2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

damat olur inşaallah annesi. geçmiş olsun. inşaallah çabucak iyileşir.
yavrumuz delikanlı oldu diyo ya sit buz devrinde aynen öyle

iyi akşamlar kızlar doktora gittik aylık kontrolümüzü yaptırdık doktor kalbinde bi ses duydum kardiyolojiye görünsğn dedi her seferinde bi şey çıkarıyo bu doktorda ya

canım hatırlar mısın bilmem geçenlerde ben bu konuya çok takmıştım. çünkü bizde aileden gelen kalpte yapısal bozukluk var...
kontrolde doktorumuzada herşeyi detaylı sordum. bebeklerin hatrı sayılır bir yüzdesi kalpte problemle doğarmış zaten. bunların büyük bir kısmı tedviye gerek olmayan zamanla düzelen problemler olurmuş. az bir kısım ise ilaç yada ameliyat gerektirirmiş. ancak tedavi gerektiren bozukluklar mutlaka doğduklarında belli olur dedi...eğer sonraki ayların birinde üfürme duyulursa bu ilk anlattığı ufak bozukluklardan olma ihtimali çok yüksekmiş.
bizede 1 yaşını doldurmadan kardiyolojiye gitmemizi tavsiye etti.1 yaş demesinin sebebi ise; eğer sorun varsa 1 yaşına kadar olan bebeklerde başarılı bir şekilde tedavi gerçekleşiyormuş. çünkü kalp doğumdan itibaren 1 yıl gelişmeye devam eder dedi. aslında bu ara sıra duyulan üfürümlerde o yüzden. henüz gelişimini tamamlamadığı için
kusura bakma biraz detaylı anlattım ama kendi stresimi hatırlayınca şuan mümkün olduğu kadar detaylı bir cevaba ihtiyacın olduğunu düşündüm
hiç canını sıkma canım....göreceksin bak sonuç güzel olacak

Canım benim oğluna ve size geçmiş olsun,Allah büyüyüp damat olduğu,size eli maşalı gelin getirdiği günleride göstersin.

Aramıza hoşgeldin arkadaşım,üzülme bak aramızda seninle aynı durumda olan seninde gördüğün üzere çok arkadaş var.benimde sütüm çok az,hatta herkes emzirip süt yetmiyorken diyordu ki hissetmiyor musun sütün dolduğunu,sızlamıyor mu göğsün,bebeğin çektiğini hissetmiyor musun vs vs vs....hayır hissetmiyorum dedikçe ulema insanlarımız nasıl olur dedi???meğer hissedecek kadar yokmuş sütüm,bi de az olan bişeyi hissetmediğim için suçlamaya başlamıştım kendimi.bir gece ağlamaktan katılacak hale gelince kayınvalide mama alın verelim dedi,o gece o kadın bana baş düşmanım gibi geldi,nefret ettim resmen.eşim nöbetçi eczaneden alıp verdik Melisime.çocuk anında susup ilk defa 17 günlük olmasına rağmen 2,5 saat uyudu.ertesi 2-3 gün mamayı alışmasın diye o kadar az veriyordum ki alışmasın diye,5 çekişte bitiyordu.o güne kadar gelişimi çok yavaş olan kızım kilo alıp uzamaya başladı.anne sütü alamaması kadar büyümediğini görmekte çok üzüyor insani.şimdide günde 720 cc mama alması gerekirmiş( kutu üzerindeki tabloya göre) ama ben birazda emdiği için zaten o kadar vermiyorum ve içgüdüsel olarak pinti davranıyorum.yarın tam 1 aylık oluyoruz ve maşallah yüzü,vücudu toparladı.gelişimine köstek olmakta çok zararlı,beslenerek büyüyecek bu bebekler.eminim sende emzirmek için çok azimli davranacaksın,o zaman gör bak hiç bırakmayacak senide emmeyi.bende diğer arkadaşlarımındediği gibi doktorunu dinlemen gerektiğini düşünüyorum.gör bak toparlayacak hemen yavrun.kabullenmek zor ve zaman alsada,çocuğun gelişimide çok önemli hiram.ilerde bi de buna vicdan yapma,napalım biz de sütü bol olmak isterdik ama ne yapsam artmıyor.buna şükür ve inşallah herkesin sütü yavrularımızı tek başına besleyecek kadar olur.iyi geceler nöbet arkadaşlarım.benim Melis'im uyudu,alçısını çıkardık bu gece,tam 1 saat 15 dakika küvette oturduk,sirkeli su içinde,çok yorulduk ve huysuzlandık biraz.biz uyuyalım azıcık,yarın erkenden doktorumuza göstericez ayağımızı.son bir hafta daha alınıp bitecek kısmetse.öpüyorum hepinizi.gazsız,ağlamasız ve bol uykulu bîr nöbet dilerim canlarım benim

maşallah paşamıza tebrikler.hayırlı olsun çabucak iyileşsin

Hayirli olsun Allah damatligini da gostersin..

damat olur inşaallah annesi. geçmiş olsun. inşaallah çabucak iyileşir.
yavrumuz delikanlı oldu diyo ya sit buz devrinde aynen öyle

Canım benim oğluna ve size geçmiş olsun,Allah büyüyüp damat olduğu,size eli maşalı gelin getirdiği günleride göstersin.

Tesekkur ederiz hepinize ablalarimizzz:))
Yalovacim anlasalim su eli masali gelinde kendim icin degilde ogluma kiyamam oyle bi gelin duserse :) insan kendini degilde Artik ebladini dusunuyor hep

Tesekkur ederiz hepinize ablalarimizzz:))
Yalovacim anlasalim su eli masali gelinde kendim icin degilde ogluma kiyamam oyle bi gelin duserse :) insan kendini degilde Artik ebladini dusunuyor hep

Olduda bitti masallah, damat olur insallah:)
Hangi hastanede yaptirdiniz? Memnun kaldinzi mi??

Evet dogru canim 2500 idi suan 2300. Erkende doğmadi 38 haftalik idi. Sariliktan 3 gece hastahanede kaldik idrar yolu enfeksiyonu dediler tahlil ustune tahlil verdik. Mamayi gunde 3 kez veriyorum doktor 6 ogun dedi.
Canım arkadaslar yazmış zaten , benim onlara ekleyecek bişeyim yok , kendini suçlama mama ver dediyse Dr un vereceksin mecbur, bazen elimizde olmuyor iste , insallah hersey düzene girecek uzme kendini,
Zaten baska Dr a da gideceğiz yazmışsın,bende onu diyecektim , haberdar et bizi de , Allah kolaylık versin

iyi akşamlar kızlar doktora gittik aylık kontrolümüzü yaptırdık doktor kalbinde bi ses duydum kardiyolojiye görünsğn dedi her seferinde bi şey çıkarıyo bu doktorda ya
Canım gecmis olsun ,bebegin gelişimi iyiyse genelde bisey çıkmıyormuş

Gecmis olsun canım , cok sukur kurtulmuşsunuz alcidan, yarınki kontrolunuz de iyi geçer insallah , melis bebegi de öpüyorum hayatının ilk sınavını başarıyla atlattı canım benim
Gecmis olsun delikanlı olmus annesi , insallah çabucak da iyileşir

bu gece burda resmen gök yarıldı, deli gibi bir yağmur ve sonunda elektriklerimiz kesildi
ve hala gelmedi, umarım sabaha gelir...bide üstüne üstlük oğlum kakasını yapamıyor
bu saatte mum ışığında kaka yapmaya çalışıyoruz

Allah kolaylık versin canım
Bizde de deli gibi yağmur var Şakır Şakır yağıyor

Gece 11 e kadar uyutmaya çalıştığım oğlumu en sonunda pes edip beşiğine öylece koydum
Kendi kendine uyumuş bende sızmışım , bi uyandım saat 5 , korktum ne oldu diye, hemde niye bukadar uyanmadı diye.
Neyse emzirdim uyudu tekrar :))

Keske bunların kendi kendine kolayca uyuyan modellerinden olsaydı diyodum , Allah duamı kabul etti heralde

Günaydın herkese,

Oğlum memede uyumayı alışkanlık haline getirdi. Oyle yatağına Koyunca pis pislayinca falan uyumuyor. Onumuzde Haftasonu bebeğimize annem bakicak. Simdi kara kara düşünüyorum nasıl uyutacak diye . Nasıl değiştiririm uykuya dalma seklini bilen var mı?

kış geliyoo sonbaharın soğuğu, yağmur sesi, rüzgarlar..iice hissettirdi kendini

dün gündüz iki arkadaşım geldi bebek hep uyuyodu oo maşallah diye diye oturdular
akşam eşimin bi arkadaşı eşi ve bebekleriyle geldiler (bebek 5aylık ama tosun gibi kollar bacaklar boğum boğum et, yanında bzmki minnacıkk görünüyordu)
bizim bebeği tekli koltuğa yatırdık yarım saat yattı kendi kendine bnde çay pasta ikramımı rahatça yaptım , kendi çayımı da içtim. eşimle ben şok olduk nasıl durduğuna, her akşam kucakta durmak için ağlayan tepinen Furkiş misafir yanında nasıl akıllı uslu durdu..
akşam yeni evli bi arkadaşlara gideceğiz yine, inş. cuma günü yaptığı gibi tepine tepine ağlamaz

CANIM benim oğlum her gece tavana yansıyan resimli sekili isildagi ile kendi kendine uyuyor . Ona bayıldı hatta beslerken bazen dalıyor içmeyi unutuyor. Ablam almıştı onu hEdiye bu kadar kolay uyuyacagini sanmazdim. 2 kere çalıştırıyorum toplam 20 dakikada sallamadan pispislamadan kendi kendine uyuyor .

Günaydın kızlar aşılarımızı olduk geldik :) 60 cm ve 5830 gr. olmuşuz. Ben de 1 kilo vermişim kaldı 6 kilo

canım biz de bu sorundan doktora gittik dün. oğlum özellikle sabahları kakasını yapmak için ıkınıyor ama yapamıyordu. ağlayıp duruyordu. doktor asıl sorunun gaz olduğunu söyledi. oğlumun gazı varmış. bağırsaklarındaki gazı atamadan kakasını yapamaz dedi. aslında sürekli gaz çıkarıyor oğlum ben de gaz sorunumuz yok diye her emzirmeden sonra çıkarmıyordum gazını ama hata ediyormuşum. eczaneden kakasını yapsın diye duphalac şurup almıştık. vermeyin dedi doktor. o da gaza sebep oluyormuş. d vitamininin de fazlası gaz yapar bu yüzden kaşıkla verin dedi.

merhaba kızlar. daha önce sağdığımda sadece 10cc süt çıktığını söylemiştim. manuel bi makina. mememi sıkıyorum süt var ama sağılmıyor. elektirkli güzel bi makina arıyorum sütümün artması için. çünkü bebeğim sütümün ilk sulu kısmını emiyor süt gelmeye başlayınca bırakıyor. memelerim küçüldü sütüm ciddi derecede azaldı. nolur yardım edin. çok iyi çeken bir makina arıyorum

kızlar bebeklerinizin salyası akıyormu ?
bizim iki gündür salyamız akıyor arada bir oluyor ama merak ettim..

benimkin den de akıyor. birde burnundan mı boğazından mı geldiğini çöezemediğim bir hırıltı var ara ara. siz de de oluyor mu? sanki böyle burnu tıkalıymış gibi..

:95: :95: :95: :95: Bu çocuk niye uyumuyor :95: Kocam niye gelemedi hala :95: :95: :95:

Hahahahaha bebişler uyumuyorken kocişler daha bi geç geliyolar sanki Anlıyolar heralde

hiç korkma canım gerçekten düşündüğümüz gibi acımıyor

Hepimiz doğum yaptık artık rahatça söyleyebilirim. Açılmaya bakarlarken tavana yapışacaktım resmen. Çok canım yanmıştı. Kendimi çok kasıyormuşum. Rahat bırak diyorlardı nasıl yapacaksam o sırada :)) O yüzden spiralin s sini bile istemiyorummmmmmmm
Prezervatif candır

canım nasıl bir şey o yaa. bir de nerden almış söyledi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…