- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.321
selam kızlar bir sorum olacak lütfen bi cevap
20. haftamızdayız bugün itibariyle
bu hafta içinde 3 boyutlu ultrasona gitmek istiyorum damarlarını falan görmek için
erken değil değil mi?
Rica ederim canım.Şimdiden kolay gelsin.yaşamış biriyle konuşmak başka oluyor çok teşekkür ederim cevap yazdığın içinmecburen tanıdık çağıracağım desene. dediğin gibi sadece değişikliklere odaklanmaya çalışıyorum yeni ev yeni hayat güzel olacak.
tanıdıkla iş yapmama konusuna kesinlikle katılıyorum samimiyet terbiyesizlği gerektirmez derim hep tanıdık diye insanı oyalıyorlar çıldıryor insan sonuçta kendini ona göre ayarlıyorsun. seninde yeni evin hayırlı olsun
kızlaaar hemen size yetiştirmem lazım bunuu... meğer benim bebişim 3 gündür hareket ediyormuşda ben onu rahmin genişlemesi sanıyormuşum.hemde hep aynı saatlerde ( akşam 9-10 gibi) 3 gündür göbeğimin hafif alt kenarında bişey pıt pıt kalp atar gibi oluyordu. elimi koyuyordum elimle hissediyordum. ama düzenli ve ritmik olduğu için bebek olduğunu düşünmemiştim. bugün 2 tane 3 hamilelik geçirmiş bayana nerde attığını ve nasıl olduğunu söyleyince bebek o bebek dediler. nasıl mutlu oldum nasıl....çok şükür Rabbime...
Canımcım aynısının tıpkısını kayınvalidem de bana yaptı. Sonuçta el oldugu içinde birşey yapamıyorsun. KEndi canım olsa laıfmı söylerim ama sinirimden kendimi yiyip oturuyorum. Kendi annemde mobilyanızı beğenin ben alıcam dedi. Gittik eşimle beğendik. Annemi aldık senet imzalatmaya kadının içi rahat etmedi kayınvalidenide çağrın bi gösterin dedi. İkisinide aldık yanımıza beğendiğimizi gösterdik. Ve anneciğim aldı mobilyamızı.. Kayınvalidemle de beni mzevkim hiç uymaz, cinsiyet belli değilken gitmiş sarılı yeşilli kıyafetler almış ve yeşil sevmediğimi biliyor ve sen yeşil sevmezsin ama artık giyrdirirsin diyordu bide.. ALma artık bizde alıcaz cinsiyeti belli olunca dediğimde alırsın yedek olur diyordu. EE birde her gelene aldıklarını gösterip öptükçe içim kalkmıştı.. El olunca hepten birşey diyemiyorsun. Aldıklarını başkalarına gösterinmce birgün laf söyledim ve aradan zaman geçince bana verdi aldıklarını. Dün gelmiş bana nerde kıuyafetler bakayım diyor sanki hiç görmemiş gibi. Bavula koydum dedim. Bavuldan cıkardı hepsini tek tek öptü kokladı karma karışık koydu geri. Gelde sinir olma ama Arada eşin var yapamıyorsun birşey. Bunun huyu bu desemde bazen katlanamıyorum
Hoşgeldin canım uzun zamandır yoktun özledik seni :) Umarım bitmiştir taşınma işleriniz yerleşmişsinizdir yeni evinize :))
kızlar bu benim alışveriş listem hem bilgi olsun hemde eksik falan görürseniz yazın diye ekleyeyim dedim tecrübeye ihtiyaç her daim var sonuçta
KENDİME HAZIRLADIĞIM İHTİYAÇ LİSTEM
eksik olursa tamamlayın kızlar
bebek küveti fileli, kovası, maşrafası
banyo bakım seti (şampuan-sabun-sünger- pişik kremi)
banyo havlusu
alt değiştirme bezi
saç fırçası, tırnak makası, tırnak törpüsü ilk aylar daha iyi oluyor dediler
bebeği yatırmak için minder
hastahane çıkışı
tulum,zıbın, bady, külot, atlet,
çorap, patik, önlük, şapka, eldiven
battaniye
altlı üstlü takım
hırka yelek, astronot tulum
burun aspiratörü
biberon(avent,dr brown)
silikonlu emzik
süt pompası
mama(ilk anda süt gelmezse mecbur veriyorlar bebek sarılık olmasın diye)
bebek eşya çantası
bebek arabası
park yatak
uyku seti, nevresim, yatak
anne için göğüs ucu kremi lansinoh öneriliyor, gecelik, ped, terlik, süt artırıcı humana stiil çay
şimdilik bu kadar kızlar sizce nasıl
Folik asit dışındaki vitaminler ve MULTİVİTAMİN preperatları gebelikte kullanılması şart olmayan ilaçlardır. canım doktor bana da verdi ama bende anca bir tabletini bitirebildim yani düzenli bir kullanım söz konusu değil. bence endişelenme. beslenmene dikkat ettiğin sürece bebekle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın. bizler çok kasıyoruz gibi geliyor. ben ilk bebeğimde hiç ilaç kullanmadım üstelik orak hücre anemisi taşıyıcısıyım. son 1 ay kalana kadar sadece 4 defa ultrason kontrolüne gittim,3.750 gr bir bebek dünyaya getirdim binlerce şükür olsun ki tek bir sağlık sorunu yoktu. sütüm göğsümden fışkırıyordu bol bol su içiyordum. çünkü en verimli süt aracı su...
taşrada yaşayan kadınlar ilaçtan kontrolden doktordan bi haber yaşıyorlar ,desteklemiyorum bu durumu ancak ilaç kullan kullan nereye kadar. zorunlu olmadıkça kullanmaktan yana değilim. zaten yediğimiz içtiğimiz herşey kimyasallarla dolu bir de anne karnında başlıyoruz yükleme yapmaya. süt alıp kaynatıyorum yoğurdumu evde yapıyorum,köy pekmezi içiyorum mevsim meyvelerinden tüketiyorum vs... yani demem o ki üzme o tatlı canını beslenerek bu işi halledebilirsin
günaydın kızlar :) sadece son yazılanlara şöyle bi baktım. epilasyondan dertlenenler var. ben lazer epilasyon yaptırmıştım çok şükür, çok rahatım şu anda. inşallah hormonların etkisiyle yeniden çıkmaya başlamaz. kıyafet konusunda ise ne diyeceğimi bilemedim valla. ben hiçbir şey almadım daha. annem bi iki parça almış, kayınvalidemde de çıt yok. baktım ki bazı arkadaşlar almalarından çok da hoşnut değil, o zaman almadı diye dert etmeyim ben de :) kızlar ben bebeğimi 18. haftanın başında hissetmeye başladım. acele etmeyin, zamanı gelince hissettirecek kendini size. ben geçen hafta çok mutsuzdum, bebeğim de benimle birlikte halsiz ve mutsuzdu sanırım. pek hissetmiyordum hareketlerini. dün akşamdan itibaren keyfim yerine geldi ve bebeğim kıpır kıpır oldu :) bakalım ne yapıyormuş bugün
erken değil canım. 20. haftadan sonra veriyorlar. Bende kısmetse haftaya cumartesi gideceğim.. hem doktorumuz renkli bakacakmış ve dışarıya gönderecekmiş.
çok haklısın bende dikkat ediyorum yumurtama yoğurduma süte meyveye ama çevremdeki insanlar çok moralimi bozuyor ben 46 kiloyla hamile kaldım boyum 160 şu anda 48.5 kilo geliyorum her gören ayyy sen kilo almıyor musun bebek gelişmez falan bir sürü şey söylüyorlar tabi ben çıldırıyorum bu sefer zaten içimde dertti vitamini içememek sormak istedim insan rahatlıyor çok teşekkürler cevabın için
kızlar bugün gevezeliğim tuttu ama size bir sorum olacak. ben vitamin kullanamıyorum doktor şu anda sadece elevit verdi ama ben içemiyorum bir türlü içtiğim an çıkaracak gibi oluyorum neler önerirsiniz hamilelikten bu yana 5 tane içmemişimdir. bebeğin gelişiminde bir sıkıntı yok görünüyor ama bebek için endişeleniyorum. vitamin içincede bütün gün çıkarıyorum kokusu ağzıma geliyor
kız gamzeee yakaladım seni ne o nokta nokta bebişine bakıp çokıyosun demii..................
teşekkür ederim canım randevu alcam şimdi ozaman :)
bir sorum daha var balık yiyemiyorumda hangi balık hapını önerirsiniz arkadaşlar?
bir sorum daha var balık yiyemiyorumda hangi balık hapını önerirsiniz arkadaşlar?
kız gamzeee yakaladım seni ne o nokta nokta bebişine bakıp çokıyosun demii
cumartesi pazarı ancak bitirdim nabersiniz ben de pazar günü temizlik yaptım hala belim ağrıyo bu sefer eşime demedim kendim süpürdüm sildim o yapınca içime sinmiyodu iyi halt ettim
ağda konusuna gelince ben hamile kalmadan önce gidiyordum kuaföre
hamile iken çok acıyo dediler çok tereddütlü gittim birazcık daha fazla acıyor ama doğuma kadar her ay gidicem inşallah çok rahat oluyo ve ben şunu farkettim bacaklarım nerdeyse 2 aya yaklaştı hala tek tük çıktı paket de sanki daha yavaş uzuyo
bi de benim ağdacı maşalah çok konuşkan onun anlattıklarını dinlerken bi de bakmışım ağda bitmiş dikkatimi başka yöne çekiyo hınzır...
balık yiyemeyen arkadaşlar bebeğin beyin gelişimi için cevizde çok iyi bende balık bulamıyorum şu andaki yaşadığım yerde ton balıklarınıda sevmiyorum ama bol bol ceviz yiyorum kırılmış alıp tavsiye ederim kızlar hem saçları çok çabuk uzatiyor ceviz
selam kızlar bir sorum olacak lütfen bi cevap
20. haftamızdayız bugün itibariyle
bu hafta içinde 3 boyutlu ultrasona gitmek istiyorum damarlarını falan görmek için
erken değil değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?