- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.201
Birsey daha paylasmak istedim kizlar, benim ebem bu agiz mendillerini emzirirken kullanmami yasakladi. Bebegin agzini siliyordum surekli akan sutleri. Parmaginlamtopla yuzune dagit anne sutunun 1 damlasini bile bebegin disinda birseye harcama dedi. Yuzundeki kizarikliklara, sac diplerine ve goz capaklari a fln sadece anne sutu suruyorum.
Emziren annelerin gogus bakimi icinse; her sabah uyaninca ilik suyla memeler yikanip kendiliginden kurumalari beklenecek, her emzirme sonrasinda anne sutu meme basina dagitilacak kurumasi beklenip kapatilacak. En iyi dezenfektan anne sutu. Bunun haricinde emzirme sonrasinda meme baslari silinmeyecek.
Gazli bebekler icin burada yazilmadi sanirim, ek olarak ben her gun 2-3 defa 5 er dakikaklik gobus sefasi yaptiriyorum. Battaniyesini serip bebegi yuz ustu yatiriyorum cirpinip duruyor :) gazi daha kolay cikiyor, doktorum onermisti... Ama bebek mutlaka uyanik olmali, uyurken yuzustu yatirmayi onermediler, beklenmeyen bebek kayiplarindan dolayi.
Banyosu icinde farkli olarak, suyuna 1 -2 damla sirke veya zeytinyagi damlatiyorum. Vucut ph sini korumasi ve temizlemesi icin.
Burnu tikanincada tereyagi sur burun deliklerinin hemen altina demisti ebem, 1 defa denedim burnu acildi ama kizim cok yag koktu yeniden denemedim hemde yag burnundan genzine kacar diye korktum...
merhaba ,
bende merak ediyorum göbekler ne durumda? her gelen "karnını sık, sarkar öyle kalır" diyor. ben korse kullanmaya başlayacağım. birde sıkılaştırıcı krem aldım ama emzirdiğim için bebeğe zararı olur mu bilmiyorum. bu konuda bilgisi olan var mı?
Mama takviyesi olmadan emziren anneleri nasil imreniyorum. Kendimi cok yarim hissediyorum kizimin mama aliskanligi benim inatla emzirme cabam, kizimin mamaya aliskanligindan dolayi sutumle doymamasi arkasindan gene mama istemesi nasil zoruma gidiyor.. ben sirf kizimi doya doya emzirmek ic8n is yerinden bile pesin pesin ucretsiz iznimi ayarlayipta cikmistim isten oysaki ama maalesef kizim doydugu mamayi tercih etti.. gogdumu verirken acaba emicekmi aglicakmi die korkarak kucagima aliyorum. Ya cok agliyor beni istemiorum yada emiyor
5 dakika sonra mama icin agliyor.. ne olur kmse beni yanls anlamasin ama cok bunaldim zoruma gidior annem de 1 haftadir yok yanmda esim bile artik emzirdigimde aglarsa kzm hemen mama yapmaya kalkior.. savasamiorum kizimla sonuna kadar emzirmek icin annem yanmdayken pes etmiyordum.. sanirim benm kizimin riskida cogunluk mamaymis. Ama mamanin tadini tattiran kv allah bldgi gibi yapsin. Emziren anneler sagip veren anneler sutunuz bol bol olsun insallahh.. kizim bazen cok cok beni cektiginde nasl mutlu oluyorum cok nadirde olsa cok guzel bi duyguyu bikac kez yasayabldm..doktorumuzda cok rahata alsms basindan hata yapilms sen genede emzir mamayi versende hep mama yerse obez bile olablr su an o durumda deilsiniz gerci dedi ..(
Canım ya hepimiz aynı durumdayız . Biri saha ac bu cocuk derse girtlakliyabilirim .
Baskılara dayanamayip 3 gun üst üste bir kere gunde mama verdim. Hiçbirşey değişmedi.
Evde cinnet geçirip mama kutusunu firlatinca artık mama ver diyemiyorlar :) sende dene etkili olabilir
Mama takviyesi olmadan emziren anneleri nasil imreniyorum. Kendimi cok yarim hissediyorum kizimin mama aliskanligi benim inatla emzirme cabam, kizimin mamaya aliskanligindan dolayi sutumle doymamasi arkasindan gene mama istemesi nasil zoruma gidiyor.. ben sirf kizimi doya doya emzirmek ic8n is yerinden bile pesin pesin ucretsiz iznimi ayarlayipta cikmistim isten oysaki ama maalesef kizim doydugu mamayi tercih etti.. gogdumu verirken acaba emicekmi aglicakmi die korkarak kucagima aliyorum. Ya cok agliyor beni istemiorum yada emiyor
5 dakika sonra mama icin agliyor.. ne olur kmse beni yanls anlamasin ama cok bunaldim zoruma gidior annem de 1 haftadir yok yanmda esim bile artik emzirdigimde aglarsa kzm hemen mama yapmaya kalkior.. savasamiorum kizimla sonuna kadar emzirmek icin annem yanmdayken pes etmiyordum.. sanirim benm kizimin riskida cogunluk mamaymis. Ama mamanin tadini tattiran kv allah bldgi gibi yapsin. Emziren anneler sagip veren anneler sutunuz bol bol olsun insallahh.. kizim bazen cok cok beni cektiginde nasl mutlu oluyorum cok nadirde olsa cok guzel bi duyguyu bikac kez yasayabldm..doktorumuzda cok rahata alsms basindan hata yapilms sen genede emzir mamayi versende hep mama yerse obez bile olablr su an o durumda deilsiniz gerci dedi ..(
Bence bu kalc usg si hastanelrin para tuzaklarindan birtanesi. Cunku zaten dr fiziksel muayenede inceliyor. Herhangi bir aksakligi anliyor. Gerci yaptiricak miyim? Yaptiricam ama fuzuli buluyorum..
Her sabah bir cay kasigi zeytinyagi kaka yapmasini kolaylastirdi. Tavsiye ederim.
Benim gosumdeki sut kanali tikanikligi ne alemdw bilmiyorum ama bu gece sutyensiz yattim, atesim cok yukselmedi. Allah kimseye boyle bir dert vermesin, cok can yakici biseymis.. Fosur fosur sutum olsa dicemki cok doldu tikandi anlamadim sanirim kalkanlarla cok sikistirdim memisleri. Simdi hepsi fora gobegime kadar sarkicaklar cok korkuyorum
Hayatimsin seni cok iyi anliyorum, ilk oglumda aynilarini hissetmistim. Sacma bir psikolojim vardi. İnsanlardan utana utana mama hazirlardim. Kendimi eksik hissederdim. Ama mama bir nimet olmasa napardik yavrularimiz ac kalirdi. Mamayi erken kesersin. Ben yogurt yemeye baslar baslamaz 5 ayliktan sobra daha mama vermedim mesela. Emzirdim sonra ek gida. Simdi napiyorsun dersen bebgim biberon almiyor, emzik almiyor, goguslerim cok fena.
Diaari cikmak icin cok beklemeyin kizlar, havalar iyiyken kendinizi iyi hissettiginiz anda atin kendinizi disarilara.. Gunes alsin yavrucuklar..
Eylul 2gundr cok istahsz.emmiyo biberonlada 1 sa savas veriyrz agzina akita akita zor yutturuyorz..gce daha iyi gundz boyle..doktora goturucz cok cnm sikkn.agla agla gozlerm sisti
İvytheme evet seninle herşeyimiz benziyor gerçekten
Bebeklerimizin uyku düzeni bile
Anlattıklarını birebir bizde yaşıyoruz
Bu gece sabahı sabah ettik
Normal de uyurdu bugün 2 den sabah 7 ye kadar savaş verdim
İnşallah gündüz uyursa ben de uyurum
Sen yalnızlıktan şikayet etmiyosun ne güzel daha güçlü gördüm seni
Ben kendimi çok yalnız çok çaresiz hissediyorum
günaydınn herkeseee.....
biz yalancı memeye emziğe alıştık..hemde alıştırdım bebek istemedği halde...çünkü benm göğsümde uyuyodu hep...bide ağlayınca dışarda falan emzik iyi bi susturucu oluo...şimdi uyurken weriyorum dalana kadar emio sonra atıo....hayatta emzik wermicem demştm kendim alıştrdım...,
sallamıcam alıştırmıcam dedim 20günlüğü geçtik o gaz sancılarına ağlamalarına susturmak için salladık beşiğinde ayakta her yol denendi :)
büyük konuşmamak lazım yaniii....yeterki rahatlasın sussun die her yolu deniyoruz...bu arada bebek arabasıyla dışarı çıktık..bayıldı oğluşum..zaten normal arabaya binice hemen uyuyoo..bebek arabasındada kapalı avm gezdik..heryere baktı ışıl ışıl ışıklar dikkatini çekti :) gezdirdik oğluşumu
bgnde eklem ağrılarım diz ağrılarım için tam kan werdm bakalım ne çıkıcak bende tiroid war ondan olabilir dediler
Benim kızımın kaka sorunu yoktu burada sizleri okuyunca bizde olmadı neden acaba deyince oldu kaka sorunumuzdün yapmadı gün boyu gece 12 de fitil koyunca yaptı geceden beride yine yok birşey normal mi bilmiyorum ama çok ıkınıyor yavrum.
Zeytin yağı komili versem olur mu 1 çay kaşığı dimi ?
Hayatımsın canım senin için neredeyse her emzirmede dua ediyorumnickini söyleyerek. Allahım kızı emsin bol bol yararlı sütü olsun diyorum. Canım ben hiç istemedim kızıma mama vermeyi hastanede aptamil aldırdılar doymuyor diye kızım yemedi evde de vermek istediler verdiler birşey demedim sadece içimden allahım kızım yemesin mamayı beni emsin sen bana ve benim gibi olanlara yararlı bol bol süt ver bebeklerimizede emme kuvveti dedim çok şükür allahım duamı kabul etti ve kızım verilen her mamayı kustu mememi aldı. mamayı değiştirdik yine yemedi. biberon ile sütümü içiyor ama mamayı verince öğürüyor :) Her gece yatarken kızımı her emzirdiğimde dua ediyorum senin için ve hepimiz için. Ben inanıyorum kızın seni emecek sen vazgeçme. çok şükür benim eşimde mama taraftarı değil yani hiç demedi mama ver doysun doymuyor filan diye. doktorumuz mama ver dedi kızım yemedi kontrole gittiğimizde kızım ayda 1 kilo almıştı sadece anne sütünden maşallah. doktorum mamaya devam dedi bende mama yemiyor ki sadece beni emiyor dedim maşallah dedi o zaman verme mama dedi. sütüm yetiyormu dedim yetiyor tabi dedi güzel kilo almış dedi erken doğmasına rağmen :) maşallah.
pes etme canım
ben olayı zeytinyağı ile çözdümgünde 3-4 kere her seferinde 3 damla şeklinde veriyorum, yavrum resmen rahatladı
Bence bu kalc usg si hastanelrin para tuzaklarindan birtanesi. Cunku zaten dr fiziksel muayenede inceliyor. Herhangi bir aksakligi anliyor. Gerci yaptiricak miyim? Yaptiricam ama fuzuli buluyorum..
Canım ediyorum her gece her emzirmede hepimiz için. ederim bol bol rabbim bu güzel günde hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. Allahım sana yararlı ve bol süt versin bebeğine de emme kuvveti versin inşallah. İnşallah 10 gün sonra sizde 1 kg almış olursunuz.Emelbahacım bana da dua et ne olur
1 aylık olunca inşallah biz de 1 kilo alırız da anne sütüne devam ederiz
Bi daha dönmek istemiyorum mamaya az kaldı 10 hün daha dayanayım kilo alımına göre içim rahatlayacak
Bana da doktorum önce 15 er dakika emzirecesin sonra mama vereceksin defi
Ama bebek arkasından mananın geleceğini bildiği için memeyi almamaya başladı
Şimdi iyiyiz çok şükür
Benim. De eşim çok destek oldu mamayı cork cork Emerken çok sinirlendi
Yok bi daha buna mama falan dedi
Benimle sabaha kadar oturup emzirmeme yardımcı olmaya çalıştı
İnşallah başarmışızdır
bu gece yapmazsa deneyelim bakalım eşime de söyleyeyim :)ben olayı zeytinyağı ile çözdümgünde 3-4 kere her seferinde 3 damla şeklinde veriyorum, yavrum resmen rahatladı
CAnım mama verince ya da vermeyince hiç bi şey değişmiyor
Yine ağlayacağı varsa ağlıyo
Az daha dayan baskılara
Bana da yardımcı olarak bir hemşire geliyordu eve
Ha bire mama vermek istedi çocuğa
Ama o mama verdiği zamanla şu an hiç mama yrmegiği zaman ağlaması arasında fark yok
Gaz o zamanda vardı şimdide
Kızla birbirimize girdik resmen
Parasını da peşin ödemiştik
Şimdi gelmiyor artık paranın üstüne yattı
Bu kadar şey arasında bi De ondan parayı geri almakla uğraşıyoruz
Hey allahım diyorum sadece
Böyle insanlarda beni bulur
Gecende kaynanam bana sozde laf soktugunu sandi neymis biri varmis emzircrmde emzircem demis durmus depresyona grms doktor hap verms smdi emziremiomus noldu dio emzircem dedi smdi hic emziremio mama verio.. bende o sirada emzirmeye calisiodum ciktim disari kucagmda cocuk.. mama vermede moda oldu onceden mamami verms herkes emziriomus kadn hakli anne gudusuyle emzirmek istio bende istiorum dedim sustu bidaha..aklnca bana kapak yapmak istedi mamaya alistirdi kizimi uyuz insan anne sutunu su niyetine icio yetmi cunku mama doyuruo hemen mama istio kizimda..
korsede sıcakta çekilmiyor ben 45 günlük oldum giymedim bundan sonra giysem faydası olurmuki
Canım ediyorum her gece her emzirmede hepimiz için. ederim bol bol rabbim bu güzel günde hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. Allahım sana yararlı ve bol süt versin bebeğine de emme kuvveti versin inşallah. İnşallah 10 gün sonra sizde 1 kg almış olursunuz.
bu gece yapmazsa deneyelim bakalım eşime de söyleyeyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?