2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bizim aşı olduğu gün öğleden sonra eşim işe gitti.
bebeğim bi uyudu ilk defa aralıksız 3 saat ben de emzirmek için uyandırmaya çalıştım yarım saat evirdim çevirdim çocuğu altını açtım vs uyanmadı. ağzı da yumulu aklıma geldi hemen parmağımı ağzına soktum dili kıvrılık o kadar korktum ki hala uyanmadı. eşim geldi hataneye gittik acile nerdeyse 1 saat geçti bu olaylar olurken doktorun yanına gittik birkaç hareket yaptırdı bizimki gözlerini açtı bi de güldü.
ilk acil maceramız. gülermisin ağlarmısın...
o kardar korktum ki rabbime şükürler olsun bişi yokmuş sadece uyuyomuş...

Canım çok korkmama rağmen sünnetten çok rahat atlattık çok şükür bir haftada iyileşti oğlumda bizde bu sıkıntıdan kurtulmuş olduk sadece bir merhem kullandık birde 4 yarım fitil fitili sor koyduk ama sürekli dışarı itti ben bira doktor tesiriyle yaptırdım kendim cesaret edemezdim kıyamazdım ama iyiki yaptırmışız diorum şimdi. İyi bir hastane ve iyi bir doktor bulup. Yaptır bence canım ben bi kaç doktor gezdim içime sinen doktora yaptırdım

Kızlar bu arada bulgur iki gündür bana inanılmaz süt yaptı
Minmoşcum gece her saat başı sırayla bi bir göğsümü bi diğer göğsümü boşaltana kadar emdi ama her uyandığımda diğer göğsüm sütten taş kesilmişti
Bu kadar etkili olduğunu bilsem bu vakte yemeye başlardım
Burda okumuştum sma çok da önemsememiştim
Kesinlikle tavsiye ediyorum

bizimkisi doğduğu günden beri ağzından gaz çıkartmıyor, bütün gün zort zort sesleri evde :)
40 ımız çıktı ama azalacağına arttı gaz...dediğinde haklısın, nede olsa ilaç. bünyeyi yoruyor olmayalım
Allahımmmm bitsin artık şu gaz

Selam arkadaşlar

bebeğim 45 günlük oldu, benim emzirme problemim hala geçmedi. Zaten başından beri çatlak ve yarıklarla uğraştım, son bir haftadır da göğsümde koltuk altıma ve sırtıma vuran dayanılmaz ağrılar var. Emzirmeyi tam olarak öğrenemedim, bebeğim memeyi alana kadar ucunu mahvediyor. Her gün her gece ağlamaktan helak oldum. Karşılığını alıyorum tabi bebeğim iyi kilo alıyor, ama benim psikolojim altüst Ablam halimi gördü çekme bu acıyı mamaya başlayalım dedi. ne yapacağımı bilmiyorum, sütüm varken mama vermek düşüncesi bile beni üzüyor. Siz böyle sorunlarla karşılaştınız mı? Neler yaptınız. Kolaylıklar olsun herkese...

çok geçmiş olsun canım, bizde istiyoruz yaptırmak ama ben işe başlamadan imkansız, bu da en erken 2 ay sonra demek
geç kalmış olur muyuz acaba?

Aybikecim ben de kestim gaz ilacını suan sanki daha iyi

Merhaba,bugun verem ve karma asilarimizi olduk. Ebe verem asisi olan yerde kizariklik sivilce gibi hafif iltihapli bisi olabilir korkma filan dedi ama icime sinmedi benim acaba yaparken bisi olduda ondanmi boyle soyledi. Yaptiranlar sizede boyle bir sey soylendimi yada oldumu?

Kizlar yarin biz de oglumu sünnet ettiricez 33 gunluk olucaz yarin dua edin kolaylikla atlatabilelim doktor yeni dogan sunnetinde dkkis bile olmuyor dedi ins çabucak oyilesirt

slm kızlar, sünnet hakkında baştan anlatıyorum herşeyi. biz de sünneti erkenden yaptırmak istedik.

1. oğlum doğduğunda çocuk dr'undan tavsiye istedik, hani 40'ı çıkmadan mı çıkınca mı ne zaman yaptıralım diye. o da ne zaman isterseniz o zaman yaptırın, farketmez dedi.

2. en son sarılık kontrolünde dr'umuz yıllık izindeydi, diğer dr'a göründük. o, yaşına girince yaptırın ya da en azından yaza doğru 7-8 aylık olunca dedi. şimdi çocuk bir mikrop kaparsa bütün vücuduna yayılır. biraz toparlasın dedi. diğer dr. biraz ukala ve ilgisizdi, şu an bu dr'a devam ediyoruz.

3. gittiğimiz özel hastanede çocuk cerrahı olmadığından genel cerraha gittik 2 aylık olduğumuzda. bu kadar küçük bebekleri yapmıyorum, üroloji dr'una yönlendiriyorum dedi. aman yaptırın iyi olur filan demedi.

4. üroloji dr'u da fazla istekli görünmedi. illa istiyorsanız getirin, muayene edeyim yaparız dedi. makattan solisyon veriliyormuş sersemlemesi için, emzik alıyor mu filan dedi, almıyor biberon alıyor dedik, neyse benim içime sinmedi, çünkü o da iyi olur yapalım gibi bişeyler söylemedi.

5. bugün tıp fakültesine çocuk cerrahına gittik. tıbbı bir zorunluluk olmadıkça 6 aydan önce yapmıyoruz dedi, muayene etti. hiçbir çocuk cerrahı yapmaz dedi. ben de internette çok tavsiye ediliyor yeni doğan sünneti dedim. küçükken acı çekmiyor vs. onların hepsi çürütüldü. büyüyünce çiş deliğinde darlık gibi problemler oluyor dedi. ben de 6 aydan sonra genel anesteziyle yapılıyormuş dedim. şimdi de tıbbı gereklilik olsa genel yaparız, lokal olur mu dedi. hatta çekilen acı nedeniyle bebeklerde de travma oluyor dedi. özet: siz ne tavsiye ediyorsunuz dedim. 6 ay-3 yaş arası tavsiye ederim dedi. bu dönemde yaptırmazsanız 6 yaştan sonra dedi.

6. bizim sünnet yaza kaldı. kıyamam ben ona

Son düzenleme:

Kes bak aradaki farkı göreceksin

çok geçmiş olsun canım, bizde istiyoruz yaptırmak ama ben işe başlamadan imkansız, bu da en erken 2 ay sonra demek
geç kalmış olur muyuz acaba?

Canım bana doktor çok hareketlenmeden yaptırmak en iyi dedi 37 günlüktü biz yaptırdığımızda fiyatları çok uçuk değil sünnetin türkiyenin en pahalı hastenelerinden biri olan asmde bile 950 tl bence çok vakit kaybetme canım bizde sıkışıktık üst üste oldu ama nabalım Allah yardım edio

bende geçen buldum iyi bir doktor İzmir de ... 1.000tl dedi
ben işe başlayabilsem bir an önce, çalıştığım firma doğum yapacağım ay sözleşmemizi fesh etti. maalesef yurtdışında olduğu için herhangi birşeyde talep edemedim. eşimin geliri çok az çalıştığı sektör yüzünden, çok bunaldık kış geliyor ev sobalı bebeğe klima alınması lazım
haftaya İtalyada bir firmayla anlaşma imzalıyorum görünüyor. eğer sorun çıkmazsa hemen klima ve sünnet işini halledeceğiz

ohhhhh be sonunda söyledim rahatladım :))
kv sürekli Atahanı " annem" diye seviyordu gıcık oluyordum. az önce yine annem diye sevdi
bende "artık 40ı çıktı, yüzlerle sıfatlarını öğreniyor. severken babaane diye sev, anne kelimesinin karşılığının ben olduğunu bilsin, çocuğun kafasını karıştırma" dedim. tamam dedi çıktı odamızdan, kesin bugün surat asar bana..aman çok da umrumda

Annem diye mi seviyodu Ay idoşu yollıyım yolsun saçlarını benimkileri yoluyo alışık

Canım inşallah gönlüne göre olur herşey İzmir normalde istanbuldan daha ucuz eşimin şirketi İzmir merkezli izmirde çalışanlar daha az maaş alıyorlar hatta bi Ara izmire taşınmak istemiştik eşimde izmire geçecekti ama maaşın düşeceğini öğrenince vazgeçtik ama özel sağlık sektörü izmirde almış başını yürümüş doğum fiyatlarıda istanbulu aratmıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…