2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım geçmiş olsun en kısa sürede hikayeni bekliyoruz.. bebişin nasıl sen nasılsın
Sagolasin canım.. İkimizde iyiyiz cok sukur ama Ömer cim benden daha iyi o iyi olsun yeter ki benim dikişler cok fena yaniyo.. Bas cevresi genisti kilo 3860 tahmin üstü doğdu bende sancıya dayanamayıp epidural aldım falan ıkınma hissi yok bunların birleşimi bana bol dikiş olarak dondü sanırım doktor söylemedi kac dikiş oldugunu...hikayemi sonra paylasicam inşallah...

benim de öyle ağzından zorla çekmesem bütün gün emer :)

evet canım onlar iyi olsun yeterki bizimde hamdolsun bebiş iyi ama ben hala kötüyüm açılan dikişe salı günü yenden dikiş atıldı çok fena bişey sonradan atılan dikiş
aman diyim dikişlerine dikkat et.. bana hastaneden hiç bir şey söylemediler ve ben dikkat edemedim çok problem yaşadım sana söyledilermi nasıl temizlik yapacağını
neşe hanımmı doğrttu seni

Gecmis olsyn canim. Gercekten kotu bir duurm. Bakim olarak Sadece batikon surdum. Oda dikisten cok huylandigim icin ustune geldimi gelmedi mi haberim yok. Baska ne yapilmasi gerekiyormus?

senin ki daha kötü canım ya cok gecmis olsun...bana özel bir ürün yamiz nese hanim bugun dusta uygulamaya çalıştım ama oldu mü bilmiyorum... bu arada nese hanim doğurttu beni gayet memnun kaldım kendisinden...

Gecmis olsyn canim. Gercekten kotu bir duurm. Bakim olarak Sadece batikon surdum. Oda dikisten cok huylandigim icin ustune geldimi gelmedi mi haberim yok. Baska ne yapilmasi gerekiyormus?

teşekkür ederim canım.. bana doktorum batikonla pansuman yap teramicin sür dedi aynı dedigi gibi yaptım pamukla batikonu sürdüm sonrada kremi ama iltihap kaptım nerden kaptıysam olan oldu iltihaptan dolayı iki tane dikişim açıldı ve iki hafta ilaç kullandım iki çeşit antibiyotik içtim iltihabı kurutmak için
kaynamış suyu bir şişeye doldurdum ve batikon döktüm içine bununla taharet alıyorum.. birde rifocin isimli ampul verdi doktor enjektörle dikişlerin üzerine sıktım özellikle açılan dikiş yerine
açılan dikiş çok kötü yerdeydi tam vajina kenarı mecbur dikti doktor ileride problem olmaması için
Rabbim kimseye yaşatmasın zor şeyler ama yinede normal doğum en doğrusu bu dikişlerin izi kalmayacak ama sezeryan öyle degil ömür boyu o dikiş orada kalacak.

Burada okuduklarima bazen sessiz kalamiyorum maalesef... Yeni anne oldunuz, diger tum kadinlarla ayni seyleri yasadiniz ama neden bazi konularda biraz dikkatli olmuyorsunuz acaba? Burada zorunlu sezeryan olan ve bu yuzden zor zamanlar geciren kisiler var, bunun uzerine eksi yanlarini her firsatta soylemeniz ve kendi mukemmel dogumunuzu her zaman sezeryanla kiyaslamaniz dogru mu?

Bu arada dikisim omur boyuda kalmaz merak etme, her seyin bir hali cagresi var, dikis izide sildirilebiliyor... Bende rahimde cok acilma olmadi, ileride sarkma olmaz diye kendimi avutayim bari iyice cirkinlestireyim olayi...

Ha birde, 'yoksa sen cocugunun totosunu islak mendille mi siliyorsun' diyen mukemmel anne vardi, senin kullandigin pamuk %100 organik mi? Pamuk bitkisine sikilan ilaci pamukcugu emer ve o ilacda baya tehlikelidir, lutfen %100 organik oldugundan emin ol kullandigin urunun, turkiyede organik pamuk bulunmaz ithal urunleri deneyebilirsin sanirim.

sanırım bu gece rahatım :))) eşim masala bu akşam ben bakayım sen dinlen emzirmen için kaldırırm birtek dedi.. pırlanta alsam bukadar mutlu olmazdım şuanda ayaklarında sallıyorr ohhhh umarım gece zırt pırt beni kaldırmaz :) çünkü kendisi çok panik ve pinpiriktirr

seninde dediğin gibi ' zorunlu sezeryan' çok başka birşey kendi istegi ile sezeryan olmak başka birşey ki herkesin kendi tercihi ve kendisi sonuçlarına katlanır..
bende normal doğurdum ama mükemmel değildi en az bir sezeryan olmuş kişi kadar acı çekiyorum..
bence sen çok hassassın birilerine bişeyler söylemek seni rahatlatacaksa buyur devam et..
eminim o totosunu ıslak mendille silmeyen arkadaşta kötü niyetle söylememiştir..
bende ıslak mendiille siliyorum napayım şimdi lafmı edeyim senin tabirinle mükemmel annenin kullandığı pamuğa

Kendi istegimde hür irademde sezaryan oldum. 2. Günden beri hiçbir yerim acımıyor. Acisada bu benim kendi secimin. Kimse normal doğurdu diye benden daha cok anne daha Aslan kaplan değil. Bu konu artık iyice sıkmaya başladı. Yeter artık .

Normal doğuranda sezaryan olanda kendi doğrusunu yaptı . Daha fazla kimse bu konu hakkında konuşmasın

Hani konusmayaym yorum ypmicam flan diyrm ama duramicm.bnde senn gbi sklfm bu normal dogum sezeryan olayindan.keyfi sezeryan oldm cok agri cekerkn pisman oldgm anlr oldu ama suan oyle dusunmuyrm cnku normal hayatima dondum dikisse normal dogumdada oluyo.keyfi seezeryan zorunlu sezeryan...smdi bn keyfi oldum diye noldu hyatimn hatasinimi yptim.yda norml dogurmadm seyimden dgil karnmdan alindi diye dogum sancisi cekmedm diye anne degilmiyim...bnde 9ay tasimadmmi ayni evrelerfn gecmedmmi ama normal dogurmadm diye sniftami kaldim...bu knu cok uzadi ve cok gereksz.herkes cocugunu kucagna almis cok sukur hala mevzu sezeryan normal dogummm

Bende hepiniz kadar hassasim evet... Sezeryan izimin omur boyu kalacak olmasiyla kendi dikis acilarini hafifleten, teselli eden, burada bunu paylasan kisiye sessiz kalamadim, umarim bu sitem sana birsey ogretmistir...

Son düzenleme:
kızlarr yarın yatışım yapılcak sabahtan ama benim adet sancısı gbi belirli aralıklarda sancılarım var düzenli ama şiddetli deil doğum belirtisi olabilirmi haftmı geçirdim zaten doğurmam lazım açılmam var 2 cm ama ne bilim tecrübesizlikmi diyim aanlayamıyorum yada doğuruyorum suanda inanamıyorum .ssssssssssss

Canm benim guzel moralin icin allah razi olsun.. gercekten kendileri bilir mis gibi sutu icmek varken allahin yarattihini.. gidip elin yaptigini iciolar.. kocamda ilk zamanlari sarilik olcak die hep emzir diip duruodu memede aglynca anasi mama veriodu gogsumden alip... dedigin gibi mamaylada buyucekler ama anne sutundeki vitaminde mamada yok canm doktor bize maya damlasi verdi anne sutundeki vitamnleri alsn die nasl biseyse smdi mamasina damlatiyoruz..

Hiç umursamadım sezeryan yada normal doğumu önemli olan benim ve bebeğimin sağ salim o soğuk odadan çıkmasıydı çok şükür çıktık.
Herkesin kendi tercihi evet kimimiz tercih etmediğimiz halde sezeryan olduk. Çünkü ya bebeğin yada annenin hayatta kalması için sezeryan olması şarttı oldu olduk. Doğum nasıl gerçekleştiği önemli olmamalı hepimiz sağ salim evlatlarımızla beraberiz önemli olan o. Tekrar tekrar normal doğum ve sezeryan doğumu konuşmayalım. Bazı arkadaşlarımız için zor olmuş bazı şeyler konuşmak onları üzüyor. Bende sezeryan oldum mecburdum. Ama hiç umrum değil o çizgi yada sezeryan olduğum.bebeğim sağlıklı ben çok şükür hemen ayağa kalktım bebeğime bakıyorum daha ne olsun :)

abimin hanımı ilk bebeğini normal doğurdu çok kötü geçti doğumu ikinciye hamile sezeryan istiyor. doktoru normal daha kolay olur dediği halde sezeryan düşünüyorum diyor. Tercih meselesi. Ayrıca o çizgi hiçte kötü durmuyor. :) hem kimse neyin ne olacağını bilemez teyzem 2 çocuğunu normal doğurdu ama rahimde kist vardı rahimini aldılar sezeryan gibi dikişi var ( yani doğurmadan sezeryan oldu )
HEp söyledim hep söylüyorum herşey biz insanlar için.

böyle bakınca doğru hesap ama şöyle bişey var emerken 80-90 cc emiyor mu acaba...pompayla onun emmesi aynı mı ? bir de ilk zamanlar emince doyuyordu ve çok güzel kilo alıyordu zaten...ama şimdi doymuyor ağlıyor o zaman mama takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz...şu aptamilden veriyoruz..onu da anlamadık zaten 2-4 haftalık bebekler için her biberon 90 ml diyor yani bir öğün için...e günde 3-4 kez mama veriyoruz biz,ayrıca onun dışındaki zamanlarda da emiyor...ama her seferinde 90 ml vermiyoruz mamayı,önce emziriyorum doymazsa 30-40 duruma göre..sadece geceleri 90 içtiği oluyor emmediyse...aptamilin üzerinde günde 2 çay bardagını geçmemli ek gıda diyor,bu ne demek ? 1 çay bardağı zaten 90 ml...kaldı ki hiç sütü olmayanlar hep ondan veriyor..nasıl oluyor ? off kafam çok karıştı bu mama konusunda...

bu arada her sağışımda 90 cc çıkmıyor sütüm..bazen 60 çıktığı da oluyor...şu an maksimum çıkan 90..ama ilk zamanlar bu 150 flndı hatta daha fazla olduğu da oluyordu

Kizlar enim cikistigim sey hangi dogum seklinin nasil oldugu degil, kendi durumundan teselli bulma amacli diger insanlarin basina gelen seyin kullanilmasiydi. Yoksa sezeryan iziymis falan basit seyler. Allah hepimizin cocuklarina saglik versin bizlerede onlari yetistirecek guc ve omur versin. Dogum sekline gore kimsenin cocugu kimseninkinden daha saglikli veya akilli degil, burda bu kadar guzel paylasimlar yapilirken, kimse kimsenin bebegini ne kosullarda buyutmeye calistigini bilmezken bu tur kiyaslamalar veya elestiriler hos degil. Bende buna patladim... Kalp kirmaktan da korkarim, sevgiler herkse...

Bebekkafa gogus ucu icin kullandigin krem nasil? Tedavi ediyormu sadece yumusatici mi? Fiyati ne kadar

Lanolin bana fayda etmedi? Birde onu denemek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…