2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yok canım Anadolu'ya götürmüyorum artık babamızın hastanesindeyiz :) Çocuk doktoru 50 günlükken çekildiğini söyledi biz de o günü bekliyoruz.

sağol canım.. ikilemde kaldım.. yani seninde 2 ay olmamış oluyor. bana direk 2 yı geçsin dendi. biri geçmesin diyor. ne yapacağımı bilemedim.. ben azcık daha beklim bari... babamızın bizi burdan almasına yakın yaptırayım..

meme emdikten hemen sonra su veriyo musun canım? vermiyosan ver ağzında ki sütü temizlesin. o süt kalıntıları yapıyor pamukçuğu.. benimde kızımın dilinin üstü hafif beyaz ama pamukçuk değil.. yara gibi değilse endişelenme.. dili acıyor olsa ememez.. ama suyu ihmal etme

Rahatlamadığı zaman da oluyor maalesef. Bu geceki pırt biraz fazlaydı, ard arda yaptı ondan rahatladı. Keşke hep böyle olsa ama nerdeeee

Bana hastahanede hemsireler ve kontrolumuzde de cocuk doktorumuz genital bolgenin icini temizlememem gerektigini soylediler, o kir sandigimiz sey koruyucu bir tabaka ve asil bolgeyi temiz tutuyor. Poposunu silerkende yukaridan asagiya dogru arasini silmemiz gerekiyor.

Alt acma konusunda ise bana soylenen, uykudan kalkar kalkmaz hemen acma, az pispisle oyle ac ve emzirmeden once alti temiz olsun...

kızlar belki inanmayacaksınız ama benim ağzım 2 sene önce pamukçuk olmuştu. dilim damağım ve boğazımı sarmıştı. ben farketmedim. boğazım acıyor zannedip dayadım kendime antibiyotiği. meğerse aşırı antibiyotik kullanımı pamukçuk yaparmış yetişkinlerde. ışıldakla boğazıma baktığımda bildiğiniz şok geçirmiştim.. bende doktora gitmeme hastalığı vardır. yine de gitmedim.. ama gelin acısını sorun bana.. su bile acı geliyordu. zor yutuyordum.. katı yiyecek yok. tatlı ekşi acı hiç bişi... su bile yakıyordu. suyun aslında çok sert bi nimet olduğunu orda anladım. nolur bebişlerinize dikkat edin.. memeden/mamadan sonra su verin derim ben. ben bir yetişkin olarak onun acısını yaşadım. zor katlandım.. onların canı ne kadar ki dayansın anlatsın derdini.. nolur dikkat edin

Kızlaaar meme başı yaraları için hangi kremi kullanıyorsunuz?

lanolin kullanıyorum ben bi de taze süt kaymağı sürüyorum o çk rahatlatıyo bnmkiler baya kanlı yara olmuştu,kaymağı sürüp gögüs pedini kapatıyorum,meme kaymağı emiyo yumuşuyo

cnm bnm paşada kucakcı oldu uyanık olduğu her an kucağa alınca susuyo keyifle etrafa bakıyo bırakırsam ağlıyor annemde alışırsa alışsın bir yıl sonra sen çağırsan da kucağına gelmez diyor haklı bncede, doyasıya birbirimizi koklayıp sevgi saati yapıyoruz kakaya gelince bzmki çok gürültülü yapıyo öyle komik ki kaka yaparken çıkan sese kendi sıçrıyor 4-5 kez kaka yapıyor ama en az iki kere dışına taşıyor,bgn battaniye ye kadar sırtına çıktı 2 kere tepeden tırnağa değiştik inanamadım. bnde bu mu anormal diye merak ediyorum.sesini duyduğumuz için hemen değiştiriyoruz bezde bekleyip bulaşma değil yani..

Birsey daha paylasmak istedim kizlar, benim ebem bu agiz mendillerini emzirirken kullanmami yasakladi. Bebegin agzini siliyordum surekli akan sutleri. Parmaginlamtopla yuzune dagit anne sutunun 1 damlasini bile bebegin disinda birseye harcama dedi. Yuzundeki kizarikliklara, sac diplerine ve goz capaklari a fln sadece anne sutu suruyorum.

Emziren annelerin gogus bakimi icinse; her sabah uyaninca ilik suyla memeler yikanip kendiliginden kurumalari beklenecek, her emzirme sonrasinda anne sutu meme basina dagitilacak kurumasi beklenip kapatilacak. En iyi dezenfektan anne sutu. Bunun haricinde emzirme sonrasinda meme baslari silinmeyecek.

Gazli bebekler icin burada yazilmadi sanirim, ek olarak ben her gun 2-3 defa 5 er dakikaklik gobus sefasi yaptiriyorum. Battaniyesini serip bebegi yuz ustu yatiriyorum cirpinip duruyor :) gazi daha kolay cikiyor, doktorum onermisti... Ama bebek mutlaka uyanik olmali, uyurken yuzustu yatirmayi onermediler, beklenmeyen bebek kayiplarindan dolayi.

Banyosu icinde farkli olarak, suyuna 1 -2 damla sirke veya zeytinyagi damlatiyorum. Vucut ph sini korumasi ve temizlemesi icin.

Burnu tikanincada tereyagi sur burun deliklerinin hemen altina demisti ebem, 1 defa denedim burnu acildi ama kizim cok yag koktu yeniden denemedim hemde yag burnundan genzine kacar diye korktum...

Kızlar tüm gün mızmızlandı emdi ağladı kuş uykusu gibi çok az uyudu uyandı baya hırpalandı bebişim
Şimdi de 2 saati geçti Derince uyuyor
Uyandırıp emzireyim mi bilemedim 1-2 aylık olsa uyandırmam da
Şimdi kıyamıuorum daha 20 günlük bile değil onun anne sütüne ihtiyacı var diye düşünüyorum
Zaten 3 saat emzirmezsem göğüslerim sütten taş gibi oluyo
Ve giysilerimi ıskatmaya başlıyor
Pompam iyi değil sağamıyorum da
Sizin bebişlerde 2 saati aşkın uyuyo mu uyandıtıyomusunuz emzirmek için
Uyandırsam da zaten derin uykuday sa düzgün emmiyo
Yalandan bir iki fırt çekip tekrar uyuyo
Uyusa sorun uyumasa sorun ne Zaman düzene giricez

Sanki benim kuzuyu anlatiyorsun... Bnde dogruyu yanlisi bilemez oldum artik, Allah yardimcimiz olsun...

Ben 4 saati gecirirse uyandiriyorum geceleri, gunduz ise 3 saat uyursa uyandiriyorum emzirmek icin. Uyandirinca usutmeden altini acarsan uyanir, daha iyi emzirirsin.

Son düzenleme:

Oglumda bende kolikten cektim hemde oglum emekleyinceye kadar surdu(( ilk basta 40 gun sonra gecer dediler bekledim gecmedi 3 ay dediler bekledim gecmedi 6 ay dediler gecmedi(( yani ne zaman gececegi belli olmuyo bizimki emeklemeye basladiktan sonra hafifledi.umarim sizinkiler cabucak gecer...denemedigim hic bir sey kalmamisti kimyon suyu kekik dereotu supurge sesi su sesi araba gezintisi ama nafile en son salonun ortasina koy salincagi kurduk ninni soyledik salladik:)) deneyebilirsiniz iyi gelicektir

Chenncim benimkide öyle gütültülü yapıyo tamam diyorum taştı bu bi bakıyorum avuç içi kadar alana sanki hardal sürülmüş gibi azıcık bi şey toplasan bir iki damla etmez
Ben taktım bu kaka olayına
Aklım fikrim acaba doymuyor mu kuzucum

Canım kaç günlük oldu seninki
İnternetteki kaynaklarda 2 saati geçirmeyin uyandırın diye okudum hep
Çok küçük aç kalıyo diye endişeleniyorum
Sen emzirmeyince sağıyomusun sütünü
Aslında derin uyurken uyandırsan da emmiyo zaten kulağıyla oynuyo eşim ayağıyla oynuyo banamısın demiyo
Tüm gün zaten o kadar çok yoruluyoki insan kıyamıyo
Altını açık bıraktığımda hemen çiş yapıyo
O yüzden altını değiştirip yeni bez takıyorum ama yine de uyanmıyo
Yanında seni yönlendiren birisi var mı canım yoksa sen de tek misin benim gibi

Benimkisi 21 gunluk oldu canim, sninle dogum hikayemiz ve sonasinda yasadiklarimizda benzer... Yanlizim bende almanyada is dolayisiyla yasiyorum.

Doktorum, ac bebek zatn uyumaz, 3 saatte bir guzel beslenirse yeter dedi. Kilo alimida simdilik iyi cok sukur. Sutumu sagmiyorum zaten ancak yetiyor 3 saatte 1 emzirmeye. Ha bu arada 3 saatte 1 i kabaca soyluyorum, biz cok duzeni olan anne bebek degiliz henuz. Uykumuz duzensiz beslenmemiz yine oyle. Bazen 9 saat uyumuyor sabahlari, o zaman ne aralikta ne kadar emziriyorum hic bilemiyorum... Nihayet uyudugunda ise uzun sureli uyuyor ama mecbur uyandiriyorum, altini acip yuksek sesle onunla konusuyorum. Pozisyonunu degistiriyorum falan uyaniyor. Besigindeyken uyandirmaya calismak bosa caba oluyor, besikten alip altini acip kucaga alip falan surekli hareket ettiriyorum.

Bu kaka olayi benimde aklima takiliyordu. Doktoruma sordum, gayet rahat bir sekilde, bazi bebekler 10 gunde 1 yapiyor dedi :s gunde 1 ile 10 arasi normal dedi. Benim bebegimde bazen gunde 1 defa bazen 4-5 defa yapiyor. Gaz cikardiginda ise bezi hardalli cikiyor aynen dedigin gibi :) doyup doymadigini kilo alimindan anlamamiz gerekmezmi? Buyudukce normal kilo aliyorsa endiselenecek birsey yok demektir sanirim...

Ben kac saat uyursa uyusun uyandırmıyorum. Uyku da bir besin kaynağı on için. Zati çok zor dalan bir bebek benimkisi bir de uyandırmak doğru gelmiyor. Zaten açılınca çığlıklar atarak kendisi uyanıor

Arkadaşlar normal dogum yapıp bel ağrısı çeken var mı? Doğumda ıncıttım mı yoksa rahim toparlanıyor ondan mı ağrıyor bilemedim

Arkadaşlar normal dogum yapıp bel ağrısı çeken var mı? Doğumda ıncıttım mı yoksa rahim toparlanıyor ondan mı ağrıyor bilemedim

cnm bnmde belim ağrıdı biraz ilk günlerde korse ile destekledim,şimdi sıkıntı yok inş. senn de çabuk geçer cnm.

AlLahim uyusun artık ya . Sıçrayıp dürüyor tam uykuya geçecek birden sıçrıyor . Her gun yeni bişey çıkarıyor.

Canm kundak yapip oyle uyut. Sicradiginda kollarini ayaklarini hareket ettiremedigi icin dagilmiyor uykusu. Yakin zamana kadar kundak yapmiyordum ben havalr sicak diye ama artik kirildi hava cok sicaklar yok. Ben kundakliyorum ki elleriyle kendini uyandirmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…