2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mama takviyesi olmadan emziren anneleri nasil imreniyorum. Kendimi cok yarim hissediyorum kizimin mama aliskanligi benim inatla emzirme cabam, kizimin mamaya aliskanligindan dolayi sutumle doymamasi arkasindan gene mama istemesi nasil zoruma gidiyor.. ben sirf kizimi doya doya emzirmek ic8n is yerinden bile pesin pesin ucretsiz iznimi ayarlayipta cikmistim isten oysaki ama maalesef kizim doydugu mamayi tercih etti.. gogdumu verirken acaba emicekmi aglicakmi die korkarak kucagima aliyorum. Ya cok agliyor beni istemiorum yada emiyor
5 dakika sonra mama icin agliyor.. ne olur kmse beni yanls anlamasin ama cok bunaldim zoruma gidior annem de 1 haftadir yok yanmda esim bile artik emzirdigimde aglarsa kzm hemen mama yapmaya kalkior.. savasamiorum kizimla sonuna kadar emzirmek icin annem yanmdayken pes etmiyordum.. sanirim benm kizimin riskida cogunluk mamaymis. Ama mamanin tadini tattiran kv allah bldgi gibi yapsin. Emziren anneler sagip veren anneler sutunuz bol bol olsun insallahh.. kizim bazen cok cok beni cektiginde nasl mutlu oluyorum cok nadirde olsa cok guzel bi duyguyu bikac kez yasayabldm..doktorumuzda cok rahata alsms basindan hata yapilms sen genede emzir mamayi versende hep mama yerse obez bile olablr su an o durumda deilsiniz gerci dedi .. (

Ayyyy bu arada bu sabah oğluşumun yanaklarını bi sağdan bi doldan 4-5 kere öptüm o da kahkaha attı annesineeee
İçimde kelebekler uçuştu çok güzel bir duygu bu yaaaaaaaaaaa

Faydalı bilgi oldu canım teşekkürler

korsede sıcakta çekilmiyor ben 45 günlük oldum giymedim bundan sonra giysem faydası olurmuki

Butun gece circirla ugrastim uzerine midemdeki herseyi cikardim uyuyamadim acayip halsizim kolumu kaldiramiyorum ve ates 38.2ydi, simdi 37.7ye dusurdum bu ne simdi( sutum zaten azdı, bugun yok gibi sanki((

Canim pes etme bence pompan varsa sutunu sagipta vermeyi dene istersen belki kizin sutun tadina alistikca gogsunu tutar;(

Bence bu kalc usg si hastanelrin para tuzaklarindan birtanesi. Cunku zaten dr fiziksel muayenede inceliyor. Herhangi bir aksakligi anliyor. Gerci yaptiricak miyim? Yaptiricam ama fuzuli buluyorum..

Her sabah bir cay kasigi zeytinyagi kaka yapmasini kolaylastirdi. Tavsiye ederim.

Benim gosumdeki sut kanali tikanikligi ne alemdw bilmiyorum ama bu gece sutyensiz yattim, atesim cok yukselmedi. Allah kimseye boyle bir dert vermesin, cok can yakici biseymis.. Fosur fosur sutum olsa dicemki cok doldu tikandi anlamadim sanirim kalkanlarla cok sikistirdim memisleri. Simdi hepsi fora gobegime kadar sarkicaklar cok korkuyorum

Hayatimsin seni cok iyi anliyorum, ilk oglumda aynilarini hissetmistim. Sacma bir psikolojim vardi. İnsanlardan utana utana mama hazirlardim. Kendimi eksik hissederdim. Ama mama bir nimet olmasa napardik yavrularimiz ac kalirdi. Mamayi erken kesersin. Ben yogurt yemeye baslar baslamaz 5 ayliktan sobra daha mama vermedim mesela. Emzirdim sonra ek gida. Simdi napiyorsun dersen bebgim biberon almiyor, emzik almiyor, goguslerim cok fena.

Diaari cikmak icin cok beklemeyin kizlar, havalar iyiyken kendinizi iyi hissettiginiz anda atin kendinizi disarilara.. Gunes alsin yavrucuklar..

Hayatımsın canım senin için neredeyse her emzirmede dua ediyorumnickini söyleyerek. Allahım kızı emsin bol bol yararlı sütü olsun diyorum. Canım ben hiç istemedim kızıma mama vermeyi hastanede aptamil aldırdılar doymuyor diye kızım yemedi evde de vermek istediler verdiler birşey demedim sadece içimden allahım kızım yemesin mamayı beni emsin sen bana ve benim gibi olanlara yararlı bol bol süt ver bebeklerimizede emme kuvveti dedim çok şükür allahım duamı kabul etti ve kızım verilen her mamayı kustu mememi aldı. mamayı değiştirdik yine yemedi. biberon ile sütümü içiyor ama mamayı verince öğürüyor :) Her gece yatarken kızımı her emzirdiğimde dua ediyorum senin için ve hepimiz için. Ben inanıyorum kızın seni emecek sen vazgeçme. çok şükür benim eşimde mama taraftarı değil yani hiç demedi mama ver doysun doymuyor filan diye. doktorumuz mama ver dedi kızım yemedi kontrole gittiğimizde kızım ayda 1 kilo almıştı sadece anne sütünden maşallah. doktorum mamaya devam dedi bende mama yemiyor ki sadece beni emiyor dedim maşallah dedi o zaman verme mama dedi. sütüm yetiyormu dedim yetiyor tabi dedi güzel kilo almış dedi erken doğmasına rağmen :) maşallah.

pes etme canım

Benim kızımın kaka sorunu yoktu burada sizleri okuyunca bizde olmadı neden acaba deyince oldu kaka sorunumuz dün yapmadı gün boyu gece 12 de fitil koyunca yaptı geceden beride yine yok birşey normal mi bilmiyorum ama çok ıkınıyor yavrum.
Zeytin yağı komili versem olur mu 1 çay kaşığı dimi ?

Eylul 2gundr cok istahsz.emmiyo biberonlada 1 sa savas veriyrz agzina akita akita zor yutturuyorz..gce daha iyi gundz boyle..doktora goturucz cok cnm sikkn.agla agla gozlerm sisti

canım hemen öyle canını sıkma..onlarda bizim gibi, hergün keyfi bir olmuyordur. benim oğlumda bazen ağzını sürmüyor memeye, normalde yapışık gezmesine rağmen...senin gerginliğin onu da etkiliyor, rahat ol bak onunda keyfi gelir, yoktur bişiciği annesi

]Mama takviyesi olmadan emziren anneleri nasil imreniyorum. Kendimi cok yarim hissediyorum kizimin mama aliskanligi benim inatla emzirme cabam, kizimin mamaya aliskanligindan dolayi sutumle doymamasi arkasindan gene mama istemesi nasil zoruma gidiyor.. ben sirf kizimi doya doya emzirmek ic8n is yerinden bile pesin pesin ucretsiz iznimi ayarlayipta cikmistim isten oysaki ama maalesef kizim doydugu mamayi tercih etti.. gogdumu verirken acaba emicekmi aglicakmi die korkarak kucagima aliyorum. Ya cok agliyor beni istemiorum yada emiyor
5 dakika sonra mama icin agliyor.. ne olur kmse beni yanls anlamasin ama cok bunaldim zoruma gidior annem de 1 haftadir yok yanmda esim bile artik emzirdigimde aglarsa kzm hemen mama yapmaya kalkior.. savasamiorum kizimla sonuna kadar emzirmek icin annem yanmdayken pes etmiyordum.. sanirim benm kizimin riskida cogunluk mamaymis. Ama mamanin tadini tattiran kv allah bldgi gibi yapsin. Emziren anneler sagip veren anneler sutunuz bol bol olsun insallahh.. kizim bazen cok cok beni cektiginde nasl mutlu oluyorum cok nadirde olsa cok guzel bi duyguyu bikac kez yasayabldm..doktorumuzda cok rahata alsms basindan hata yapilms sen genede emzir mamayi versende hep mama yerse obez bile olablr su an o durumda deilsiniz gerci dedi .. ([/QUOTE]

Canım bebeğin kaç günlük
Ben emzirme kampı diye bi şey uyguladım bi blogcu annenin sitesinde gördüm
3 gün dişini sıkıp vermiyorsun mama
Çok ağlıyo ama dayanıyorsun
3 günün sonunda açlık alışkanlığa galip geliyo ve cork cork emmeye başlıyor
Sütünde artıyor
Benim ilk 10 gün mama meme bi arada gidiyordu baktım meneyi istemiyor artık
3 gün gece gündüz emzirdim çok ağladı
Diliyle itti istemedi
O 3 gün hiç uyumadım
Bugün 9. Günümüz inşallah başardık
Yine ağlıyo ama bence açlıktan değil
Mama verirken de ağlıyordu
Aç mı acaba mama versem mi diye tabi kendimi çok zorladım ama
Sıktım dişimi vermedim
İnşallah en azından 6 ay sadece anne sütüyle beslemek nasip olur
Annem bile geceleri bir kez mama ver dedi onu bile dinlemedim
1. Ayımızı bu şekilde ve normal kilo almış olarak tamamlarsak inşallah böyle devam ederiz
Canım çok istiyorsunya inşallah emzirmek sana da nasip olur

Bende yanliz hissediyorum ve bekledigim gibi gitmedi hicbirsey ama sikayet etmeye bile enerjim yok hala canim... Zamanla gececek merak etme..

ben olayı zeytinyağı ile çözdüm günde 3-4 kere her seferinde 3 damla şeklinde veriyorum, yavrum resmen rahatladı

Emelbahacım bana da dua et ne olur
1 aylık olunca inşallah biz de 1 kilo alırız da anne sütüne devam ederiz
Bi daha dönmek istemiyorum mamaya az kaldı 10 hün daha dayanayım kilo alımına göre içim rahatlayacak
Bana da doktorum önce 15 er dakika emzirecesin sonra mama vereceksin defi
Ama bebek arkasından mananın geleceğini bildiği için memeyi almamaya başladı
Şimdi iyiyiz çok şükür
Benim. De eşim çok destek oldu mamayı cork cork Emerken çok sinirlendi
Yok bi daha buna mama falan dedi
Benimle sabaha kadar oturup emzirmeme yardımcı olmaya çalıştı
İnşallah başarmışızdır

Bence bu kalc usg si hastanelrin para tuzaklarindan birtanesi. Cunku zaten dr fiziksel muayenede inceliyor. Herhangi bir aksakligi anliyor. Gerci yaptiricak miyim? Yaptiricam ama fuzuli buluyorum..

Kesinlikle para tuzağı filan değil. Fiziksel muayenede anlaşılmayabiliyor ve ilerde Allah korusun çocuk sakat kalabiliyor. Devlet tarafından zorunlu hale getirilmiş bişey bu. Hatta aile hekimleri de çekildiğine dair bilgi istiyor.

Canım ediyorum her gece her emzirmede hepimiz için. ederim bol bol rabbim bu güzel günde hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. Allahım sana yararlı ve bol süt versin bebeğine de emme kuvveti versin inşallah. İnşallah 10 gün sonra sizde 1 kg almış olursunuz.

ben olayı zeytinyağı ile çözdüm günde 3-4 kere her seferinde 3 damla şeklinde veriyorum, yavrum resmen rahatladı
bu gece yapmazsa deneyelim bakalım eşime de söyleyeyim :)

Son düzenleme:
Komili degilde asit orani dusuk organik zeytinyagi aldim. Komilinin de var sanirim uzun ince sise asit orani 0.5

Bir de bir gun kaka yapmadi diye fitil vermeseydin. Fitili oyle hemeb vermiyor dr. Uzun suren kabizlik olunca fitil veriyorlar.

Ziyarete gelen bir arkadas demisti ki, sen guzel beslenirsen, dinlenirsen sutun yagli olur kakasini rahat yapar. Bence mantikli bizim yediklerimiz direk onu etkiliyor..

Sen göğsünden sut akıyı falan yazmıştın o halinle mamaya mı ihtiyac varmis ben 36 gündür Emzirdijten sonra ağzında 3 kere sut aktığını gördüm . Ne saçma insanlar var. Okudukça sana üzülüyorum Luboyf ya. Cok gerildin birde üstüne bu çıkmış. Ama Suna İnan bende yalnızım. Annem 15 gun kaldı sonra daha hic gelmedi. Şimdi sadece 40 I'ni yapmaya gelecek. Eminim cogumuz senin gibiyiz üzülme artık.

Ay senin su kaynanaya Dalcam Birgun inci büyüsün biraz geliyorum Bursa'ya :)

korsede sıcakta çekilmiyor ben 45 günlük oldum giymedim bundan sonra giysem faydası olurmuki

Korse doğumdan sonra 1 sene icinde kullanılırsa bile faydalıymis değil 40 gun . Bende hafta sonu alcam

Bana da dua eder misin gogulerim iyilesin. Acisiz emzirebileyim. Ckk acicekiyorum emzirirken. Boynum tutuldu kendimi sikmaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…