2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de ağda konusunda canı yanmayanlardanım kendim yaparım çok çabuk biter ama artık kilo aldığım için zorlanıyorum göbişim büyük engel oluyor bana bu aralar kendim idare ediyorum ama ilerde ne olur bilinmez pffff

ilk zamanlar ben hiç dikkat etmemiştim ordan geçmemem gerektiğine eşim söylüyordu hep,ordan geçirtmiyordu...

bebeğin hareketlerine gelince ben geçen hafta hissetmeye başladım 17.haftada yani...pırr pırr kelebek gibi...

bugün,dün daha net hissediyorum...hatta az önce yazdıklarınızı okurken bile pıtır pıtır kımıldıyordu :)

Bu arada cuma günü kontrolümüz vardı doktor miniğimin ayaklarını gösterdi ellerini ve kafatasını da kurban olurum ne büyük bir mucize bu :) Gelecek ay da ayrıntılı ultrason istedi... Demir eksikliği çıktı yine santafer ve elevit kullanıyordum ama yetmiyormuş gibi görünüyor kan yapıcı gıdalar tüket dedi. Gebeliğin başından beri 5 kilo almıştım iyi gidiyorsun böyle devam et dedi :) Göbeğim de büyümüş çok iyi görünüyorsun dedi :) Yanından çıkarken havalarda uçuyordum resmen

ben 2 kez unutrak geçtim Allah korumuştur inşallah bebişimi :)

günaydın kızlar,
bebişim ve ben bugün çok yorgunuz. dün temizlik yaparken kendimi kaybetmişim. evde tül,perde ne varsa yıkadım. heryer pırıl pırıl oldu. yaparken farketmedim ama yerime oturunca kalkamadım valla. bi de ne kadar enerji sarfettiysek artık ne yediysem doyamadım dün gece. siz siz olun benim gibi gaza gelmeyin :) bugün mesai bitmez!

selam kızlar bir sorum olacak lütfen bi cevap
20. haftamızdayız bugün itibariyle
bu hafta içinde 3 boyutlu ultrasona gitmek istiyorum damarlarını falan görmek için
erken değil değil mi?

Günaydın kızlar,ağda yaptırıken başka şeyler düşünmeye çalışın ben öyle yapıyorum

en çok sıkıntı yaşadığım şey. ben kuaföre gitmiyorum utangacımdır. ağda mağda da yapamam sanırım biraz da korkağım ya da beceriksiz :) en başından beri hep epilatör kullanıyorum. ama malum ilk 16 hafta çok sıkıntılı geçti ve o dönem jilet kullandım. ctsi epilasyon yapayım dedim üst kısım tamam da alt kısma yine jilet kullandım, dayanılacak gibi değil. kirpi gibi oldum valla. doğuma kadar orman gibi olacak, sonrasında nasıl kurtulucam bilmiyorum. aslında bi sprey okumuştum internette. ağda öncesi sıkıyorsun lokal uyuşturuyormuş ama kana karışmaması lazım ve yan etkileri yüzünden alamadım tabii. hamilelik döneminde bari çıkmasa şu tüyler. sırf bu yüzden bile sezeryan yaparım

maşallah ben niye hissetmiyorum şişman da değilim inşallah bir sıkıntı yoktur

gözün aydııın bebişin anneciğine burdayım diyor bende öyle hissettim ilk doğru hissed,iyorsun çok tatlı bu minikler yahu

en kızdığım şey ya insan birşeyi bir rengi farketmez sevmiyorsa sevmiyordur aldık artık kullanbırsın napalımcılıktan nefret ediyorum bugün sevmediğimizi yarın sevevcek halimiz yok ya benimkilerde yapar çıldıracak gibi olurum valla boşuna almışsın kullanamam dediğim çok şey oldu çünkü kibarlıkla sevmiyorum dediğim halde seversin seversin derlerdi. mesela bamya yiyemem bilir her gittiğimizde bamya yapar hemde bütün çeşitlerini gelde delirme

kızlar epilasyon yaptırırken uyuşturucu kremleri spreyleri doktorum yasakladı bana hata kullanmayın ağdadan sonra genital bölgeyi iyi temizleyin ama sabunla şampuanla yıkamayın o da rahimdeki yararlı bakterileri öldürüp manara sebep olur demişti. sivilce epilasyonda olur belki ama ağdada olmuyortüylerin çıkış yönüne göre alıyorlar canım

Son düzenleme:
kızlar bu benim alışveriş listem hem bilgi olsun hemde eksik falan görürseniz yazın diye ekleyeyim dedim tecrübeye ihtiyaç her daim var sonuçta

KENDİME HAZIRLADIĞIM İHTİYAÇ LİSTEM

eksik olursa tamamlayın kızlar

bebek küveti fileli, kovası, maşrafası
banyo bakım seti (şampuan-sabun-sünger- pişik kremi)
banyo havlusu
alt değiştirme bezi
saç fırçası, tırnak makası, tırnak törpüsü ilk aylar daha iyi oluyor dediler
bebeği yatırmak için minder

hastahane çıkışı
tulum,zıbın, bady, külot, atlet,
çorap, patik, önlük, şapka, eldiven
battaniye
altlı üstlü takım
hırka yelek, astronot tulum

burun aspiratörü
biberon(avent,dr brown)
silikonlu emzik
süt pompası
mama(ilk anda süt gelmezse mecbur veriyorlar bebek sarılık olmasın diye)
bebek eşya çantası

bebek arabası
park yatak
uyku seti, nevresim, yatak

anne için göğüs ucu kremi lansinoh öneriliyor, gecelik, ped, terlik, süt artırıcı humana stiil çay

şimdilik bu kadar kızlar sizce nasıl

Son düzenleme:
size ebeden öğrendiğim bir kaç birşey yazacağım şimdi umarım işinize yarar :

doğum yaklaştığında suyunuz geldiği zaman rengine bakın eğer yeşilimsi, siyahi bir renk ise bebek anne karnında kaka yapmıştır bu da bebeğin anne karnındaki solunum sıkıntı yaşamasına sebep olur hemen doktora gidin bunu görürseniz.

ayrıca gerçek doğum ağrıları:
düzenli aralıklarla gelir
sıklığı, süresi, şiddeti ağrının sürekli artar stabil durmaz
yürürken ağrı sürekli artar yatma uzanmayla geçmez
belde yerleşir ve kasıklara doğru yayılır

ağrınız başladığında:
nefesi burundan alıp ağızdan verin. nefes alırken önce karın sonra göğsü şişirin
derin ve yavaş yavaş nefes alın
doğum anında ise karın solunumu yaparak nefes alın
nefesinizi tutarak bırakmadan çenenizi göğsünüze yaslayın ve bu şekilde destek alıp bir yerden öyle ıkının.
ıkınma sırasında sakın yanakları şişirmeyin dedi.

lohusalıkta:
akıntınız açık renk kanamadan birden koyu renk kanamaya dönerse, kanamanız birden artar ya da kesilirse, akıntınız içinde büyük parça varsa, ilk iki hafta hiç akıntı olmazsa, ateşiniz yükselirse, kötü koku olurs akıntıda doktora gitmeliymişisz kızlar

bebek doğduğu an hastahanede hemşireler:
k vitamini iğnesi
bebeğin gözlerine antibiyotik damla
hepatit b aşısı olmalıalrmış

doğumumuzun yaklaştığınıda karnımızın ortasının sertleşmesinden anlayanilirmişiiiiiiz

kızlar bugün gevezeliğim tuttu ama size bir sorum olacak. ben vitamin kullanamıyorum doktor şu anda sadece elevit verdi ama ben içemiyorum bir türlü içtiğim an çıkaracak gibi oluyorum neler önerirsiniz hamilelikten bu yana 5 tane içmemişimdir. bebeğin gelişiminde bir sıkıntı yok görünüyor ama bebek için endişeleniyorum. vitamin içincede bütün gün çıkarıyorum kokusu ağzıma geliyor

ben decavit kullanıyorum
kokusu falan da yok

banada dr elevit verdi içemedim midemi mahvetti kokusu berbattı şimdi previt kullanıyorum reçeteye yazılmıyo özel alınıyo kokmaması için içmeden önce 2 dakka dısarda bekletiyorum bide mutlaka yemek arasında alıyorum zaten öyle alınmalıymıs biraz ye iç yemeye devam et previt elevit gibi kokmuyo 1 kutuyu bitirmek üzereyim :)

Evet cnm bende emrivakileri sevmiyoru mama resmen emrivaki oluyor yaptıkları. O an şeytan çok şey söylüyor ama yapmıyorum kendi kendimi yiyip oturuyorum

Folik asit dışındaki vitaminler ve MULTİVİTAMİN preperatları gebelikte kullanılması şart olmayan ilaçlardır. canım doktor bana da verdi ama bende anca bir tabletini bitirebildim yani düzenli bir kullanım söz konusu değil. bence endişelenme. beslenmene dikkat ettiğin sürece bebekle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın. bizler çok kasıyoruz gibi geliyor. ben ilk bebeğimde hiç ilaç kullanmadım üstelik orak hücre anemisi taşıyıcısıyım. son 1 ay kalana kadar sadece 4 defa ultrason kontrolüne gittim,3.750 gr bir bebek dünyaya getirdim binlerce şükür olsun ki tek bir sağlık sorunu yoktu. sütüm göğsümden fışkırıyordu bol bol su içiyordum. çünkü en verimli süt aracı su...
taşrada yaşayan kadınlar ilaçtan kontrolden doktordan bi haber yaşıyorlar ,desteklemiyorum bu durumu ancak ilaç kullan kullan nereye kadar. zorunlu olmadıkça kullanmaktan yana değilim. zaten yediğimiz içtiğimiz herşey kimyasallarla dolu bir de anne karnında başlıyoruz yükleme yapmaya. süt alıp kaynatıyorum yoğurdumu evde yapıyorum,köy pekmezi içiyorum mevsim meyvelerinden tüketiyorum vs... yani demem o ki üzme o tatlı canını beslenerek bu işi halledebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…