- 15 Şubat 2009
- 3.942
- 1.890
- 723
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.401
Aynı tarif ettiğin sesi benim oğlum da çıkarıyor bence normal ya uykusunda yapıo bi de sadece
Benimki de bazen uzun süre emio bugün 17 günlük
Ama özellikle geceleri sütüm çok olduğundan bi memeyi bile bitirmeden uyuo genelde
Benim de bi sorum var ya nette araştırdım bişi bulamadım
Oğlum uyurken de baya baya emio
Emzik niyetine boş boş mu emio acaba yoksa gerçekten süt çekio mudur bi bilginiz var mı:26:
benim hamileyken hiç çöatlağım olmadı çokta seviniyordum ama doğumdan sonra hatta son 1 hafta 10 gündür karın bölgemde deli gibi bi kaşıntı tuttu nasıll kaşınıyor tatlı tatlı kaşıdım tabi ben de ve bir baktım ki kırmızı kırmızı çatlaklarrr ! kabus gibi...hamileyken lierac kullanmıştım hiç çatlamamıştı şimdi yine ondn alıcaz çatlaklarada etkili olduğu söyleniyordu umarım iyi gelir çok moralim bozuk bu konudaönceleri daha aşağdaydı bikini bölgesine yakın o çevrelerde,ama şimdi yukarı doğru çıkmaya başladı...
ahh ahh benim kv de ilk banayosunu yaptırdığımızda bir de üstelik bana öğretir gibi memelerinde süt birikmiş arada şöyle ov demişti...kendi de ezip durmuştu memelerini çocuğun...ben de netten araştırdım kesinlikle ellenmemeliymiş..sonra direk söyledim tabi ellenmemeşiymiş diye,bilmem biz eskiden öyle yapardık dedi bozuldu biraz ama valla hiç umrumda değil kızımdan önemli değil kimsenin bozulması alınması...bilip bilmeden iş yapmasın kimse...dr.a da söyliycem gidince bakalım ne diycek...
o değilde yüzünde kırmızı kırmızı lekeler oldu kuzumunpütürlü pütürlü..sizinkilerde de var mı..? ona çok kafam takılıyor..cildi bozuldu şuncacık kuzumun
KIzlar sizin bebislerinizde garip sesler cikariyor mu? Benim kizim uyurken birden hiiiiiih sesi cikariyor, sanki nefes alamiyordu da ilk nefesini aldi gibi, hickirik sesi degil, nefessiz kalmis gibi bir ses. Bazende 2-3 defa ust uste ayni sesi cikariyor nefessiz kaliyor diye cok korkuyorum, lutfen bilgisi olan paylassin.
Canım Dr .larda ovulmasin diyor
Yüzünde sivilce gibi puturlu bizde de oldu , burda bi arkadas yazmisti Gül suyu iyi geldi diye , banada faydalı gibi geldi , biz banyo suyuna da katıyoruz Gül suyunu
Merhaba canım benım oğlum da az önce aynı sesle uyandı donra bırkaç kere tekrarladı çok korktum ben de normal demek ki çünkü uyuyordu ama of bilemiyorum ki... Var mı başka yasayan arkadaslar?
Benim bebegim sanirim ayni sesi Mama yerken çıkarıyor o sesi ben de korkuyorum diyorum nefesimi yetmiyor habire biberonu çıkarıyorum azından
O zamanda sinirlenio hemen sipa.
Bin türlü şey gelio aklıma nefesimi yetmio kalbinde mı sorun var yoksa diyorum kendi kendime.
Ilk kizinda at kisnemesi sesi cikariyordu huda cikariyor :)) enteresan kizlarim var :)) emzirdigimde yutkunamadiginda oyle sesler cikariyor benimki..
Bugecede talimdeydik kizimla gunduz hanim uyudu gece gozler fal tasi gibi acik ve sindi uyuyor cadi ..uykusuzuuuuuum...
Deliksiz uyumayi ve gec kalkmayi ozledim...
Disari cikip deli gibi dolasip yurumeyi ozledim ozledimde ozledim.. rabbim can sagligi versin bu pıtırcıklarımıza ama insan ozluyor alistigi yasam degistiginde hele iki cocuk olunca daha zormus gece biri uyutmaz sabahin 7sinde oburu kalkar devamini getirir nobetlesiyorlar resmen..
Benim oglumda ayni sesi hem meme emerken hemde uyurken cikariyo ben normal olarak göruyorum
cnm benimki ne sesler çıkarıo o yüzden eşimle ayrı yatıoz korkuo bişe olcak die uyuyamıo her seste fırlıoDD doktora sordum gırtlak yapıları ve ciğerleri tam gelişmediğinden çok normal böle yapması dedi.nefeslerini toplayamıorlarmış.dün bizimki bide hııııııhhh dedi az ağladı ses kesildi çırpınıo beşikte yataktan nasıl atladıysam ameliyat yerim ağrıdı eşim nasıl kızdı boğulacak sandım annelik böle bişe demekki.
Aynı tarif ettiğin sesi benim oğlum da çıkarıyor bence normal ya uykusunda yapıo bi de sadece
Benimki de bazen uzun süre emio bugün 17 günlük
Ama özellikle geceleri sütüm çok olduğundan bi memeyi bile bitirmeden uyuo genelde
Benim de bi sorum var ya nette araştırdım bişi bulamadım
Oğlum uyurken de baya baya emio
Emzik niyetine boş boş mu emio acaba yoksa gerçekten süt çekio mudur bi bilginiz var mı:26:
Canım çok sağol.Allah hepimize sabır ve kolaylık versin.
Canım ben bir sabah merak edip sağdım.İki göğsümden toplam 60 cc süt çıktı.Bu sabahta baktım akıyor.Nasıl sevindim anlatamam.Elaya verdim uyumaktan memeyi ememedi.Bende sağdım.Toplam 70 cc çıktı.Ama bende sadece sabahları bu kadar oluyor.Gün içinde sağsan bu kadarını tekrar göremem.Zaten saat 4 ten sonra sütüm olmuyor.Kızımın özellikle geceleri beslenmesi düzensiz.Bazen 3 saat bazen 4 saat uyanmadığı oluyor.Bende uyandırıp vermiyorum.Bazende iki saatte bir uyanıyor veriyorum.Gece 4 saat yemediyse 75-85 cc yiyor.2 saat yemediyse 60 cc yiyor.
Benim kızımda bu sesi çıkarıyor demekki normal arkadaşlar.
Arada degisik sesler ve nefes hareketleri bizde de var. Birden panikliyorum ama biliyorum ki normal
normal cnm bizimki de öyle sesler çıkarıyor :)
Bu saatte bir gark, bir pirt bekleyen arkadaslarim,
Derin uykuya hasret arkadaslarm,
Sizi seviyorum, iyi ki varsiniz..
Benim yavrumda uyurken bircok ses cilartiyor. Ama tarif ettiginiz sesi hatirlamiyorum. Nefessiz kaliyormus hissi vermedi hic.
Ilk kizinda at kisnemesi sesi cikariyordu huda cikariyor :)) enteresan kizlarim var :)) emzirdigimde yutkunamadiginda oyle sesler cikariyor benimki..
Bugecede talimdeydik kizimla gunduz hanim uyudu gece gozler fal tasi gibi acik ve sindi uyuyor cadi ..uykusuzuuuuuum...
Deliksiz uyumayi ve gec kalkmayi ozledim...
Disari cikip deli gibi dolasip yurumeyi ozledim ozledimde ozledim.. rabbim can sagligi versin bu pıtırcıklarımıza ama insan ozluyor alistigi yasam degistiginde hele iki cocuk olunca daha zormus gece biri uyutmaz sabahin 7sinde oburu kalkar devamini getirir nobetlesiyorlar resmen..
yalnız değilizzz :))
gaz gaz gazz hep gazzzzzzz
o kadar kıymetli ki çıkarmıyor benim kız gazını saklı tutuyor içinde :))
at kişnemesi keçi melemesi gibi :)
benim kızda çıkarıyor ben çok gülüyorum bu seslere hiç endişelenmedim nedense :)
Valla ne deyim ki canım , herkes herseye burnunu sokmaya bayılıyor , malesef sınırlarını bilmiyorlarbişey bilmeden ahkam kesenlere de hasta oluyorum...geçende görümce hanım tırnakalrı kestiniz mi diye sordu kestim törpüledim de dedim güldü yine alaylı alaylı oje de sürseydin dedi...te allahım yaaa...kesince sivri kalıyor törpülemek gerekiyor dedim ama bilmiyorsan öğren sana da lazım olur bu bilgiler dememek için de zor tuttum kendimi...o da anası babası kocası herkes vardı diye...ama bir daha tutabileceğimi sanmıyorum bıktım artık çünkü saçma sapan konuşmalarından,hareketlerinden,bakışlarından.. bundan sonra bana saygı göstermeyene ben de göstermiycem !
Sen deyince dikkat ettim bizimki de yaptı az evvel, heralde nefes düzensizliği oluyor küçük oldukları icinHepinize coook teskkur ederim guzel anneler, o kadar icimi rahatlattinizki... Geceleri bu ses yuzunden uyuyamiyordum, cok panik oluyordum nefessiz kaliyor diye. Normal oldugunu sizlerden duymak beni rahatlatti.
Bir sey itiraf edeyim, doktorumuza guvenim ve saygim tabiiki tam ancak bebeklerin cikardiklari bu sesle ilgili onun verdigi cevap tatmin etmemisti beni... Evet cok yersiz kaygilanmisim ama niyeyse sizdende onay almadan rahatlayamamistim. Yeniden tesekkurler...
Canım şekerli su idrar enfeksiyonuna ne yapacakmış , ya hem yanlış biliyorlar , yanlış bilmelerini de geçtim bu yanlışlarında ısrarlarına dayanamıyorum , dedikleri olana kadar ısrar etmelerine sinirleniyorum , yaşadığım icin çok dertliyim bu konudaOf evet şu herşeye karışan insanlar beni de sinir edio
Oğlumda idrarda enfeksiyon çıktı buna bağlı sarılık var hala devam edio ilaç kullanıom
Kv inatla şekerli su verseydin diyip duruo alla alla vermicemmm
Kp de iyi niyetle sölüo ama o da acaba mama mı versek derdinde
Dr saolsun sütün yeterli hiçbişi verme dedi de sesleri kesildi
Ortalama 26gr alıyomuş günlük 20-50arası normal dedi
Sizin Dr lar bu konu hakkında bi bilgi verdi mi
Zwrrecim geçmiş olsun
Kaç günlük oldunuz canım siz
Sen benimle bir değilliydşn sarılık riski 20 günden sonra artık anlatılmıyor mu hala mı risk altındayız
Merhaba güzel anneler,
Forumu ara ara takip ediyorum, verdiğiniz bilgiler, yaşadıklarınız bana yol gösteriyor ama gün gün takip edemiyorum malesef malum bebek gerçekten tam zamanlı bir güzel uğraş :)
Size bir sorum olacak, bebeğim hergün akşam üzeri belli saatlerde ağlamaya başlıyor gece yarısına kadar kesiksiz ağlıyor kızarana kadarayaklarını çeke çeke gaz sancısı çekiyor, bazen saç kurutma makinesi işe yarıyor ama 5 dk... Sonra yine başlıyor... Gece yarısı yorgun düşüyor ve uyuyor... İçim parçalanıyor ama denediğim hiçbirşey fayda etmiyor, internette araştırdığımda kolik diye birşey buldum... Bu ağlamalar ondan mı acaba... Aranızda böyle birşey yaşayan var mı? Bu hafta doktora da gideceğiz ama size de sormak istedim...
Canım nerdeyse hepimiz aynı dertten muzdaripiz. 8 saat hic uyumadan ağladığı oldu bebeğimin. Sesi kisildi falan filan. 3 ay dolunca geçecek diye umuyoruz. Yapacak fazla birşey yok
nasılsınız kızlarrr ben geldim bir hafta hastanede yatıp,doğurup öle geldim benim bebişde geldi bölece
Kızlar kapanışı yaptım haberiniz ola.... Zorlu oldu ama normal doğurdum...
kızlar iki gündür hastanelerdeydim bebeğim sarılık oldu onu aldılar benden yoğun bakıma koydular hiç göstermediler çok ağladım üzüldümama bugün çıkardılar çok özlemişim rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
bebeğim genelde tebessüm edip güler ama ilk kez sesli kahkaha attıgını duydum gördüm.. biz nasıl sesli gülüyoruz kızımda haha haha diye güldü ya şok geçirdim daha 34 günlüğüz gülerken minik sesleri olurdu ama bu boyutta büyük insan gibi değil. bian sesin kızımdan geldiğine inanamadım :) çok tatlıydı yaaaa
Önceki sayfalarda gördüm arkadaşlar hepimiz lohusayız 40 gün idare edelim birbirimizi kırmayalım 10 ay idare ettik te 2 ay daha dayanamayacakmıyız? Bu arada ben de herşeye ağlıyorum az kaldı geçecek inşallh.
Şu uzun süreç boyunca fazla katılımda bulunamadım ama okuduklarım beni çok bilgilendirdi aydınlattı beni. Hakkınızı helal edin Hepinize teşekkür ediyorum. Ara ara girip bildiğim bir şey varsa yardımcı olmaya çalışıyorum ben de. Bebişlerimizle mutlu sağlıklı günler diliyorum.
selam kızlarr
biz dün gece uçtuk memlekete geldikk :) oğlum bütün yol boyunca uyudu emziremedim bile ama çok şükür basınçtan falan rahatsız olmadan sorunsuz bir yolculuk geçirdik.. korkularım yersiz çıktı neyse kibu arada baby sling çokk işime yaradı Arda da ben de çok rahat ettik valla onun sayesinde tavsiye ederim bence bi tane edinmelisiniz siz de..
öpüyorum hepiniziiii
KIzlar sizin bebislerinizde garip sesler cikariyor mu? Benim kizim uyurken birden hiiiiiih sesi cikariyor, sanki nefes alamiyordu da ilk nefesini aldi gibi, hickirik sesi degil, nefessiz kalmis gibi bir ses. Bazende 2-3 defa ust uste ayni sesi cikariyor nefessiz kaliyor diye cok korkuyorum, lutfen bilgisi olan paylassin.
Merhaba güzel anneler,
Forumu ara ara takip ediyorum, verdiğiniz bilgiler, yaşadıklarınız bana yol gösteriyor ama gün gün takip edemiyorum malesef malum bebek gerçekten tam zamanlı bir güzel uğraş :)
Size bir sorum olacak, bebeğim hergün akşam üzeri belli saatlerde ağlamaya başlıyor gece yarısına kadar kesiksiz ağlıyor kızarana kadarayaklarını çeke çeke gaz sancısı çekiyor, bazen saç kurutma makinesi işe yarıyor ama 5 dk... Sonra yine başlıyor... Gece yarısı yorgun düşüyor ve uyuyor... İçim parçalanıyor ama denediğim hiçbirşey fayda etmiyor, internette araştırdığımda kolik diye birşey buldum... Bu ağlamalar ondan mı acaba... Aranızda böyle birşey yaşayan var mı? Bu hafta doktora da gideceğiz ama size de sormak istedim...
Kızlar biraz kendimize bakma zamanı artık geldi
Sezaryan olan anneler öncelikle ameliyat izlerinizi yok denecek kadar azaltacak kremin adı dermatixsi . Doğumdan 20 gun sonra baslanabilir . 2 ay ile 6 ay arası kullanılır. Gunde 2 kere incelik sürülecek . Doktor tavsiyesidir.
Çatlaklar icin ise bu cok cok etkili olur mü bilmem lierac pytolastil solute tavsiye ediyorlar. Benim olmadıgı icin almadım :)
8 hafta sabah aksam kullanılmalı
kızlar merhaba.. hamileliğimin 37. haftasındayım.. ben 2 sene önce sol yanımdan hafif felç geçirdim. Bu normal doğumda risk yaratırmı ki bana.. hiç AKLIMA gelmedi doktora söylemek..
Ben mama vermemek için çok direndim ama çocuğum açlığa dayanamadıbende mamaya çok karşı biri olarak mecburen destek yapmaya başladım..çünkü ilk 15 gün dereler tepeler gibi olan ayağa kalınca bile şıp şıp ayaklarıma damlayan sütüm azaldı benim de...iki memeden benim de 90 cc fln çıkıyor...ilk kontrolde dr mama vermeye gerek yok maşallah sütünüz çok güzel beslemiş bile demiştiarttırmak için elimden geleni yapıyorum bakalım inşallah..gerçi ilk zamanlara göre azalırmış snradan ama 90 cc de çok az geliyor bana..gerçi eşim de hiç olmayanları düşün diyor,mama kötü bişey değil diyor ama yine de içim sadece anne sütü olsa daha rahat edecek...
Canım ya ben bu oranları hiç bilmiyorum. Öyle 30-60 cc ile benim bebeğim doymuyorCanım seninle aramızda 4 gün var
Sağmamdan çıkan 90 cc neden az olsun
Anne sütünün ölçüsüyle mamanın ölçüsü bir değilki
Bende ki mama kabının üstünde günde 6 kez 60 cc verin yazıyo
360 cc yapar
Ben günde 10 kez emziriyorum
Her emzirme de her iki göğsümden toplamda 30 cc ancak emse günde 300 cc yapar
O da yetiyodur herhalde
Sen günde toplam ne kadar mama veriyorsun
Her sağışında 90 cc süt çıkıyorsa günde 8 kez emzirmen 720 cc yapmaz mı bu da fazlasıyla yeterli değil mi
Bilmiyorum ben mi yanlış gesaplıyorum
hayırlı uğurlu olsun. Gözünüz aydın.Kızlar kapanışı yaptım haberiniz ola.... Zorlu oldu ama normal doğurdum...
Çooook geçmiş olsun canımcım. Bu yazdıkların hakkaten kolik gibi ama bilemiyorum. Şükürler olsun bizim öyle bir sıkıntımız yok. Arkadaşımın kızı kolik ve sabah akşam uğraşıyorlar. Neredeyse piyasadaki bütün gaz ilaçlarını denedilerMerhaba güzel anneler,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?