2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu durumda yalnız olmadığıma sevinsem çok mu bencil bir hareket olur :))))

Aybikecim ben de dert etmeye başlamıştım acaba bi sorun mu var diye
Burda sizi de duyunca Demekki normal diye düşündüm:)))
Ama benim eşim normalde de arada yapıyordu böyle
Yani Türkiye gündemi böyle krizlerle yoğun olduğu dönemde sürekli haber yorum okuyor tweetleri takip ediyor falan ve içine kapanıyor beni bile gözü görmüyor
Ben bunu birazda şu an gündemin kötü olmasına veriyorum ülkesi konusunda çok hassas
Kafası hep bunlarla ve Türkiye'nin yurtdışındaki imajıyla meşgul bu aralar

Bu da kesin Aybikemizden çıkmıştır :) nerdende bulursun böyle şeyleri :) ne için vermişti doktor bu ilacı canım? Ben olayların başını kaçırmışım.

ivettttt
fikir babası benim :))) sütü artırmak için canım, 4. ayda adet oldum hoppp süt gitti bu ilaca başladım, 2 haftadır doğumdan hemen sonrasından bile daha iyi sütüm
doktor yan etki olarak kilo aldırır demişti ama bende fark etmedi. bide gaza gelip günde 2 taneden fazla içme dedi

Slm kızlar.

Uzun süredir yazamadım ama genelde okudum :) ek gıdaya geçtik meyve püreleri ve kabak havuç patates çorbasına iyice alıştık ama bu seferde kabızlık sorunu başladı günde 5 en az yapan kızım iki günde bir yapmaya başlayınca sürekli kaka yapamama krizlerinde uykuarımız bi değişik oldu bilmiyorum büyüme atağında mıyız acaba :/

Ya bu annelik nelere kadir
Ben ilaç düşmanı bi insanım
Daha doğru düzgün ağrı kesici aldığımı bilmem
Karnım ağrıdan ölürdü yine de almazdım
Çünkü antipatim var mesela hiç antibiyotik kullanmadım ömrümde
Ama şimdi midem ağrımadığı halde mide ilacı alıyorum şaka gibi
Normalde ağrısaydı o acıyı çeker doğal yollardan bitkiler kullanır yine de bu ilacı kullanmazdım
Şimdi süt diyince direk atladım
Zaten vitonic diye laktasyon için üretilmiş bir vitamin hapı alıyorum günde 3 kez
Şimdi bi de rabarbanın dediği vitamini mi alsam diye düşünüyorum
Zaten süt olsun diye günde 3 öğün et yiyorum 4 litre su içiyorum
Daha yaptıklarımı saysam bitmez
Offfki offf ne zormuş annelik
Emzirme bitince yani umarım uzun süre emzşrebilirim
Bitince 1 gün boyunca aç kalıcam aç kalmayı özledim zaten yemek yemeyi pek sevmem

gerçi sanırım az önce yazmıştım sana canım ama benimde kafam karıştı..dur şimdi düzgünce tekrar özetliyeyim

evet idrarı artırıyor sanırım. sanırım diyorum çünkü ben zaten doğumdan beri her bardak suda giderim aslında
günde 2 yi geçmemek gerekiyormuş
zaten canım bende 4. ayda adet olunca sütüm gitti, 2 gün nerdeyse artık hiç yoktu ve bu ilacı öğrendim. başladıktan 2-3 gün sonra güzel süt gelmeye başladı. 2 haftadır kullanıyorum. şimdi artık ilacı içtikten 1 saat sonra göğüslerim taş oluyor. zaten ilacı düzenli kullanınca işe yarıyormuş
ben sabah 8 de kahvaltı yapıp emziriyorum canım. 11 gibi ilacı içip 12 de öğle yemeğimi yiyiyorum. akşamda 7 gibi emzirip ilacımı içiyorum ve akşam yemeği yiyiyorum
ama birazda psikolojik olabilir. ben sütümü artırdığına çok inandım. sütüm var dedikçe daha çok şişti göğüslerim

Ya bu ilacı bugün aile hekimine sordurdum emziren annelere kesinlikle tavsiye etmem demiş. Bebeğe geçer demiş çok tereddüt etti ben kullanıp kullanmama konusunda.

maalesef canım burada durumlar hiç iç açıcı değil, hayırlısıyla ortalık daha beter karışmadan şu seçimler bir gelse. sandık düzeltir umudumu kaybetmek istemiyorum

hamileyken 4 boyutlu çektirmeye gittiğimde çok şeker bir doktor vardı, muhabbet ettik...daha ozaman bana demişti "sakın üzülme erkekler ilk 6 ay eşden soğur bebeğide sahiplenemez. ama 6 ayı geçtikten sonra ikinizlede arası düzelir. ben doktor olduğum ve bunları bildiğim halde baba olduğumda bende aynı psikolojiye girmiştim"

ozaman öylesine dinlemiştim adamı, şimdi ne dediğini anlıyorum ve tüm sorunlarımızın bitmesi için o meşhur 6. ayı bekliyorum. bu arada şaka bir yana bu konuda yalnız olmamama sevindim çünkü evliliğimizi sorgulamaya başlamıştım. şimdi sabır Aybike bu günler geçecek diyorum

Ben de valla. Ne yedik ne içtik be süt uğruna? Rabbim çabamızı görür inşaallah. Kilo almak kabusumdu ama artık umrumda olmuyor. Bişey yiyorum elife süt olsun bişey içiyorum elife süt olsun. Kv şunu ye derse süt yapar mı diyorum.

Ya bu ilacı bugün aile hekimine sordurdum emziren annelere kesinlikle tavsiye etmem demiş. Bebeğe geçer demiş çok tereddüt etti ben kullanıp kullanmama konusunda.

aile hekimleri halt yemiş diyesim geldi...yanlış anlama canım, bizim aile hekimimizin cahilliğine gıcığım var bu üstüne geldi :)
özellikle emziren annelere doktorların tavsiye ettiği bir ilaç. ama ilk günde dediğim gibi sonuçta ilaç, ben size önerdim ama önerirken de mutlaka kendi doktorunuza sorun dedim yine diyorum

canım günlük programınız ve uçak yolculuğu konusunda teşekkürler :)
ama itiraf ediyorum şuan okumaya üşendim aklımı veremem diye copy-paste yaptım yarın sakin kafa okuyacağım, eline sağlık

Ben kizimi hep arabasiyla yan taraftan gecirdim el cihaziyla aradilar ve biraz ellediler kizimi bisi var mi diye. Hatta bi gorevli aaaaa ne guzel kiz diye sevdi gicik olmustum:)

Rica ederim cnm, zaten kızlar saolsunlar vermişler tüyoları, bende hızlıca yazmak istedim. İyi yolculuklar :)

Coooooook cookkkkk teşekkür ederim kızlar, iyi ki varsınız. Umarım yarın kolay ve güzel geçer. Iyi geceler...

Haklısın canım sana sözüm yok. Bilgini paylaştın sadece. Ben sana muhalefet olmak için demedim. Doktorun söylediğini paylaşmak istedim kusura bakma. İyi geceler...

Doktor sut yapsın diye mi verdi yani cnm?

canım günlük programınız ve uçak yolculuğu konusunda teşekkürler :)
ama itiraf ediyorum şuan okumaya üşendim aklımı veremem diye copy-paste yaptım yarın sakin kafa okuyacağım, eline sağlık

Ahaha tamam canım, bu saatte çekilmez zaten, sakin kafayla okumak lazım, bana yaz yorumunu mutlaka ama bekliyrum.

Haklısın canım sana sözüm yok. Bilgini paylaştın sadece. Ben sana muhalefet olmak için demedim. Doktorun söylediğini paylaşmak istedim kusura bakma. İyi geceler...

ay yok canım ne demek, ben sana bişey demedim zaten
genel olarak bu aile hekimliği sistemine kızıyorum ben. bir doktor nasıl bütün konularda uzman olabilirki..hele bizimki genç bir doktor, tecrübesiz. oğlum atopik dermatit yüzüne nemlendirici ne kullanayım dediğimde arko nemlendirici tavsiye etti :))

şimdi ıvy yeter artık diyecek benim doktor hikayelerime :) ama gerçekten bütün arızalar beni buluyor

Kızlar eşlerinizle olan sorunlardan bahsetmişsinizya (geçici şeylerde olsalar) bu gibi konularda oturup açık açık konuşuyor musunuz? Yoksa karşılıklı beklentiler içinde konu uzayıp gidiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…