2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım çoook geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin

Cok cok gecmis olsun canım , Allah baska hastalık vermesin bi daha

canım benim oğlumun ilk topuk kanı testinde tsh yüksek çıktı. aile hekimi arayıp tekrar test yaptırmamızı söyledi. oğlum yoğunbakımda old. için sağlık ocağına götüremedik bulunduğumuz hastanede doktora söyledik onlar da koldan baktı. ikisi de aynı farketmez dediler

canım ben hoşaf yapıyorum içtikten sonra ilk sütüm çok oluyor ama içmeyince yine az humana da aynı şekilde. malt içeceğini de sürekli içmemiz mi gerekir. eczanede 1 şişesi 7.50tl di. sütüm olsun diye yiyip içmekten duba gibi olucam yakında

milupanın sitesine üye oldum dün orda uzman bir bayan var ona yazdım sordum,evet ek gıdayla ilgiliymiş 6 aydan büyük bebekler için dedi,sizinle ilgili değil dedi..hatta benim sorumu ve cevabını buraya kopyalayayım

05.09.2013 tarihli sorunuz :
merhaba benim 21 günlük bir kızım var..ilk 15 gün sütüm çok güzeldi dr kontrolünde doktorumuz da mama vermemize gerek olmadığını anne sütünün yeterli olduğunu söyledi..kilo alımı da çok iyiydi..fakat son 1 haftadır sütümde azalma var,kızım doymuyor mecburen pre aptamil veriyoruz arada..fakat günlük ne kadar vermemiz gerektiği konusunda şüpheliyim.kutuda ek besinin günlük 2 çay bardağını geçmemesi gerektiğini yazmışlar ama bu nasıl olacak?1 çay bardağı zaten 90 ml ve bu haftadaki bi bebeğin bir öğünü 9o ml zaten...dolayısıyla daha fazla vermek durumunda kalıyoruz.bunun sakıncası var mı?bize ne önerirsiniz?pompa yaptığımda şu an iki memeden toplam en fazla 80-90 ml süt çıkıyor bu ilk günlere göre çok çok az..

Sorunuzun cevabı :
Kutudaki yazı 6 aydan büyük bebeklerle ilgili. 2 çay bardağı yazısı sizin bebeğinizle ilgili bir bilgi değil. Bu ekbesin dönemi için bir bilgidir.
Siz şu an bebeğinize verebildiğiniz kadar anne sütü verip sadece doymadığı zamanlar için bebek sütünü verin.

Her bebeğin besin ihtiyacı farklıdır. Bebeğinizi her acıktığında, alabildiği miktarda anne sütü veya bebek sütü ile besleyebilirsiniz.
Bebeğinizi öncelikle emzirin, eğer doymazsa alabildiği miktarda bebek sütü takviyesi yapın.
Bebekler doyma duygusuna sahip oldukları için anne sütü veya bebek sütünü doydukları zaman kendi istekleri ile bırakacaklardır.
Bebeğiniz;
• Günde 6-8 kez bezini ıslatıyorsa
• Gazını çıkardıktan sonra sakinleşip uyuyorsa
Boy - kilo gelişimi de ortalama değerler arasında ise endişelenmenizi gerektirecek bir durum sözkonusu değildir.

cok gecmis olsun canim Allah birdaha gostermesin insallah..

Canım şimdi söyle aciklayim. Topuk kani ve rah aslında birbirinden farklı. Tsh kolundan alınıyor topuk testi topuktan. Ancak Tsh öncüsü denilebilir . Çünkü Tsh ta ciddi bir sapma varsa topuk testinin sonucunu beklemeden önlem alınıyor .

Çünkü Tiroid hormonu eksikliği zeka ile ilgili ciddi sorun çıkarıyor. Hatırlarsan hamile iken hipotroid oldugum icin ilaç kullanıyordum .

Yani aslında topuk testinde sirin çıkacaksa onceden Tsh testi genelde sıkıntılı çıkıyor bu nedenle hekimler onden Tsh bakiyor

Canım cok net bilmiyorum ama sanırım hosaf gibi değil. 3 gun sabah aksam yazmışlar ama belli olmaz tabi deneyip gorcem bende

Lubofcummm bizimde tsh sorunumuz var koldan kan verioruz topuktan sadece tsh bakmiyorlar birden fazla hastalik icin topuktan aliyorlar icin rahat etsin

Lubofcummm bizimde tsh sorunumuz var koldan kan verioruz topuktan sadece tsh bakmiyorlar birden fazla hastalik icin topuktan aliyorlar icin rahat etsin

Canım saol bilgi için
Tsh sorunu için geçmiş olsun inşallah hiç bi sorun yaşamazsınız
Bu arada sen bu direnç sorunu ile ilgili bir problem yaşadın mı
Hami bebeklerimizin küçük doğması vb gibi riskler vardıya
Nasıl doğdu kuzucun kilosu nırmalmiy di
Bizim herşeyimiz normaldi
Boşu boşuna 9 ay stresten öldürdüler beni

Merhaba arkadaşlar ve minik melekleri.Artık neredeyse hiç giremiyorum.Ama aklım hep sizde.Benimde süt problemim var.Sadece sabahları sütüm kızım doyuruyor.Bazen sabahlarıda yetmiyor ve ilave mama veriyoruz.Gün içindede ilk önce emziriyorum (tabi yok denecek kadar az) sonra yine mama veriyorum.Galiba bazende fazlamı veriyorum bilmiyorum ama kusuyor.Bana doktor sma yada bebelac önerdi.Ben sma kullanıyorum.Bu arada depresyondayım diyebilirim.Eşim sabah 6 da gidiyor akşam 21:30-22 gibi geliyor.2 Saat sonrada yatıyor.Napsın oda çok yoruluyor.Eşimle hiç zaman geçiremiyoruz.Buna çok sinir oluyorum.

kızlar merhaba sütü az olan arkadaşlarım dut suyu,kan üzümünü ezip suyu,bide bulgur en çokta bulgur her türlü tüketin bulguru sütünüzün arttığını göreceksiniz.bi arkadaşım bulgurla olmayan sütünü getirdi Amerikada folic asit yerine bulgur tavsiye ediormuş doktorlar.bende yedim ve faydasını gördüm.

Selam candaslarim,

Gecmisi ara ara okumaya calissam da gunu yakalayamadim maalesef. Hepimizin yasadigi sikintilar benzer Rabbim hepimize ve bebislerimize saglik versin ins. Kilo durumlariniz nasil? Toplamda 20 kilo almistim 16 kg verdim bu gune kadar. Bu arada korse diyen olmus sezeryan oldum ve ertesi gun dr umun onerisiyle korse giydim. Gobegim yok denecek kdr az gunde 8 10 saat tak yeter demisti. Gunduz takiyorum gece cikartiyorum. 36 bedendim onceden 36 beden aldm korseyi basta kan ter icinde kaliodum ama simdi zorlanmiyorum. Kalan gobuse spor sart. 1. Ayimiz dolsun sporda yapicam plateste. Korse giymeyi dusunenlere nacizane bana soyleneni yazdim. Opuyoz oglumla sizleri, saglicakla kalin

Herşeyden önce canını sıkmaman lazım bebeğin büyüdükçe rahatlayacaksın bunu düşün hep böyle zorlayıcı olmayacak kafasını tutsun gazını çıkartsın ne güzel olacak ben öyle düşünüp rahatlamaya çalışıyorum. Süt için en öenmlisi moral. Sonra bol bol su iç, ben roka dere otu maydanoz ve günde 2 tane hurma yiyorum, hamilelikten kalan vitamin ve demir haplarıma da devam ediyorum diğer tavsiyelere de uyarsan iyi olur iyi beslenme kaliteli süt demek. İnşallah sütün çoğalır, Allah kolaylık ve sabır versin

Ever canim kilomuz dusuktu ve planlanan sezeryan tarihinden once doguma girdim 2670 kilomuzdu ama cok sukur acigi kapatti minigim tsh icinde ilac kullaniyoruz ama doktorlar cokta yuksek degil dedi deger icin kontrol altindayiz bi donem sonra birakacagiz sanirim.

Önceki sayfalarda gördüm arkadaşlar hepimiz lohusayız 40 gün idare edelim birbirimizi kırmayalım 10 ay idare ettik te 2 ay daha dayanamayacakmıyız? Bu arada ben de herşeye ağlıyorum az kaldı geçecek inşallh.
Şu uzun süreç boyunca fazla katılımda bulunamadım ama okuduklarım beni çok bilgilendirdi aydınlattı beni. Hakkınızı helal edin Hepinize teşekkür ediyorum. Ara ara girip bildiğim bir şey varsa yardımcı olmaya çalışıyorum ben de. Bebişlerimizle mutlu sağlıklı günler diliyorum.

Bende korse giyiyorum ikinci dogum oldugundan haliyle gobegim ister istemez var ama 81 lebaslamistim hamilelige 86yla bitordim ve dogum yapali 17gun oldu ve ben 76 kiloyum su anda :)) ama gobisim var..

CNİM GEÇİCİ BİR SÜREÇ ALLAH OMURVERSİN ESİNLE GEÇİRECEĞİNİZ COK VAKTİNİZ OLUCAK. Bebislerimiz henüz cok kucuk en zor dönemlerini yasıyoruz. Yarın obur gun büyüyüp bakkala bile gidecekler
Bir süre sonra 3 kisilik hayata alisicaz.
Mamaymis sutmus İnan bunlara takip izme kendini sut yoksa mama var herseyi boşver onun annesi var koca sevgisiyle ona mama veren bir anne İnan onun başka bişeye ihtiyacı yok.Bende 100 cc fazla verince bebisim kusuyor o yuzden fazla vermemeye çalışıyorum,genelde 80 90 cc iciyor bazen 100 U geçiyor ve kusuyor bebeğini izleyerek anlayabilirsin ne kadar tükettiğini.
Mesela benimki 2 saatte bir uyanıp iciyor. Geceleri 2,5 - 3 saat oluyor bazen.
Hepsinin bur huyu var iste izleyip zamanla tanıcaz yavrularımızı.Muhtemelen seninkinede fazla geliyordur mama.

Hepinize söylüyorum akşamları ağlıyorsa gaz yüzü den aquline damla gaz icin her aksam kullann düzEnli bebekte rahat etsin.

KIzlar sizin bebislerinizde garip sesler cikariyor mu? Benim kizim uyurken birden hiiiiiih sesi cikariyor, sanki nefes alamiyordu da ilk nefesini aldi gibi, hickirik sesi degil, nefessiz kalmis gibi bir ses. Bazende 2-3 defa ust uste ayni sesi cikariyor nefessiz kaliyor diye cok korkuyorum, lutfen bilgisi olan paylassin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…