- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #65.781
bız geldıkkkk :) barış a ayrıcaaa opucuk gonderıyo eylusss :)
1 gunde gecmis baya artmis okuyamadim herkes iyidir umarim.
Dun aksam baris yine gaz sancisiyla aglama krizine girdibitemedi gitti su lanet olasi sey.
Bugunde dr.aradim biraz oksurugu var,burnuda bir iki gunfdur tikaniyor bekleyelimmi getireyimmi diye.
Suan sadece ihlamur ve papatya ver,ilac vermiyorum dedi.
Birde bir kasc gundur kakasinin rengi siyah sari olmayi baslamisti ben verdigim elma suyuna bagladim ama yinede sordum.
Bunun icin tahlil istedi.
Gizli kanda olabilir,boyada dedi.Sonucu arayip bildirmemizi istedi.
Bebislerin kaka renginde degisiklik olan varmi?
çok geçmiş olsun canım.. inşallah kısa sürede iyileşir İlker..
canım öncelikle maşallah Masal kuzuyadoktor ne yapmanı söyledi ben onu merak ettim. sadece üst sınırı geçmiş mi dedi de sen bu kadar endişelendin?
çok çok sevindim canımcımm inşallah böyle devam eder artık
çok güldüm turşusuna parmiş yaa bakalım senin telefon daha neler yumurtlayacak kendi kafasından
hee ben demiştim öyleayrıca isim mevzusunda gayet ayrıcalıklıyım ben topikte çoğunuzun ismini çook önceden biliyordum malumunuz ee olsun o kadar ayrıcalığımız dimi ama doğum habercisi olduk onca zaman. ayyy ne günlerdi bee
geçmiş olsun canım ek gıda başlayınca kak rengi değişiyor ama yineden siyah rengi ilk kez duydum büyük ihtimalle elmedan olabilir ama yineden tahlil yaptırmak ne doğrsu bence.Bişey çıkmaz İnşalah.
canım bunu bizden kaynaklanan birşey değilki bu tamamen bebeğin yapısından bişey.Var bebek az emer ama yine iyi kilo alır var bebk çok emer ama öyle mana aman fazla kilo almazlar.Benimki iyiy kilo alıyorki doğudan beri geceleri pek emedi mesela.Ve ne kadar emiyor hiç bilmiyorum süütüm var sadece bunu biliyorum.Büyük oğlum anne süüt biberonla aldı ve ne kdar içtiğini biliyordum bazen normladen fazla içerdi ama buna rağmen bu oğluma kdar hiç kilo almadı.Mesela küçüğün şimdiki kilo boy abisinin 6 aylıkken hali.İkis benim çocuk ikisi erkek ikisi benim sütümü alıyor ama biri daha iri işte.Genetik bir şey.Büyük oğlan abbasına beziyor sayıf ve uzun küçük ise bana bezeyecek belki tontiş:)Ama bunu da fark ettim en güzel akşam yemeğim benim ve gece süt sağdığımda o süt sarıdır sabah isağdığım süt ise daha beyaz.sanırm yediklerimiz de çok etkiliyor.
maşlalah canım ben de sizi merak ediyordum.VBak çok ama çok sevindim sizin için.Stres yapmamak lazım işte biz tedirign olunca onlar bunu hissediyor ve husuzlanıyorlar.uyanıkken emedimi yine uykulu halde emirisin stres yapma.Bİrkaç arkdaşımla konuştum onlarda benzeyen durumlar yaşamış bu aylarda sakın pes etme dediler biberon ve ek gıda kesinlikle verme geçecek dediler.Ben de azıcık rahatladım.
canım fazla içmiyormuş acaba mama markasını mı değiştirsen derim.ama bana göre çok kilo değil boyu d avar zaten.Bide canım birkaç ay kaldı kilo alacaklar inana sonra kilo aldırmka çok zor oluyor emeklemeye başladılarmı inceliyorlar bay.Bide büyücekler başka çocuklarl akarşılacakçalr hastalıklar başlıyor kilolardan bişey kalmıyor.Bu kdar erken aylarda fazla kilo kafaya takmamak lazım.
Çok tatlısınız yaa gözümde canlandırdım da mıncırırım gülen yüzünü onun
Canım geçmiş olsun ameliyatı sorunsuz atlatmanıza sevindim
Sağol canımDireneceğiz her zaman!
Off eşine üzüldüm canım yaBakıcı isteme nedenini şimdi daha iyi anladım.
Geçmiş olsun canım üzülme bunlar mutlaka başımıza geleccek. Bol bol emişin çabucak atlatıyor merak etme
Kııız ismin ne değişikmiş. Hiç tahmin etmezdim seni bulmak kolay olur
Teşekkür ederim canım. O ne biçim rüya kızSonunda koptum demek bebek ağlıyo diye evlatlık vereceklermiş
Üzülme tatlım ya dönmeler emeklemeler başlasın atar bütün kilolarını. Doktor ne söyledi peki farklı bişey yapmanı önerdi mi?
ay canım ne diyeceğimi bilemedim şimdi...hep kilo almadığına üzülme toparlar derken sen kilosu fazla diyorsun
anlamadığım fazla kilo neden problem olsun ki...zaten bu çocuk yakında hareketlenmeye başlayacak ve yakacak. üzme canım kendini
canım nasıl oldunuz merak ediyorum.Biz daha iyiyz diyim de iyiy olalım.Biz hala aynı uyanıken emeyiz ama uykusu gelince biraz sağlayıp öyle memye koyuyorum emeye başlar bazen yine bırakıyor ağlıyor ben de emik veriuorum sakinleşiyor sonra çabucak meziği çıkartıp memeyi veriyorum.Bazen birkaç kez bun tekrarlmak zoundayım ama sonunda emiyor.İş her şeyi bıraktım duruyorum başında uyutmadan önce ve uyanacağı zmöana memeyi öyle tuturuyorum.Bence ammaila acele etme.Baktım ben büyük oğlum da aynı sorun yaşamıştım biberonla bile.ve ayda 200 gr almış ama buna rağmen dr bize mama vermemiş anne sütü devam demiş.yani bence bir ay daha müsade et bebeğine.Biz dr eğer emmek istemiyorsa annesüüt kaşıkla ver dedi.
çok geçmiş olsun canım.. inşallah kısa sürede iyileşir İlker..
canım öncelikle maşallah Masal kuzuyadoktor ne yapmanı söyledi ben onu merak ettim. sadece üst sınırı geçmiş mi dedi de sen bu kadar endişelendin?
çok çok sevindim canımcımm inşallah böyle devam eder artık
çok güldüm turşusuna parmiş yaa bakalım senin telefon daha neler yumurtlayacak kendi kafasından
hee ben demiştim öyleayrıca isim mevzusunda gayet ayrıcalıklıyım ben topikte çoğunuzun ismini çook önceden biliyordum malumunuz ee olsun o kadar ayrıcalığımız dimi ama doğum habercisi olduk onca zaman. ayyy ne günlerdi bee
Gecmis olsun canım , ilker iyileşsin biran önceMerhaba arkadaşlar.. İlker'im 2 gündür hastaydı önce genizden bi hırıltıyla başladı emin olamadım doktorunu aradım serum fizyolojik ver takip et dedi. öyle yaptım ertesi günü iyice burnu tıkandı hapşuruklar arttı ve doktora götürdük soğuk algınlığı ama çok ilerlememiş. Peditus verdi 5 günü geçirmeden devam edicez şuruba. gözleri yaşla doluyor sonra çapaklanıyor ama bugün daha iyi.sizde serum fizyolojikle temizleyin kızlar hastalanmadan öyle dedi dr.
Hafif bir pişik vardı onun içinde desitin krem verdi ilaç bazında değil çok iyi geldi diğer koruyucuları bıraktım buna devam edicem artık.
Sıkma canını canım , nasıl olsa emekleyince vereceklermerhaba kızlar.. biz bugün 4. ay aşımızı olmaya gittik.. fakat oradan güzel haberler ile ayrılmadık.. her ay 1 kilo alıyordu yavrum.. artık yavaşlaması lazımdı ve 500 gr civarı bekliyordum kilo alımını .. öyle olmadı.. bebeğim tamda kilo alımının yavaşlaması gereken ayda bugüne kadar olan bütün rekorlarını kırarak 1.800 gr almış. 8 kiloya ulaştı ve üst sınırı geçtiği söylendi.. çok üzüldüm.. her zamankinden farklı yemezken niye böyle oldu anlamadım.. ki gece tam 9 saat yemek yemiyor. ve oldukçada haraketli bir bebek.. nolur kilo almıyor diye üzülmeyin.. asıl fazla kilo hastalıkların babasıdır.. boyumuz normal 64 cm.. kilosuna üzüldüm
Yaa evet , ne hakkın var benim özelime elini kolunu sallaya sallaya girip alıyorsun benim eşyamıKız Meltem, bu kadar olur, ne çok ortak özelliliğimiz var:)) Ben de Kadıköy de otururken gündüz gündüz, üstelik sokakta dizi çekilirken bütün takılarımı, yeni aldığım ve daha doğru dürüst kullanmadığım laptopu, eşimin yıldönümlerinde aldığı zarif takı hediyeleri çaldılar. Ben iş için Ankara'daydım, eşim işteydi. Çok çok canım yandı, Allah kimsenin başına vermesin.Şimdi kızları okurken acaba alarm olsaydı yine hırsızlık olur muydu diye düşündüm, bir kez daha acıdı içim. Çocuklara kötülük yapanlardan sonra belki de en nefret ettiğim şey hırsızlık. Başka birinin evine girip bütün yaşanmışlıkları, maddi manevi önemli şeyleri çalmak.
Allah korusun canım , Allah kötü yazı yazmasın .Bizde de birşey yok . Anca Esım çık sık turşusuna gidiyor biliyorsunuz evde yalnız kalıyorum . Ayrıca bizim apartmana nedense cok hırsız giriyor bizim kapi ile bile gecmiste oynanmış .
Bir hırsızla karsı karşıya gelme düşüncesi beni öldürüyor . Allah korusun hic degilse alarmı görünce tenezzül etmiyorlar
Maşallah eylus e , hoş gelmis güzellikbız geldıkkkk :) barış a ayrıcaaa opucuk gonderıyo eylusss :)
kızlar nette çok güzel bir tarif buldum.. yapımı tam 15 dk.. çok pratik ve basit.. çat kapı gelen herkese yapılabilir.. hemde hafif bir tatlı..
malzemeler: 7 yemek kaşığı irmik.
7 '' '' şeker
3 su bardağı süt
1 paket kremşanti.
ceviz, hindistancevizi, fıstık ne istenirse...
yapılışı: şekeri irmiği sütü tencereye koyup karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.. koyulaşınca ocaktan alıyoruz.. 5 dk sonra soğumuş oluyor.. içine kremşantiyi döküp karıştırıyoruz.. elimize top top alıp yuvarlayıp istediğimiz cevize fıstığa sokup çıkartıp tabağa koyuyoruz.. dolaba atıp soğutuyoruz.. 15 dk sonra yenmeye hazır oluyor.. ben yaptım kız mızmızlandı.. şekli biraz kayık oldu.. siz daha güzellerini yaparsınız...
Eki Görüntüle 889036
süper gözukuyoo heracım!!ellerıne saglık..akşam usenmezsem bende yaparımm...böyle seylerı deftere yazmaktaNSA TELEFONA CEKIYORUM DAHA KOLAY OLUYOO..YAZMAYA USENIYORUMM :))
kızlar nette çok güzel bir tarif buldum.. yapımı tam 15 dk.. çok pratik ve basit.. çat kapı gelen herkese yapılabilir.. hemde hafif bir tatlı..
malzemeler: 7 yemek kaşığı irmik.
7 '' '' şeker
3 su bardağı süt
1 paket kremşanti.
ceviz, hindistancevizi, fıstık ne istenirse...
yapılışı: şekeri irmiği sütü tencereye koyup karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.. koyulaşınca ocaktan alıyoruz.. 5 dk sonra soğumuş oluyor.. içine kremşantiyi döküp karıştırıyoruz.. elimize top top alıp yuvarlayıp istediğimiz cevize fıstığa sokup çıkartıp tabağa koyuyoruz.. dolaba atıp soğutuyoruz.. 15 dk sonra yenmeye hazır oluyor.. ben yaptım kız mızmızlandı.. şekli biraz kayık oldu.. siz daha güzellerini yaparsınız...
Eki Görüntüle 889036
valla hiç üşenicek bişi değil.. 15 dk da işlem tamam soğuması yuvarlaman dahil.. :) valla ben ajanda tuttum kendime. ayırdım tatlı tuzlu diye. hepsini tek tek yazarım :)
Bildiğin kayboldum geçmişte çıkamıyorum, bıraktım artık bir yerde..
Tam 3- 5 sayfa kalıyor birşey çıkıyor yine bir geliyorum 3-5 sayfa olmuş 15 sayfa..
Vazgeçtim geçmişten. Ben sizi özledim Selim Duru'yu..
Eki Görüntüle 889058
Fikriyecim doğru söylüyorsun her bebiş kendine özel. 8 9 kiloları duyunca şaşırıyorum ben nerde hata yapıyorum diye ama manken olacak herhalde bizimki :) bu kilolara anca yaşında çıkarız biz bu gidişle. Benim minnak daha ilk ayından beri çok hareketli ve sanırım metobolizması çok hızlı çalışıyor her bezi dolu kızımın bu da iyi beslendiğini gösterir. Kaka çiş konusunda üstüne tanımam. Sanırım çok hızlı yakıyor artık buna kanaat getirdim çünkü doktorumuz normal diyor.
Tam 3- 5 sayfa kalıyor birşey çıkıyor yine bir geliyorum 3-5 sayfa olmuş 15 sayfa..
Eki Görüntüle 889058
ımm çok güzel görünüyo lop lop atmalık ama ben bi süre tatlı yemicem diye söz verdim kendimeeeeheran dönebilmek koşuluyla
ben anca yemek yaptım valla duş aldım bugün bu kadar etli patates yemeği yaptım en kolayı makarna bide salatayaranda var tabii puhahaa
:))
Benımde var ajandada yapan ypk :))benımde cat kapı mısafırler ıcın mikrodalgada sekız dakıkada olan ıslak kekeım var :))onu yapıyorumm..super oluyooo :))3 yumurta
1.5 sb şeker
1 sb süt
1 sb sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
1.5 sb un
1/2 sb ceviz
üzeri için hindistan cevizi
süt+sıvıyağ+şeker+kakao iyice çırpın içinde topak kalmayacak ve şeker eriyecek. karışımdan 1 sb ayrın yumurtalarI teker teker ilave edip karıştırmaya devam edin kabartma tozu+vanilyayı ve unu eleyin ve sıvı karışımın içine ilave edin küçük kare borcama karışımı dökün ve 600 watta 8 dakika pişirin,pişip pişmediğini kontrol edin eger pişmediyse bi 2 dakikaya daha ayarlayın(çünkü her mikrodalganın pişirme süresi bazen farklı olabiliyor) sıcakken dilimleyin ve ayırdığınız karışımı kekin her tarafına dökün
Eki Görüntüle 889058
Eki Görüntüle 889058
Ay yerim bu oglani yaaa suratini sevdigim:)))))
Oyy yerim ben o Selim i , cok tatlı maşallah , bu pozu da tam yemelik olmus herzamanki gibi
Teşekkür ederiz kii :)oyyy ısırırım yaaa.. tipe bak :) dudakları da büzmüş :) maşallah
Sorma dünüşüm ya cuma misafirim vardı cumartesi pazar nasıl geçti anlamadım. Temizlik yapayım diye dışarı çıkmadık, gezmekten oldum ne temizlik yapabildim ne bişeyah be dünüşüm nerelerdesin bende senii özledim çok ...duruda selimiağlamasın duruşta ağlıyo ona bakıpp
ayy suratını yediğim gözler yine konuşuyoooo
bız geldıkkkk :) barış a ayrıcaaa opucuk gonderıyo eylusss :)
Fikriyecim doğru söylüyorsun her bebiş kendine özel. 8 9 kiloları duyunca şaşırıyorum ben nerde hata yapıyorum diye ama manken olacak herhalde bizimki :) bu kilolara anca yaşında çıkarız biz bu gidişle. Benim minnak daha ilk ayından beri çok hareketli ve sanırım metobolizması çok hızlı çalışıyor her bezi dolu kızımın bu da iyi beslendiğini gösterir. Kaka çiş konusunda üstüne tanımam. Sanırım çok hızlı yakıyor artık buna kanaat getirdim çünkü doktorumuz normal diyor.
Eki Görüntüle 889058
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?