- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.421
Merhaba güzel anneler,
Forumu ara ara takip ediyorum, verdiğiniz bilgiler, yaşadıklarınız bana yol gösteriyor ama gün gün takip edemiyorum malesef malum bebek gerçekten tam zamanlı bir güzel uğraş :)
Size bir sorum olacak, bebeğim hergün akşam üzeri belli saatlerde ağlamaya başlıyor gece yarısına kadar kesiksiz ağlıyor kızarana kadarayaklarını çeke çeke gaz sancısı çekiyor, bazen saç kurutma makinesi işe yarıyor ama 5 dk... Sonra yine başlıyor... Gece yarısı yorgun düşüyor ve uyuyor... İçim parçalanıyor ama denediğim hiçbirşey fayda etmiyor, internette araştırdığımda kolik diye birşey buldum... Bu ağlamalar ondan mı acaba... Aranızda böyle birşey yaşayan var mı? Bu hafta doktora da gideceğiz ama size de sormak istedim...
canım kolik le ilgili bende bir sürü kitap okumuştum başıma gelirse neler yapmam gerekiyor bileyim diye
kolik olup olmadığını anlamak için 3 kuralına bakın diyorlar; yani 3. haftadan sonra haftanın en az 3 günü 3 saatten fazla nedensiz bir şekilde bebeğiniz ağlıyorsa koliktir. bu bir hastalık değil dolayısıylada tedavisi yok, sadece rahatlatma yöntemleri var. en fazla 6. aya kadar devam ediyor, sonra da bir daha olmuyor
imdaaaaaaaaaaatttt kalbimde yangın vaaar.. bir bebek ne kadar ağlayabilirse oturduk analı kızlı karşılıklı ağlaşıyoruz saatlerdir.
canım zaten hesabında yanlışlık var :)
30gr x 30 gün = 900 gr (yaklaşık1 kilo)
40 gr x 30 gün = 1200 gr
1 kilo ve üstü normal yani :)
Canım bunlar genel ortalamalar. Mesela İda 1 ayda tam 6 cm uzadı ve 1 haftada 450 gr. almış bu da ayda 1800 gr. yapar. Az olduğu zaman sorun olabiliyor ama fazlası zarar değil. Olsa doktor söylerdi sadece maşallah dedi ve gülümsedi bize :)
aynen heracım bugün bizde senin gibi saatlerce ağladık.hatta bizimki üçlü ağlama ipek ağlıyo ben başlıyorum ağlamaya,benim ağladığı gören annem dayanamıyor oda başlıyor ağlamaya...
arkadaşlar bebeklerinizin kolik teşhisini doktor mu koydu yoksa okuduğunuz bilgilerden siz mi koydunuz? birde bebişinizin ağlama nöbetleri geldiğinde sürekli meme aranıp, emzirdiğiniz sürede susup tekrar ağlamaya başlıyor mu?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151699699276738
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151699699276738&set=vb.470093383064899&type=3&theater
kolik için faydalı bi video. programda çok güzel bi program....trt de peşrembe 11:30 da.
Kızlar biraz kendimize bakma zamanı artık geldi
Sezaryan olan anneler öncelikle ameliyat izlerinizi yok denecek kadar azaltacak kremin adı dermatixsi . Doğumdan 20 gun sonra baslanabilir . 2 ay ile 6 ay arası kullanılır. Gunde 2 kere incelik sürülecek . Doktor tavsiyesidir.
Çatlaklar icin ise bu cok cok etkili olur mü bilmem lierac pytolastil solute tavsiye ediyorlar. Benim olmadıgı icin almadım :)
8 hafta sabah aksam kullanılmalı
Kızlar normal doğumdan sonra hemoroid sorunu yaşayan var mı yeminle doğum sancısından daha zor ne yapacağımı şaşırdım bana akıl verin yarın doktordan randevu aldım gitmek istemiyorum muayenesi hoş değil bir de on tane doktor var biri bile kadın değil hem sıkıldım yeter her yerim kurcalandı kaç kişi gördü doğum sırasında. Bir arkadaşım kadınların ar damarı iki kere çatlarmış biri evlendikten diğeri doğumdan sonra demişti şimdi hak veriyorum ona.
Bende dogum sinrasinda toparlanmak icin yaptiklarimi ekleyeyim;
- korse 20. Gunden sona takmaya basladim, ama cok sikmiyorum.
- gunde 4 litre su, sute de yardimci olsun diye.
- rahimin kuculup hizla toparlanmasi icin; Arnica d 30: bu bitkisel bir ilac ve avrupada buna mucize ilac deniyormus, dis cikaran bebeklere de coook az dozda verilirmis. Benim rahimimin toparlanmasini cok hizlandirmis ebemin soyledigine gore.
- dikis izi icin; Argan yagi. Yine ebemin tavsiyesiyle aldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?