2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ailecek hastayız, ishal kusma derken haftasonu acilde geçti. Oğluma toz halinde.bir ilaç verdi doktor ama biberonu ağzına sürmüyor. Bugün sadece 150 cc mama içti, yarim çay bardagi yogurt ve biraz da su beni emmek istiyor ama süt nerden olsun su icsem çıkarıyorum: ( bana bi akıl verin nasıl vericem ben bu çocuğa ilacını?

Arkadaslar oglum icin bugun sebze alisverisi yaptim

Balkabagi, havuc ve patates standart zati. Ek olarak farkli sebze katiyorum. Bu hafta karnibahar aldim. Karnibahari nasil eklemeliyim sebze puresine? Onden haslayip suyunu dokuyor musunuz ?

Benim doktor pazi ve ispanak cook besleyici, simdi semizotu gelecek bunlar cok iyi demir deposu dedi. Onun disinda kereviz var mevsimlik, pirasa ve brokoliyi de seviyoruz biz.

Kaşıkla denesen?? Cok gecmis olsun kendimize de cok dikkar etmemiz lazim.

Çooooook geçmiş olsun canım.kimse hasta olmasın yaaaaa,çok üzüldüm.önceden bebişlerimiz hasta olmasın diye dua ederken 2-3 hafta önce kızımla aynı anda hasta olunca Rabbim annelerede ya da bakan kişiye de sağlık versin diyorum çünkü çooook zormuş.kendi gücüm yoktu ki yavrum hastayken onunla ilgileneyim,lütfen kızlar sizde çok dikkat edîn kendinize.kızım hastayken şurubunu içirememiştik bizde,sonra eczaneden enjektör alıp yavaş yavaş ağzına damlatıp arkasından su verdik.bu arada da pusetinde sallayıp yapmadık maymunluk bırakmadık eşim ve kv'yle.hem enjektörlerde steril ya,açınca yıkayıp kaynatmana gerek yok.reflor'u yapıp şırıngaya çekip ver(reflor veriliyor ya genelde,değilse ilaç ismini önemseme).enjektörle şurup verecek arkadaşlarda(inşallah hiç ihtiyaç duymayız tabi) kaşğa verilen ölçüsü kadar koyup sonra şırıngaya çekip verebilirsiniz.kusura bakmayın bunuda bilmeyecek ne var demeyin çünkü insan o üzüntü ve telaşla adını bile hatırlamayıp mantık ve akıl devre dışı kalıyor.öpüyorum hepiciğnizi

Sabah 11de 3 aile kahvaltıya geldi

Biri 5 aylık hamile kahvaltıdan sonra hemen kaçtı
Birinin 4 yaşında kızı var saat 14 te gittilerbale kursu varmış kızın
Birinin 2.5 yaşında oğlu var 19 da gittiler
çocuk evi savaş alanına çevirdi resmen, yemeğini yerlere döktü.
Kedilerin suyunu döktü,Kısacası Herşeyi indirdi döktü saçtı
Ancak evi toparladım ozan da böyle olursa diye çok korktum
Hergün bu şekilde kalbim dayanmaz benim
Şimdi gemişe bakıp sonra yorgunluktan sızarım herhalde

Yalovacim çok tteşekkürler, attan düşenin halini attan düşer anlıyor degil mi bize de maflor verdi, en kolayı mama dedik ama yok içmiyor. Yarın bi enjektör alalım, genzine kacmaz di mi ? Bi de bi bardak su diyor üstünde, çay mı su mu ? Bu iki günü verdik, bi paketi de mamayi icmeyince döktük. Yarına enjektörle deneyelim bakalım. Saol cnm, bebisler hasta oolunca nasıl üzülüyor, dua ediyordum. Artık aanneler de dualarimda, hatta babalar :)

hadi geçmiş olsun canım :))
geçmişe baktıktan sonra işlerini hallet, ondan sonra sız

kızlar oğlum çok hasta ve uyuyamıyor ememiyor.burnu çok tıkalı ,sürekli fork fork, nefes alamıyor zaten burnundan ,hep ağızdan alıyor ,üstüne bir de öksürüğümüz var, neyse ki ciğerlerde birşey yokmuş filmde birşey çıkmadı.burnu için gündüz sık sık serum fizyolojik kullanıyorum gece de yatmadan burun açıcı sprey sıkıyorum ama bugün kusma da eklendi ve sabhatan beri hiç uyuyamadı ,uyutuyorum nefes alamadığından dalamıyor tam yatağa yatırıyorum 20 sn falan sonra hemen gözlerini açıyor artık helak olduk 3ümüz de,burun aspiratörüm hiçbir işe yaramıyor,sizin kullanıp da memnun kaldığınız marka var mı?benimki chicco.yav bir çaresi yokmu bu tıkanıklığı açmanın ????

Son düzenleme:

cnm Allah yardımcın olsun acil şifalar diliyorum.burun tıkanıklığına otribebenin aspiratörünü kullanıyoruz bz hep..odadaki peteğe su astım ve sürekli ıslak havlu koyuyorum bide bi sıcak su dolu bardağa bir çay kaşığı viks koyup şifonyere bırakıyorum..çk şükür ciğerler temizmiş inş. bi an önce rahatlar ayaklarına viks sürmeyi denesen..

CAnim oncelikle gecmis olsun. Kustugu icin mi ilac veremiyorsun? Biz de aynisi olmustu. Ben ilac veriyorum Kayra kusuyor. Doktorumuz ayni ilacin muadili fitil verdi rahatladi.

Bir de soyle bir oneri verdi anne sutu ile ilaci karistirmamizi istemisti. Bir de o sekilde dene istersen

Tekrar gecmis olsun

geçmiş olsun canım en iyi aspiratör otri bebe çok güzel çekiyor.... ama bizim genzimiz dolu çözüm olmuyor malesef

Benim doktor pazi ve ispanak cook besleyici, simdi semizotu gelecek bunlar cok iyi demir deposu dedi. Onun disinda kereviz var mevsimlik, pirasa ve brokoliyi de seviyoruz biz.

Bizim doktorumuz ispanak onermiyor. Soz konusu organik olunca her istedigim sebzeyi de bulamiyorum. Neyse bal kabagi, patates, pirasa ve kereviz puresi yaptim.

Karnibahar da elimde patladi. Gaz yaparmis o yuzden eklemedim

Bizim doktorumuz ispanak onermiyor. Soz konusu organik olunca her istedigim sebzeyi de bulamiyorum. Neyse bal kabagi, patates, pirasa ve kereviz puresi yaptim.

Karnibahar da elimde patladi. Gaz yaparmis o yuzden eklemedim

ıspanak niye önerilmiyo ki..bn verdim geçen yrn yine yapıcam, bnm mantığım masada-menüde ne varsa onu yesin tabi uygun olabileceğini düşündüklerimi..

Oy oy oyyy gecmisler olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…