2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kan hapı ferrum verdi doktor.. Ama dediğim gibi iştahımı açtı sanki içmiyorum şimdi ama zor duruyorum güp güp bi çarpıntı. Onun yerine pekmez ye daha yararlı dediler onuda sevmiyorum napıcam bilmem..

çekirgecim canım kısmetse sen yarın 21 hafta içine giriyorsun bu sol taraftaki hamilelik resmi varya anne karnında bebeğin görünüşü işte oradaki bu haftada çok değişiyor kocaman bir bebek gibi oluyor.belki çok saçma bir şeye takılıyorum ama nedense oradaki resim büyüyüp değiştikçe sanki göbüşümdekide öle birşeymiş gibi geliyor:)

Ay policim yaaa içim cız etti resmen gözlerim doldu.. Ne zor yaa bende bazen isyan ediyorum ilk bebeğim onu ben başkalarına mı doğuruyorum diye. Eşimde benim aldıgımla idare ederiz diosan çalışma ama rahat yaşarız die. Öyle ama bu halimize şükür bende en azından 1 sene çocuguma kendım bakıp emekledıgını ılk adımını ılk sesini ben duymak istiyorum Kafam okadar karışık ki ne yapacağım konusunda düşünmekten kafayı yiyeceğim. Diyorum aman rabbim kayırmıstır son ana kadar durayım düşünmeyeyim ama kendime engel olamıyorum. İş yerinin kulagına verdim çıkabılırım die eşimede dedim 1 sene idare et ben büyüteyim ama ne olacak hiç bilmiyorummmm

tatlım çok geçmiş olsun... sen niye demir kullanmıyorsun canım ya? elevitin içeriği ne bilmiyorum o vitamindi sanırım ama 17. haftadan sonra demiri mutlaka kullanmak gerekiyormuş yiyeceklerden karşılamak zor ve çok kalorili olacağı için veriliyor ben 17. haftadan bu yana ferro sanol diye bi ilaç kullanıyorum demir b12 ve folikasit varmış içinde 10 gün falan oldu kullanmadan önce biraz ayakta kalayım bayılacak gibi oluyordum şimdi de süperim diyemem ama enerjim baya geldi kolumu kaldırasım yoktu öncesinde... neyse canım bi danış doktoruna gözden karçırmıştır belki...

çalışmak çok güzel kendi paranı kazanmak tamam ama biyere kadar...
ben çok zengin olup çocuğunu bakıcıya verip işe gidenlere çok kızıyorum.

aynenn biyere kadar, bebeğimiz söz konusu. Çok kararsızım işe gidersem kayınvalidem seve seve bakar. Eşimde yetiştememekten korkuyor onuda anlıyorum ama biraz kendim ilgilenmek istiyorum.

Aynen sana katılıyorum.. Paraya ihtiyaçları yok bizim gibi nasıl geçiniriz yetermi diye düşünceleri yok. Sırf çocuk bakmak daha zor geldiği için çalışıyorlar bence.. Bırak evde olan kadınlar bile 3 4 yaşından küçük çocuklarını yolluyorlar kreşe. Neymiş çocuga değişiklik olsun, demiyorlar rahat rahat gezmeklere güne gideyim diye gönderiyorum.. Zaten o çocuk 5 6 yaşında anaokuluna gidecek ozaman değişiklik olacak ona. Neyse ben gene gerilidm ((( ALLAH hakkımızda hayırlı olanı versin..

canım ya annemle yeni konuştuk daha bu konuyu öğretmendi annem 3 kardeşiz biz nasıl büyüdüğünüzü anlamadım diyor okul ev işleri derken yeterince vakit geçiremedik hep anneane babaanne bakmış bize de... ben şanslıyım bu konuda açıkcası evden de yürütebileceğim bi işim var... e eşimle aynı işi yapmamızın da artısı var tabi... 6 haftalıkken bırakıp işe başlamışlar bizi çok üzüldüm kendime...

1 yaşına gelene kadar ücretli olsun, isteyen ücretsiz izne 2 yaşına kadar ayrılabilsin. Nasıl fikir

Vekillerimize sesleniyorummmm duyun sesimiziiiiiiiii 3 de yetmez 5 taneee derken eyiydiiiii

Offf Poli canım yaaaa valla bu sabah ben de düşündüm bebeği nasıl bırakıp işe gelirim diye yapamam sanırım... Onu da işe getiricem çalışsın benle

Kan hapı derken aslında demir demeliydim. İçmeyi unutursam daha sık göz kararması, bayılma hissi yaşıyorum. Ferrum Fort kullanıyorum ben.

Ah yavrum yaa ben de çok üzüldüm şimdi.Bazı çocuklar doğuştan şanssız derler ya senin ki de öyle canım.Benim çocuklarım da çoook eziyetler çekti.Ben daha işe 2 yıl önce başladım ama benim yavrularım da yokluktan çok çektiler yeri geldi bebeğime 1 sütü bile bulamadığım zamanlar oldu ki benim sütüm hiç çocuklarıma yetmezdi.Zaten ben de iyi beslenemezdim ki...Yani hamilelikte beslenmek çok önemli derler ya biz karnımızı zor doyuruyorduk.Eşimin aldığı 600 lira aylık ancak ev kirası,elektrik su ve masraflarla ayın sonu zor geliyordu kaldı ki küçük bir şehirdeydik yani ankarada asla yaşayamazdık o parayla.Komşularım bile aaa sen üniversite mezunusun ve çalışmıyorsun vah vah diye iyice moralimi bozarlardı(allah hepsini bildiği gibi yapsın!)
Policiğim evlatlarıma ne doğru dürüst bir kıyafet alabildim ne kızıma o tütüleri giydirebildim hiç birşey yapamadım inanki.Hala aklıma geldikçe içim acıyor.Bir yere gideriz herkesin çocukları güzel güzel giyinmiş olur ben çocuğumu rencide etmemek için nerdeyse terzilik yaparım.Sen umurda olmuyorsun ama evlatlarının boynu bükük kalınca insanın canı çok acıyor.Kızıma,oğluma size söz veriyorum şu sınavı kazanınca istediğinizi alacağım annem diye teselli ettim hep.Onlar da sınavımın iyi geçmesi için hep allaha yalvardılar.Bunları yazarken bile yüreğim çok acıyor.YANİ HER ÇOCUK ŞANSLI DOĞMUYOR NE YAPALIM.ÖMÜRLERİ UZUN OLSUN

Geçmiş olsun hayatım.Bende de geçen ay öyle çarpıntılar çok oldu hatta ölüyorum sandım.Kadın doğum tüm testleri yaptı(hemogram vs.) sonra kardioya konsülte etti.EKO ve EKG çekildi.Hamilelikte böyle olabilir dedi doktor sıkıntın devam ederse doğumdan sonra yeniden çekeriz dedi.O zaman net sonuçlar çıkarmış.Kan basıncıyla alakalı bir durum olabilir yani yine kalbin rahat etsin diyorsan EKO yu da çektie ama birşey çıkacağını sanmıyorum.Şimdi çarpıntılarım geçti sayılır ama ara ara oluyor.Tekrar geçmiş olsun canım.

ayy bugün çok sulugöz olduk kimin ne yaşadığını kimse bilemiyor,olsun sen de sevgini vermişsin onlara paha biçilemez 3. ye kim bakacak canım var mı birileri ,

Bu bebeğimde bakalım ne olacak ben de bilmiyorum.Doğum izni 6 ay olursa diye bekliyorum ben de bu seneki iznimi de doğum sonrasına ekleyeceğim 2014 yılı iznim de var 20 gün. Raporlar falan derken çocuk ortalama 7-8 aylık olur.Sonrasında ise bizim kamu personellerine ait kreşimiz var.0-6 yaş çocukları alıyorlar çok cüzi bir fiyata.Oraya göndermeyi düşünüyorum Allah kısmet ederse..Şimdilik böyle düşünüyorum bakalım artık:44:

Canım demir ilacı bende gyno ferra sanol ve eleviti de hala kullanıyorum. Kan hapı deyince farklımı acaba dedim. 16. haftadan sonra başladım ona. Kan şurubu falan diyorlar ya öyle birşey kullanıyorsunuz sandım

Ondan değil demekki

Poli sen hep beni güldürüyordun, bu sefer ağlattın canım Zaten mızmızlanacak yer arıyorum
Kızım üzülmesin diye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum

anladım canım bişi çıkacağını sanmıyorum tatlım ben de ekg de falan yeterince dinlenememek bi de hipotiroid tansiyon düşüklüğü hepsi üstüste gelmiştir sende... demesi kolay diyeceksin ama azıcık rapor falan alsan da dinlensen canım? olmazsa işte fazla ayakta kalmamaya çalışırsın... benim nabız 70lerde olurdu hep şimdi 95-100 çıkıyor bazen oksijenin yetmediğini hissediyorum falan... normal olacak tabi bunlar umarım toparlarsın biranönce canım...

Canım ya ne zor günlar yaşamışsın, gelmiş geçmiş olsun, Allah mükafatını başka türlü verir inşallah. Şimdi nasıl durumunuz, yardım edeceğimiz birşey olursa seve seve yardım etmek isterim.
Bugün hep ağlıyoruz, ne olacak bu halimiz

Saol canım bende birşey çıkacağını düşünmüyorum ama tedbir olsun diye yaptıracağım hepsini. Haftaya kontrol var yine antalya ya gideceğim, dr.u aradım bugün... ilacı azaltıp bir hafta deneceğim belki geçer, geçmezse kontrole gidince hepsini yaptıracağım.

heee arada oluyo öyle idare et artık

heee arada oluyo öyle idare et artık

Senin canım saolsun kuzum
Benim de yeğenim geldi aklıma senin anlattıklarından sonra. Ablam çalıştığı için onu anneme bırakırdı, bende o zamanlar üniversiteden yeni mezun olmuştum ailemle birlikte yaşıyordum. Ablam minik efeyi getirirdi her sabah, özellikle kışın yavrum çok üşürdü, her sabah ağlaya ağlaya bırakırdı ablam. Bende minik aşkımı koynuma alırdım ısıtırdım, hemen uyurdu zaten. Sonra bende işe giderdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…