- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.461
evet doğurdum kızlar normal ama çok zor geçti süreç cumartesi 10.30 duydum ilk ağlayışını kzımın doğum hikayemi yazacağım kızlar sütüm hiç gelmedi gelmionapim bana acil yardım edin
evet doğurdum kızlar normal ama çok zor geçti süreç cumartesi 10.30 duydum ilk ağlayışını kzımın doğum hikayemi yazacağım kızlar sütüm hiç gelmedi gelmionapim bana acil yardım edin
arkadaşlar,
birkaç gündür oğlum emzirdikten sonra yatağa yatırılınca ağlıyor kucağa alınmayınca çığlığı basıyor sanki bir yerine bir şey olmuş gibi
tamam gaz sıkıntımız var ama çocuk kucağa alınınca gaz sıkıntısı geçer mi kucakta hemen susuyor ama bir şartla ayakta dolaştırılacak oturmayacaksın yoksa gene ağlıyor dün meme verdim ağladıkça sütüm yetmiyordur açtır diye ama şimdi yeni emdi göğüslerim doluydu boşalttı ama yine yattığı yerde mıkırdıyor kolik midir bu velet nedir yavvvv
dün eşimle iflahımızı kesti valla bir onda bir bende çok yorulduk bugün yine öyle olacak gibi görünüyor ha bir de bu arada ev topluyoruz oğlumuzun kısmeti bize bir ev aldırdı bu hengamenin içinde bir de yavrumun ağlaması beni iyice geriyor bir akıl verin ne yapayım bennnnn?????
bir de sıkıntısında yüzünde sivilce gibi isilikler çıkıyor her geçen gün çoğalıyor sütümden sürüyorum yüzüne her gün banyosunu
yaptırıyoruz ama nafile söner gibi oluyor sıkıntıdan kendini
sıkınca (gaz çıkartamayıp kaka yaparken zorlanınca
) isilikler artıyor.
CANIM gaz icin kucakta yürürken hareket ettiginiz icin rahatlıyor. Ben buradan aquline damla yı tavsiye ettim bilmem alıp kullanan oldumu. İlk 2 gun gunde 3 defa filan kullanıp sonra sadece geceleri 10 12 arasi beslerken veriyorum 1 Cay kasığı cok rahat ettik.
Bitkisel eczaneden alabilirsin . Tabi onun disinda onu hareket ettirmek iyi geliyor.
Sivilceleri icin burada biri Gül suyu ta siye etmişti 2-3,sürmemde gecti. Memnun kaldimN
çok sağol ilgin için arkadaşım deneyeceğim tavsiyelerini inş çözüm olur
arkadaşlar,
birkaç gündür oğlum emzirdikten sonra yatağa yatırılınca ağlıyor kucağa alınmayınca çığlığı basıyor sanki bir yerine bir şey olmuş gibi
tamam gaz sıkıntımız var ama çocuk kucağa alınınca gaz sıkıntısı geçer mi kucakta hemen susuyor ama bir şartla ayakta dolaştırılacak oturmayacaksın yoksa gene ağlıyor dün meme verdim ağladıkça sütüm yetmiyordur açtır diye ama şimdi yeni emdi göğüslerim doluydu boşalttı ama yine yattığı yerde mıkırdıyor kolik midir bu velet nedir yavvvv
dün eşimle iflahımızı kesti valla bir onda bir bende çok yorulduk bugün yine öyle olacak gibi görünüyor ha bir de bu arada ev topluyoruz oğlumuzun kısmeti bize bir ev aldırdı bu hengamenin içinde bir de yavrumun ağlaması beni iyice geriyor bir akıl verin ne yapayım bennnnn?????
bir de sıkıntısında yüzünde sivilce gibi isilikler çıkıyor her geçen gün çoğalıyor sütümden sürüyorum yüzüne her gün banyosunu yaptırıyoruz ama nafile söner gibi oluyor sıkıntıdan kendini sıkınca (gaz çıkartamayıp kaka yaparken zorlanınca) isilikler artıyor.
bir akılllllll lütfennn...
cnm aynı şeyleri yaşadım 4 tane fışkırdı hele biri kocamandı,dikiş acısı az kaldı yanında,ilk on gün hiç popomun üzerine oturamadım,dik oturamayınca emzirmek bile işkence oldusonra dr. fitil verdi,ilk kez kullanacaktım beceremedim ama eşim sağolsun giydi eldiveni o koydu (procto glyvenol fitilin adı) çk rahatladım.herkes hemoroit küçülür sabret derken ben kesin ameliyat olucam bebek nolucak die ağladım bile inş. sennkide bi kaç güne geçer cnm.Allah şifa versin.
ay maşallah maşallah,minik şampiyona..ne çk isterdim bnde oğluşumu böle giydireyim ama bzm baba fanatik gs lı
Günebakancım... bebeğini sağ sağlim almışsın kucağına.. darısı Yalovanın başına inşhayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün canım..
hayırlı olsun.. ben o anlarda üzerimdeki tişörtü çıkartıp yanına koyuyorum. kokumla beni yanında zannedip mışıl mışıl uyuyor. inş sende de işe yarar :)
canım bebeğin çok tatlı. nazar değmesin
ağustos annesi olmayı başardın canım :) hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.. bizim içinde kokla bebişini..
Allah ım ne kadar güzel bir erkek bu.. yerim ben onu annesiiii :) Allah nazarlardan korusunnn
malesef bende babasını kopyalayanlardanım.. hiç bi yeri bana benzemiyor.. sanırım aynaya bakmayı unutmuşum hamileyken
Eyvah eyvah yandın kedicik sen. Artık yatak odası kaçınılmaz olmuş. Kurtulmak için Barışın yakınlarına bi yere yemek filan koy, kokuyu alsın. Sen yemek yiyosun sanıp ağlamaya başlar ve kurtarır seni belkiBu arada her geçen gün daha da yakışıklı oluyor bu çocuk. Yerim ki
Maşallah minik fenerliye :))
Zerrecim hadi geçmiş olsun canım. Sen de kurtuldun. Allah analı babalı büyütsün, ağrıların biran önce geçer umarım.
Bandanasını yerler onun. Ağustos böceklerinin hepsi birbirinden tatlı maşallahhh
Maaşallah :)) bu yumurcak ta mı Fenerli? bizimkine de babası hastanede hemen fener formalarını giydirdi ilk kıyafet olarak
Yaaaaa o kadar sevimli ki maşallah
Hayırlı olsun Zerrecim sen de çok bekleyenlerdensin :)
Güle güle büyüt bebeğini, gözün aydın canım :)
Paşan çoooook tatlıııııııııı
Yaaa sorma napıcaz bilmiyorum.
Süt verirken bi hormon salgılanıyomuş, o da böyle isteksizlik yapıyomuş işte. Oğlum kardeşi olmasın diye tuzak kuruyo yani anlayacağınız
Yavrum kızın hergeçen gün güzelleşiyor maşallah
Çoooook güzelsinnnnnnnnnnnnnn Ardaaaaaaaa
Don't panic,canlar.doğurduğum ettiğim yok daha.hatta cuma günü kontrole çağırdı tekrar ama bu son olacakmış ve artık müdahale edecekmiş.durun,ben kendimden bahsetmeden şu maymun Ağustos bebeciklerine bir kocaman MAŞALLAH diyeyim.Tondora,Arasta,Funda,HAYATIMSIN,Barış Bey siz ne kadar güzel olmuşsunuz öyle,Allah nazarlardan saklasın.siz acemiliği atlatıp abi abla oldunuz artık,yüzleri gözleri de iyice seçilmeye başlamış.kurtarmış artık kendilerini kızlar sizin veletler.Hayatımsın,gördün mü bak ne güzel kıvırdın annensiz bakmayı,bizim sana inancımız tamdı ama bunu senin deneyimlemen gerekiyordu,helal olsun sana.ayrıca Masal hanım gayette kıza benziyor,halt etmiş erkeğe benziyor diyenler.bana dönersek tekrar,niye cumaya kadar bekletiyor beni derseniz,bebeğin kafası doğum kanalına girmiş ve bugün ilk defa çatı muayenemi oldum ve doktorum elini kı.ıma kadar soktu.çatım çok uygunmuş ama rahimde bir açıklık yokmuş.lütfen normal doğur,sabırsızlanma dedi.suyuda iyiymîş kızın.nst yine fos çıktı,yine sancı yok.bu yüzden cuma gününe kadar doğum olmazsa o zaman müdahale edecek.pembem sümbülüm,seni bıraktığım falan yok.doktorum,ben sezeryan istiyorum da desem cumaya kadar yapmayacak yani.hepinizi ve yavrularınızı seviyorum,takipteyim ve buradayım.
arkadaşlar,
bir de sıkıntısında yüzünde sivilce gibi isilikler çıkıyor her geçen gün çoğalıyor sütümden sürüyorum yüzüne her gün banyosunu yaptırıyoruz ama nafile söner gibi oluyor sıkıntıdan kendini sıkınca (gaz çıkartamayıp kaka yaparken zorlanınca) isilikler artıyor.
günaydınlaaarr....bende ara ara girip okuyorumm..hepimizin sıkıntıları aynı diyorumm içim rahatlıyo...
biz 36 günlük oldu..az kaldı kırkımızaa ..çok mutluyuzz...şu an tek sıkıntımm emerken içi geçio uyuyoo memeyi çıkarıo memenin yanında uyuyoo...göğsümü kapattığım an uyanıo :)
akşamları gaz sancılarına dewam...gecede bazen 2 saatte bir bazen saatte bir uyanıo...banyo yaptırınca bi uyuyoo ki nasıl rahatlıo...canım oğlummm benim yaa çook şükür bgnlerimizee :))
Canim doktor ben sormadan kendi önerdi. Bu etkili baya dedi . Doktoruma güveniyorum ama kesin bişey söyleyemem tabi. İstersen netten yorumlara bak.
Birde ablam benim sezaryan oldu 10 yil once. Gecen bakayım dedim izin nasil diye krem falan da kullanmadı. İz o kadar belirsizki cok dikkatli bakmadan anlamazsin bile .bence hic sorun etme takip kafana uzme kendini böyle şeylerle canım ya .
o zaman benim gitmem gerekiyor doktora. 3.070 gr doğdu. 1 hafta sonra 2800 gr dı. 1. ayında 3.750 grdı. yani doğum kilosundan hesaplıyorsak benim kızım az kilo almış. sütüm yaramıyor o zaman :'(
ay ne yapıcaz ki bilmem.. yeni başladı bu huy.. 2 gündür böyleyiz.. aç değil altı temiz üşümüyor terlemiyor. yıkamama rağmen uyumuyor. yatırıyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor. şaşırdım ne yapacağımı. kendimi çok aciz hissediyorum dilinden anlayamıyorum diye
canım ilgin için sağol.valla bugünlerimizi bol dua ile geçirelim çünkü geri çevrilmiyor ne dua etsem gönülden oluyor onun için hepinize ev sahibi olun diye dua edeceğim arkadaşımahh cnmmmm aynı sıkıntılar aynıııı... mık mık mık gece dolanıyoruz oda odaeşim bu gece sıcak su torbası koydu önce yatağını ısıttık, sonra ayaklarının altına dayadık,gece ağlayınca sırtına tuttuk.sanki rahatladı biraz.szde deneyebilirsiniz. Gaz Sancısı ( Kolik )
bi de buna bakabilirsin cnm.
www.facebook.com/AnneElimiTutsana
eviniz hayırlı uğurlu olsun bu arada bebiş kısmetiyle gelmiş maşallah,darısı evi olmayan bzm gibilerin başına.
isilik için annenin yediği baharatlı şeylerden olabilir dediler bana,dikkat ediyorum yediklerime ama yanakları ve göz kapakları sivilceli bzm de
bide 2 gündür kakamız yeşil neden olduğunu bilemedikben üşütmüşüm 3 gündür kemiklerim sızlıyor ağrıdan duramıyodum bgn daha iiyim şükür. dün annem gitti napıcam bakalım iş başa düştü. bide bnm göğüslerim çk acıyo yanıyo, hatta acı diil ağrı kalkıp otururken bile canım yanıyo sanki 2 kiloluk yük taşıyorum.niye böle oldu anlamadım 2 gündür böyle.
allah allahh aynısı bizdede var çok fena bu veletlerr vallaa :) o isilikler doğduğundan beri var yaa ortası sivilce gibi napmak lazım bende bilmiyorum
Canım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla büyüt inşallah. Sakın korkma bol bol emzir o süt gelecek emin ol. Normal dogum yapmissin. Süt konusunda daha avantajlisin. Her gün bıkmadan en az 1 tabak yeşil mercimekli bulgur pilavı ye ve bol bol su iç. Faydasını mutlaka görürsün. Bir de sakın bebeğini aç bırakma korkmadan ver mamayı. (Tabi her seferinde önce emzir.) Allah korusun sarılık olmasın kuzu. Ben düştüm o hataya kimse düşmesin istiyorum. O kadar mama vermeme rağmen hic alışmadı benim kızım ve 15 gündür sadece anne sütunu başardık. Sen de başaracaksin. Sakın pes etme. Olmazsa da sorun değil bebeğinin en cok ihtiyacı olan sey senin kokun. Bol bol kucağına al öp kokla. Daha çabuk bağ kurarsınız sütüne de yardımcı olur. Allah kolaylık versin arkadasım.
arkadaşlar,
ahh cnmmmm aynı sıkıntılar aynıııı... mık mık mık gece dolanıyoruz oda odaeşim bu gece sıcak su torbası koydu önce yatağını ısıttık, sonra ayaklarının altına dayadık,gece ağlayınca sırtına tuttuk.sanki rahatladı biraz.szde deneyebilirsiniz. Gaz Sancısı ( Kolik )
bi de buna bakabilirsin cnm.
www.facebook.com/AnneElimiTutsana
eviniz hayırlı uğurlu olsun bu arada bebiş kısmetiyle gelmiş maşallah,darısı evi olmayan bzm gibilerin başına.
isilik için annenin yediği baharatlı şeylerden olabilir dediler bana,dikkat ediyorum yediklerime ama yanakları ve göz kapakları sivilceli bzm de
bide 2 gündür kakamız yeşil neden olduğunu bilemedikben üşütmüşüm 3 gündür kemiklerim sızlıyor ağrıdan duramıyodum bgn daha iiyim şükür. dün annem gitti napıcam bakalım iş başa düştü. bide bnm göğüslerim çk acıyo yanıyo, hatta acı diil ağrı kalkıp otururken bile canım yanıyo sanki 2 kiloluk yük taşıyorum.niye böle oldu anlamadım 2 gündür böyle.
evt. cnm hepimizde aynı sıkıntılar :) bzde 19 günlüğüz. gaz hepimizin ortak derdi rabbim başka sıkıntı vermesin. çk şükür bgnlerimize gerçekten.
bnm sorularım var cevap veren olursa çooooook sevinirim.
1-göğüslerim çok acıyo yanıyo hatta ağrıyo bunlar normal belki süt iniyo diyeceksiniz ama oturup kalkarken bile acı hissediyorum sanki 2kilo ağırlık varmış gibi.ne yapabilirim
2-iki gündür yeşil kaka yapıyo bnm minikim neden olabilir? kan hapı alıyorum ferrum onun mu etkisi yoksa üşüttüm mü oğluşumu?
3-(bu biraz komik ama) ne zmn ağdaya gidebilirim korkuyorum normal doğum yaptığım için dikiş acım hala var. jiletten de korkuyorum sanki acıyacak gbi geliyo
Kizlar hemen koşup malt içeceği alın. Süper birşeymis. Esım dün almış gelirken aksam icer icmez doldu göğüsler çağlanin ağzından akıyor . 3 gun sabah aksam icmek cok ise yarıyormuş . Benim şimdiden idine yaradı .
Efes artık alkolümüz bira üretmiyormuş galiba ebebek ten promalt almış :)
ya kafayı yecem biz 27 gunlugz kızım eldiveni emmeye basldı acaba emzik versem mi onu verisem emmeyi bırakır mı ne yapacam ya gaz sancıları derken bide bu cıktı hep girip takp edemyom lutfen bilgisi olanlr ozeldn cevp versin simdiden sagolun
Canim emzik ile memeyi birakmaz bence cunku karin doyurmayacak bosbos emicek benim oglum 11gunluk elimden gelen herseyi yapıyorum emzik tutsun diye bence emzik büyük rahatlik
sagol cnm benmkine versem emecek bide kucuk daha damagını bozuyoms diyolar uc aylk faln olsa verem de daha kırkımz cıkmadı ya bilgiszkl zor ve depresyona grdm uyurken bile mıkır mıkır sallamdan olmuyo kolum kopuyo annem olmasına ragmn bide gaz sancısı aglamasına dayanamyoooommmmmmmmmmmmmm
her gün birz sıcak duş almak, sıksık emzirmek, rezene çayı, bulgur pilavı bol sıvı komposto.... bence bunlar bire bir arttırıyo sütü. dün pek beslenmeye dikkat etmedim geçiştirdim ıvır zıvırla süt üretimide orantılı bi şekilde düştü... akşam olunca dayandım rezene çayına gece normaldik...
[
bizde aynı durumdayız tıpkının aynısı, doymadı diyorum, önceden sağıp dondurucuya koyduğum sütlerden veriyorum 20 dk duruyo sakince sonra yine başlıyoruz. süt de var emince bitti zannediyorum ama az az geliyor yine. bi çözüm bulursanız yazın mutlaka....
isilik için meme çatlaklarına kullandığım bi krem var o iyi geldi kızıma.
o göğüs acısını sormayın uçları zaten çatlak, ve dediğiniz gibi yürürken bile göğüslerimi tutup yürüyordum. en sonunda ateşlendim ve acile gittik, mastit olmuşum, bebeği en fazla 10 dk memede tut dedi çatlaktan dolayı sağarak boşalt mutlaka dedi, ve tabi 10 tane penisilin iğne, yeni yeni düzeliyorum. çatlaklarda geçiyor ama denemediğimiz şey kalmadı. kızımı emzirdim, sağdım, kremledim ilaçladım. hala devam ediyoruz meme bakımına :)
gğüs ağrısı için dikkat edin ben gibi mastit olmayın iyice sağın sütü bebek emdikten sonra. sıcak havlu koyun göğsünüze, o göğsünüzdeyken pompayla çekin,
kaka rengi konusuna gelince bi yazı okumuştum. annenin beslenmesi de etkilidir ama bebek kakası yeşil koyu yeşil ise ön sütü almıştır gerideki asıl protein li olan sütü almamıştır. diyodu o yazıda biraz daja uzun emzirin ön sütten yanı şekerli sulu kısımdan sonraki yağlı son sütü alsın. yağlı sütü alıyorsa sarıya dönük olurmuş .
bence jilete devam...
bizimde göbek deliğimizde akıntımız var, bugün oğlum okula başlıcak, eşimin amcası vefaat etti memlekette, ve tabi daha okul alışverişi bile yapamadık.... daraldım dün.... bide kızım kusarken az kalsın boğulacaktı çok korktum ağladım ağladım ağladım...
bu arada bebeğini kucağına alan yeni doğum yapan annelere aramıza hoş geldin diyorum... allah bağışlasın....
Canim bebgin goguslerini tam bosaltamadihi icin goguslerin agriyor. Tam bosaltana kadar bir tarafi emzir yada emzirme isi bitince kalanini sag. Yesil kaka bebegin devamli ilk sulu sutu icip yagli sutu bjraktigi iicin olabiliyormus.
Googleden arat "tomris in emzirme notlari" cok faydali bilgiler var.
Agda icin bisey diyemicem. Ben hala gidemedim 50 gunluk olduk yarim yamalak jilet kullandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?