2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çocuklar okula başlıycak hala doğum şekli konuşuluyor yav. Doğdu mu doğdu, bizde bişey var mı yok, bebeklerde bişey var mı yok, mevzu bebeğin ordan çıkması mıydı evet, çıktı işte nasıl çıktığının ne önemi var.

Şunu da söyliyim 10 kere doğursam yine sezeryan isterim. net.

Arkadaslar bu tarz seylere takilmayin herkezin kendi secimi yada kaderinde olan seyleri yasiyoruz.. hazir sezeryan demisken sezrryan olan arkadaslara sesleniyorum sizlerin dikisleri estetikmi yoksa normal ipli dikislemi dr dikti.. birde ben ayakta durunca yada yuruyunce sol dikis bitimi yerimden ayagima agri atiyor ve ayagimi tam basamiyorum o an dr sinir sıkısmasi oldu dedi sizlerdede oldumu yada oluyormu.. bu arada 1haftadan sonra korse kullanmaya basladim ben bir arkadas dr sormadim demiste zarari yok hatta beni dahada rahatlatti haberiniz olsun..

benim herhangi bir ağrım yok çok şükür . benim dikişimde ip yoktu yani 10 gün sonra filan gidip dikiş aldırmadım.

Aaah ah bu kafa karışıklıkları, hepimizi mahfetti. Onu mu yapmalıyım bunu mu?, acaba hangisi doğru, sütüm ya yetmiyorsa ya doktor anlayamadıysa...
Arkadaşım bu yollardan yeni geçmiş birisi olarak sana tavsiyem önce sakinleşmen, doktorun yetiyor dediyse kesin yetiyordur sütün.. Ben de sağma konusunda senin gibi kararsızım, biz 1 aylık olduk ve benim işe başlamama daha 2 aydan fazla var. O yüzden sağmak için erken diye düşünüyorum. Ama sağmanın süt bollaştırıcı etkisi de yadsınamaz. Eğer öyle bir amacın varsa sağabilirsin. Yalnız tam sağıp göğüslerini boşatlmışken meleğinin uyanıp meme isteyebileceğini de unutma, bizim başımıza geldi birkaç kere, kolay gelsin...

Bebekkafa gogus ucu icin kullandigin krem nasil? Tedavi ediyormu sadece yumusatici mi? Fiyati ne kadar

Lanolin bana fayda etmedi? Birde onu denemek isterim

benim çok fazla bi sorunum olmadı yani çatlak vs sadece aşırı acıyor kuruluk oluyor ondan kullanıyorum ve iyi geliyor..yani çok daha kötü durumda olana faydası olur mu bilemiyorum denemen lazım...48-50 lira gibi bir fiyatı var...

benim ki estetik dikiş..ipli fln değil yani..benim sağ taraftaki düğümde bi süre öyle acıma oldu bacağıma doğru ama geçti sonra...1 hafta sonra korse giymen doğru değil cnm biraz daha beklemeliydin..benim 21 gün oldu hala giymedim...25 günden snra düşünüyorum...

ben epidural sezeryan oldum ilk 1 hafta çok zordu acı vericiydi ama sonra toparlandım şimdi gayet iyiyim..o ilk bi hafta acaba normal doğum yapsaydım daha mı az canım yanardı diye düşündüm ama yok normal doğum çok daha zor bence..ve ben de ikinciyi yapacak olsam yine epidural sezeryan yaparım,doğum çok keyifliydi :) fırsat bulsam yazıcam doğum hikayemi ama yazamadım bi türlü...

Sagol bebekkafa,
Benimkiler cok kotu catlak haldeydi, deri merhemlrj ve kalkanla tedavi oldu.. Su anda ciger gibi kipkirmizi ve kupkuru.
Bebgin agzina dogru yerlesmedigi zaman ve damaklarinin arasinda kaldigi zman cok aci veriyor.
Birde seni. Kremini deneyelim. İnternetten mi almistin?

uzatmak istemiyorum dediğiniz gibi doğumlar oldu bitti herkes tercihini yaptı acısını çekti veya çekiyor
benim kimseye laf söylemek gibi derdim yok kimseyi incitme amaçlıda söylemedim kimse kimseden annelik konusunda üstünde değil ben bunuda savunmuyorum
sezeryan çizgisi ile kendi dikişlerimi kıyaslayarak kendimi avutmuyorum doğum masasında o acı anında beni sezeryna alın bile dedim çünkü çok zordu o acı...
madem ki bu kadar dert edecek birşey degil doğumun şekli madem herkes kendi tercihini yaptı sezeryanla iligili söylenen en ufak lafta linç girişiminde bulunulması niye anlamış degilim... nasipte ne varsa o oldu herkes payına düşeni yaşıyor yani...

Benimki yapıştırma canım. Küçük bir yerinde ayrılma var. Anneme ve kardeşime gösterdim ikisi de onayladı. Hemen doktora gittim. Birşey yok dedi ama içim içimi yiyor. İltihap olacak diye korkuyorum..

evet doktorum yetıyor dedı..kılo alımında hıc bı sıkıntımız yok sukur...sagmak sutu bollastırıyorsa kesın olarak o zman sagayım dıyorumm!varsın ben ugrasayım.(makıneyı sılmekle,parcaları kaynatmakla vb).son dedıgın olayı hıc duusunmemeıstı..olası bı durum :)

Aybikecim kaç günlük bebeğin 19 günlük benimki versem olur mu ki bende
Bazen ıkınıyo yapamıyor gibime geliyo

canım ben gün hesabını karıştırdım yine ama seninkiyle aynı gün galiba, 18 Ağustos doğumu
araştırdığım kadarıyla bir zararı olduğunu bulamadım, 2 gündür çok rahatız artık

Cnm cok saol..moralm bozuldu zaten depresyon had safhada..paylasmak istedm bi destek bkledm sendem bska orali olan olmamis saol cnm bnm gercektnde oyle bzden etkileniyolr..destegn icn saol

ne demek canım :) yorgunluktan bazen en ufak şeyi bile kafamıza takıp büyütüyoruz, birinin çıkıp bunların sorun olmadığını bize hatırlatması gerekiyor sadece..bugün ben sana hatırlattım, yarın da sen bana hatırlatırsın

pamukçuk için karbonatlı su kullanmamı tavsiye etmiştiniz...ama ufak bir soruyu sormayı unutmuşum
ne ölçüde koyacağım karbonatı suya, bide günde kaç kere temizlemem gerekiyor? her emmeden sonra mı? yavrumun dilinin üstünü sarmış tamamen, çok moralim bozuldu

bana da lazıımmmm imdaaat

arkadaşlar bi de ücretsiz izin için dilekçeyi ne zaman vermek gerekir? arada rapor da almaya çalışıcam ama olur veya olmaz garantisi yok sonuçta...

Evet ya nasıl yapıcaz bu ucretsız ızın ısını benım de kesın almam lazımm. Bılem ya da daha once yapan varda anlatsın nolurr. Mudurumlunhıc yuz goz olmak ıstemıyorum ıstemezse vetmeme gıbı hakkı var mı çok korkuyorum..

benim herhangi bir ağrım yok çok şükür . benim dikişimde ip yoktu yani 10 gün sonra filan gidip dikiş aldırmadım.

Benimki yapıştırma canım. Küçük bir yerinde ayrılma var. Anneme ve kardeşime gösterdim ikisi de onayladı. Hemen doktora gittim. Birşey yok dedi ama içim içimi yiyor. İltihap olacak diye korkuyorum..

Benimde estetik dikis oldu iki dogumumdada acaba her dr da ayni seyimi uyguluyor diye merak ettim ondan sormustum.. benimde spinal oldu ikisindede ilkinde suyum geldigi icin aceleyle hemen alinmistim hic bisey anlamadim memnun kalmistim.ikincide planli oldugundan biraz ameliyathanede fazla kaldim biraz etkilendim acikcasi hem psikolojik hemde cok usudum gerci dr fazla kalmadin dedi ama ilkinde hemen aldiklarindan yarimsaatte bitmisti isim ama bunda bir saat ameliyathanede durdum uzun geldi bana .. oan genel olsaydim keske demistim ama simdi gecti yine olsa yine spinal yapardim diyorum suan :))
Kil donmesi ve acilma olmadigi surece iltihaplama olmaz meraklanma.. benim ilkinde kil donmesi olmustu aldirdiktan sonra duzelmisti bunda simdilik oyle bir aorunum olmadi sukur..

Egerki cok beyazladiysa her emmeden sonra sur zarari olmaz.. ilerlerse emmede zorluk olur emmek istemez daha fazla ilerletme canim.

Zoraki sezeryan keyfi sezeryan nedr bn onu cozemedm...normal dogum istemedm sezeryan oldm normal dogumda zorluk ceken arkadslari okuyunca iyiki sezeryan oldm diyebiliyrm.cnku dikisse zorluksa ikisndede var..candan can cikiyo snucta...dikise konusndada bn dikismle mutluyum o bna kizimn hediyesi..buyuk flanda degil seneye bikinide gycem;-)

Cnm bnmki ypistrma...kenarlarda kabuk korseden kotktum bnde dha erkenmi diye

O anda ilac gbi geldi birbirimeze destek icn burdayizz

farkındaysn farklı şeyler söylemiyoruz bende sezeryan olup yıllar sonra problem yaşayanları görünce iyiki normal yapmışım diyorum bu bi tercih meselesi...
ama nedense sezeryanla ilgili en ufak bişey söyleyince aman allahım herkes kaplan kesiliyo
normal doğumla ilgilide bi sürü laf edildi ediliyor kimseden gık çıktığı yok.. bence yanlış olan bu...

canım bizde aptamil veriyoruz. doktorda birkerede 90 ml verin dedi.. ama ben herseferinde 90 vermiyorum 60 veriyorum ağlarsa 30 ml daha yapıyorum.. 2 çay bardagı dediğ ek gıda yı bende anlamadım bazen acaba 6 aydan sonra ek gıdalara başlanıyor ya acaba omu diyorum.. eğer bu ek gıdaysa oooo günde bir fıçı içiyoruz ki biz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…