- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #14.781
Canım ya ne zor günlar yaşamışsın, gelmiş geçmiş olsun, Allah mükafatını başka türlü verir inşallah. Şimdi nasıl durumunuz, yardım edeceğimiz birşey olursa seve seve yardım etmek isterim.
Bugün hep ağlıyoruz, ne olacak bu halimiz
Çok teşekkür ederim canım şimdi çok şükür atandım,eşim de özel bir şirkette çalışıyor.Allahım bundan geri koymasın.O günler 2 yıl öncede kaldı ama hala etkisinden kurtulamadım.Dostumu düşmanımı o zaman ayırdım.Öz babam bile kızım birşeye ihtiyacın var mı diye bir gün olsun sormadı.Şimdi 2 günün biri arıyor.Valla diyorum yere girsin sizin babalığınız diyorum içimden.Kaldı ki babamın durumu da iyiydi.Ama işte her insan şanslı doğmuyor dedim ya .Gerçekten doğru.Şimdi de ben onlara 1 adım hep uzağım.Geçmişi kalbimden söküp atamıyorum.Eşimle o günlerde hep birbirimize kenetlendik.Desteği birbirimizde bulduk.(Üniversite okumamış olması babamın hep dilindeydi,sen ettin dedi hep.Ama ben eşimi onlara karşı asla ama asla ezdirmedim ve EZDİRMEMDE...) Eşimi hala deliler gibi çoook seviyorum. Hepte öyle kalacak
bugün kontrole gittim bebeğin 200 gr olduğunu söyledilr 17 hafta 4 günlük.sizinki kaç gr
hepimiz değişik değişik imtihanlardan geçiyoruz.yinede sıkıntılarımız üzüntülerimiz çok yakın birbirine çok şükür rahata ermişsin canım senin adına önce üzüldüm ama sonrasında bu mesajınla okadar sevindim ki anlatamam.Rabbim eşinle yavrularınla bir ömür boyu sağlıklı mutlu huzurlu günler yaşatsın canım.
Çok teşekkür ederim canım şimdi çok şükür atandım,eşim de özel bir şirkette çalışıyor.Allahım bundan geri koymasın.O günler 2 yıl öncede kaldı ama hala etkisinden kurtulamadım.Dostumu düşmanımı o zaman ayırdım.Öz babam bile kızım birşeye ihtiyacın var mı diye bir gün olsun sormadı.Şimdi 2 günün biri arıyor.Valla diyorum yere girsin sizin babalığınız diyorum içimden.Kaldı ki babamın durumu da iyiydi.Ama işte her insan şanslı doğmuyor dedim ya .Gerçekten doğru.Şimdi de ben onlara 1 adım hep uzağım.Geçmişi kalbimden söküp atamıyorum.Eşimle o günlerde hep birbirimize kenetlendik.Desteği birbirimizde bulduk.(Üniversite okumamış olması babamın hep dilindeydi,sen ettin dedi hep.Ama ben eşimi onlara karşı asla ama asla ezdirmedim ve EZDİRMEMDE...) Eşimi hala deliler gibi çoook seviyorum. Hepte öyle kalacak
Çok doğru canım, Bazı insanlar şanslı doğuyor, Şans sonradan olan birşey değil bencede... Kötü günlerini atlatmana sevindim canım. Allah başka dert keder vermesin.
Geçmişe takılıp kalma bence, hayatının tadını çıkarmaya çalış, bu günlerimide hiçbir zaman geri gelmeyecek... Ailen seni anlamamış destek olmamış, çok acı birşey ama, anne baba işte atsan atılmaz, satsan satılmaz....
Allah eşinle mutlu yuvanı bozmasın, hep mutlu kalın inşallah.
Gerisi formalite
Annem hep söyler tabi abartarak : "ben el bebek, gül bebk büyüttüm elin oğlu aldı gitti, benden kıymetli oldu" der...
Ahhh annem senin yerin ayrı ama, o da benim kocam seviyorsam suç mu ama
Çok şükür Rabbime onları sevindirmedi.Allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin.Bak varya şimdi bile benim evlatlarım anne şunu al bunu al diye asla bişey istemezler çünkü çocuklar öyle alışmadılar ya şimdi de istemiyorlar.Kızım şu Barbilerin çizgi filimdeki elbiseleri varya hani onu sorardı anne bunlar nerede satılıyor derdi yani bana da al demezdi. Çok kızgınım hayata çünkü adil değil
Ah annem olaydı,taştan,tahtadan olaydı....
Geçmişe takılmak istemiyorum ama olmuyor ne yapsam da...Hani nasıl yapılan kötülükler unutulmuyorsa zor zamanlardaki iyilikler de unutulmuyor.O zamanda bana yapılmış iyilikleri unutacak kadar ham bir insan değilim ama yapmadılar işte.Yani baban ya baban aynı kandan ve candan insan nasıl kıyar evladına.Senin kızın torunun aç yatacak sen nasıl tok rahat edersin? Yani evinde beslediğin hayvanın bile karnını doyurmadan uyumuyorsan bunlara diyecek tek bir lafım yok.Onları asla affetmeyeceğim.Yani bize gelirlerdi elinde allahın bir çikolatasını bile alıp gelmezdi evlatlarıma.Şimdi ben nasıl unutayım bunları çekirgeciğim? Güya babam kız erkek ayrımı yapmayan demokrat bir insan olduğunu söyler. İÇİM YANIYOR İÇİM!!!!!!!!
Geçmişe takılmak istemiyorum ama olmuyor ne yapsam da...Hani nasıl yapılan kötülükler unutulmuyorsa zor zamanlardaki iyilikler de unutulmuyor.O zamanda bana yapılmış iyilikleri unutacak kadar ham bir insan değilim ama yapmadılar işte.Yani baban ya baban aynı kandan ve candan insan nasıl kıyar evladına.Senin kızın torunun aç yatacak sen nasıl tok rahat edersin? Yani evinde beslediğin hayvanın bile karnını doyurmadan uyumuyorsan bunlara diyecek tek bir lafım yok.Onları asla affetmeyeceğim.Yani bize gelirlerdi elinde allahın bir çikolatasını bile alıp gelmezdi evlatlarıma.Şimdi ben nasıl unutayım bunları çekirgeciğim? Güya babam kız erkek ayrımı yapmayan demokrat bir insan olduğunu söyler. İÇİM YANIYOR İÇİM!!!!!!!!
17 haftalıkken gittiğimde 196 gramdı minikim
Ben geldimmmmmmm
Eğitim bitti ve yanınızdayım artık. Gerçi gelecek haftada kayınvalide ziyareti için olmayacağım ama...
Geçmişi bi kaç sayfa okuyayım dedim baktım moraller düşmüş hemen geleyim kalplerinize su serpeyim dedim kızlar :)
Çalışan annelerin moralleri bozulmuş. Kesinlikle moral bozmak yok kızlar. Pozitif düşünmek en önemlisi.... 6 aylık izin meselesinin çıkacağına inanıyorum artık ben. Gazetelere bu kadar duyuru yapılıp geri dönemezler bence. Aile ve sosyal politikalar bakanı fatma şahin tv de konuşmuştu. 6 aylık izin bitince 6 ay da yarım gün evde yarım gün işte çalışılacak diye.... Bence bu tarz prosedürlerde anlaşamıyorlardır çalışma bakanlığıyla. Bunlar da aşıldımı tamam bitti gitti işte....
Çalışan hamişler anneler... Lütfen canınızı sıkmayın. Durumu iyi olanlar, eşinin maaşıyla geçinebilecek durumda olanlar 2 yıllık ücretsiz izin alır, ya da işten ayrıalbilir. Ama olmayanlar canını sıkmasın. Sizin çocuğunuzla ne kadar vakit geçirdiğiniz değil ne kadar kaliteli vakit geçirdiğiniz önemli!!!! Biz bakıcıların elinde büyüdük de bir yerimiz eksik kalmadı. maşallahımız varBen annemin çalışmasıyla hep gurur duydum hala da duyarım. Bir kadının ekonomik özgürlüğünün olması bambaşka bir şey. Çocukalrınız için üzülüyorsunuz ama bunun iyi yanlarını ilerleyen yaşlarında göreceksiniz. Ergenlik döneminde alınmayan ayakkabı yüzünden anneme küserdim bile... Maaş alır almaz ilk işimiz ayakkabıcıya gitmek olmuştu. Ki o bizim o dönemlerimiz hep maddi sıkıntıyla geçti annem çalıştığı halde. Bi de çalışmasa ne yer ne içerdik bilmiyorum. Çocuğunuz büyüdükçe masrafları da büyüyecek. Şimdi yaptığımız yatırım ilerde daha iyi şartlarda okumasına vesile olacak, kursa gönderirken en iyisini seçeceksiniz, arkadaşının telefonuna , kıyafetine özenmeyecek, arkadaşları gel buraya gidelim diye çağırdıklarında cebindeki parayı babasını düşünmeyecek. Akşam gidince annemi tırtıklarım diyecek
Bence böyle düşünmelisiniz. İşten geldiğinizde onunla ilgilenin yeter. Annem beni mutfağa oturtur bir yandan yemek yaparken bir yandan sohbet ederdi benimle. Geri kalan vakitlerimiz oyunla geçerdi. Sağolsun tüm kıyafetlerimizi, eksiklerimizi o aldı. Babamın bize daha bir çorap bile aldığı yoktur. Rahat okuduk üniversitelerde... Şimdi de gururla bahsediyor bizden. Biz maaşa geçtik. Bu anneler gününde de ona yeni çamaşır makinesi alıcaz kardeşimle
İçiniz rahat olsun. Üzülmeyin artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?