2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar cok moralsizim ya...

Surekli aci cekerek emzirdigim kac gecedir uyumadigim dogru duzgun yiyip icemedigim ve disari bile cikamadigin yetmiyor bide inaanlara kendimi begendiremiyorum bu ne ya!
Sinirden agla agla.sonra sutum kesilcek diye korkuyorum..neymis cocoluk doymuyomus mama verelimmi ya ben bayiliyomuyum memelerimin cani cikana kadar emzirmeye!surekli kulis mama verse uyur mama verse cocuk daha iyi buyur.zaten iyi buyuyo uyuyo e yenidogann bi bebeğin surekli emmesi kadar normal ne var! Onu gectim ben mama verseydim Bu sefer niye emzirmiyosun diceklerdi...yok giydirmiyosun yok ole yok boyle insan kocasindan bile sogur böyle ya...napmali bilmiyorum ki direnmekten laf anlatmaya calismaktan yoruldum...evin icinde surekli bi mudahale...

Canım cok sıkı sarmak istemiyorum hafif battaniyeye sarinca elleri ayaklarını kullanarak kurtarıyor kendini cadı.

Ha birde yatağa kundakli mı koyuyorsun ben sucaklamasin diye acıyorum açarken yine sıçrıyor

Canım ya hepimiz aynı durumdayız . Biri saha ac bu cocuk derse girtlakliyabilirim .

Baskılara dayanamayip 3 gun üst üste bir kere gunde mama verdim. Hiçbirşey değişmedi.

Evde cinnet geçirip mama kutusunu firlatinca artık mama ver diyemiyorlar :) sende dene etkili olabilir

Canım cok sıkı sarmak istemiyorum hafif battaniyeye sarinca elleri ayaklarını kullanarak kurtarıyor kendini cadı.

Ha birde yatağa kundakli mı koyuyorsun ben sucaklamasin diye acıyorum açarken yine sıçrıyor
çok sıkı değilde ellerini ani hareket ettirmesini engelleyecek kadar sarıyorum ben kundağım ince zaten. Kundakla koymuyorum canım iyice dalınca acıyorum kundağını. ayağımda sallarsam üzerini örtüp kundağın kenarlarını bacaklarımın altına sıkıştırıyorum dalınca açıyorum. böyle yapınca da sıcradıgında uyanıyor ama yeniden dalması kolay oluyor uykusu dağılmıyor kıpırdayamadıgı için.

İvytheme evet seninle herşeyimiz benziyor gerçekten
Bebeklerimizin uyku düzeni bile
Anlattıklarını birebir bizde yaşıyoruz
Bu gece sabahı sabah ettik
Normal de uyurdu bugün 2 den sabah 7 ye kadar savaş verdim
İnşallah gündüz uyursa ben de uyurum
Sen yalnızlıktan şikayet etmiyosun ne güzel daha güçlü gördüm seni
Ben kendimi çok yalnız çok çaresiz hissediyorum

gunaydın kızlar

sizi dewamlı takıp ediyorm ama yazmaya vakıt bulamıyorm bn cok bunaldım oglum hıc durmuyo suanda cda kucagımda uyuyo saat 6 dan berı uyumak ıcın savasıyoruz kucagımda uyumak ıstıyo bnm pasam kucagımda uyuyo dalıyo yatagına koyunca uyanıyo hayda bıdaha basa bn ne kahvaltı yapabılıyorm yatagımı bıle toplayamıyom . uyank kaldıgı zamanlarda dewamlı aglıyo hep kucak ıstıyo bu hep bole mı gıdıcek nasıl alıstırıcam yatagında uyumaya yada uyanıkkn ne zaamn sakın sakın durucak bakıcak

günaydınn herkeseee.....

biz yalancı memeye emziğe alıştık..hemde alıştırdım bebek istemedği halde...çünkü benm göğsümde uyuyodu hep...bide ağlayınca dışarda falan emzik iyi bi susturucu oluo...şimdi uyurken weriyorum dalana kadar emio sonra atıo....hayatta emzik wermicem demştm kendim alıştrdım...,

sallamıcam alıştırmıcam dedim 20günlüğü geçtik o gaz sancılarına ağlamalarına susturmak için salladık beşiğinde ayakta her yol denendi :)

büyük konuşmamak lazım yaniii....yeterki rahatlasın sussun die her yolu deniyoruz...bu arada bebek arabasıyla dışarı çıktık..bayıldı oğluşum..zaten normal arabaya binice hemen uyuyoo..bebek arabasındada kapalı avm gezdik..heryere baktı ışıl ışıl ışıklar dikkatini çekti :) gezdirdik oğluşumu

bgnde eklem ağrılarım diz ağrılarım için tam kan werdm bakalım ne çıkıcak bende tiroid war ondan olabilir dediler

Kızlar merhaba

göbişleriniz için herhangi bir şey yapıyor musunuz benim göbiş hala yerinde duruyor ? Çok şükür hiç çatlağım yok ama göbiş ve basenler nasıl gidecek

Eylul 2gundr cok istahsz.emmiyo biberonlada 1 sa savas veriyrz agzina akita akita zor yutturuyorz..gce daha iyi gundz boyle..doktora goturucz cok cnm sikkn.agla agla gozlerm sisti

Kızlar günaydın... Biz bugün bir aylık olduk
Artık yavaş yavaş herseyin düzene girdiğini hissediyorum ve cok mutlu oluyorum. Hic olmayacak gibi geliyordu ama kızımın derdini hemen anlayabilmeye bile başladım. Saatlerce ağladığımı bilirim "niye anlayamıyorum ne istiyor" ya da " ben kesin birşeyi yanlış yapıyorum ama neyi" diye. Hem acemilik hem loğusaligin getirdiği hormonal durumlar beni mahvetti ama şükür artık iyiyiz. Kimse de demedi zamanla alışacaksınız birbirinize, hersey yoluna girecek, bugünler geçecek diye.. Anca akıl vermeyi bildiler. " uyuyan çocuğu uyandırmak da neymiş, ben o kadar cocuk büyüttüm hic uyandırmadım birşey olmadı" diyen Kv biryerlerine kına yaktın mi cocuğum sarılık olunca?? Diye soramadım amaaaaa artık oyle her söylenene takmamam gerektiğini sadece doktoruma ve içgüdülerime inanmam gerektiğini öğrendim.. Hatta terslesem bile herkes beni alttan almak zorunda buna da uyandım şükür...
Biraz uzun oldu ama burdan yeni annelere sesleniyorum..
1- o süt gelecek korkmayın
2- biberona mamaya alışmasın diye bebeğinizi ac bırakmayın
3- eve kim gelmiş ayıp mi olur demeden bebeğinizi odanıza alıp uyuyun, kimseyi takmayın
4- lütfen bebeğinizi simartmaktan korkmayın her agladiginda kucağınıza alın
5- sütüm kesilir diye korkmayın canınız istiyorsa ağlayın, o zehirin içinizde kalmasına izin vermeyin..
6- ve canım arkadaşlarım gercekten GEÇECEK buna inanın
Bebeklerimize sağlık, huzur ve bol şans, bizlere sabır diliyorum...

canım bizim doktorumuzda 1 aydan sonra 2 aydan önce çekiliyor demişti...ben 40 dan sonra götüreceğim, ana sağlık da aynı şekilde bilgi verdi. çektirince sonucu bize getirin bakanlığa gönderiyoruz dedi

CAnım mama verince ya da vermeyince hiç bi şey değişmiyor
Yine ağlayacağı varsa ağlıyo
Az daha dayan baskılara
Bana da yardımcı olarak bir hemşire geliyordu eve
Ha bire mama vermek istedi çocuğa
Ama o mama verdiği zamanla şu an hiç mama yrmegiği zaman ağlaması arasında fark yok
Gaz o zamanda vardı şimdide
Kızla birbirimize girdik resmen
Parasını da peşin ödemiştik
Şimdi gelmiyor artık paranın üstüne yattı
Bu kadar şey arasında bi De ondan parayı geri almakla uğraşıyoruz
Hey allahım diyorum sadece
Böyle insanlarda beni bulur

Kızlar bebeklerinizle ne zaman dışarı çıktınız ben çok sıkıld ım evde geçen avm ye gittik yarım saatliğine oğlum 15 günlüktü uyandı ben de panik oldum bir de küçük olunca çok dikkat çekti gelip sevenler oldu açıkçası istemiyorum kimsenin kirli elleriyle dokunmasını öpmesini insanlar çok rahat ya sor bakalım izin veriyor muyum önce. Şöyle bir sahile çıksam temiz hava alsam çok bunaldım erken mi sizce????

Canım ben de patlamak üzerlerim evde insan yüzüne hasret kaldım
Araba da alamadık fırsat olmadı çıkamıyoruzda dışarı
Biz de 19 günlüğüz
Yarın çıkartacak eşim bizi
Dokundurtma kimseye çıktığında
Ben yaklaştırmam bile bu Arapları bebeğimin yanına
Günler bir an önce geçsin istiyorum gün sayıyorum resmen
40 olsak nir an önce sonra hemen 3 aylık olsak
Emeklemeye başlasa yürümeye başlasa
Konuşmaya başlasa derdini anlatabilse
Bu vakitlerini özlüycem o zaman biliyorum ama çok sıkıntılı dönemler bunlar

Seni cok iyi anliyorum maalesef bu insanlar boyle.. bende bunlari cok duydum yalniz degilsin yani kafayo bozdum bi ara suan onlar yuzunden esime bile sicak bakamiyorum kendi kendime konusuyorim napiosun sen die ama insann elinde deil esim bile farknda durumumu brni seviomusun diip duruo.. annemle gogsumuemsin die girmedigimz sekil kalmadi ama bazilari ac bu cocuk cok aglio mama verey sussun yok oyle olsun yok boyle olsun daraliosun. Smdi de havalar sernledi bi kat daha giydir sezonu acildi bende gerek yok cok giyinmeyr alsmasn dedim umarim kafasina grmstir... anneleri biziz ama herkea bizfen cok bilio.. esim bile annesine guvenmio bana guvendigi kadar
Aannem cok yetersiz cocuk bakmakta dio ama gelde bunu ona anlat ozaman ben 3 cocuk buyuttum der ama maalesef ikisinin kolalrini cikartmayi basarip buyutmus....

Gecende kaynanam bana sozde laf soktugunu sandi neymis biri varmis emzircrmde emzircem demis durmus depresyona grms doktor hap verms smdi emziremiomus noldu dio emzircem dedi smdi hic emziremio mama verio.. bende o sirada emzirmeye calisiodum ciktim disari kucagmda cocuk.. mama vermede moda oldu onceden mamami verms herkes emziriomus kadn hakli anne gudusuyle emzirmek istio bende istiorum dedim sustu bidaha..aklnca bana kapak yapmak istedi mamaya alistirdi kizimi uyuz insan anne sutunu su niyetine icio yetmi cunku mama doyuruo hemen mama istio kizimda..

Canım cok haklisin hissettiklerinde , ama geçecek biraz daha sabır , sen üzülüp sıkıldıkca bebegin hisseder o da huzursuz olur

Bende ilk bebegimde gün saymıştım resmen ama inanın cok degil 3 ayı bittikten sonra hersey daha iyi oluyor hele 6 aylık olsunlar tamam, oldular artık :)

Malesef bu ilk günlerdeki sürekli aranma emme istegi hep yanlış anlaşılıyor ve ac sanılıyor , sonra gereksiz yere bebeklere mama veriliyor , bebek daha rahatsız oluyor bu sefer,halbuki bebekler her türlü huzursuzlukta emerek bunu gidermeye çalışıyorlar , daha dünyaya adapte olamadıkları icin hep kucakta yada memede olmak istiyorlar
ilk bebegimde bende cevremdekilerin ac bu cocuk lafından kafayı yiyecektim cinnet gecirtmislerdi resmen! Birde herkes herseyi cok biliyor da birtek bizim de bişeyler bildigimizi anlamıyorlar !

Neyse uzun lafın kısası , bu günler geçecek insallah , hersey zamanla daha iyi olacak , yalnız değiliz hepimiz bu dönemleri yasıyoruz , Allah hepimize kolaylık ve sabır versin canlar

Kızlar merhaba

göbişleriniz için herhangi bir şey yapıyor musunuz benim göbiş hala yerinde duruyor ? Çok şükür hiç çatlağım yok ama göbiş ve basenler nasıl gidecek

merhaba ,

bende merak ediyorum göbekler ne durumda? her gelen "karnını sık, sarkar öyle kalır" diyor. ben korse kullanmaya başlayacağım. birde sıkılaştırıcı krem aldım ama emzirdiğim için bebeğe zararı olur mu bilmiyorum. bu konuda bilgisi olan var mı?

Bize çocuk doktoruda aile hekimide 1 aylıkken kalça ultrasonu çektirilcek dediler biz 1 aylıkken çektirdik her dotor başka bişey sölüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…