2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Olma mı tatlım arasıra böyle kendimizi ödüllendirmemiz şart. ben aşı olmayı düşünmüyorum. gerçi daha doktorumla konuşmadım. Kesin olmalısın demezse aşı yaptırmayacağım.

Bakın kızlar imzamda ne yazıyor;
Önümüzdeki üç gün içinde, bebeğinizin bacağı nihai vücut oranına ulaşmış olacak. Bebeğinizi çevreleyen amniyotik sıvı her üç saatte bir sisteminiz tarafından tamamen değişiyor. Bol sıvı içmeniz bu değişime destek olacak ve dokularınızın daha işlevsel çalışmasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizin boyu yaklaşık 16 cm.den fazla ve ağırlığı yaklaşık olarak 300-350 gr. arasında.

Amniyotik sıvı 3 saatte bir değişiyormuş, sık sık wc ye gitmemizi bu durum gayet iyi açıklıyor.
Düz mantıkla hesap yaparsak bebeğimin amniyotik sıvısı yaklaşık kendi ağırlığı kadar olsa, şuan 300 gr civarında. 3 saatte bir değişiyorsa yaklaşık 2,5 litre kadar sıvıya ihtiyaç var demekki Birde vücudumuzun diğer kısmının sıvı ihtiyacı falan desek, aldığımız gıdalar , içecekler falan derken 5-6 lt. sıvı lazım.

Çok su içmek lazım çokkkkk :18::18::18:

Bu arada dr. bana çayı ve türk kahvesini de yasakladı. Zaten günde 1 bardak açık çay bir fincanda kahve içiyordum onu bile çok gördü
Artık içebildiğim sadece, süt (onuda zorla içiyorum) , su vede soda.....

Selam kızlar :) ayy kaç gündür ev taşıma işleriyle falan uğraşıyoruz bir türlü giremedim ama aklım buradaydı hep. Herkes iyidir umarım:) Henüz geçmişi okuyamadım.

Merak ettik seni ama iyiymişsin şükür.işleri kolaylamana sevindim.iyi günlerde oturun evinizde,orası artık bebekte gelince tam bir yuva olacak inşallah.

O kadar sıvı alırsam midem çatlar hiçbişey yiyemem herhalde 2 litre içiyorum diye seviniyordum bu hiç iyi olmadı
Bebişlerimiz için bütün zararlıları çıkardık hayatımızdan yaşasın doğal yaşam

ben de elevit içince midem tuhaf oluyor..taş yutmuş gibi...

bağırsaklarımda öyle aslında..iki taraflı...

bu arada anket 22 sine kadarmış ben kesin net sonucu 25 inde öğrenicem :/ ama büyük ihtimal kız diyordu doktor...

Anket 22-02-2014 tarihinde ve Saat 15:03 kapanacaktır

Üzülme canım 2014 yılına kadar ayarladım ben

Bak... Annen ve sen ...
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti. Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi. Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi.. Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti. Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken, O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı. Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün, aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın, en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi... Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak.. Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu, senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı. Çevrende annesini kaybetmiş, hatta hiç görememiş insanlar var. Bu birgün senin de başına gelecek, olmasa keşke ama yaşanacak.. O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin. Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir, bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...

Kızlar bu arada dün KBB muayenesi de oldum. Egepoldeki Atilla tekat çok iyi bilginiz olsun. Benim alerjik durumumdan dolayı sıkıntılıyım sürekli kullandığım ilaçlarım vardı onları alamıyorum. Doktor dedi ki sinüslerin çok şiş burnumdan hiç nefes alamıyorum haliyle ağzımdan nefes aldığım için bütün mikroplar doğrudan boğazıma giriyor. Boğazın bu yüzden çok kötü olmuş dedi birsürü lezyon var kabarmalar var dedi. 10 yıllık sigara içicisi gibi görünüyormuş Şuan sana verebileceğim çok bişey yok dedi haliyle hamileyiz... Bir sprey verdi birtane de boğazım çok ağrıyıp ateşlenirsem içmem için hap verdi. Boğazımdaki kaşıntılar ağrılar için de tuzlu ve limonlu suyla gargara yapmamı önerdi. Sonra ilaçları aldım Dilek hanıma gösterdim ama o burun spreyini sakın kullanma dedi damar büzücü etkisi varmış tehlikeli dedi. Tıkalı burnumla kaldım yine :) Baş ağrılarım geçmeyecek böyle giderse... Polen mevsimi de açıldııııı :18:

Ama herşeye rağmen ben yine çok enerjik ve mutluyum bugün

Olsun bunlar ufak rahatsızlıklar, bebeğinde sende iyiysen herşey yolundadır Birde onun atışlarını hisset o zaman dünya umurunda olmaz

Canım çok geçmiş olsun. Eskiden bende polen mevsiminde sürekli alerji olurdum, özellikle de gözlerim mahvolurdu
Bu sıralar yine kaşınmaya başladım ama iyiyim....
İnsan kendi kendinin doktoru bence. Moral herşeyin başında geliyor...

miraba güzel anneler ve melekleri
inş. bebişimizi bolca hissediceğimiz bigün bizimle olur zaten hava yeterince sıkıcııı ve kasvetlii

kızlarrr bende daha karnım hiç çıkmadı kımse hamile oldugumu anlamıyo komsular hani göbegin nerde fln moralim bozuluyo ıster istemez siz ne alemdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…