- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.761
Simdi sizi dusunuyordum gittilermi acaba diye gelisinizde kolay olsun anne candjr bol bol ye bosver elbet gidecek o gobisler totolar (bende de toto var)
benim kızım yoğurt yemiyor yav meyve kattım ama yine yemiyor bir süre sonra tekrar denedim ama yemiyor
pirinç unundan muhallebi yapıyorum sade pek sevmedi içine hurma bikerede hurma ve incir ezdim bayıla bayıla yedi
sanırım katı gıdaya meyve ile başlamanın dezavantajını yaşıyorum
baktım canım yazdım :)canım mesaj kutuna bakabilir misin?
ay ne yapacagız daha bilmiyorum pek huylu bu bebişlerCanım benimki de yemiyordu bende meyve ile başladım sonra farkettim ki yeni mayalanmışken yiyor ılık ılık çok seviyor öyle hergün taze mayalıyorum ona bugün keçi sütü ile mayaladım anladı farklı olduğunu pek sevmedi yuttuktan sonra tepki verdi hep sanırım benim gibi sevmeyecek koyun keçi mahsullerini :))
Bizimki de yemiyordu cAreyi yogurt corbasinda buldum, doktor da olur dedi. Onu bayila bayila yiyor. Dene. İstersen?
bencede gizli işler dönüyor aybikeden mesajı alan gidiyor :)
tarikatıma mürid topluyordum ama yakalandım galiba
Iyi pazarlar,
Bebislerin yemeklerini hapur hupur yedikleri, bol bol uyuduklari, gulucukler ve kahkahalar attiklari, anne babalarini az yorduklari bir gun olmasi dilegiyle
Günaydın kızlarrrrr :) bir emzirme seansından tekrar mrb lar ... Kızımın burnu fena akıyor soğuk aldık galiba:/ az önce bi sileyim dedim kıyamet koptu , tam uyumak üZereydi susturamadım çok sinirli çokkkkbiz kahvaltı ederken kızıma da armut suyu verdim ama istemedi herzamanki gbi.. Kahvaltıya başlasam mı , siz nezaman başladınız? 6,5 aylığız . 5,5 ayda başladık yavaş yavaş ek gıdaya. Önce sebze püresi, meyve suyu , yoğurt. Şimdi üçünü birden . Sabah meyve suyu öğle çorba ve akşam yoğurt.. Sizler ne durumdasınız yaaaa , çok uzak kaldım ve tekrar buradayım hadi bi bağrınıza basın beni da
Dun aksam hipp in meyve kavanozuna yogurt yaptim tuttu kati olu ama cok tatli bir yogurt olmadi, cok eksi de degil ama hani boyle seker gibi yogurtlar olur ya oyle degil.
Ben ne beceriksizim yaaa
canım benimde genelde yoğurdum ekşi olur
sütün ısısı fazla olursa bide 4-5 saatten fazla bekletirsen ekşi olur
ideali 8 saat degil mi?
4-5 saat mi bekletmek gerekiyor bak bilmiyordum onu
8 saat fazla canım, yani fazla derken işte ekşi ve katı bir yoğurt olur
5 saatte tatlı ama biraz sulu bir yoğurt elde edersin. bide kapaklı bir kapta mayala, 5 saat sonra sarsmadan buzdolabına koy birazda orda beklesin
himm bu aksam da oyle deneyeyim
hayatimdaki ilk yogurt denememdi, sanki dunyalar yaratmisim gibi esim cok takdir etti. gaza geldim bende :)))
Aybike Gulen :)
Arkadaslar oglum icin bugun sebze alisverisi yaptim
Balkabagi, havuc ve patates standart zati. Ek olarak farkli sebze katiyorum. Bu hafta karnibahar aldim. Karnibahari nasil eklemeliyim sebze puresine? Onden haslayip suyunu dokuyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?