2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim doktor ben sormadan kendi önerdi. Bu etkili baya dedi . Doktoruma güveniyorum ama kesin bişey söyleyemem tabi. İstersen netten yorumlara bak.

Birde ablam benim sezaryan oldu 10 yil once. Gecen bakayım dedim izin nasil diye krem falan da kullanmadı. İz o kadar belirsizki cok dikkatli bakmadan anlamazsin bile .bence hic sorun etme takip kafana uzme kendini böyle şeylerle canım ya .

canım kolik le ilgili bende bir sürü kitap okumuştum başıma gelirse neler yapmam gerekiyor bileyim diye
kolik olup olmadığını anlamak için 3 kuralına bakın diyorlar; yani 3. haftadan sonra haftanın en az 3 günü 3 saatten fazla nedensiz bir şekilde bebeğiniz ağlıyorsa koliktir. bu bir hastalık değil dolayısıylada tedavisi yok, sadece rahatlatma yöntemleri var. en fazla 6. aya kadar devam ediyor, sonra da bir daha olmuyor

Selam tatli anneler eylul Annesi olcam Ben arada sizleride tkip ettim sizlere bikac sorum olcak Ben surekli WC he klkiyorum gece daha cok bazen o kadar as geliyoki afedersiniz tanzikli degil siziyomus gibi o yuzden korkuyorum ya idrarim degilde suyum gelirse anlamazsam die su gelince anlamamak mumkun mu

butikbebe bugün huggies ürünlerinde indirim yapmış, kullanan varsa bilgi vereyim istedim...
gerçi fiyatlara baktım, 21.90 a sattığı bez şuan migroslarda indirimli 19.90...ıslak mendilleri de geçn gün kipadan 7.90 a aldım. yani migros ve kipaya gidebiliyorsanız butikbebeye gerek yok

bu gaz sancısı mıdır kolik midir her ne haltsa nefret ediyorum ondan.çocuğum gözümün içine acı çekiyorum yardım et anne diye bakıyor

imdaaaaaaaaaaatttt kalbimde yangın vaaar.. bir bebek ne kadar ağlayabilirse oturduk analı kızlı karşılıklı ağlaşıyoruz saatlerdir.

arkadaşlar bebeklerinizin kolik teşhisini doktor mu koydu yoksa okuduğunuz bilgilerden siz mi koydunuz? birde bebişinizin ağlama nöbetleri geldiğinde sürekli meme aranıp, emzirdiğiniz sürede susup tekrar ağlamaya başlıyor mu?

imdaaaaaaaaaaatttt kalbimde yangın vaaar.. bir bebek ne kadar ağlayabilirse oturduk analı kızlı karşılıklı ağlaşıyoruz saatlerdir.

aynen heracım bugün bizde senin gibi saatlerce ağladık.hatta bizimki üçlü ağlama ipek ağlıyo ben başlıyorum ağlamaya,benim ağladığı gören annem dayanamıyor oda başlıyor ağlamaya...

canım zaten hesabında yanlışlık var :)
30gr x 30 gün = 900 gr (yaklaşık1 kilo)
40 gr x 30 gün = 1200 gr
1 kilo ve üstü normal yani :)

o zaman benim gitmem gerekiyor doktora. 3.070 gr doğdu. 1 hafta sonra 2800 gr dı. 1. ayında 3.750 grdı. yani doğum kilosundan hesaplıyorsak benim kızım az kilo almış. sütüm yaramıyor o zaman :'(

aynen heracım bugün bizde senin gibi saatlerce ağladık.hatta bizimki üçlü ağlama ipek ağlıyo ben başlıyorum ağlamaya,benim ağladığı gören annem dayanamıyor oda başlıyor ağlamaya...

ay ne yapıcaz ki bilmem.. yeni başladı bu huy.. 2 gündür böyleyiz.. aç değil altı temiz üşümüyor terlemiyor. yıkamama rağmen uyumuyor. yatırıyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor. şaşırdım ne yapacağımı. kendimi çok aciz hissediyorum dilinden anlayamıyorum diye

ay ne yapıcaz ki bilmem.. yeni başladı bu huy.. 2 gündür böyleyiz.. aç değil altı temiz üşümüyor terlemiyor. yıkamama rağmen uyumuyor. yatırıyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor. şaşırdım ne yapacağımı. kendimi çok aciz hissediyorum dilinden anlayamıyorum diye[/QUOTE]

biz geçen hafta cumartesiden beri aynı şekildeyiz gaz sansıcı yüzünden umarım seninkinde gaz sancısı yoktur. inş. daha önce bi arkadaşın yazdığı gibi zamanla dillerinden anlamaya başlaycağız.güçlü olmamız gerek bu sıkıntılar geçecek...

kızlar benim bebişinde gaz sancısı çok oluyo günde 3 kere filan...kıpkırmızı oluyo ve ağlıyoo ayaklarını çekiyo filan...ben hemen çıtçıtlı badisini açıyorum rahat gazını çıkarabilsin die..karnını saat yönünde ovuyorum ve elimle hafif sarsıyorum gaz hareket etsin die..daha sonra elimle bacaklarını kaldırıp karnına itiyorum 4 5 kez..karnına itince biraz bekletin...başlıyo o zaman benimki gazları fırlatmaya..ve telaş yapmayın ağlıyo die...bide poposunun yanlarını eliml birz açıyorum daha kolay gaz çıkartıyoo..bence deneyin arkadaşlar ben bunları yapıyorum kızıma..yaklaşık 15 20 dk da gaz olayını hallediyoruz...inş sizin bebişleride iyi gelir bu yöntemler(..he bide havluyu ütüde ısıtıp ısıtıp ılık olarak karnına koyuyorum baya bi tekrarlayın... ağrısını rahatlatıyor ve uykuya dalıyo yavrum

Evet canım o biziz :)

Hera ayda minimum 450 Gr alıyorsa sütun yeterli ve doyuyor demektir. Senin sütünde yarıyor

Canım biz de 18-22 arası yaşıyoruz o sorunu. Emzirdikten sonra ayağının altına bebeyağıyla (zeytinyağlı bebe yağı bizimki) masaj yapıyorum biraz azalttı. Bir de karnı yeni doymamışsa masaj yapıyorum çok bastırmadan, bacaklarını bisiklet gibi çeviriyorum falan. Hareket ettikçe gazını daha kolay atıyor. Ama bazen de çözümsüz kalıyorum, beraber ağlıyoruz

Aynen öyle, an geliyor beraber ağlıyoruz anca... Bende ayağının altına elma yağı sürüyorum, biraz da göbek çevresine... Sab simplex kullanıyorum, kimyon kaynatıp 2 çay kaşığı veriyorum, rezeneden veriyorum neler neler neler... Yinede ıkınıyor kızarıyor ağlıyor... Son günlerde herşeyi bıraktım sadece kimyondan içiriyorum emmeden önce... Karnına sıcak bez koyuyorum... Mücadeleye devam... Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Kizlar bzde durumlr ayni..biberon ve memeyle kavga halindeyz..uyurken veriyrm sutu biberonla..o da kisim kisim idrar kan tahlili yapildi bsey yok sukur.doktor teyzemzbazi bebekler nazli olur eylulde oyle sabirli olucksn dedi..hamileligmde canimi okuyan zillim disardada kaldgi yerdn devam ediyo bu arada bu gece eylul buseye babasiyla ikimz bakicz dualr okuyrm ins altndan kalkarz diye...kolik benm yigenmde vardi ablam her yolu denerdi bebek arabasyla evde gezdrdgni bilirm..banyonun iyi grldgni soylerdi..sa 5oldumu bslayip 11de bicak gbi kesilirmis..gaz ilaci koleksiyonu yaptilar piyasada ne vrsa denediler..6 aydac kesilmisti...bu zorluklr gecicek ins kizlr..hamilelik ne rahatms.bnmle yiyodu bmmle uyuyodu;-) allah hepimize yardm etsn

Kızlar normal doğumdan sonra hemoroid sorunu yaşayan var mı yeminle doğum sancısından daha zor ne yapacağımı şaşırdım bana akıl verin yarın doktordan randevu aldım gitmek istemiyorum muayenesi hoş değil bir de on tane doktor var biri bile kadın değil hem sıkıldım yeter her yerim kurcalandı kaç kişi gördü doğum sırasında. Bir arkadaşım kadınların ar damarı iki kere çatlarmış biri evlendikten diğeri doğumdan sonra demişti şimdi hak veriyorum ona.

Bende dogum sinrasinda toparlanmak icin yaptiklarimi ekleyeyim;

- korse 20. Gunden sona takmaya basladim, ama cok sikmiyorum.
- gunde 4 litre su, sute de yardimci olsun diye.
- rahimin kuculup hizla toparlanmasi icin; Arnica d 30: bu bitkisel bir ilac ve avrupada buna mucize ilac deniyormus, dis cikaran bebeklere de coook az dozda verilirmis. Benim rahimimin toparlanmasini cok hizlandirmis ebemin soyledigine gore.
- dikis izi icin; Argan yagi. Yine ebemin tavsiyesiyle aldim

Son düzenleme:

Aynen canım benim de açmadığım kimse kalmadı yoklanmaktan bi hal oldum ben iki ayı doktora gittim hemoroid için ikiside procto die bi krem verdi hiç gitme doktora al eczaneden dışkıyı yumuşatsın die duphalac içiyorum her sabah aç karnına birde sıcak suya oturma banyosu ne kadar çok yapabilirsen o kadar iyi şu doktorda aynılarını söylicek

Kizlar cok pardon, mesaji duzenleemedim. Argan yagini catlaklara kullaniyorum dikis izine degil... Yanlis bilgi verdim acele ile yazarken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…