- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.821
Kizlar oglum bugun 3 gunluk ve cisini yaptiginda bezde kiremit rengi kan lekesi oluyor doktora goturduk ama normal dedi boyle bisey yasayan varmi baska doktorami gotursek
Canım maşallah oğluna , cok yakışıklı bi delikanlı olmusKızlarr Nasılsınız? Doğumdan Sonra Çeneler Düşmüş İyice Geçmişe YetişemiyorumBir Tek Ben Mi Zaman Bulup Giremiyorum Acaba :) Gündüzleri Hiç Uyumuyor Benim Sıpam.. Akşama Kadar Kucakta Oda Oda Dolaşıyoruz Çok Yoruyor Beni Ama Çok Seviyorum Kuzumuu..Eskiden Her Gün Kakasını Yapardı Artık 2 Günde 3 Günde Bir Yapıyor, Ama Yapamadığı İçin Rahatsız, Huysuz Değil.. Sizde Durumlar Nasıl?
Bugün 47. Günümüzdeyiz. Biraz Büyüdük Galiba Biz
Eki Görüntüle 791310
Gözün Aydın canım , ne guzel de bi dogum olmus , maşallah sana ve bebisine, darısı dogum yapacakların basına ..Evet sonunda Ağustos'un son Günü'de olsa doğurarak agustos annesi oldum oğlum iyi benim ağrılarım var ayrıntıları yazicam inşallah
Eki Görüntüle 791505 Eki Görüntüle 791504 Eki Görüntüle 791506 Eki Görüntüle 791507
buyrun Teyzelerr İlker paşamm :)
Bu guzel kız da büyümüş maşallah , Pek de şık annesiMerhaba kızlar. Dün 32 uçurdukAaaa patladım be sıkıntıdan. Hastalanmasaydı ben 15 filan da uçururdum ama olmadı işte :) Neyse gittik azcık deniz kenarı yaptık. İyi geldi bana da kızıma da. Akşam biraz gaz sancısı şikayetimiz de oldu gittik sab simplex aldık ben de rahat ettim kızım da. Oh be dünya varmış
Eki Görüntüle 791547
Maşallah sizee, yakışıklı oglus da kocaman olmusbiz de büyüdük teyzeleriiiii
eşimin tişörtüne kopyala, oğlumunkine yapıştır yazsam kimse yadırgamaz
bi tane daha yapıcam ben yaaaa bana neeeeeeeeeee
Canım dogru yapıyorsun , lansinoh un filan steril süt saklama poşetleri var , sagıp kullanana kadar steril saklarsın , ısıtma yönteminde dogruCok saol beni bilgilendirdin. Bende 3sate bir sagigorum.. acikinca hemen icsin diye.... sut geldigi kadar sagiyordum... bende sureyle sagarim artik....birde nasil sakliyordun sutunu... her sagdigimda 60ml cikiyor ...her sagdigim sutu ayri ayrimi saklamaliyim... gun icinde sagdiklarimi ust uste eklesem olur mu... ben sagar sagmaz dolaba koyuyorum ayri ayri karistirmiyorum....ama saklama kabi yetmiyor.. azar azar sut oluyor...birde bardaga kaynamis su koyuyorum icine biberon boyle isitiyorum.... dogrumu yapiyorum... bu konularda bilgisi olan arkadaslarda bilgi verirse sevinirim
maşallahh bu kızlaraaa çokk tatlılar..
bizde büyüdük galiba uyurken bile kıpır kıpırız :) kafamızda bandana olmadan da erkeğe benziyoruz sanırsam :)))Eki Görüntüle 791684 Eki Görüntüle 791685
Bizde seydi beye gidiyoruz ama ben medicalden fazlasıyla soğuduğum için pek gitmek istemiyorum. Biraz da uyutucak bişeye ihtiyacım var benim iice arsızlaştı memeden ayrılmadan uyumak istiyor memede uyuyor memeyi bıraktığı anda basıyor çığlığı emzik verdik onu da emiyor ama sallanmak istiyor sallanır sallanır uyur çocuk dimi yok bu uyumuyor sallamayı bıraktığım anda basıyor yaygarayı iki gündür böyleyiz önceden
memede uyuyup kalıyordu şuan pusetinde sallıyorum biraz yavaşlasam tek gözünü açıp kızgın kızgın bakıyor bide çok sıçrıo sizde var mı öyle birşey
Pompa kullanan anneler tavsiyelerimize ihtiyacım var. Elektrikli modellerden hangisini kullanıyorsunuz memnun kaldınız mı ? Medelanin elektriklisine baktım netten cift taraflı olan 900 kusur bişey yazıyor inanamadım bu fiyat dogru mü? Alan kullanan var mi
Gaz sancısı olmayan bebek var mı arkadaşlar ya
Hani sadece yüzde on da görülürdü
Bu topikte benimbebeğimim gazı yok diyen varsa söylesin
Saatlerce pışpışlıyoruz yapmadığımız kalmadı
Siz neler yapıyorsunuz geçmesi için
Az önce rezene kaynatıp verdim kaç kaşık vermek gerek onu bilmiyorum
İşimdi kucağında uyuyor ödüm patlıyor tekrar ağlamaya başlayacak diye
Ufak bi pırt yapabilmek için canı çıkıyor kuzumun
Bu guzel kız da büyümüş maşallah , Pek de şık annesi
slm kızlar....
Size yine kötu haberlerle geldim.
Kızımda kasık fıtığı varmış. Ameliyat olacak minik yavrum. Günlerdir üzüntüden mahvoldum.
İnternetten araştırıp duruyorum tek çözüm ameliyatmış. Benim yavrum daha minicik yaaa nasıl dayanacağım bilmiyorum.
Dr.umuz acil ameliyat dedi. Perşembeye gün verdiler. Yarın birde Antalya ya gideceğiz.
Fazla zamanımız yok yarın antalyadaki dr.un dediklerine göre nerde ameliyat ettireceğimize karar vereceğiz.
Günlerdir acı içinde yavrum, bazen saatlerce ağlıyor, kıpkırmızı kızarıyor nefessiz kalıyor.
Reflüden sonra şimdi de bu çıktı.
Önceleri gaz sancısından ağlıyor sanıyordum. Mide den gelen rahatsızlıktan huzursuz sanıyordum, onu atlatamadan birde fıtık çıktı.
Dayanmak çok zor...Güçlü olmaya çalısıyorum ama içim sızlıyor, kızımın yüzüne baktıkça canım acıyor....
Size içimi dökmek istedim. Dualarınızı eksik etmeyin kızlar.
Sizi takip edemesemde hepinizi çok özlüyorum...
Kızım iyileşsin daha sık gireceğim inşallah...
Fıtıkla ilgili bilgisi olanlar paylaşsın lütfen...
Hepinizi öpüyorum,Allaha emanet olun.
Allah hepimizin yavrularını korusun....
slm kızlar....
Kızımda kasık fıtığı varmış. Ameliyat olacak minik yavrum. Günlerdir üzüntüden mahvoldum.
İnternetten araştırıp duruyorum tek çözüm ameliyatmış. Benim yavrum daha minicik yaaa nasıl dayanacağım bilmiyorum.
Dr.umuz acil ameliyat dedi. Perşembeye gün verdiler. Yarın birde Antalya ya gideceğiz.
Fazla zamanımız yok yarın antalyadaki dr.un dediklerine göre nerde ameliyat ettireceğimize karar vereceğiz.
Günlerdir acı içinde yavrum, bazen saatlerce ağlıyor, kıpkırmızı kızarıyor nefessiz kalıyor.
Önceleri gaz sancısından ağlıyor sanıyordum. Mide den gelen rahatsızlıktan huzursuz sanıyordum, onu atlatamadan birde fıtık çıktı.
Dayanmak çok zor...Güçlü olmaya çalısıyorum ama içim sızlıyor, kızımın yüzüne baktıkça canım acıyor....
Canım benim 2 cocuğumda kusardi ve bu bebegimde kusuyor , uyumazda daha fazla memede kalırsa daha cok kusuyor, oburluktan yani, bana da bebeğim kusmuyo diyenler garip geliyo oyuzdenherkese merhaba kızlar bebekleri kusan arkadaşlar var mı benim oğlum çok emiyor sanırım dün geceden beri çok sık ve dolu dolu kusmaya başladı doktora sormuştum mide açık balon gibi kusması normal demişti ama dün geceden beri çok sık kusunca canım sıkıldı sizde de bu sıkıntı var mı
Gecmis olsun canım , Allah kolaylık versinKızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem
Rakı mı sürmüş , YUHH! Zavallı bebek , Allahım nasıl bi cahilliktir bucanım aynı dert bende de varsözde bana yardım etmek için kalktı İstanbuldan yanımıza geldi, cahil cahil işler yapıyor...ilk oğlu caihllikten kanlı ishalden ölmüş, ikinci oğlu daha yeni doğanken uyumuyor diye memesine rakı sürüp emzirmiş bir yıl, adam alkolik. son oğlunu Allah tan o büyütmemiş çalışıyor diye, onu da ben aldım işte banyoda ayaklarından sallandıracakmışız baş aşağı, suyu öyle dökecekmişiz, boyu uzarmış. emziği tutmuyor ağzında, şekerli çaya batırıp verecekmişiz. şanslıyım eşim hemen susturuyor, annesi nasıl biliyorsa öyle yapar sen karışma diyor...
kesinlikle ayağa kalkıp kontrolü ele almasın. yoksa yardım ediyorum ayağına herşeye karışıyorlar
mama konusuna gelince; bizde sarılık olduğu için mama tavkiyesi yapmıştık, şimdi 2 gündür kestik. doktor bize günde en fazla 3 kez verin dedi ve her seferinde 30cc...daha fazla verirsen bebek doyar seni emmez demişti
Canım Allah kolaylık versin sana , dedigin gibi bi an önce toparlan ve ipleri eline al, bu konuda hatır gönül olmaz, dogru olan neyse direk söylearkadaşlar merhaba vallahi hiç takip edemez durumdayım burayı,geçmişi okumam mümkün bile değil
yalnız bir kaç şey var sormak istediğim...bebekleriniz bir öğünde ne kadar süt içiyor? Kaç ml ya da cc ?
benim sütüm bi kaç gündür azaldığı için hiç istememekle birlikte mama takviyesi yapmak zorunda kaldık..aptamil..fakat bunun da günlük ne kadar verilmesi gerek anlamış değilim...kutunun üzerinde 2-4 haftalık bebeklere her biberonda 90 ml diyor..biz de öyle yapıyoruz tabi arada sütümde de veriyoruz mamayı da benim sütüme karıştırıyoruz ama içim hiç rahat değil benim bu konuda...
ben anne sütünden başka bişey vermek istemiyorum emdikçe sütümün yine baştaki gibi çoğalacağını söylüyorum ama özellikle eşim bu konuda biraz hatalı davrandı...sanırım kendi biberondan beslemeyi sevdiği için sütümü sağdırıp biberonla verdik çoğu kez ve mamayı da tabi..hatta çocuk emerken biraz ağlıyo huysuzlanıyor arada diye memeden aldığı oldu ver ver biberonla vereyim diye...bu beni çok üzüyor emen çocuk memeden alınır mı...
neyse bugün sabah artık ver o zaman memeden dedi emzirdikçe gelir madem dedi..ben lohusalık sarhoşluğundayım hala devamlı uyku halindeyim hala adapte olamadım çocuğuma buna da çok üzülüyorum ama artık silkelenipğ ele almak zorundayım bazı şeyleri..çünkü farkettim ki kv de de eşime bişeyler diyor şöyle yapın böyle yapın diye o da gelip bana diyor her konuda hep annesi akıl verdiği için...! çocuk benim çocuğum ben annesiyim ve onunla ilgili şeylere ben karar veririm...
geçen mesela ilk banyosunu yaptırdığımızda çocuğun memelerini ezikledi neymiş süt dolmuşmuş arada öyle ezmek lazımmışş...nette açtım okudum sakın ellemeyin diyor enfeksiyona bile neden olurmuş...off delirdim zaten onu okuyunca...
dün de biberonla ona verdirdi eşim sütünü ,biberonu dimdik tutuyordu çocuğun ağzına doluyor yutamıyor boğulur gibi oluyor öksürük tutuyor,ben de dedim ki güzelce biraz eğin de dedim çok gidiyor dedim..yok o çekiyor dedi bna,çekmezse gitmez fln dedi...yok deidm yutamıyor çekmesede gidiyor biberondan dedim ama yok kadın benim dediğimi yapmadı sırf inat...delirdim ateş bastı...kızımla ilgili inanılmaz hassasım adam bile öldürebilirim onunla ilgili her konuda ! kadının sırf bana inat dediğimi yapmaması kızımı tehlikeye atması beni çıldırttı...nitekim biraz sonra daha şimdiye kadar hiç kusmayan çocuk ilk defa dün ondan sonra kustu...
off çok doluyum çok gerginim...akşam yine yıkanacak gelecekmiş yine yıkamay,yıkama işi zaten gerginlik verici bir de onun yıkaması daha da geriyor beni..ilk yıkamada elinden kaydırdı çocuk kafa üstü küvete çakılıyordu ! bir de bacaklarını havaya dikti bi ara allahım noluyoo dedimm...kalça çıkığı oluyo diye boyunu bile ölçmüyorlar kadın bacakları çekmiş havaya dikiyor !
ay sinirlerim çok gerginnn ! kızıma bişey olacak diye aklım çıkıyor !
bir de yanlış anlaşılmasın da Allahım da yanlış anlamasın beni ama kadının iki bebeği ölmüş daha önce sırf cahillikten..ishal olmuş dr.a götürmemişler su vermemişler vs babası kendi anlattı...korkuyorum bu yüzdennnn Allahım sen koruu
Pompa kullanan anneler tavsiyelerimize ihtiyacım var. Elektrikli modellerden hangisini kullanıyorsunuz memnun kaldınız mı ? Medelanin elektriklisine baktım netten cift taraflı olan 900 kusur bişey yazıyor inanamadım bu fiyat dogru mü? Alan kullanan var mi
slm kızlar....
Merhaba kizlar, gecmisi okuyamadim umuyorum herkes cok iyidir, yavrucuklar saglikla buyuyorlardir...
Vakit ayirip yanitlarsaniz 2 sorum olacak;
Bebegim 2 gunde bir fazla miktarda tazyikli sekilde fiskirtarak kusuyor. Ayni seyi yasayan var mi?
Bazen emerken, dik tuttugum halde memeye oyle bir asiliyorki genzine kaciriyor, oksurerek kendi kendine topalaniyor ama benim omrumden omur gidiyor. Siz napiyorsunuz bu durumlarda?
Canım biz de aldık acı elma yağından günde 2 ya da 3 kere kullanıyoruz.ama dediğin gibi uykuya dalma problemimiz var.bazı günler 4 5 saat kucağımda oluyo mecburen,meme ağzındaysa sıkıntı yok.ama nereye kadar böyle bilemiyorum ki.tuvalete zor gidiyorum bazen.bu arada oğlum 17 günlük.doymuyor mu acaba diyorum ama günde 3 ya da 4 kez kaka yapıyor.bilemiyorum,şaşırdım ne yapacağımı.
Demişsin ya Ağustos anneleri topiğinde gaz sancısı olmayan var mı diye?benim kızda ve pembesümbülün bebeğinde YOK.artık dalga geçmeye başladım kendimle,7 aydır bu topikte hergün bulunmuş bir arkadaşınız olarak hala doğuramamış olsamda kendimi Ağustos annesi sayaraktan ve bu topikte olmaya devam edeceğimden bizde gaz sancısı falan yok.bizimkinin ne sesi çıkıyor,ne meme uçlarım yara oldu,ne kötü hatırladığım bir doğum hikayem ne de kızımın emme sorunu var.ha bu arada sarılığın "s"sini yaşamadıkok şükür.benim kız maşallah pek uslu ve GAZSIZ
Merhaba kizlar, gecmisi okuyamadim umuyorum herkes cok iyidir, yavrucuklar saglikla buyuyorlardir...
Vakit ayirip yanitlarsaniz 2 sorum olacak;
Bebegim 2 gunde bir fazla miktarda tazyikli sekilde fiskirtarak kusuyor. Ayni seyi yasayan var mi?
Bazen emerken, dik tuttugum halde memeye oyle bir asiliyorki genzine kaciriyor, oksurerek kendi kendine topalaniyor ama benim omrumden omur gidiyor. Siz napiyorsunuz bu durumlarda?
aynı sorunlar bende de var canım.. benim sütüm hem hızlı iniyor hem o hızlı emiyor. öksürük tutuyor. ben çenesinden tutup kafasını kaldırıyorum hemen nefes alabilsin diye. kusmaya da bişi bulunamadı henüz. doyduklarını anlamıyorlar. içiyorlar da içiyorlar. miğde de fazlasını kabul etmediği için fazlasını kusuyor..
Canım aynı şeyi yaşıyorum boğazına kaçırmadan hiçbir öğünümüz olmuyor desem yeridir. Sanırım (maşallah) süt bolluğundan oluyor. Hastanedeki ebe emzirmeden önce biraz sağmam gerektiğini söylemişti ama yapamıyorum sonuçta her damlası nimet bu sütün günah olacak.. Biraz dik emzirmeye çalış sanki öyle daha az oluyo..
Bir de kusma meselesi var, ya gazını tam çıkaramıyorum ya da reflü ya da gerçekten çok yiyor bilmiyorum ama benim kızım da bu gün öyle bir kustu ki anlatamam. Bütün gün bile o kadar yemiş olamazdoktora soracağım
Aslında hep kusardı bir yemek kaşığı kadar ve hep arkasından hıçkırık tutardı (sinir oluyorum ya bu hıçkırığa kocaman insan gibi hıçkırıyo yavrum) ama bugünkü kusma çok fenaydı. Tecrübeli arkadaşlar bizi aydınlatın nolur neden olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?