacım yok
ya biz o çocukları dünyaya getirmek için neler çektik ya onlar canını yaksın diyemi offf

Canlarım haber vermiştim sabah saat 07:03'te bugün doktora gideceğimi,haber vererek ortadan kayboldum yani.kesin paylaşıcam kızımın resmini,Ağustos ayında doğması gerekip bir türlü doğmak bilmeyen tembel kızımın resmini.bende sizlerden yaşadığınız tatlı sıkıntıları okudukça başıma neler geleceğini öğrenmeye çalışıyorum.artık gaz sıkıntılarında acı elma yağını ve anason rezene karışımını,süt artırmak için ısırgan,üzüm hoşafı ve mercimekli bulgur pilavı yemem gerekip sarılık olmasın diye 2 saatte bir zorlada olsa uyandırıp emzirmem gerektiğini biliyorum.öğrenmişim di mi? Pembesümbülcüm evet ilk defa çatı muayenesi oldum,doktorum normal doğumu bu kadar çok destekleyen gördüğüm tek hekim.kadın bugüne kadar normal doğsun diye bekledi,o yüzden hiç dürtmedi ama baktı ki herşey yolunda ve hala beklemenin sakıncası bebek ve benim için yok,lütfen sabırsız olma,bekleyelim dedi.doktorum Almanya'da doğmuş ve bîr süre okumuş,sonra 3-4 yıl kadar Almanya'da kadın doğum hekimi olarak çalışıp o ekolü almış biri.zaten çok orijinal bir kadın,hemen belli ediyor kendini.benim şansım heralde (umarım şanstır tabi,sonuç iyi olsunda)bi de bişey sorucam kızlar,çatı muayenesi ilk defa oldum ya,bu muayene sonrası kasıklarda ağrı ve doluluk hissi olması normal mi?başka hiçbir yerimde bir ağrım yok,kasıklarım ağrıyor yalnızca.panik yapmalı mıyım bilmiyorum,nasılsa doğuramıyorum diye düşünüp önemsemeyip evde de doğurmuyayım yani.ağrı eşiğim biraz fazla yüksektir de benim.daha önceki düşükler dolayısıyla 2 kere kürete edildim,acıdan hafif baygınlık geçirsemde ikisindede çatır çatır canlı canlı oldum.şu an doğuruyor olsam bile yemin ederim gidip tek başıma doğurup atlayıp arabaya gidip gelecek cesarete sahibim.zaten eşimi bile çoğu kere işe ben bırakıyorum,kontrollere giderkende şoför benim.hatta doğumdan sonra arka koltukta bebekle o oturacak.gerçi biraz zorunluluktan,eşim çok zorda kalmadıkça gözleri dolayısıyla araba kullanmıyor,9 numara hipermetrop ve astigmat,ameliyatta olamıyoruz göz tansiyonu dolayısıyla.nerden buralara geldiysem bilmiyorum,silemiycem şimdi,hamile gevezeliği deyin geçin canlar

canım aynı dert bende de var sözde bana yardım etmek için kalktı İstanbuldan yanımıza geldi, cahil cahil işler yapıyor...ilk oğlu caihllikten kanlı ishalden ölmüş, ikinci oğlu daha yeni doğanken uyumuyor diye memesine rakı sürüp emzirmiş bir yıl, adam alkolik. son oğlunu Allah tan o büyütmemiş çalışıyor diye, onu da ben aldım işte banyoda ayaklarından sallandıracakmışız baş aşağı, suyu öyle dökecekmişiz, boyu uzarmış. emziği tutmuyor ağzında, şekerli çaya batırıp verecekmişiz. şanslıyım eşim hemen susturuyor, annesi nasıl biliyorsa öyle yapar sen karışma diyor...
kesinlikle ayağa kalkıp kontrolü ele almasın. yoksa yardım ediyorum ayağına herşeye karışıyorlar

mama konusuna gelince; bizde sarılık olduğu için mama tavkiyesi yapmıştık, şimdi 2 gündür kestik. doktor bize günde en fazla 3 kez verin dedi ve her seferinde 30cc...daha fazla verirsen bebek doyar seni emmez demişti

dün ben de dikişlerimde bir sızlama hissettim. Kendim henüz dikişlerimi göremiyorum anneme baktırdım. Az bir yerde sulanma var dedi çapak gibiymiş. Eşimi bekliyorum birazdan doktora gidicem.

diyorum bu sefer kesin doğurdu iki gün sonra gaz sancılarım var diyerek aramıza dönecek :)

Yalovadan ses çıktığını görmeden yazmıştım, cümlemi geri alıyorum
Yalova canım umarım Cuma ya kalmaz, istediğin gibi güzel bir doğum hikayesiyle miniğini kucağına alırsın. ara sıra yoklama verde merakta bırakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…