- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.261
Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol
Bana hastahanede hemsireler ve kontrolumuzde de cocuk doktorumuz genital bolgenin icini temizlememem gerektigini soylediler, o kir sandigimiz sey koruyucu bir tabaka ve asil bolgeyi temiz tutuyor. Poposunu silerkende yukaridan asagiya dogru arasini silmemiz gerekiyor.
Alt acma konusunda ise bana soylenen, uykudan kalkar kalkmaz hemen acma, az pispisle oyle ac ve emzirmeden once alti temiz olsun...
ben kullanıyorum ama göğsüm yara oldugundan değil. kızım biberon istiyor göğsümü almıyor bari öyle alsın diye. yanılmıyorsam bebedordu 4 tane deliği var ucunda.. onları emmesinin arkasından kaynatılmıs su içine koyuyorum.
canım üzülme bazı dönemlerde azalma olabiliyor bende de. strese girme sakın strese girdin mi azalır. bir de çok yorgunsan azalır. humana rezene kimyon çayını ben de aldım dün ilk defa kullandım bebeğe de 20 cc içirdim gazı için. bakalım iyi veya kötü demek için erken bir faydasını görürsem söylerim. rezeneye başlayacaksan ben doğadan ın bildiğin sallama poşet çayını içiyorum günde 2 3 bardak. bir de süreki süt hakkında pozitif ol cnm. kızıma bol bol yetecek, şakır şakır gelecek diye kendini şartla. bu iş kafada bitiyor ben 2.5 ay lık bu zamanda bunu gördüm bunu söylerim.
Kızlaaar meme başı yaraları için hangi kremi kullanıyorsunuz?
bize doktorumuz bebeğin günlük kilo alımının 30gr ile 40gr arası olması gerektiğini söylemişti. o da ayda 400-600 gr ma denk geliyor.. 1 kilo üstü kilo alanlar bence doktorlarına danışmalı..
1saattir sallıyorum karnı da tok
Altıda değişti uyumuyor uyumuyor
Elektrikli süpürgeyi de açtım yok o da işe yaramadı
selam annecikler
biz bugün 22 günlük oldukoğlumun bir günü bir gününe uymuyor.. bir gün çok rahat geçiyor;ne gaz sancısı ne uykusuzluk ne ağlama nöbetleri.. başka bir gün kabus gibi dün mesela ağlamaktan bi hal oldum.. eşimi aradım ben yapamıyorum beceremiyorum yetişemiyorum bişeye dedim.. Arda yeni uyumuştu.. kahvaltı mı edeyim? ütü var onu mu yapayım? çamaşır mı atayım? ev dağınık onu mu toparlayım? ayyy kalakaldım resmen! aptallaştım çöktüm ilk bulduğum koltuğa.. eşimi aradım ağlayarak..sağ olsun rahatlattı o beni.. evin canı cehenneme sen beslenmene bak sonra da fırsat buldukça uyu ben gelince hallederim hepsini dedi.. baya bi telkinde bulundu o konuştukça rahatladım.. (seviyorum ben bu adamı ) zırlamayı kes de ayaklan dedim sonra kendime
Arda paşaya gelirsek.. o kadar dakik ki şaşıyorum resmen! tam 2 saatte bir acıkıyor.. altını her değiştirdiğimde az ya da çok kakalı oluyor.. gaz sancılarımız yoğun olmamakla beraber bikeç sefer yaşadık.. masaj iyi geliyor.. bir de dün rezene içirdim ilk defa.. sanırım o da iyi geldi.. kusmamız var ona biraz canım sıkılıyor. ama normal deyip avutuyorum kendimi.. yine de insanın siniri bozuluyor görünce.. ha bir de pamukçuk oldu dili kıyamadığımın :/ ben de karbonatlı su ile temizliyorum inşallah tamamen geçer..
bu arada pazar günü memlekete uçuyoruz oğlumla.. kardeşimin düğünü varyolculuktan deliler gibi korkuyorum.. ne yapıcaz oğlumla bilmem.. doktor inişte ve kalkışta emzir sorun olmaz dedi.. zaten babamız bırakacak, orada da teyzemiz karşılayacak. ama ben yine de tırsıyorum işte.. nolur dua edin sorunsuz bir yolculuk geçirelim.. (dua edecek başka şeyiniz kalmadı ya ondan şeettim )
zor zamanlardan geçiyoruz hepimiz.. Allah yardımcımız olsun.. sabrın sonu selametmiş..sabredeceğiz hemşireler ne yapalımyeter ki kuzucuklarımız iyi olsun hepinizi öpüyorum yorgun emekçi annelerim benim
Gaz icin ne kullaniyorsunuz kizlar
canım zaten hesabında yanlışlık var :)
30gr x 30 gün = 900 gr (yaklaşık1 kilo)
40 gr x 30 gün = 1200 gr
1 kilo ve üstü normal yani :)
Süt sıkıntısı bende de var. Nedense sütüm çok az..yememe içmemme deli gibi dikkat etmeme rağmen...İlk zamanlar anlamadım;doktor bebeğin cildi kuru kalmış takviye vermen lazım(mama ver demenin üstü kapalı hali) demesine rağmen!Yine de devam sütü vermedim. Sonra sürekli ağlamaya başlayınca sütümü sağdım,birde ne göriim!2 mememin toplamı 80cc bile değilTabi bunu farketmem 15 günü aldı. Evladım açlıktan ağlıyor meğer Şimdi önce emziriyorum sonra devam sütü veriyorum. Mışııl mışıl uyuyor artık :)
Duyanlar 'aaa!mama verme anne sütüyle besle' diyorlar ama hiiç takmıyorum artık! Çocuğumu benden çok kimse düşünemez ve sadece anne sütüyle besleyecem diye ısrar edip çocuğumu aç bırakamam!Tatlım sende hiiiç takma! Olmayınca olmuyor..belki zamanla düzelecek bilmiyorum.. Keyfi bi durum değil bu yaşadığımız. Esirgemeden ver!
Kedicikim çok dikkatlisin buradan Ramazan Barış'ın iyi uyuduğu sonucuna varmalı mıyız acaba
Hani Gotu boklu derler ya benim kiz öyle :)
Her bezi değiştirir değiştirmez pirt yapiyo gazı ile birlikte azıcık kaçırıyor .
Ee kızım bu kadar gaz çıkarabiliyorsun da niye hala ağlıyorsun ?
Hani Gotu boklu derler ya benim kiz öyle :)
Her bezi değiştirir değiştirmez pirt yapiyo gazı ile birlikte azıcık kaçırıyor .
Ee kızım bu kadar gaz çıkarabiliyorsun da niye hala ağlıyorsun ?
Canim kaka nereye bulasirsa tabbiki temizlenir :) amagenital bolgede beyaz kremsi tabakadanbahsediyorum ben...
Canı tatlı bunların parmiş babalarına çekmişler
Parmecim benimkide öyle her açışımda gaxla birlikte kaçmış kaka var
Keşke sizin bebişlerin kankalarını da görsem de az içim rahat etse normal diye
Bu arada o her açıltaki kaka avuç içi kadar yere hardal sürmüş gibi bi şey demi
Burdan herkes aynı şeyleri yazında insanın içi rahatlıyo
Demekki herkes aynı şeyleri yaşıyor diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?