2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bunlar genel ortalamalar. Mesela İda 1 ayda tam 6 cm uzadı ve 1 haftada 450 gr. almış bu da ayda 1800 gr. yapar. Az olduğu zaman sorun olabiliyor ama fazlası zarar değil. Olsa doktor söylerdi sadece maşallah dedi ve gülümsedi bize :)

Canim benim allah bir degil binkere allah razi olsun dualarin icinn en ictennn amin insallahhhj diyorumaglattin beni valla cok saolll.. kocamda hep emzir derdi hala once emzir dio ama aglaynca mama demeye basladi bende ona bagriorum sende anan gibi mama manyagi oldun al yap kendn ver diorum kizimi birakiorum ona cok sinir oluyorum. Oda ac kalmasina dayanamio anliorum ama d9ktoru duyuo yanmda adam anne sutu dio ama mamaya alstigi icin doymuo artik dio.. maalesefki anne sutu cok emmedigi icin sutun ic8ndeki yararli bir cok seyi yapay alacak. Mamasina katilmasi icin doktor maya verdi mamasina hergun damlatn anne sutundek8 vitamnleri almasi lazm bari ondan alsin dedi bu hepten icimi acitti.. ama ben kursagndan iki lokma sut gecsin die genede vazgecmicem canmm... senn bebeginede masallah nazar degemsnnn

Kızlar birde şunu unutmayın her annenin sütü kendi bebeğine yararmış. Bizim yaptığımız hata bebeğimiz bir göğsümüzü 5dk emiyor ondan sonra diğer göğsümüzü veriyoruz bebek ilk sütü içiyor son sütü içemiyor yani asıl yağlı süt önemli :) benim kızım şimdilerde en fazla 10 dk kalıyor memede çok nadir genelde 5 dk da emiyor ben 1 saat sonra kalktığın yine aynı göğsümü veriyorum bolca emsin diye bir kaç kez aynı göğsümü veriyorum yağlı sütüde emsin diye :)

geçme canım inşallah daha çok anne sütü daha az mama vereceğin günler gelecek :)

Maşallah İda'ya canım benim kızımda 40 günlükken gittiğimizde kalça usg için 3800kg 50.5 cm di. doğduğunda ise 2400kg 42cm di doktorumuz çok memnun kaldı. birde kilo kaybımız vardı ilk hafta 200 gr :)

Canım bebeğin kaç günlük
Ben emzirme kampı diye bi şey uyguladım bi blogcu annenin sitesinde gördüm
3 gün dişini sıkıp vermiyorsun mama
Çok ağlıyo ama dayanıyorsun
3 günün sonunda açlık alışkanlığa galip geliyo ve cork cork emmeye başlıyor
Sütünde artıyor
Benim ilk 10 gün mama meme bi arada gidiyordu baktım meneyi istemiyor artık
3 gün gece gündüz emzirdim çok ağladı
Diliyle itti istemedi
O 3 gün hiç uyumadım
Bugün 9. Günümüz inşallah başardık
Yine ağlıyo ama bence açlıktan değil
Mama verirken de ağlıyordu
Aç mı acaba mama versem mi diye tabi kendimi çok zorladım ama
Sıktım dişimi vermedim
İnşallah en azından 6 ay sadece anne sütüyle beslemek nasip olur
Annem bile geceleri bir kez mama ver dedi onu bile dinlemedim
1. Ayımızı bu şekilde ve normal kilo almış olarak tamamlarsak inşallah böyle devam ederiz
Canım çok istiyorsunya inşallah emzirmek sana da nasip olur[/QUOTE]

Canm bugun 33 gunlik olduk cok sukur.. seni tebrik ederm tek basimasin ve guzel sabredtmissin helal olsun valla.. benm basmda cok karisanlar vardi annemle bunu denedik ama birileri geli0 cok aglio mama yapin dedi oxan snrn alt ust oluo sen neyin savasini veriosun millet mama derdinde nekadar onemliymis sutum gelmesine ragmen mama verditmeye.. bikacgunlugune anneme kacicam kocamda cok katisir hatta dio cocugu ac birakma sakin emzircem d8e sen yaparsn dio. Cunku emsin die yapmstm bunu ama basmdakiler kazanmsti.. amin ins cnm banada nasip olur cok saol

su cnm tek dıkkat ettıgım sey su ıctıgım suyun haddı hesabı yok onun dısında özael olarak bısey yapmıyorm ben 6 aylık hamıleykn sütüm gelmeye baslamıstı ıns hepimizin bol bol sütü olur da emziririz bebeklerımızı

Bende kalca usg sini cektirdim, burada 3-5 hafta arasinda cekiliyormus. Bana hastahaneden ayrilirken kontrollerinin takibini gosteren bir takvim hazirlayip verdiler, hangi tarihler arasinda hangi asi ve kontrollerinin yapilacagini gosteren. Cocuk doktorumuza gidip hepsi icinde randevu aldik ve randevu tarihleride ayni takvime yazildi. Her kontrolde neler yapilacagini detaylica aciklayan ayrica birde kitapcik var. eger size verilmediyse boyle birsey siz kendinizde hazirlayabilirsiniz yasadigin ulkedeki asi takvimine gore, sonrada internetten bulup her kontrolde yapilacaklari eklersiniz, bebeginize saglik defteri hazirlamis olursunuz belki daha kolay olur hepsini bir arada gormek, takibide koly olur. Bebegin kilo ve boy aliminida, verdiginiz ilaclarida ayni deftere eklersiniz.

masallah kızına boyuda ıyı uzamıs

aynen katılıyorum cnm bende aynı taktıgı uyguluyorum

Evet canım kültür farkı nedeni ile sorun yasamissin. Tunus Fransanin etkisinde olduğu icin böyle sanırım. Orda emzirmez hic kimse. Soğuk gicik kadinlar memeleri bozulur diye öyle bir kültür yerleşmemiş . Tunus'un da böyle olması cok normal .

Maşallah yarasın benim İdosuma:)

Beklerm cnm basimin ustunde yerin var :)

Süt sıkıntısı bende de var. Nedense sütüm çok az..yememe içmemme deli gibi dikkat etmeme rağmen...İlk zamanlar anlamadım;doktor bebeğin cildi kuru kalmış takviye vermen lazım(mama ver demenin üstü kapalı hali) demesine rağmen!Yine de devam sütü vermedim. Sonra sürekli ağlamaya başlayınca sütümü sağdım,birde ne göriim!2 mememin toplamı 80cc bile değil Tabi bunu farketmem 15 günü aldı. Evladım açlıktan ağlıyor meğer Şimdi önce emziriyorum sonra devam sütü veriyorum. Mışııl mışıl uyuyor artık :)
Duyanlar 'aaa!mama verme anne sütüyle besle' diyorlar ama hiiç takmıyorum artık! Çocuğumu benden çok kimse düşünemez ve sadece anne sütüyle besleyecem diye ısrar edip çocuğumu aç bırakamam!Tatlım sende hiiiç takma! Olmayınca olmuyor..belki zamanla düzelecek bilmiyorum.. Keyfi bi durum değil bu yaşadığımız. Esirgemeden ver!

Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol

Benim taktiğim şu. Bir memeyi bitirene kadar veriyorum, bir sonraki acıkışında diğer memeyi veriyorum. Yani her emmede diğer memeyi :)

Seninkine de maşallah canım. O kilo kaybı hepsinde oluyor. Ödem iniyor haliyle. İda hastalanınca da 200 verdi maalesef yani 400 verdi toplamda. Sonra biraz yavaşladı kilo alımı, son gittiğimizde toparlamış çok şükür. Bana zayıf geliyodu, o yine boya gitmiş. Uzun olduğu için kilolu görünmüyor 51cm doğdu 57 olmuştu 1 aylıkken. Kilosu da 3670 ti 1 aylıken 4590 olmuştu.

masallah kızına boyuda ıyı uzamıs

Teşekkür ederiz teyzesi :)

Maşallah yarasın benim İdosuma:)

Teşekkürler parmişim İncime de senin sütler yarasın inş.

Canım benimki 5 hafta erken geldi anca yeni yeni kuvvetli emmeye başladı aslında. o yüzden 5 dk emiyor bırakıyor uyanmıyorda bende o yüzden uyanınca tekrar aynı memeyi veriyorum. :)
2 yada 3 emmede bitiriyor bir memeyi :) bende diğeri ağrırsa sağıyorum atıyorum buzluğa :) ilerde çok emince veririm artık :)

Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol

Canım benim zaten sinirli zamanda girebiliyoruz artık bazen böyle kacabiliyor affet

Önemli birşey değildir canım ya hemen üzülme güçlü ol git bakalım doktora ne diyor. Canin şıkkın stresli olunca bebisler hemen hissediyor

Selamlar kizlar oncelikle yalova Gunebakan33 ve doguran tum annelerimizi gonulden tebrik ediyorummm
Buraya yazmayi okumayi acayipp ozledim.
Sezeryan dan 10 gun snra yolculuk yaptim. Ilk basta iyiydim ama bi kac gun sonra kuyruk sokumu agrilarim okdu hala hafif siddette dvm ediyo..
Nazlibebis senide cok merak ediyorum..dogum snrasi nasilsin.bebegin nasil?
dikislerin de sizi var mi? Dikisler dustu mu? Cok sordum ama dr ayni olunca aklimdakileri sorayim dedim...
Benim dikiskerin sol ucu sizliyor,, iplerde hala yerinde..dikislerin ustu sis ve hissizz..dr a sormayi unuttugumdan korse hic denemedim bilee..
Birde tam dikis bolg.deki tuyleri napmali diye bayan kadin dogumcu ile gorustum bana makasla kes dedi napcaz bu kili tugu bilemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…