2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Islak mendilmi kullanıyorsun ?
ben pamuğu ılık suda ıslatıp siliyorum sonrada pamuk ile kuruluyorum :)
unibaby aldım ama onu dışarı çıkınca kullanıyorum yani zorda kalınca :) bazen kaka bulaşıyor genital bölgesine siliyorum çok bastırmadan üstten hemen

Valla açıkcası benim niyetim de pamuklu silmekti hamile iken doğdu sonra yapamadım. Dakikada bir alt değiştiriyorum ıslak mendiller yapmaya canım dayanmaz valla.

Pisik falanda olmadı .

Valla açıkcası benim niyetim de pamuklu silmekti hamile iken doğdu sonra yapamadım. Dakikada bir alt değiştiriyorum ıslak mendiller yapmaya canım dayanmaz valla.

Pisik falanda olmadı .

bizi de ıslak mendil pişik yapmadı ama ben yinede evdeyken kullanmıyorum pamuk ve su :) bizi prima premium care pişik yaptı beyaz bez varya o. şimdi prima yeni bebek kullanıyoruz o bitince prima aktif bebeke geçeceğiz :) babamız koli ile almış aktif bebek 3 numara :)

benim kızımda emmiyor. Alıyor göğsümü ucu olmadığı için geri çıkıyor ağzından sinir oluyor emmiyor...Göğüs ucu aldık onlada almıyor. Keyfi yerindeyken ağzında tutuyor ve gülüyor bana dalga geçer gibi. ama bir güldümü herşeyi unutturuyor. Sağarak veriyorum süt olduğu sürece ve mama takviye ediyorum...Senin kayınvaliden benim annemle kocam mamaya alıştırdı. Doktor aç kalırsa sarılık olur dedi. kaşıkla verin mama dedi. Sonra annem eşim biberonla verdiler aç kalır cok ağlıyor dediler. Bende ne haliniz varsa görün dedim. Emmiyor bu çocuk beni istemiyor dedim.Hatta hastanede karıştımı diye bile düşündüm.Halasının 2aylık oğlu var o göğsünü verdi emdi ama beni emmiyor onu öle görünce nasıl canım yandı üzüldüm odaya geçtim ağladım saatlerce...
Şuan hiç takmıyorum sabah bir veriyorum göğsümü alırsa yalanıyor yada ittiriyor beni çekmeye çalışıyor çekemiyor sinir oluyor. Bende sen bilirsin mis gibi memeyi emme diyorum. Mama yapıyorum yada sağdığım sütten veriyorum.Mamaylada büyüyorlar canım takma kafana ablamda mamayla besliyor maşallah çokta sağlıklı herşeyin hayırlısı sağlıklı olsunlarda varsın mamayla beslensinler.

En azından şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın. Sende kafana çok takma takıp hasta olursan allah korusun sağlığından olursan bebeğine kimler bakacak boşver emmesse emmesin mamayla büyür..

Benimki emmeyi sevmiyor ama göğsümün üstünde uyumayı cok seviyor oda yetiyor bana:)

Canım seninle aramızda 4 gün var
Sağmamdan çıkan 90 cc neden az olsun
Anne sütünün ölçüsüyle mamanın ölçüsü bir değilki
Bende ki mama kabının üstünde günde 6 kez 60 cc verin yazıyo
360 cc yapar
Ben günde 10 kez emziriyorum
Her emzirme de her iki göğsümden toplamda 30 cc ancak emse günde 300 cc yapar
O da yetiyodur herhalde
Sen günde toplam ne kadar mama veriyorsun
Her sağışında 90 cc süt çıkıyorsa günde 8 kez emzirmen 720 cc yapmaz mı bu da fazlasıyla yeterli değil mi
Bilmiyorum ben mi yanlış gesaplıyorum

Bence de ihmal etmeyin kalça çıkığını ben 1. ayda yaptıracam hatta 2 ayda tekrarlatmayı düşünüüyorum. Ablamın kızında çıktı. Sağlık ocağının hemşiresi 3. ayda yaptırın demiş.Ablamlarda gittiler doktor çift bezle geçer diye önemsememiş.Çift bezi 1 ay kullandılar. Sonra emin olmak için çocuk ortepedi doktoruna götürdüler.. Doktor bezle düzelecek bir şey değil dedi ve bir aparat verdi bacak arasına takmak için çocuğun bacakları açık duruyor. Bez deiştirirken ve banyo yaparken sadece çıkardılar. 7.aya kadar öyle kaldı ve düzeldi. Şuan 3 ayda bir yenilemesine karşın kontrole gidiyor.

Sizi korkutmak için yazmadım. Ciddiyetini anlayın ve ihmal etmeden yaptırın. İlerki yaşlarda tedavisi zor ve edilmesse ömür boyu çekebilir.

[

Canım ıslak mendilden kurtulmaya çalışıyorum ama daha hiç pamukla uğraşacak kadar vakit bulamadım
Öyle bi telaşla alt değiştiriyorum ki savaşa gider gibi
Pamuk sistemini ben de oturtucam

kızlar benim gögüslerimde bi acı var özellikle bebişim emerken sanki damarları çekiliyor içerilerden derin derin
birde bazen soğuk su ile taharet elırken gögüslerim dikenleniyo
siiznde böyle oluyormu

nasılsınız kızlarrr ben geldim bir hafta hastanede yatıp,doğurup öle geldim benim bebişde geldi bölece

Hayırlı olsun katrecim. Allah analı babalı büyütsün.:)

kızlar benim gögüslerimde bi acı var özellikle bebişim emerken sanki damarları çekiliyor içerilerden derin derin
birde bazen soğuk su ile taharet elırken gögüslerim dikenleniyo
siiznde böyle oluyormu

Mastit olmayasın? Doktora bir görün istersen.

Bende mi bir anormallik var bilemedim her emzirmede bebeğim bir göğsümü yarım saat emiyor hatta hala arandığı oluyor 10-15 Dk da diğerini verdiğim oluyor.

Bazı arkaDaŞlar 10-15 Dk dan bahsetmiş. Bu arada bebişim 12 günlük

Benim de ilk başlarda senin gibiydi. 1 saat kadar emziriyodum hatta. Sonra günler geçtikçe sütüm arttı ve artık kısa bir zamanda doyuyor. Senin de öyle olur merak etme Kilo alımı iyiyse herşey yolunda demektir.

merhaba kızlar!!size bı sorum olacak!!bebegım 17 gunluk!bu hafta pazartesı kontrole gıtıgımızde 3600 olmus!450 gr almıs bır haftanın ıcınde!dogumdan 4 gun sonra 3150 ye dusmustu,dogum kılosu da 3350 ıdı!!doktor kılosunun cok ıyı oldugunu,sutumun yaardgını soyledı!!her ıstedıgındede verebılırısn dedı!!bunların dısında emzırııken sutumun ytemedıgını dusunuyordumm...gogus pompasıyla sagıyım dedım hıc sut cıkmadıı!2 sefer denedım,husarana ugrayınca bıraktımm!!Bugun tekrardan bı deneyım dedım 10 dakıkada 50 ml sut cıkardımm!daha bekelsem cıkacaktı..ama zorlamak ıstemedım!!sızce nasıl ılk gıdısatt!benım kuzumun emmesınde bı sıkıntı yok,meme basındada bı sıkıntım yookk,,sızce o uyurken ,aralarda sagıp dolaba atmalımıyım,yoksa onun emmesını,gogsumden kendı bosaltmasını beklemelıyımmm ,bılemedımm!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…