- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.801
Canlarım haber vermiştim sabah saat 07:03'te bugün doktora gideceğimi,haber vererek ortadan kayboldum yani.kesin paylaşıcam kızımın resmini,Ağustos ayında doğması gerekip bir türlü doğmak bilmeyen tembel kızımın resmini.bende sizlerden yaşadığınız tatlı sıkıntıları okudukça başıma neler geleceğini öğrenmeye çalışıyorum.artık gaz sıkıntılarında acı elma yağını ve anason rezene karışımını,süt artırmak için ısırgan,üzüm hoşafı ve mercimekli bulgur pilavı yemem gerekip sarılık olmasın diye 2 saatte bir zorlada olsa uyandırıp emzirmem gerektiğini biliyorum.öğrenmişim di mi? Pembesümbülcüm evet ilk defa çatı muayenesi oldum,doktorum normal doğumu bu kadar çok destekleyen gördüğüm tek hekim.kadın bugüne kadar normal doğsun diye bekledi,o yüzden hiç dürtmedi ama baktı ki herşey yolunda ve hala beklemenin sakıncası bebek ve benim için yok,lütfen sabırsız olma,bekleyelim dedi.doktorum Almanya'da doğmuş ve bîr süre okumuş,sonra 3-4 yıl kadar Almanya'da kadın doğum hekimi olarak çalışıp o ekolü almış biri.zaten çok orijinal bir kadın,hemen belli ediyor kendini.benim şansım heralde (umarım şanstır tabi,sonuç iyi olsunda)bi de bişey sorucam kızlar,çatı muayenesi ilk defa oldum ya,bu muayene sonrası kasıklarda ağrı ve doluluk hissi olması normal mi?başka hiçbir yerimde bir ağrım yok,kasıklarım ağrıyor yalnızca.panik yapmalı mıyım bilmiyorum,nasılsa doğuramıyorum diye düşünüp önemsemeyip evde de doğurmuyayım yani.ağrı eşiğim biraz fazla yüksektir de benim.daha önceki düşükler dolayısıyla 2 kere kürete edildim,acıdan hafif baygınlık geçirsemde ikisindede çatır çatır canlı canlı oldum.şu an doğuruyor olsam bile yemin ederim gidip tek başıma doğurup atlayıp arabaya gidip gelecek cesarete sahibim.zaten eşimi bile çoğu kere işe ben bırakıyorum,kontrollere giderkende şoför benim.hatta doğumdan sonra arka koltukta bebekle o oturacak.gerçi biraz zorunluluktan,eşim çok zorda kalmadıkça gözleri dolayısıyla araba kullanmıyor,9 numara hipermetrop ve astigmat,ameliyatta olamıyoruz göz tansiyonu dolayısıyla.nerden buralara geldiysem bilmiyorum,silemiycem şimdi,hamile gevezeliği deyin geçin canlar
ben 4 kere çatı kontrolüne girmiştim. hiç açılma olmadığı için en çok rahatsız eden ilkiydi...senin dediğin gibi kasıklarım iki gün ağrıdı. tam geçiyor diye sevindim, tekrar çatıüçüncüde zaten yol geçen hanı olduğu için ağrı falan olmuyor öyle kasıkta, yani benim olmadı
Canım kıyafetinin rengindendir o :)
Maşallah çok güzel kızın, gözleri de çekik çekik
Hoşgeldin canım. Hayırlısı olsun bakalım bekle biraz daha, ama öyle habersiz yokolma gene :)
Bir arkadaşımız antibiyotik kullanmıştı diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Doktora görünmen lazım, ne kadar zor olsa da
Hele normal doğumda follofoş oluyor :) gelen parnaklıo giden parnaklıo bide benim plesenta ayrılmayınca doktor elini sokup aldı düşün kol gibi girdi dedikleri şeyi tecrübe etmiş oldum) burda böle gevşek gevşek yazıyorum ama doğum hiç bişeşymiş diorum sonrasına göre
gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün tebrikler :))Evet sonunda Ağustos'un son Günü'de olsa doğurarak agustos annesi oldum oğlum iyi benim ağrılarım var ayrıntıları yazicam inşallah
canım giy kırmızı gecelikleri tın tın tın cıks cıks cıks artık olmuşun senCumartesi günü (nihayet) doktora gittim
Rahim toparlanmış dedi. Florası için (?) bi fitil yazdı. Dikiş yerim kızarıktı, cildin hassas pomat yazıyorum dedi.
2 ay daha regl olmazmışım. 3 ayı geçerse gidip görünecekmişim.
Alttan baktı, o sırada çok olmasa da biraz acıdı. Acıyor deyince de şaşırdı, ilişkiye girmiyo musunuz dedi. Yok canım istemiyor hormonlardan sanırım dedim. Frijit oldum galiba dedim güldüm. Yok iyisin ama ilişkiye girin artık dedi. Allahım yarabbim kadına dert olduAnnemin arkadaşı bi de insan utanıyo :)))) İyi böyle ya dedim ama yooook annelik ayrı dedi. Neyse doktorumun diğer odasına geçtik eşim de orda bekliyordu. Ona da demez mi ilişkiye girebilirsiniz ama korunun, prezervatif kullanın belli olmaz dedi. Demeseydi eyiydi ya, hiiiiiç canım istemiyor piffff. Adamın da aklına soktu şimdi iyi mi
İşte böyleyiiiiz
Az önce şu resmi çektim sonra da emzirdim, şimdi uyuyor veee ben de uyumaya gidiyoruuuuuum :)
Geçmişi daha bitiremedim, yavaş yavaş inşallah :)
Eki Görüntüle 791467
41 kere maşallah yirim ben bu ağustos bebişlerini :)Eki Görüntüle 791505 Eki Görüntüle 791504 Eki Görüntüle 791506 Eki Görüntüle 791507
buyrun Teyzelerr İlker paşamm :)
tatlım tam gününü hatırlamıyorum ama 1 ayı geçmişti başladığımda. bir de ciddi uyku yapıyor söylenen doz benim de içime sinmedi ben de azalttım. kıyamam sütünü bile içemedi o gün.Uyutuyor mu allahım ne güzel biz 24 saattir nöbetteyiz uyumuyor çocuk bu senin gaz ilacına kaç günlükken başlayabiliriz canım sen ne zaman başladın
41 kre maşallah canım idoşun çok tatlı bir bebiş olmuş :)Merhaba kızlar. Dün 32 uçurdukAaaa patladım be sıkıntıdan. Hastalanmasaydı ben 15 filan da uçururdum ama olmadı işte :) Neyse gittik azcık deniz kenarı yaptık. İyi geldi bana da kızıma da. Akşam biraz gaz sancısı şikayetimiz de oldu gittik sab simplex aldık ben de rahat ettim kızım da. Oh be dünya varmış
Eki Görüntüle 791547
Bizde uyumuyoruzgaz şikayetlerimiz basladi aquline damla varmis gaz icin ablam bebek hemşiresi o söyledi Alicam bugun. Oğlum osusurunca sanki koca adam osurmus sesi çıkıyor
CANIM doktorumuz medicalpark seydi bey. İçlerinde en tecrubelisi o doktorumuz ona yönlendirdi. Rutin kontrollere gittik bı şikayetimiz yoktu yani ne kadar iyi bilemicem. Kalça filminize çektirdi bize parada almadılar.
Ama benim şansıma hiç öyle güler yüzlü doktor gelmiyor. İslerini İyi yapan ciddi doktorlara düşüyorum ben. Candan Hanım'da öyleydi. Cok şükür bir problem yasamadık hekesede tavsiye ederm. Yaptıgı isten cok emin kadin .
ben bu yakışıklıyı çitlerim maşallah çok tatlı bir adam bu :))biz de büyüdük teyzeleriiiii
valla bu önceki bebekler öyleymiş böyleymiş muhabbetlerini yemiyorum bence unutmuşlardır zaman geçinceevet canım bu önceki bebekler nekadar usluymuş.. büyük insanlardan bende bunu cok duydum emzirirdim yatırırdım kendi uyurdu falan.. annem der benide oyle yaparmıs kendi kendime uyurmuşum.. şimdikiler nasıl bişeysee bıraktıgında kendi kendine uyumuyor valla hep ilgi ister gibi aglıyor mıkırdanıyor..
eşimin tişörtüne kopyala, oğlumunkine yapıştır yazsam kimse yadırgamaz
bi tane daha yapıcam ben yaaaa bana neeeeeeeeeee
medicale ben de pek gitmek istemiyorum ama bu ara gitmem lazım 2 ay sonr gel demişti mine hala gidicem inşallah. ben ninni besteledim sallayıp onu söylüyorum uyuyor yerine bırakıyorum gözlerini açıyor imdat diyesim geliyorBizde seydi beye gidiyoruz ama ben medicalden fazlasıyla soğuduğum için pek gitmek istemiyorum. Biraz da uyutucak bişeye ihtiyacım var benim iice arsızlaştı memeden ayrılmadan uyumak istiyor memede uyuyor memeyi bıraktığı anda basıyor çığlığı emzik verdik onu da emiyor ama sallanmak istiyor sallanır sallanır uyur çocuk dimi yok bu uyumuyor sallamayı bıraktığım anda basıyor yaygarayı iki gündür böyleyiz önceden memede uyuyup kalıyordu şuan pusetinde sallıyorum biraz yavaşlasam tek gözünü açıp kızgın kızgın bakıyor bide çok sıçrıo sizde var mı öyle birşey
yaw bu ağustos bebikleri bu kadar tatlı olmak zorundalarmı hayır ısırmak geliyor içimdenmaşallahh bu kızlaraaa çokk tatlılar..
bizde büyüdük galiba uyurken bile kıpır kıpırız :) kafamızda bandana olmadan da erkeğe benziyoruz sanırsam :)))Eki Görüntüle 791684 Eki Görüntüle 791685
canım geçmiş olsun ben de bir sağlık programında görmüştüm bunu ama detayını bilmiyorum. operasyon çok kolay diye hatırlıyorum. rica etsem bizi de bilgilendirirmisin atlattığında.Kızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem
Kızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem
Geçmiş olsun canım şimdiden. İnşallah acımıyordur kıyamam yavruya...
Med, doktor korunun dedi yapamayız yaa
arkadaşlar merhaba vallahi hiç takip edemez durumdayım burayı,geçmişi okumam mümkün bile değil
yalnız bir kaç şey var sormak istediğim...bebekleriniz bir öğünde ne kadar süt içiyor? Kaç ml ya da cc ?
benim sütüm bi kaç gündür azaldığı için hiç istememekle birlikte mama takviyesi yapmak zorunda kaldık..aptamil..fakat bunun da günlük ne kadar verilmesi gerek anlamış değilim...kutunun üzerinde 2-4 haftalık bebeklere her biberonda 90 ml diyor..biz de öyle yapıyoruz tabi arada sütümde de veriyoruz mamayı da benim sütüme karıştırıyoruz ama içim hiç rahat değil benim bu konuda...
ben anne sütünden başka bişey vermek istemiyorum emdikçe sütümün yine baştaki gibi çoğalacağını söylüyorum ama özellikle eşim bu konuda biraz hatalı davrandı...sanırım kendi biberondan beslemeyi sevdiği için sütümü sağdırıp biberonla verdik çoğu kez ve mamayı da tabi..hatta çocuk emerken biraz ağlıyo huysuzlanıyor arada diye memeden aldığı oldu ver ver biberonla vereyim diye...bu beni çok üzüyor emen çocuk memeden alınır mı...
neyse bugün sabah artık ver o zaman memeden dedi emzirdikçe gelir madem dedi..ben lohusalık sarhoşluğundayım hala devamlı uyku halindeyim hala adapte olamadım çocuğuma buna da çok üzülüyorum ama artık silkelenipğ ele almak zorundayım bazı şeyleri..çünkü farkettim ki kv de de eşime bişeyler diyor şöyle yapın böyle yapın diye o da gelip bana diyor her konuda hep annesi akıl verdiği için...! çocuk benim çocuğum ben annesiyim ve onunla ilgili şeylere ben karar veririm...
geçen mesela ilk banyosunu yaptırdığımızda çocuğun memelerini ezikledi neymiş süt dolmuşmuş arada öyle ezmek lazımmışş...nette açtım okudum sakın ellemeyin diyor enfeksiyona bile neden olurmuş...off delirdim zaten onu okuyunca...
dün de biberonla ona verdirdi eşim sütünü ,biberonu dimdik tutuyordu çocuğun ağzına doluyor yutamıyor boğulur gibi oluyor öksürük tutuyor,ben de dedim ki güzelce biraz eğin de dedim çok gidiyor dedim..yok o çekiyor dedi bna,çekmezse gitmez fln dedi...yok deidm yutamıyor çekmesede gidiyor biberondan dedim ama yok kadın benim dediğimi yapmadı sırf inat...delirdim ateş bastı...kızımla ilgili inanılmaz hassasım adam bile öldürebilirim onunla ilgili her konuda ! kadının sırf bana inat dediğimi yapmaması kızımı tehlikeye atması beni çıldırttı...nitekim biraz sonra daha şimdiye kadar hiç kusmayan çocuk ilk defa dün ondan sonra kustu...
off çok doluyum çok gerginim...akşam yine yıkanacak gelecekmiş yine yıkamay,yıkama işi zaten gerginlik verici bir de onun yıkaması daha da geriyor beni..ilk yıkamada elinden kaydırdı çocuk kafa üstü küvete çakılıyordu ! bir de bacaklarını havaya dikti bi ara allahım noluyoo dedimm...kalça çıkığı oluyo diye boyunu bile ölçmüyorlar kadın bacakları çekmiş havaya dikiyor !
ay sinirlerim çok gerginnn ! kızıma bişey olacak diye aklım çıkıyor !
bir de yanlış anlaşılmasın da Allahım da yanlış anlamasın beni ama kadının iki bebeği ölmüş daha önce sırf cahillikten..ishal olmuş dr.a götürmemişler su vermemişler vs babası kendi anlattı...korkuyorum bu yüzdennnn Allahım sen koruu
Bizimki de hiç kusmuyo diye endişeleyimherkese merhaba kızlar bebekleri kusan arkadaşlar var mı benim oğlum çok emiyor sanırım dün geceden beri çok sık ve dolu dolu kusmaya başladı doktora sormuştum mide açık balon gibi kusması normal demişti ama dün geceden beri çok sık kusunca canım sıkıldı sizde de bu sıkıntı var mı
canım aynı dert bende de varsözde bana yardım etmek için kalktı İstanbuldan yanımıza geldi, cahil cahil işler yapıyor...ilk oğlu caihllikten kanlı ishalden ölmüş, ikinci oğlu daha yeni doğanken uyumuyor diye memesine rakı sürüp emzirmiş bir yıl, adam alkolik. son oğlunu Allah tan o büyütmemiş çalışıyor diye, onu da ben aldım işte banyoda ayaklarından sallandıracakmışız baş aşağı, suyu öyle dökecekmişiz, boyu uzarmış. emziği tutmuyor ağzında, şekerli çaya batırıp verecekmişiz. şanslıyım eşim hemen susturuyor, annesi nasıl biliyorsa öyle yapar sen karışma diyor...
kesinlikle ayağa kalkıp kontrolü ele almasın. yoksa yardım ediyorum ayağına herşeye karışıyorlar
mama konusuna gelince; bizde sarılık olduğu için mama tavkiyesi yapmıştık, şimdi 2 gündür kestik. doktor bize günde en fazla 3 kez verin dedi ve her seferinde 30cc...daha fazla verirsen bebek doyar seni emmez demişti
Ya Allah aşkına okuyunca gözlerimden ateş fışkırdı
birincisi emen çocuğu niye elinden alıyorlar ya sakın verme 1 damlası bile şifa o sütün.
benimde az sütüm ama ben önce iyice emziriyorum sonra veriyorum mamayı yeterki bebeğim doysun
ikincisi o kaynananı boğarım ben
banyo yaptırmak için küvet filelerinden al ve o yıkamaya gelmeden sen yıka hallet filelerle tek başıma yıkıyorum ben kimseye ihtiyacım yok
ya biz o çocukları dünyaya getirmek için neler çektik ya onlar canını yaksın diyemi offf
Kızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem
Canim gorumcem farketti oyle oldugunu yeni dogdugunda. Daha dili falan kucuk oldugu icin o sekilde görünüyor dedik bekledik şimdiye kadar. Bugun saglik ocagina goturdum doktora danismak icin. O da biraz yapisiklik oldugunu soyledi. Pelteklik olmsyabilirmiste sma risk alma dedi. Carsamba hastaneye goturecegim uzman doktora ama icim gidiyor.Canim benim ogluma da demisti doktor. Konusmasini bekledik normal olunca gerek kalmadi. Cok kolay bisey hissetmez bile bebegin. Tabi ne olursa olsun insanin ici gidiyor. Koylerde de yaparlarmis eskiden. Dili bagli lafi varya.. Yaptitmadan cocukcerahisine goster istersen onlar daha iyi anliyor. Ya da bizim gibi konusana kadr beklersin..
Gaz sancısı olmayan bebek var mı arkadaşlar ya
Hani sadece yüzde on da görülürdü
Bu topikte benimbebeğimim gazı yok diyen varsa söylesin
Saatlerce pışpışlıyoruz yapmadığımız kalmadı
Siz neler yapıyorsunuz geçmesi için
Az önce rezene kaynatıp verdim kaç kaşık vermek gerek onu bilmiyorum
İşimdi kucağında uyuyor ödüm patlıyor tekrar ağlamaya başlayacak diye
Ufak bi pırt yapabilmek için canı çıkıyor kuzumun
işte benimkinin de iki kız bebeği ölmüş biri öyle ishalden..öteki de öyle bişeydir...cahillikten nefret ediyorum ! kızım konusunda inanılmaz hassasım her anne öyledir ama ben çok zorluklar çektim onu dünyaya getiricem diye benim en kıymetlim o...aklımı kaçıracak gibi oluyorum ona bişey olduğunu düşününce...
kesin benimki de öyle düşünerek yaptı o zaman bacaklarını havaya kaldırmayı..allahımmmmm ölür müsün öldürür müsünnn...ya bu nasıl kafadır yaa...!!
dediğin gibi yapıcam ben de süt konusunda emzirip durucam doymazsa 30 cc kadar mama...herşeyiyle de ben ilgilenicem ki zaten öyle olacakta şimdi yendi doğum yapmanın yorgunluğu fln vardı üzerimde o yüzden çok ilgilenemedim bazı konularla..annem yanımda daha çok annem eşim ilgilendi...ben sadece emzirme yaptım...bu akşam yine yıkanacak kuzum valla yine öyle abuk sabuk bi davranış görürsem müdahale edicem,sonra alınmalar gücenmele beni ilgilendirmiyor artık kızımdan daha kıymetli değil hiç kimse !
benim aklıma geldikçe beynimden ateş fışkırıyor ! o elinden kaydırdığı an gözümün önüne geldikçe çıldırıyorum...bacaklarını havaya kaldırması vs....dediğin gibi bu akşam zaten fileyi taktırıcam ve ben yıkıycam...ve eğer yine o şekilde bi hareket olursa direk söyliycem...aynen öyle hele ben neler çektim onu doğurana kadar yemin ediyorum hiç kimse onun kadar kıymetli değil gözümde...bi ark.ım daha filelerle tek başına yıkadığını söylemişti ben de yapıcam gerekirse...hayret bişey yaa !
sen cok yasa Yalovacim :))) bizim cocuklar uslu ama analar rahatsız en azından ben öyleyim şimdilik... kasilmalarim cok fena tas gibi olup duruyo gobis...bazen resmen sag göğsümün altında yumruk gibi bir sertlik oluyo benim icin Perşembe senin icin cuma dananin kuyruğu kopacak yani...allahım tez zamanda kurtarsın bizi ve bebislerimiziDemişsin ya Ağustos anneleri topiğinde gaz sancısı olmayan var mı diye?benim kızda ve pembesümbülün bebeğinde YOK.artık dalga geçmeye başladım kendimle,7 aydır bu topikte hergün bulunmuş bir arkadaşınız olarak hala doğuramamış olsamda kendimi Ağustos annesi sayaraktan ve bu topikte olmaya devam edeceğimden bizde gaz sancısı falan yok.bizimkinin ne sesi çıkıyor,ne meme uçlarım yara oldu,ne kötü hatırladığım bir doğum hikayem ne de kızımın emme sorunu var.ha bu arada sarılığın "s"sini yaşamadıkok şükür.benim kız maşallah pek uslu ve GAZSIZ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?