2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ayda bı kılo dıyosunuz benım bebegım 35 gunluk bugun 1 aylıkken 1 kılo 750 gr almıstı sadece anne sütüyle cok mu korkmaya basladm bazaı sıtelerde de okudum ayda 1 kılo alması gerekırmıs bnm bebegım cok mu alıyor obez olmaz dımı anne sütüyle 3 kılo dogmustu en son 4 kılo 750 gr dı

Fitil ateşimiz için verilen fitil çok küçük parça koyarken yaptı yani fitili koyamadık bile:)
anladım evdekine bakayım ondan mı ? evdeki rievera mı ne içindekilerde asit değeri yazmıyor? fitili koyarken yaptığında kakası kahve rengi ile sarı karışıktı neden acaba nette baktım ama birşey bulamadım ? balık yediğim için olabilir mi acaba. valla beslenme şeklim aynı değişiklik yok ama anlamadım niye yapamıyor kakasını ?

Zorunlu mu artik? Bilmiyordum bunu. O zanan aile saglik larda ucretsiz cekmelri lazim. Nasil zorunlu asilar ve topuk kanini zorunlu aliyorlar.

cocuk hastanelerınde ücretsiz cekılıyo cnm

Oyle mi. Bunu da bilmiyordum. :) gerci buralarda cocuk hastanesi yok. Bu hafta cektirmeyi dusunuyorum. Bagirmsasindan usg nin ekrani catlaamazsa artik. Yatinca diken batiyor bizimkisine:).
Masallah bebgine anne sutuyle obez olunmuyor diyorlar. Bence problem degildir fazla almasi. Bazi bebek tobmik olur bazisi zayif.

Zorunlu mu artik? Bilmiyordum bunu. O zanan aile saglik larda ucretsiz cekmelri lazim. Nasil zorunlu asilar ve topuk kanini zorunlu aliyorlar.

Aile sağlıklarda ultrason cihazı ve radyolog bulunmadığından çekilmiyor fakat devlet hastaneleri çekiyor.

cok basit bıseymıs canım 5 dk surmuyomus bıle bende salı günü götürcem ıhmal etme cektır bence zorunlu dıye bılıyorum bende saglık ocagından ıstıyorlar.

Anne sütü obez yapmaz canım. Aynen devam et. Maşallah ne güzel sütün yarıyor.

O zaman giymeye başlayayım bakalım :) aman onuda gün içinde giymek sorun değilde gece sıkıntı basıyor beni onunla yatınca :)

Bana da dua eder misin gogulerim iyilesin. Acisiz emzirebileyim. Ckk acicekiyorum emzirirken. Boynum tutuldu kendimi sikmaktan.
ederim canım ediyorum bile şuan kızımı emzirirken :) sizde edin benim için müminin mümine yaptığı dua daha çabuk kabul olurmuş.

maşallah canım ne güzel işte korkma anne sütünden birşey olmaz benim bebeğim erken ve küçük doğdu o yüzden normal doğan bebekler bile ayda 1 kg ve 1500 kg arası alıyormuş :) o yüzden sevin inşallah hepimizin bebeği anne sütün güzel ve sağlıklı kilo alırlar

Ben çektirdim kalça usg sini 5 dk sürdü sürmedi öncesinde kızımı emzirdim çekilirken maşallah gıkı çıkmadı uyudu hatta o jeli sürdüğünde kıyamet kopar dedim ama mışıl mışıl uyudu maşallah :)

Ben 1 haftalıkken cıkarmaya basladım. Bugün 12 gunluguz. Bır gün çıkarıp bır gün çıkarmıyorum

Bize çocuk doktoruda aile hekimide 1 aylıkken kalça ultrasonu çektirilcek dediler biz 1 aylıkken çektirdik her dotor başka bişey sölüyo

canım bizim doktorumuzda 1 aydan sonra 2 aydan önce çekiliyor demişti...ben 40 dan sonra götüreceğim, ana sağlık da aynı şekilde bilgi verdi. çektirince sonucu bize getirin bakanlığa gönderiyoruz dedi

hayret bişi ya.. halama da doktoru 1 aylık ile 3 aylık arası demiş.. gerçekten her doktor farklı bişi söylüyor.

maşallah canım ne güzel işte korkma anne sütünden birşey olmaz benim bebeğim erken ve küçük doğdu o yüzden normal doğan bebekler bile ayda 1 kg ve 1500 kg arası alıyormuş :) o yüzden sevin inşallah hepimizin bebeği anne sütün güzel ve sağlıklı kilo alırlar[/QUOTE]

amin cnm inş buna ragmen bana sütün yaramıyo galıba bebek toplanmamıs dıyenler war sallamayın arkadaslar :) ben dıorum nerden bılıosunuz tarttınız mı susuyolar :)

Sorma parmecim çok ilginç günler yaşadım
Kız ha bire çocuğun ağzına tıkıyor ağladıkça mamayı
Bebeğim mama yerken benim göğüslerden süt giysilerime akıyodu
Sonra meme vermeye çalışıyordum almıyordu ağlıyordu
Hayır diyodum kıza vermeyeceksin mama
Bebeğim çatlarcasına ağlıyordu
Kız sütün az diyodu
Giysimi gösteriyordum bu ne o zaman diye
Çocuğun ağzından burnundan mama geri geliyordu o kadar çok veriyorduki
Birazdan tekrar ağlamaya başlıyordu ben hemen memeye alıyodum
Ne öyle hemen memeyi veriyorsun meme gaz yapıyo ağlıyo diyodu
Ben türküm biz de önce anne sütü gelir diyodum
Kız da bana Tunus'ta herkes önce meme sonrs mama verir diyodu
Az kalmıştı yolacaktım saçını başını
Mama yüzünden hepiniz gerizekalı olmuşsunuz böyle diyesim geliyordu
Gerçekten de bunların kültüründe emzirmek yok
Arkadaşın bebeği var 3 ayda sadece anne sütüyle çok güzel gelişim göstermiş Tunuslu doktor inanamıyormuş sadece anne sütü verdiğine

Canim pes etme bence pompan varsa sutunu sagipta vermeyi dene istersen belki kizin sutun tadina alistikca gogsunu tutar;(

Sagipta verdigimde mama kadar yedigi cc kadar sut gene yetmiyor sanki nasil agliyor.. bi bebek bukadar nasil anlar yaa deliricek gibi oluyorum bazen. Bikere gorumcem bi laf etmsti demek senin sutunu sevmio die nasl zoruma gitmisti sutumu sevmese sagdigimda icmez bitimezdi..

bize doktorumuz bebeğin günlük kilo alımının 30gr ile 40gr arası olması gerektiğini söylemişti. o da ayda 400-600 gr ma denk geliyor.. 1 kilo üstü kilo alanlar bence doktorlarına danışmalı..

Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün’dür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.
İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mm’dir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.

bize doktorumuz bebeğin günlük kilo alımının 30gr ile 40gr arası olması gerektiğini söylemişti. o da ayda 400-600 gr ma denk geliyor.. 1 kilo üstü kilo alanlar bence doktorlarına danışmalı..

benim doktorum çok güzel kilo almış maşallah dedi. en fazla 1 kg ile 1500 kg arası alınıyor dedi.

Canm o sut tikankligi berbat bisey sag gogsum surekli oyle oluyor cok canm aciyor o tarafima yatamiorum kolum carpsa cnm acio. Annem su kaynatip sorunlu gogsumu o suyun buharina tutup masaj yaparak sutumu akitiyor ve o cok rahatlatior gogsunle suyun oldugu kaba bide havlu kapat buhar disari cikmasn ise yariyor istersen bi dene..

Mama olmasa tabiki isimiz daha zor canm ama sut arken onu istemesi zoruma gidiyor. Bende utaniorum mama yaparken ozellikle o gck oldugum kv geldiginde elmde boberonu gorunce sanki ohhh diomus gibi hissediorum hepten bi sinirim bozuluo acayip taktm bu duruma ama artik 33 gunlugiz degstremeyz bu duzenegi.. mama gercekten biyandan maddi ve manevi zarar.. gun icinde cogunluk mama tuketiyor bende manevi cokuyorum.evime gelenler rmziriosun dimi dedikce nedicemi sasiriorim bu sorularda moralimi bozuyor

Maşallah canım darısı başımıza
Ne yiyip ne içiyorsun az tavsiyelerde bulun bize
Hareketlenmeye başladı mı zayıflıyorlar zaten endişelen me
Hem doğal şekilde alınan kilodan korkma mamayla almamış ki anne sütüyle almış
Demekki yaramış sütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…