2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hatırlamaz mıyım canım hatta bir iki ay önce yazdım sana burdan kv ile nasıl gidiyor diye ama görmedin sen..

benimkine gelince.. öyle ben bilirim şöyle yap böyle yap moduna hiç girmedi. ben başıma gelecekleri sezinleyip ta en baştan sesimi çıkardım annemler de buradayken bu çocuğun annesi benim kimse karışmasın tarzında. anladı ve karışmadı Allah var.. ama bazı hareketleri beni çıldırtmaya yetiyor. kadın Arda delisi oldu çıktı. aşırı hareketlerle seviyor çocuğu ve ben görmeye dayanamıyorum o severken. (ki düşün bu sevmelerin içinde öpme yok o da benim yoğun çabalarım sonucu) akşam ağladığını duysa çıkıyor noldu diye. kapı sesinden nefret ettim o derece yani. valla ben de dediğin gibi uyuyorsak ya da emziriyorsam açmıyorum kapıyı ama hiç oralı değil. 1 saat sonra tekrar çalıyor o kapı! eşime bile bazen gına geliyor farkediyorum ama ne desin annesi sonuçta.

aşırı yüksek sesle konuşan, olur olmadık her şeye gülen, enerji patlaması yaşıyormuş gibi ortalıkta dolanan birini düşünün.. işte o benim kvalide oluyor. ha diyebilirsiniz bunlar mı rahatsız ediyor diye. evet ediyor gerçekten ediyorrr.....

Canim masalimin suratinda da atopik dermatiti denen kizariklk mevcut.. dr. Once bi krem vermsti alkollu oldugu icin gectigini gorunce surma dedi kullandm tam gecti diorum ertesi gun gene meydana cikio... simdide biobaby in bi kremi var uzerinde de atopik dermatit die belirtior. Zeytinyagliymis banyodan sonra 3 dk. Ic8nde cildi nemliyken surun dedi. Smdi onu aldk dun ilk kez denedm bi belirti yok ama ins. O iyi gelir

Ben de annemden 500km uzagim, onlari birakip geldim acayip haksizlik ettigimi dusunuyorum onlara. Her kv ile gorusmemizde icim aciyo. Yarama dokundun simdi

bende aynı anneciğim var bir tek oda çok uzak vede bakıma muhtaç hasta içim gidiyor bebek olana kadar fırsat buldukça yanına gidiyordum,ama şimdi oda çok zor anca yaza..

arasta'cım bizimkide hep ağlama modunda 2 gündür anlamadım ama emeklemek istediği için değildir tabi ama neden olduğunu bilemediğim içinde üzgünüm.. sanırım aramızda 15 gün falan var. acaba diş mi çıkartacak diye düşünüyorum.babasının 3 aylıkken çıkmış dişleri doktora sordum olabilir dedi :) baş ağrısı çekiyorum bende yatıp uyucam ama birazdan uyanır dobiçim

Fundacım bende kayınvalidemle bir binada altlı üstlü oturuyorum. ben ne kadar alttan alsam onlar o kadar haklı oluyorlar. en sonunda bende patladım birgün ve bana ne dese beğenirsin. gün içinde sen evde tek oturuyorsun ben evde tek oturuyorum beni kahve içmeye çağırmıyorsun dedi. bende anne başkasının evine gelmiyorsun oğlunun evine geliyorsun dedim davet mi bekliyorsun gel dedim kızıda alt katında oturuyor ablama inerken davet mi bekliyorsun dedin ban gelirken davet bekliyorsun dedim ben sana demedim mi dedim istediğin zaman gel diye. işte çağırmam lazımmış. bebeğim olduğundan beri aşağı inmiyormuşum dedim iş güç yemek derken akşam oluyor dedim kızım uyurken uyuyorum bazen dedim. düşün yani. ve görümceme abla kızının kıyafetlerini getirme artık dedim ben kendim aldıklarımı giyidiricem dedim ( getirmişti giydirmemiştim mevzuyu size söylemiştim ) bu lafa kayınvalidemin dediği çöpe at yak ama verme paraları çok alsınlar dedi. bende kimseye güvenip çocuk yapmadık dedim.

yani sıkma canını dicem ve söyle söylemen gerekenleri ben artık söylüyorum. kimse kusura bakmasın ben kimseye hizmetçi gelmedim. kimsenin evini temizleyemem.benimde bir ailem var. kızı kaç kere kayınvalidesinin evini gidip temizlemiş. söylediğimde ben onun kayınvalidesi gibimiyim diyor bende bilemem dedim. Hamile idim yinede dedim anne süpüreyim ben evi dedim yok dedi birşey olur bebeğe dedi. şimdide diyor ki bir kere bile demedin evi süpüreyim diye. dedim dedim ya diyince susuyor. yani en iyisi yok canım yalan. benimde içimi dökeceğim varmış :)

Izlar masal ayakta sallanmadan uyumuyor uyudugubda da ayakalrimda biraktigim an eller ayaklar havaya kalkiyor uyaniyor.. buna nasil cozum getiricem beni bagliyor koltuga.. dizimdede dunden beri bi sorun var spordan dolayo sanirim sallarken cok canim aciyor... masaliii sallamadan nasil uyutmaya alisirim fikri olan varmi. Sirtina pis pis yapmaktanda anlamiyor agliyor

günaydın güzel annecikler.. ben böyle bir cimcimeyle uyandığım için her Eki Görüntüle 885389 Eki Görüntüle 885390 Eki Görüntüle 885391 günüm aydın Allah a şükür
Ay canım cok tatlı maşallah yaa, ne güzelde gülmüş icim aydınlandı benimde
Alemsiniz :)) yesinler senin donunu (şans da getirir )
Kıyamam canım ya. Cok gecmis olsun , meltem teyzesi o oğlanı dövecekmiş öyle söyle , kızdırmasınlar guzel kızımı
Kıyamam guzel İdosa nazar mı değdi acaba , canım benim insallah geçer bi an önce huzursuzluğu
Eki Görüntüle 885761 bu arada herkese ikra hanımdan bir merhaba:)))
İkra hanım da pek bir tatlı maşallah ona kucuk hanım yerim seni
merhba teyzeler hani uyanıkken emmeyen bebeiş var ya o bebeiş benim emek yerine böyle gülüyorum anneme

Oo maşallah anali ogullu yakıyorsunuz ortalığı , pek guzelsiniz , maşallah size , Allah nazardan korusun

Allah kolaylık versin canım ya , ben kendi anneme tahammül edemiyorum (ki genelde sabırlı biriyim) kvde olunca daha zor olur heralde

Koluma yatmiyor ki eskiden kucagimda gezerek emzirdigim cok olmustu ama artik koluma bile yatmiyor. Hastanelik olucam bu gidisle sinirlerim cok yiprandi. Emdigi zaman hersey nekadar kolaymis ya! Biberon da almiyor. Kasikla besliyorum olucem kahrimdan(((

Haftasonun özellikle pazar gününün kar yağışlı olacağı söylendiğinden bugün yavrumla dışarı çıktık. Temiz hava aldırdım ona.

Esim ne zamandır kanguru diye tutturuyordu. Kanguru aldık bugün umarım bizim oğlan da sever ve içinde rahat eder. Kucakta taşımak her geçen gün zorlaşıyor

Parme'cim şimdiden iyi eğlenceler diliyorum. Kızın emin ellerde sakın tiyatrodayken için içini yemesin bu akşamın keyfini çıkar. En son kendin için ne zaman birşey yapmıştınız öyle düşün. Anneannesi ona gözü gibi bakar. Biraz ağlarsa da panik yapmasınlar olur arada ağlamalar. Baktılar çok ağlıyorlar getirsinler bana ben emziğinin :) sen yeterli bu akşamdan keyif al. Hepimizin böyle aralara ihtiyacı var.

Selam kızlar,
Sabah gittiğim doktordan bir saat önce dönebildim. Yorgunluktan pat diye düşüp ölebilrim.
Gece oğluman ateşi yine 39,5 i gördü ve fitil kullandım. Yeni bir doktor buldum randevu almadan gittim. Gittiğimde doktor bile gelmeişti diğer hastların hakkınagirmiyim diye erkenden gittim ama gerizekalı asistanlar önce randevulu hastaları aldı doktor toplantıya gitti ve saat 10 buçukta muayeneye girdim. El sonuç muayene bulgusu yok. Yaş olarak erken ama beşinci hastalık olabilir ateş 38 39 seyreder 3 gün sonra vucudu döker ve geçer dedi. 38,5 u görürsem ateş düşürücü verirsin dedi. Birde idrarını kontrol edelim dedi. Neyse poşetitsktım saatler geçti çiş yok. Bekle bekle şiştim taa saat 2 buçukta de çiş yaptı. 11 den 2 buçuğa kadar bekledim. Off hastanede ben çokgerilim eher yer mikrop çocuk ikrobik hasta değilse bile hasta olur. Allah korusun. Neyse 25 dka sonuçları bekledim akşam oldu:) oğlumu okuldan aldım eve geldim ufaklığın hala ateşi var.

Allahım bütün hastalara şifa versin.

atopik dermatit den şikayetci anneler DİKKATTTT
benim oğlumdada vardı yüzünde çok rahatsız edici değildi nemlendiricilerle idare ediyorduk sonra kakası değişmeye başladı mukuslu ve iki defada az miktarda kanlı
panik yaptım 3 dr a götürdüm cerrahiye gastroya sonra allerjik olabileceğini düşünmeye başaladı çünkü yüzüde artmaya başladı
ve banko bu gün dr dan geldik süt ve yumurtaya allerjisi çıktı diyete başladık
zamanında gitmişim çünkü bazen kan fark edilemiyormuş ve bağırsaklarda yaralara neden oluyormuş
sizde önemseyin ve altında yatan nedeni mutlaka bulun derim nemlendirici ve kremlerle geçiştirmeyinn

kızlar Allah keşke size de benim ki gibi bir kv nasip etseydi :)
resmen melek
nesli tükenmiş bir türde olabilir benimkisi

inşallah geçer canım yaa
ne zor bişey dimi bebeğinin suratı kıpkırmızı koklamaya bile korkuyorsun
bakalım bize ne önerecek doktor
internetten araştırıyorum neler yapabilirim diye

Canım benimki genelde beşiğinde sallanarak uyuyor
Ama huzursuzlanir uyumazsa , huysuzsa yarım kundak yapıp ( sadece kollarını sarıyor ayaklar disarda ) ayağımda sallıyorum , cok sakinlesiyor huzursuzluğu geçiyor , hani elleriyle uyandırıyor demişsin ya onun icin dedim , bi dene istersen

Kizlar selam nasilsiniz?
Ben iyiyim cok sukur.Annem dun gece kaldi bende bugun gitti.
Baris surekli kucagindaydi kollarim dinlendi vallahi
Borek bile sarip buzluga attim
Barisa gecen gun 2 cay kasigi yogurt verdim kv yapmisti ev yogurdu.
Eksi geldi sanirim yuzunu burusturmustu.
Bugunde elma rendeleyip suyunu verdim.
Cok sevdi kasigi cektikce agladi Agzini bir sapirdatisi vardi ki gormeyin gitsin

Parmis kendim cikacakmisim gibi sevindim vallahi.
Size iyi eglenceler inciyi dusunmemeye calis ilk kez onsuz bisey yapacaksin belki ama sonucta buna ihtiyacimiz var.
Ayrica cok iyi eniste sen kuafordeyken bakabiliyormus bizimkine gecen sen bak ben gidip geleyip diyorumda olmaz diyor baris gozunu fena korkutmus.
Sadece ben dus alirken uzun sure tutuyor oda aglarsa banyonun onunde gezdiriyor ki bern duyup erken cikayim

Arasta farkli bir yorum yapayim hayatim sanirim ben misafiri kabul ederdim kalan zamanda da yakin bir yerlere disari cikardim nasil olsa kisa kalacaklarmis aradan ciksin isterdim bir tasta iki kus.

slm kızlar geçmişe bakıodumda hep yüzündeki kızarıklıklardan bahsetmişisnizz..

benm bebişte 3 gündür kulaklarını keşfetti sanıodum ama abarrttı özellikle bir kulağını nası kaşıo yırtmış hep arkasını kızartmışş kaşımaktan özellikle emeerken eli hep kulağında kaşıo hep çıldırıo ama çok kaşınıo sanırımm alerjimi dersinizz ayrıca kakasıda sümükümssü diosunuz ya öyle oldu iki gündür

işte bende bundan korkuyorum canım
kakada bir değişiklik görmedim şuana kadar
yediklerime dikkat ediyorum ne yediysem aklımda , çocuğun yüzünde bir değişiklik oluyormu diye bakıyorum ama yine de nedeni bulmak da zormuş işte
bakalım bizimki neden kaynaklanıyor yarını iple çekiyorum

işte çözüm aradığım diğer konuda bu benim
hani ebebekte sepet beşik vardı ya onda uyutuyorum kızımı doğduğundan beri ama artık sığmamaya başladı onun içine
ve o beşikte sallanmaya alıştı kızım
odası soğuk yanımda yatsın istiyorum ama yatağımda değil yatak odamda
orası içinde bi beşik daha almam lazım galiba
hemde sallanmasını azaltmak istiyorum
sanırım çok şey istiyorum
bu arada masal için ellerini kundak yapmanı öneririm bende çok işe yarıyor

en iyisi var canım var :)) benimkisi :))
dediğim gibi nesli tükenen bir tür sanırım
benimde içimi dökesim var ama ne yazık ki kv değil kendi annem hakkında ((

canım kızarıklık var mı kulağında falan
kulağı ağrıyo olmasın diğer ihtimalde o yani sen gözlemle tabiki de bebişini

seninki de farklı bir türmüş :) keşke bizimki de davet beklese canım temizlik falan konusunda asla taviz vermedim zaten şimdiye kadar bir kaç kere o bana ben ona bayram temizliğine yardım etmişizdir birbirimize.. ama işte benim rahatsız olduğum konu farklı.. aklına estiği gibi gelip gitmesi sürekli.. bakalım ne zamana kadar sürecek böyle

Allah bozmasın canım
peki siz de mi altlı üstlü oturuyosunuz?

en iyisi var canım var :)) benimkisi :))
dediğim gibi nesli tükenen bir tür sanırım
benimde içimi dökesim var ama ne yazık ki kv değil kendi annem hakkında ((

Ne mutlu canım. Aman maşallah diyelim de nazar değmesin. Valla ne diyim kimi eşinden kimi kayınvalidesinden kimi kayınpederinden kimi görümcesinden kimi annesinden kimi abisinden kimi yengesinden ille birinden çekiyoz.

ben çok sorguladım acaba ben yanlış mı davranıyorum diye ama bulamadım. çünkü beni tanıyan az çok bilir bu mevzuyu anlattım arkadaşıma dedi ki iyi sabrediyorsun emel. mecbur musun kızının çocuğunun kileri giydirmeye. ona alınırken iyişde senin kızına neden alınmayacakmış vs bir sürü laf dedi. ve ben kimseye güvenmedim deyince eşim annesine ve ablasına mecbur muyuz dedi. aldığımız kadarını giyer dedi. kayınvalidem bozuldu. aman konuşup hatırlamak istemiyorum. ama sen ne kadar iyiysen karşındaki o kadar iyi olur derler ya bazı kişiler için geçerli bu. herkes için geçerli değil.

Eşimi bir kızla tanıştırmak istemişler eşim görüştüğüm var demiş. kayınvalidem bunu daha ilk geldiğimde söyledi. bende tanıştırsaydınız dedim. düşün yani. bu söylenir mi.

benim kinin bahaneside o canım işte yani gelse gelmemi dicem. davet bekliyor çağırmayınca da ağlıcak gibi oluyor oğlumun evine gelemiyorum diyor. :)

temizlik ben ona hamile iken yardım ettim oda bana doğumdan sonra yaptı kızı ile. o kadar kızımın doğduğundan beri kendim yapıyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…