- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.321
Arkadaslar bu tarz seylere takilmayin herkezin kendi secimi yada kaderinde olan seyleri yasiyoruz.. hazir sezeryan demisken sezrryan olan arkadaslara sesleniyorum sizlerin dikisleri estetikmi yoksa normal ipli dikislemi dr dikti.. birde ben ayakta durunca yada yuruyunce sol dikis bitimi yerimden ayagima agri atiyor ve ayagimi tam basamiyorum o an dr sinir sıkısmasi oldu dedi sizlerdede oldumu yada oluyormu.. bu arada 1haftadan sonra korse kullanmaya basladim ben bir arkadas dr sormadim demiste zarari yok hatta beni dahada rahatlatti haberiniz olsun..
merhaba kızlar!!size bı sorum olacak!!bebegım 17 gunluk!bu hafta pazartesı kontrole gıtıgımızde 3600 olmus!450 gr almıs bır haftanın ıcınde!dogumdan 4 gun sonra 3150 ye dusmustu,dogum kılosu da 3350 ıdı!!doktor kılosunun cok ıyı oldugunu,sutumun yaardgını soyledı!!her ıstedıgındede verebılırısn dedı!!bunların dısında emzırııken sutumun ytemedıgını dusunuyordumm...gogus pompasıyla sagıyım dedım hıc sut cıkmadıı!2 sefer denedım,husarana ugrayınca bıraktımm!!Bugun tekrardan bı deneyım dedım 10 dakıkada 50 ml sut cıkardımm!daha bekelsem cıkacaktı..ama zorlamak ıstemedım!!sızce nasıl ılk gıdısatt!benım kuzumun emmesınde bı sıkıntı yok,meme basındada bı sıkıntım yookk,,sızce o uyurken ,aralarda sagıp dolaba atmalımıyım,yoksa onun emmesını,gogsumden kendı bosaltmasını beklemelıyımmm ,bılemedımm!!
Bebekkafa gogus ucu icin kullandigin krem nasil? Tedavi ediyormu sadece yumusatici mi? Fiyati ne kadar
Lanolin bana fayda etmedi? Birde onu denemek isterim
Arkadaslar bu tarz seylere takilmayin herkezin kendi secimi yada kaderinde olan seyleri yasiyoruz.. hazir sezeryan demisken sezrryan olan arkadaslara sesleniyorum sizlerin dikisleri estetikmi yoksa normal ipli dikislemi dr dikti.. birde ben ayakta durunca yada yuruyunce sol dikis bitimi yerimden ayagima agri atiyor ve ayagimi tam basamiyorum o an dr sinir sıkısmasi oldu dedi sizlerdede oldumu yada oluyormu.. bu arada 1haftadan sonra korse kullanmaya basladim ben bir arkadas dr sormadim demiste zarari yok hatta beni dahada rahatlatti haberiniz olsun..
Canim kaka nereye bulasirsa tabbiki temizlenir :) amagenital bolgede beyaz kremsi tabakadanbahsediyorum ben...
Aaah ah bu kafa karışıklıkları, hepimizi mahfetti. Onu mu yapmalıyım bunu mu?, acaba hangisi doğru, sütüm ya yetmiyorsa ya doktor anlayamadıysa...
Arkadaşım bu yollardan yeni geçmiş birisi olarak sana tavsiyem önce sakinleşmen, doktorun yetiyor dediyse kesin yetiyordur sütün.. Ben de sağma konusunda senin gibi kararsızım, biz 1 aylık olduk ve benim işe başlamama daha 2 aydan fazla var. O yüzden sağmak için erken diye düşünüyorum. Ama sağmanın süt bollaştırıcı etkisi de yadsınamaz. Eğer öyle bir amacın varsa sağabilirsin. Yalnız tam sağıp göğüslerini boşatlmışken meleğinin uyanıp meme isteyebileceğini de unutma, bizim başımıza geldi birkaç kere, kolay gelsin...
Aybikecim kaç günlük bebeğin 19 günlük benimki versem olur mu ki bende
Bazen ıkınıyo yapamıyor gibime geliyo
Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol
bana da lazıımmmm imdaaat
arkadaşlar bi de ücretsiz izin için dilekçeyi ne zaman vermek gerekir? arada rapor da almaya çalışıcam ama olur veya olmaz garantisi yok sonuçta...
benim herhangi bir ağrım yok çok şükür . benim dikişimde ip yoktu yani 10 gün sonra filan gidip dikiş aldırmadım.
benim çok fazla bi sorunum olmadı yani çatlak vs sadece aşırı acıyor kuruluk oluyor ondan kullanıyorum ve iyi geliyor..yani çok daha kötü durumda olana faydası olur mu bilemiyorum denemen lazım...48-50 lira gibi bir fiyatı var...
benim ki estetik dikiş..ipli fln değil yani..benim sağ taraftaki düğümde bi süre öyle acıma oldu bacağıma doğru ama geçti sonra...1 hafta sonra korse giymen doğru değil cnm biraz daha beklemeliydin..benim 21 gün oldu hala giymedim...25 günden snra düşünüyorum...
ben epidural sezeryan oldum ilk 1 hafta çok zordu acı vericiydi ama sonra toparlandım şimdi gayet iyiyim..o ilk bi hafta acaba normal doğum yapsaydım daha mı az canım yanardı diye düşündüm ama yok normal doğum çok daha zor bence..ve ben de ikinciyi yapacak olsam yine epidural sezeryan yaparım,doğum çok keyifliydi :) fırsat bulsam yazıcam doğum hikayemi ama yazamadım bi türlü...
Benimki yapıştırma canım. Küçük bir yerinde ayrılma var. Anneme ve kardeşime gösterdim ikisi de onayladı. Hemen doktora gittim. Birşey yok dedi ama içim içimi yiyor. İltihap olacak diye korkuyorum..
pamukçuk için karbonatlı su kullanmamı tavsiye etmiştiniz...ama ufak bir soruyu sormayı unutmuşum
ne ölçüde koyacağım karbonatı suya, bide günde kaç kere temizlemem gerekiyor? her emmeden sonra mı? yavrumun dilinin üstünü sarmış tamamen, çok moralim bozuldu
Zoraki sezeryan keyfi sezeryan nedr bn onu cozemedm...normal dogum istemedm sezeryan oldm normal dogumda zorluk ceken arkadslari okuyunca iyiki sezeryan oldm diyebiliyrm.cnku dikisse zorluksa ikisndede var..candan can cikiyo snucta...dikise konusndada bn dikismle mutluyum o bna kizimn hediyesi..buyuk flanda degil seneye bikinide gycem;-)uzatmak istemiyorum dediğiniz gibi doğumlar oldu bitti herkes tercihini yaptı acısını çekti veya çekiyor
benim kimseye laf söylemek gibi derdim yok kimseyi incitme amaçlıda söylemedim kimse kimseden annelik konusunda üstünde değil ben bunuda savunmuyorum
sezeryan çizgisi ile kendi dikişlerimi kıyaslayarak kendimi avutmuyorum doğum masasında o acı anında beni sezeryna alın bile dedim çünkü çok zordu o acı...
madem ki bu kadar dert edecek birşey degil doğumun şekli madem herkes kendi tercihini yaptı sezeryanla iligili söylenen en ufak lafta linç girişiminde bulunulması niye anlamış degilim... nasipte ne varsa o oldu herkes payına düşeni yaşıyor yani...
ne demek canım :) yorgunluktan bazen en ufak şeyi bile kafamıza takıp büyütüyoruz, birinin çıkıp bunların sorun olmadığını bize hatırlatması gerekiyor sadece..bugün ben sana hatırlattım, yarın da sen bana hatırlatırsın
Zoraki sezeryan keyfi sezeryan nedr bn onu cozemedm...normal dogum istemedm sezeryan oldm normal dogumda zorluk ceken arkadslari okuyunca iyiki sezeryan oldm diyebiliyrm.cnku dikisse zorluksa ikisndede var..candan can cikiyo snucta...dikise konusndada bn dikismle mutluyum o bna kizimn hediyesi..buyuk flanda degil seneye bikinide gycem;-)
böyle bakınca doğru hesap ama şöyle bişey var emerken 80-90 cc emiyor mu acaba...pompayla onun emmesi aynı mı ? bir de ilk zamanlar emince doyuyordu ve çok güzel kilo alıyordu zaten...ama şimdi doymuyor ağlıyor o zaman mama takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz...şu aptamilden veriyoruz..onu da anlamadık zaten 2-4 haftalık bebekler için her biberon 90 ml diyor yani bir öğün için...e günde 3-4 kez mama veriyoruz biz,ayrıca onun dışındaki zamanlarda da emiyor...ama her seferinde 90 ml vermiyoruz mamayı,önce emziriyorum doymazsa 30-40 duruma göre..sadece geceleri 90 içtiği oluyor emmediyse...aptamilin üzerinde günde 2 çay bardagını geçmemli ek gıda diyor,bu ne demek ? 1 çay bardağı zaten 90 ml...kaldı ki hiç sütü olmayanlar hep ondan veriyor..nasıl oluyor ? off kafam çok karıştı bu mama konusunda...
bu arada her sağışımda 90 cc çıkmıyor sütüm..bazen 60 çıktığı da oluyor...şu an maksimum çıkan 90..ama ilk zamanlar bu 150 flndı hatta daha fazla olduğu da oluyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?