2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Öğretmen arkadaşlarimizin gününü kutluyorum.
En büyük hayalimdi öğretmen olmak,çok severim ve saygı duyarım meslegini hakkıyla yapan bütün öğretmenlere.

Barış bey çok huysuz,sürekli ağlayan bir bebeğe sahip olmak ne kadar zormus...
Salı günü 4.ayimiz bitiyor,hala duzelmedi.
Asilarinda çok ağlayacak diye şimdiden strese girdim.

Nasyacim ne güzel ek gıdaya başlayacakmissin.Eminim çok heyecan vericidir.
Bizimki ek gıdaya 6.ayda gecicez demişti.
Demir damlasınida 6.ayda ek gıdaya geçince kan tahliline göre vericem demişti.

Her dr.farklı oluyor sanırım önemli olan doktoruna güvenmek ve dinlemek.

Afiyet olsun cucum sicak bir yuvada yenen soğuk sucuklu yumurtanız :))

muhallebi için daha küçük değiller mi ya ben herşeyden tattırıyorum tat algısı gelişsin diye tattırıyom derken emziğini yemeklerin suyuna batırıp veriyorum sağlık ocağından bi kağıt vermişlerdi emzirmeyle ilgili ilk 6 ay su dahil süt yetiyosa hiç bi ek gıdaya gerek yok yazıyordu kağıda göre süt yetiyosa karnı doyuyosa muhallebiye de gerek yok

kızr bişey sorcam ya benim bebeğim meme almıyo memeyi veriorum ağlamaya başlıyo damağıyla mememin ucunu sıkıştırıyo sabah tam 5 saat meme emmedi veriyom zorluyom ben inat ettikce o basıyo çığlığı bi ara yapmıştı kendiliğinden geçti şimdi yine yapmaya başladı acaba göğüslerimin ucu küçükondan mı diyorum ama işine geldiğinde cok cok emiyo böyle bi sorun yaşayan arkadaşım var mı neden olabilir ya çok üzülüyorum (

Evet 4.ayda baslama tavsiyesini bende cok duydum doktorumda onayladi. Amin insallah iyi olur minisler icin.

bu adamlar böyle benimkide bazen yapcak oluyo ama sunu farkettim adamllarla ağız dalaşına girince bıdı bıdı yapınca daha çok kavga ediyoruz bazı günler oğlum duruyo bazı günlerse durmuyo durduğunda işlerimi yapıyorum ama durmadığındada yapamıyorum yanı bu çok doğal işte bizde olan anlayış bu adamlarda yok se canını sıkma bebeğin için güçlü durmak zorundasın bizde bi ara bu duruma geldi ev sahibimiz bağırışçağırışımızı duymustu ama bi şekilde geçti gitti işte umarım sizinde geçer biter maalesef yıne biz alttan almak zorunda kalıyoruz

Merhaba güzel anneler.
Ben de ağustos annesiyim.Oğlum Yağız 6 Agustos doğumlu.Topiğin açıldığı ilk günlerden bu yana okuyucuydum aslında.Ama bir türlü üye olmak kısmet olmadı.Hamilelik günleri,doğum zamanları,doğum sonrası lohusalık günleri,gaz sancıları,gece uykusuzlukları,bebişlerin kiloları,ilk gezmeler,yeni hayata uyum...Bütün bu sohbetlerinizde kendimden çok şeyler bulup okudum.Çoğu zaman sorularıma cevap buldum,yalnız olmadığımı hissettim.Farklı şehirlerde bir gününü bana benzer geçiren,benle aynı şeyleri yaşayan,aynı hisleri taşıyan annelerin olduğunu bilmek rahatlattı beni..
Neyse...Herkese tekrardan merhabalar diliyorum.Öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum...Umarım güzel sohbetlerinize beni de dahil edersiniz.:)

Arkadaşım aynı şeyi ben de yaşıyorum.O da ben de kan ter içinde kalıyoruz emerken.Gülen oynayan çocuk emmeye gelince bağırıyor,ağlıyor,elleriyle göğsüme vuruyor,başka yerlere bakınıyor,hatta elini emiyor.Ben de bazen sallanarak,bazen ayakta,bazen atmasyon şarkılar eşliğinde zorla emzirmeye çalışıyorum.Çok üzülüyorum,dermanım kalmıyor.Bir tek gece güzel emiyor.Aynı şeyi 2 aylıkken de yaşadım.15 gün sürüp geçmişti.İnşallah yine geçicidir.

O zaman aramıza Hosgeldin :))

aynnen ya sankı bni anlatyosun bazılrıda memeyi bırkca eyvah diyip korkutuyolar beni ayakta dolasasa lay lay lom yapa yapa emziriyorum gece cok cok emen bebek uyanıkken tepiniyo resmen hiç vermesem emmicek gibi.

Afiyet olsun cucum sicak bir yuvada yenen soğuk sucuklu yumurtanız :))
Sağol parmişim soğukta olsa güzeldi :)

Hoşgeldin aramıza CNm yalnız değiliz gerçekten

hoşgeldinnn canım. :)

Benzerini bizde kahvaltıdan sonra yaşadık. Kızım yüzüstü kucağımdaydı. Bir ılıklık hissettim karnımda. Ayy dedim üstüme işedi. Eşim dedi bezi yok mu? Dedim vaaaar. Nasıl yani dedik. Birde karnını yeni doyurmuştum. Kusmaz inşallah dedik yavaştan yıkadık. Arkasından da ben tabii. :)

hepinize geçmiş olsun canım yaa çok üzüldüm iyimisiniz şimdi peki

canım yaaa şimdide senin doğum hikayeni okudum ve itiraf ediyorum ağladım
iyiki gelmiş hoşgelmiş Barış :)

hepsini hamileyken kullandıysan demek ki

şuan birşey söylemek için çok erken canım çünkü mesela yeni şampuanı ile daha ilk kez bugün yıkandı, çamaşırlarda da hala dalinle yıkanmış olan var..
ama biodermanın kremini 2. gün oldu kullanıyorum rahatlattı, kaşıntısı azaldı sanki...eczacımızında olmuş, nekadar sürdü dedim, onun ki 1 haftada geçmiş

Oyyy yerim ben o yakisikli damadimi :-D cnm aglaynca zor oluyo cdden bnmkide nu ara uyumamkta direniyo

Aramiza hosgeldn diyelm cnm sana.bundan sonra kstilirsn sohbetletimize..

Oyyy yerim ben o yakisikli damadimi :-D cnm aglaynca zor oluyo cdden bnmkide nu ara uyumamkta direniyo

Ay vallahi sabır filan kalmadı bende iyice sinirlerim yıprandı.
Bütün gün sabahtan akşama kadar ağlıyor.Ayakta uyuyor bıraktığım an uyanıyor.
Artık kollarımda derman kalmadı,belim agridan kopacak.
Allah sağlık versin o iyi olsunda sorun değil diyorum ama ben çok kötüyüm.
Içimden bir ses 1 yaşına gelene dek böyle gidecek diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…