- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.721
Burka cım iyi olmanıza sevindim. Bizi mesajsız bırakma canım.
Eşimle öyle sorunum hiç olmadı. Olsaydı bende söylerdim eşimde söylerdi. Yani açık açık konuşurduk ikimizde :)
Mincim canım çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın canım. Bende doktorumuzu değiştirdim yeni bir doktor geldi. Ona gideceğiz 24 de ona da soracağım ek gıda işini. Siz yine iyisiniz benim doktor bana bir liste verdi görseniz şok olursunuz. ?
Üşenmeyeyimde yazayım size.
4-6 ay günlük beslenme programı
08.00 anne sütü veya bebek sütü (150-180ml)
11.00 Meyve püresi(125gr) Elma armut şeftali gibi mevyeleri cam rendede rendeleyebilirsiniz veya 125 gr meyveli kavanoz maması yada 100ml organik meyve suyu
13:00 sebze çorbası( patates-havuç-kabak-taze fasulye gibi sebzeleri haşlayıp püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz. İçine 60 ml bebek sütü katarak daha besleyici hale getirebilirsiniz.)
17.00 anne sütü veya bebek sütü (150-180 ml) veya 125mg yoğurt. (5.aydan itibaren)
20.00 1 öğün kaşık maması
23.00 anne sütü veya bebek sütü (150-180ml)
gece uyandığında anne sütü veya bebek sütü (150-180ml)
Uyuyormuyum hayır uymuyorum çünkü kızım bu kadarını yemiyor zaten. Ben sadece günde bir kere meyve ve sebze veriyorum sebzeyi de 3-4 gündür vermiyorum çünkü yemiyor öğürüyor kusuyor. yoğurt hiç yemedi hep kustu.
Belki uymayıp kötü yapıyorum ama bunları versem benim kızım beni emmeyi tamamen bırakır.
ben bu doktorlar konusunda pes ettim :) bizede muzu verme 8. aydan önce dedi :))
gerçi bu ay doktorumuzu değiştirdim, salı günü yeni doktorumuzla randevumuz var. özellikle beslenme konusunda çok iyi diyorlar, bakalım aklımdaki tüm soruları tek tek soracağım ne diyecek
bnde aynı durumdayım cnm umudum adet olmaktı oldum en nihayetinde biraz ıslaklık oldu ama acı var gibi off psikolojik mi anlamadım ki..sinir oluyorum kendimeAdett oldum da yine aciyor ki. Kayganlastirici fln islerini hic bilmem, arastrmam lazim ama disaridan bisey de garip olur ya...
Çarşamba günü doktora oradan sağlık ocağına gittik. kızımın kilo alımı iyi olduğu için bu ayda ek gıdaya başlatmadı. kaç saatte bir emziriyorsun dedi. 1.5 bazen 2 saat dedim. uyuyorsa bu saat aralığı biraz daha fazla oluyor dedim. yanlış yapıyormuşum. 4 saat aralıklarla beslemem gerekiyormuş. sık sık beslenmek istemesi yanlış alışkanlıklardanmış. geçen gün mastit oldum sağ göğsümü emzirdim emsin biraz düzelir diye. neyse eme eme uyudu. sonra şişlik inmeyince sağayım dedim. sadece 1 damla süt çıktı oda zorla. şunu anlamış oldum. kızım emerek uyudu ama süt gelmediği halde alışkanlık edindiği için süt emmeden uyudu. yani bu emzirme olayını bir kere sağlam yapıp sonrasındada 4 saat kadar emzirmememiz gerekiyormuş. yoksa alışkanlıklarından dolayı bizi emzik gibi kullanıyor.
tırnağını keserken kızımın parmağını kanattım üsgünümağladı minikim
Sizde de mi tık yok ne oldu bunlara ya
kızlar bu durumda yalnız olmadığıma sevinsem çok mu bencil bir hareket olur :))))
maalesef canım burada durumlar hiç iç açıcı değil, hayırlısıyla ortalık daha beter karışmadan şu seçimler bir gelse. sandık düzeltir umudumu kaybetmek istemiyorum
hamileyken 4 boyutlu çektirmeye gittiğimde çok şeker bir doktor vardı, muhabbet ettik...daha ozaman bana demişti "sakın üzülme erkekler ilk 6 ay eşden soğur bebeğide sahiplenemez. ama 6 ayı geçtikten sonra ikinizlede arası düzelir. ben doktor olduğum ve bunları bildiğim halde baba olduğumda bende aynı psikolojiye girmiştim"
ozaman öylesine dinlemiştim adamı, şimdi ne dediğini anlıyorum ve tüm sorunlarımızın bitmesi için o meşhur 6. ayı bekliyorum. bu arada şaka bir yana bu konuda yalnız olmamama sevindim çünkü evliliğimizi sorgulamaya başlamıştım. şimdi sabır Aybike bu günler geçecek diyorum
Kızlar eşlerinizle olan sorunlardan bahsetmişsinizya (geçici şeylerde olsalar) bu gibi konularda oturup açık açık konuşuyor musunuz? Yoksa karşılıklı beklentiler içinde konu uzayıp gidiyor mu?
merhaba kızlar.. bizim programda değişiklik oldu.. bu sabah 5.5 ta yola düştük kızımla.. ölen 1.5 ta annemdeydim.. otobüsle geldik. korkmuştum ağlıcak zırlıcak diye ama bir kere bile ağlamadı. uyudu uyandı oyuncağıyla oynadı etrafı inceledi insanlara güldü süreklii. çok iyi geldik.. annemdeyiz şimdii.. babamız da arkamızdan mesaj çekti seviyorum sizi diye..
kızlarrrr,,,
bizim de dişimiz çıktıııı
hem de babasının doğum gününde kızım babasına doğum günü hediyesi verdi
Maşallah canım, Allah bozmasın aranızı. Konuşabilmek çok önemli çiftler arasında ama çoğumuz bunu yapmakta zorlanıyor.
Planınızdan biraz çalabilirim ek gıdaya geçince :) saatleriniz oturdumu yoksa ileri geri değişiyormu cnm?
Ahahah, yok canım. Bizim çoook daha büyük sorunlarımız vardı zaten, daha yeni aştık 3-4 aydır. Sonra kaldığımız yerden devam hayata :))
Pamuk mu nevresim? Koyu renk birşeyler kalmışsa makinede oluyor öyle benim bildiğim cnm. Birde kurutucun var mı?
kızlar yardım!!! oğlumun uyku düzeni çok bozuk nasıl düzenleyeceğiz bilmiyorum.İlk 1-2 ay uyuyordu.Şimdi ise yenidoğan gibi.
Canım bebeğin kaç aylık ve geceleri nasıl uykusu ?
Canım bebeğin kaç aylık ve geceleri nasıl uykusu ?
6 ağustos doğumlu,pek belli olmuyor saati ama,akşam 6-7 gibi yatıyor,2-3 saat sonra uyanıyor.uyandıktan 1 saat sonra 1 saat kadar uyuyor.sonra sabaha karşı 4-4,5 gibi yatıp 11 e kadar uyuyor.(arada emmeye kalkıyor sadece)
tatlımm yalnız değilsin benim bebeğimde hiç düzenli uyumadı hatta son 2 aydır daha da bozuldu.gündüz 45 dk ya da 1 saatlik 3 kez uykusu var gece her 1,5 saatte bir uyanıyor ne denediysem bu huyunu değiştiremedim daha önce 5 saat falan uyurdu gece aralıksız ama şimdi uykularım delik deşik üstelik şubat başı işe başlıycam nasıl uykumu alıp çalışıcam bilemiyorum.eğere bi çare bulursan bana da yaz
tatlımm yalnız değilsin benim bebeğimde hiç düzenli uyumadı hatta son 2 aydır daha da bozuldu.gündüz 45 dk ya da 1 saatlik 3 kez uykusu var gece her 1,5 saatte bir uyanıyor ne denediysem bu huyunu değiştiremedim daha önce 5 saat falan uyurdu gece aralıksız ama şimdi uykularım delik deşik üstelik şubat başı işe başlıycam nasıl uykumu alıp çalışıcam bilemiyorum.eğere bi çare bulursan bana da yaz
ben de şubatta işe başlayacağım ve ne yapacağımbilmiyorum.gece saat 12 den sonra gündüz olmadığı kadar enerjik oluyor,oynamak istiyor:))
Canım benim kızımda gündüzleri uyumuyor ama çok şükür akşam 8.30 yada 9 da uyuyor. Ve emmek için kalkıyor sabah da 8 de kalkıyor 1 saat oynuyoruz emiyor uyuyor 11 e kadar ondan sonra gündüzleri en fazla 20 dk 2 kere uyuyor.
Sana tavsiyem gece uykusuna saat 9 gibi başla 10 a kadar uyusun. Uyanırsa yine pişpişle uyusun. Kucağına filan alma yada ne bilim uykusunu bölecek birşey yapma mesela ben eğer ışığı açarsam kızım bir daha uyumuyor ben karanlıkta emziriyorum yada karanlıkta pişpişliyorum.
Bir kaç gün dene bunu sonrasında alışacak en önemli uyku akşam 22.00 ile 02.00 arasındaki uyku. Şimdiden alıştırırsan hep o saatte uyur. Benim kızım 8.30 -9 olduğunda başlıyor mızırdanmaya yatırıyorum yatağına poposuna iki pat pat ve pişpiş diyorum uyuyor ağlarsa beşiğini sallıyorum kucağıma almıyorum.
Allah bozmasın bebişinin uykusunu.uyandığı zaman uyumuyor ki tekrar,gülücüklerle uyanıyor,kucağa almazsak çok fena ağlıyor.ama dediğin gibi 1 hafta denemek lazım
bişey daha sorayım.su vermeye başladınız mı?meyve filesikullanıyor musunuz?
Canım bebeğin eğer yeterli uykuyu alıyorsa çok uyumazmış benim kızım gece uykusunu aldığı için gündüz uyumuyormuş İstanbulda ki doktor öyle dedi. Şuan uyumaları gereken saat 14 saat toplam. Hesapla bakalım bebeğin o kadar saat uyuyor mu?
Dene canım arkadaşa yazdığım yöntemi sende. Pes etme pes edersen yapamazsın. İnan en geç 1 hafta da alışıyor. Benim kızımın uyku saati geldimi acayip huysuzluk yapıyor ağlıyor yatağına koyuyorum karanlıkta pişpiş diyorum uyuyor kendi kendine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?