- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.241
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gündür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.
İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mmdir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.
Hayatımsın canım senin için neredeyse her emzirmede dua ediyorumnickini söyleyerek. Allahım kızı emsin bol bol yararlı sütü olsun diyorum. Canım ben hiç istemedim kızıma mama vermeyi hastanede aptamil aldırdılar doymuyor diye kızım yemedi evde de vermek istediler verdiler birşey demedim sadece içimden allahım kızım yemesin mamayı beni emsin sen bana ve benim gibi olanlara yararlı bol bol süt ver bebeklerimizede emme kuvveti dedim çok şükür allahım duamı kabul etti ve kızım verilen her mamayı kustu mememi aldı. mamayı değiştirdik yine yemedi. biberon ile sütümü içiyor ama mamayı verince öğürüyor :) Her gece yatarken kızımı her emzirdiğimde dua ediyorum senin için ve hepimiz için. Ben inanıyorum kızın seni emecek sen vazgeçme. çok şükür benim eşimde mama taraftarı değil yani hiç demedi mama ver doysun doymuyor filan diye. doktorumuz mama ver dedi kızım yemedi kontrole gittiğimizde kızım ayda 1 kilo almıştı sadece anne sütünden maşallah. doktorum mamaya devam dedi bende mama yemiyor ki sadece beni emiyor dedim maşallah dedi o zaman verme mama dedi. sütüm yetiyormu dedim yetiyor tabi dedi güzel kilo almış dedi erken doğmasına rağmen :) maşallah.
pes etme canım
Canim benim allah bir degil binkere allah razi olsun dualarin icinn en ictennn amin insallahhhj diyorumaglattin beni valla cok saolll.. kocamda hep emzir derdi hala once emzir dio ama aglaynca mama demeye basladi bende ona bagriorum sende anan gibi mama manyagi oldun al yap kendn ver diorum kizimi birakiorum ona cok sinir oluyorum. Oda ac kalmasina dayanamio anliorum ama d9ktoru duyuo yanmda adam anne sutu dio ama mamaya alstigi icin doymuo artik dio.. maalesefki anne sutu cok emmedigi icin sutun ic8ndeki yararli bir cok seyi yapay alacak. Mamasina katilmasi icin doktor maya verdi mamasina hergun damlatn anne sutundek8 vitamnleri almasi lazm bari ondan alsin dedi bu hepten icimi acitti.. ama ben kursagndan iki lokma sut gecsin die genede vazgecmicem canmm... senn bebeginede masallah nazar degemsnnn
Canım bunlar genel ortalamalar. Mesela İda 1 ayda tam 6 cm uzadı ve 1 haftada 450 gr. almış bu da ayda 1800 gr. yapar. Az olduğu zaman sorun olabiliyor ama fazlası zarar değil. Olsa doktor söylerdi sadece maşallah dedi ve gülümsedi bize :)
]Mama takviyesi olmadan emziren anneleri nasil imreniyorum. Kendimi cok yarim hissediyorum kizimin mama aliskanligi benim inatla emzirme cabam, kizimin mamaya aliskanligindan dolayi sutumle doymamasi arkasindan gene mama istemesi nasil zoruma gidiyor.. ben sirf kizimi doya doya emzirmek ic8n is yerinden bile pesin pesin ucretsiz iznimi ayarlayipta cikmistim isten oysaki ama maalesef kizim doydugu mamayi tercih etti.. gogdumu verirken acaba emicekmi aglicakmi die korkarak kucagima aliyorum. Ya cok agliyor beni istemiorum yada emiyor
5 dakika sonra mama icin agliyor.. ne olur kmse beni yanls anlamasin ama cok bunaldim zoruma gidior annem de 1 haftadir yok yanmda esim bile artik emzirdigimde aglarsa kzm hemen mama yapmaya kalkior.. savasamiorum kizimla sonuna kadar emzirmek icin annem yanmdayken pes etmiyordum.. sanirim benm kizimin riskida cogunluk mamaymis. Ama mamanin tadini tattiran kv allah bldgi gibi yapsin. Emziren anneler sagip veren anneler sutunuz bol bol olsun insallahh.. kizim bazen cok cok beni cektiginde nasl mutlu oluyorum cok nadirde olsa cok guzel bi duyguyu bikac kez yasayabldm..doktorumuzda cok rahata alsms basindan hata yapilms sen genede emzir mamayi versende hep mama yerse obez bile olablr su an o durumda deilsiniz gerci dedi ..(
Maşallah canım darısı başımıza
Ne yiyip ne içiyorsun az tavsiyelerde bulun bize
Hareketlenmeye başladı mı zayıflıyorlar zaten endişelen me
Hem doğal şekilde alınan kilodan korkma mamayla almamış ki anne sütüyle almış
Demekki yaramış sütün
Canım bunlar genel ortalamalar. Mesela İda 1 ayda tam 6 cm uzadı ve 1 haftada 450 gr. almış bu da ayda 1800 gr. yapar. Az olduğu zaman sorun olabiliyor ama fazlası zarar değil. Olsa doktor söylerdi sadece maşallah dedi ve gülümsedi bize :)
Kızlar birde şunu unutmayın her annenin sütü kendi bebeğine yararmış. Bizim yaptığımız hata bebeğimiz bir göğsümüzü 5dk emiyor ondan sonra diğer göğsümüzü veriyoruz bebek ilk sütü içiyor son sütü içemiyor yani asıl yağlı süt önemli :) benim kızım şimdilerde en fazla 10 dk kalıyor memede çok nadir genelde 5 dk da emiyor ben 1 saat sonra kalktığın yine aynı göğsümü veriyorum bolca emsin diye bir kaç kez aynı göğsümü veriyorum yağlı sütüde emsin diye :)
Sorma parmecim çok ilginç günler yaşadım
Kız ha bire çocuğun ağzına tıkıyor ağladıkça mamayı
Bebeğim mama yerken benim göğüslerden süt giysilerime akıyodu
Sonra meme vermeye çalışıyordum almıyordu ağlıyordu
Hayır diyodum kıza vermeyeceksin mama
Bebeğim çatlarcasına ağlıyordu
Kız sütün az diyodu
Giysimi gösteriyordum bu ne o zaman diye
Çocuğun ağzından burnundan mama geri geliyordu o kadar çok veriyorduki
Birazdan tekrar ağlamaya başlıyordu ben hemen memeye alıyodum
Ne öyle hemen memeyi veriyorsun meme gaz yapıyo ağlıyo diyodu
Ben türküm biz de önce anne sütü gelir diyodum
Kız da bana Tunus'ta herkes önce meme sonrs mama verir diyodu
Az kalmıştı yolacaktım saçını başını
Mama yüzünden hepiniz gerizekalı olmuşsunuz böyle diyesim geliyordu
Gerçekten de bunların kültüründe emzirmek yok
Arkadaşın bebeği var 3 ayda sadece anne sütüyle çok güzel gelişim göstermiş Tunuslu doktor inanamıyormuş sadece anne sütü verdiğine
Sen göğsünden sut akıyı falan yazmıştın o halinle mamaya mı ihtiyac varmis ben 36 gündür Emzirdijten sonra ağzında 3 kere sut aktığını gördüm . Ne saçma insanlar var. Okudukça sana üzülüyorum Luboyf ya. Cok gerildin birde üstüne bu çıkmış. Ama Suna İnan bende yalnızım. Annem 15 gun kaldı sonra daha hic gelmedi. Şimdi sadece 40 I'ni yapmaya gelecek. Eminim cogumuz senin gibiyiz üzülme artık.
Ay senin su kaynanaya Dalcam Birgun inci büyüsün biraz geliyorum Bursa'ya :)
Korse doğumdan sonra 1 sene icinde kullanılırsa bile faydalıymis değil 40 gun . Bende hafta sonu alcam
Canm o sut tikankligi berbat bisey sag gogsum surekli oyle oluyor cok canm aciyor o tarafima yatamiorum kolum carpsa cnm acio. Annem su kaynatip sorunlu gogsumu o suyun buharina tutup masaj yaparak sutumu akitiyor ve o cok rahatlatior gogsunle suyun oldugu kaba bide havlu kapat buhar disari cikmasn ise yariyor istersen bi dene..
Mama olmasa tabiki isimiz daha zor canm ama sut arken onu istemesi zoruma gidiyor. Bende utaniorum mama yaparken ozellikle o gck oldugum kv geldiginde elmde boberonu gorunce sanki ohhh diomus gibi hissediorum hepten bi sinirim bozuluo acayip taktm bu duruma ama artik 33 gunlugiz degstremeyz bu duzenegi.. mama gercekten biyandan maddi ve manevi zarar.. gun icinde cogunluk mama tuketiyor bende manevi cokuyorum.evime gelenler rmziriosun dimi dedikce nedicemi sasiriorim bu sorularda moralimi bozuyor
canım hemen öyle canını sıkma..onlarda bizim gibi, hergün keyfi bir olmuyordur. benim oğlumda bazen ağzını sürmüyor memeye, normalde yapışık gezmesine rağmen...senin gerginliğin onu da etkiliyor, rahat ol bak onunda keyfi gelir, yoktur bişiciği annesi
Kızlar birde şunu unutmayın her annenin sütü kendi bebeğine yararmış. Bizim yaptığımız hata bebeğimiz bir göğsümüzü 5dk emiyor ondan sonra diğer göğsümüzü veriyoruz bebek ilk sütü içiyor son sütü içemiyor yani asıl yağlı süt önemli :) benim kızım şimdilerde en fazla 10 dk kalıyor memede çok nadir genelde 5 dk da emiyor ben 1 saat sonra kalktığın yine aynı göğsümü veriyorum bolca emsin diye bir kaç kez aynı göğsümü veriyorum yağlı sütüde emsin diye :)
Maşallah İda'ya canım benim kızımda 40 günlükken gittiğimizde kalça usg için 3800kg 50.5 cm di. doğduğunda ise 2400kg 42cm di doktorumuz çok memnun kaldı. birde kilo kaybımız vardı ilk hafta 200 gr :)
masallah kızına boyuda ıyı uzamıs
Maşallah yarasın benim İdosuma:)
Benim taktiğim şu. Bir memeyi bitirene kadar veriyorum, bir sonraki acıkışında diğer memeyi veriyorum. Yani her emmede diğer memeyi :)
Seninkine de maşallah canım. O kilo kaybı hepsinde oluyor. Ödem iniyor haliyle. İda hastalanınca da 200 verdi maalesefyani 400 verdi toplamda. Sonra biraz yavaşladı kilo alımı, son gittiğimizde toparlamış çok şükür. Bana zayıf geliyodu, o yine boya gitmiş. Uzun olduğu için kilolu görünmüyor 51cm doğdu 57 olmuştu 1 aylıkken. Kilosu da 3670 ti 1 aylıken 4590 olmuştu.
Teşekkür ederiz teyzesi :)
Teşekkürler parmişim İncime de senin sütler yarasın inş.
Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?