- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #62.781
Kızlar uyudum uyandım kaldığım yerden devam edeyim. Benim İdoşun kokoş olmasını sanırım herkes istiyo olacak ki akşam gittiğimiz ev sahibi İdoşa leopar desenli yelek almış.Benim bir arkadaşımın bana aldığı leopar desenli gömleği saymazsak ömrümde elim o desene gitmemiştir yani Neyse Helenikoya giydirdim bir de yakıştı ki sormayın Demek ki benim kızın tarzı bu olacak, kokoşluk Bi de kadın çantamıza yumurta koydu 40 uçurmaya filan gitmediğimizi biliyo geleneği yerine getireyim demiş. Bu yumurta ne anlama geliyo ki :26:
herkese merhaba bugün rota aşımızı olduk
62 cm 6130 gr olmuş kızım bu ay 630 gr almış drmuz birşey demedi kilosuna boyuna
Asıl üzücü olan kızımını vajinası kapalıymış çocuk cerrahına gösterin dedi.. randevu alıp haftaya getireceğiz çok endişeliyim yavrum şimdiden kadınlığın zorluklarına başlıyoretrafınızda böyle birşey duydunuz mu
kızlar bu 4. ay aşıları ne illet bir şeymiş yaaa
gece 4 de zar zor uyuttum
sabah yine hafiften ateşlendi yavrum :18:
kıyafetlerini çıkardım düşürdüm ateşini şuruba gerek kalmadan ama tedirginim yine de puuuuuuuffffffffffff
umarım sizlerin melekleri aşılardan sonra böyle olmaz
benim oğlum da sarılık oldu 20 gün fototerapide kaldık ağır bir durumdu. 16 ağustosta doğmuştu daha yeni yeni geçiyor sarılığı. doktorumuz bu saatten sonra sakıncasının olmadığını hatta koruyucu yönünün olduğunu söylemişti, sıkıntı yapma benceTeşk ederim cnm .. Çok huzursuzum dünden beri. İhmal etmemeliydik, ilk Dr muz fazla rahatlatmış bizi:/ ptesi yaptırcaz bakalım tahlilleri kafam karmakarışık oldu. İnsanın bi evladının olması hem çok güzel hem de en büyük korkusu ve derdi oluyormuş , ona bişey olmasın baba olsun durumu yani ):)
Ben de size meşhur tavuk krepimin tarifini vereyim. 2 kişilik tarif veriyorum.
1-5-6 tane taze soğan
2-2 tane havuç
3-1 adet tavuk göğsü
4-tuz
5-karabiber
6-yarım çay bardağı su.
7-1 çorba kaşığı margarin.
Soğanları ince ince kıyın yağda hafif kavurtup küçük küpler şeklinde doğranmış havuçları atın biraz kavurduktan sonra üzerine küp doğramış göğüsleri atın ve göğüsler beyazlaşana kadar pişirin. Sonra üzerine karabiber, tuz ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Sonra 6 tane krep yapın azcık büyükçe bi tavada. Hazırladığınız harcı 6 ya bölüp kalınca bi sigara böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye dizin,üzeri komple kaplanıcak şekilde başamel sos ve kaşar rendesi koyup hayde fırına. Kaşarlar eriyip üzeri kızarınca alın fırından. 200 derece iyi pişmesi için. Krepleri dağıtmadan bütün bütün servis yapın. Afiyet olsun
Of canım ya ne yaptın sen canımızı istettinTavuklu kredim :)) cok guzel oldu arkadaslar şiddetle tavsiye ediyorum yumusacikti Esım ile abim öve öve yedi Abi'm ev hanimligima ve anneliğime on üzerinden on verdi :)) yengemi sormayın o da tıpkı KV gibi bir seye guzel dememe hastalığı var :))
Arastaya cok teşekkürler guzel bir yemek daha kazandırdığı icin ilk fırsatta yapmanızı tavsiye ederim
Ama kızlar kesinlikle hasta iken misafir çağırma cok kötü bir fıkirmis . Cok fena oldum her yanım ağrıyor sırtım kollarım topuğum nezleye bir donse rahatlarım belki
Çağla inci bütün aksam agladi cok huysuzdu sesi kisildi ( cok aglayinca oluyor ondan mı hastalıktan mı bilemedim ) cok ta gazliydi sma sadece gaz mı bilmiyorum hafif burnu tikali bakayım Esım öğlene kadar yine calisiyor aynı durum devamda dogru doktora
Bir de kızım sakinliği yalnızlığı seviyor onlar gittikten sonra rahatladı annemlerde falan da cok huysuz yalnız büyüdüğü icin oluyor bunlar ne yapmam lazım bilmiyorum
Aman maşallah ya , kendi kendine uyuyan kuzu , hayranım valla , hayallerimdeki bebek modeliGünaydınlar efeniiiim :))
Dün akşam yemeğe davetliydik ve gittik. Toplam 4 aileydik. Gitmeden önce İda ile ilgili tereddütlerim vardı. Acaba uyku düzeni bozulur mu, acaba kalabalıktan rahatsız olur mu diye. Gidince endişemin yersiz olduğunu anladım. Benim uslu kızım bir kez dahi ağlamadı ve onca seste, ışıkta kendi kendine uyudu koltuğun üzerinde. Diğer aileler çok şaşırdı sanki evde bebek yokmuş gibi dedilerEve gelince okudum öyle yatırdım aman nazar değmesin kuzuma :))
Akşam geç geldğimiz için geç uyuduk haliyle ve uykum kanmadı İdoş birazdan uyur. Ben de yatıp uyuyacağımGörüşür tatlışlar:80::80:
Canım sanada bebeğine de cok cok gecmis olsunins cnm ben bıtmıs durumdayım ya dun dra gıttım ıdrar yollarımda cok cıddı ıltıhap varmıs kansızlık vucudum cok susuz kalmıs suratmın rengı kactı oglum hep kucak ıstıyo ben cok halsızım dogumdan berı yetısemıyorum ew ısıne yemege hıc gücüm yok sankı oglum ıcın herseye ragmen ayaktayım yorgunluktan sütüm azaldı yemedgım sey kalmadı artmıyo hıc yok degıl ama bazen doymuyo hıssedıyorum mama denemedgm kalmadı yemıyo ustune bıde hasta oldu yardm edıcek kımsem yok var ama yok annm torun bakıyo o benden beter kv de ewı karsımda ama hep oraya gıdeym orda sewsın torunu beklıyo hıc gıdıp yardım edeym en azndan ısını yapsın yok bazen aglamk gelıyo ıcımden zor tutuytom kendımı oglumda cok huysuz bı cocuk zor duruyorum ayakta
Maşallah canım , elbise de pek yakışmış
Canım 2. Ay aşılarında da boyle oldumu, çünkü verem aşısı hariç aynı aşıları yapıyorlarkızlar bu 4. ay aşıları ne illet bir şeymiş yaaa
gece 4 de zar zor uyuttum
sabah yine hafiften ateşlendi yavrum :18:
kıyafetlerini çıkardım düşürdüm ateşini şuruba gerek kalmadan ama tedirginim yine de puuuuuuuffffffffffff
umarım sizlerin melekleri aşılardan sonra böyle olmaz
Canım cok ciddi degilse kremle masajla acıyorlar alt kısmı , insallah sizinki de hafiftir , gecmis olsun , Dr a gidince bizede yaz son durumuherkese merhaba bugün rota aşımızı olduk
62 cm 6130 gr olmuş kızım bu ay 630 gr almış drmuz birşey demedi kilosuna boyuna
Asıl üzücü olan kızımını vajinası kapalıymış çocuk cerrahına gösterin dedi.. randevu alıp haftaya getireceğiz çok endişeliyim yavrum şimdiden kadınlığın zorluklarına başlıyoretrafınızda böyle birşey duydunuz mu
Gecmis olsun , hemen iyileşsin insallahSlm kizlar takipteyim ama yazamiyordum benim cimcimem rahatsiz burnu tikali ve oksuruyor serum verip aspiratorle cekiyorum sizce baska ne yapabilirim rdv ptesi gunune alabildim(( portakal falan yesem faydasi olurmu sizce? Emiyor sadece sutten gecermi vitaminler:/
Of canım ya ne yaptın sen canımızı istettinellerine saglık
Bu arada dün gece seni gördüm rüyamda , tavuklu kredi aklıma kazındı heralde
Gecmis olsun , bir an önce iyilesirsin insallah
Aman maşallah ya , kendi kendine uyuyan kuzu , hayranım valla , hayallerimdeki bebek modeli
Leoparli yelekte pek yakışır kuzuya , guzel günlerde giysin , bizde foto isteriz
Canım sanada bebeğine de cok cok gecmis olsun
Cok zorda kalırsan git kvdene, ne yapacaksın seni cok bunaltmiyosa git orda biraz dinlenirsin belki , yalnız basına da cok zor
Allah kolaylık versin
Maşallah canım , elbise de pek yakışmış
Canım 2. Ay aşılarında da boyle oldumu, çünkü verem aşısı hariç aynı aşıları yapıyorlar
Bizde de olur mu diye soruyorum
Gecmis olsun kuzunada, insallah hemen düşer ateşi
Canım cok ciddi degilse kremle masajla acıyorlar alt kısmı , insallah sizinki de hafiftir , gecmis olsun , Dr a gidince bizede yaz son durumu
Gecmis olsun , hemen iyileşsin insallah
Doğumdan sonra eşinden soğuyan var mı? ne yapsa gözüme batıyor, sanki sevdiğim adam o değil. Kayınvalidemleri de sevmiyorum, evlenme aşamasında kalbimi çok kırmışlardı ve eşim de onların ağzına bakıp beni bırakmıştı, sonra çok pişman oldular tabi eşim de sürekli telafi etmeye çalıştılar ama ben unutamıyorum. Eşim ailesine çok bağlı, çok cahil olmalarına rağmen her dedikleri eşimin kafasına kazınıyor. onların bir gün dediğini bakıyorum diğer gün eşim bana öneriyor, dün de bana geldiler 12 kişiye bi ton yemek yaptım, bebişimle ilgilenemedim çığlık çığlığa ağlamaya başladı, eşim kucağına aldı yatak odasına girdi ardından kayınvalidem ve üç görümcem kayınvalide sünnet et diyor, bir görümce ver ayağımda sallıım diyor, diğeri süt veer diyor sonuncusu da ver biraz seveyim diyor o arada kucağımdan alıyorlar bebeğim çıldırdı. ben normalde ayağımda sallamıyorum, sabah baktım eşim ayağında sallıyor sırf dün salla dediler diye kafasına kaazınmış, ne bilim belki basit bişi ama konuşmak bile istemiyorum eşimle..
Canım aslında doğumdan sonraki kontrollerde anlaşılması gerekiyordu. Geç bile kalınmış farkedilmekte. Benim teyzem emekli hemşire kadın doğumda çalışmış hep. O anlatır nadiren de olsa olan bişey. Bazen erkek çocuklarda da pipi içerde kalabiliyor ve kız sanılıyor eğer evde falan doğmuşsa.
Tam hatırlamıyorum emzirmeye sık sık uyandığım icin ama bi koşturmaca içindeydik :)Allah Allah hayirdir insallah Napiyordum ki rüyanda :))
Biz geldik kızlar hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün gittik doktora gavisconun bebekler için olanını verdi sabah akşam kullanıcaz birde kilosunu fazla buldu şişman dedi oğluma sinir etti beni tamam toplu bi bebek bizde biliyoruz ama yapılacak bişi var mı yok çünkü mama yemio sadece benim sütüm ayrıca sadece kilo değil boy ve baş çevreside önde gidio kuzucumun ama kilosuna taktı neyse birde bir test istedi özofagus mide duedenum baryum içirip akışına bakılıyormuş mide ve yemek borusunda tahribat varmı die yapılan bir tetkikmiş ama hiç içime sinmedi ilacı kullanacağım ve başka bir doktorun da fikrini alacağım yaptırmak içimden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?