- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.361
İşte kumaşın resmi :)Kızlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Ekte gördüğünüz benim çocukluğumdan kalma bir kumaş. Annem bana elbise dikmişti. Çocukluğumdan beri hayalimde bende anne olunca bebeğim için bu kumastan birşeyler diktirmek vardı. Ee şimdi vakit geldi. Ancak ben elbise yapmak isremiyorum çünkü kumasın adı ne bilmiyorum ama biraz naylonumsu yani yakacak cinsten. Eni 90 cm boyu 4 metre. Ne yapılabilir küçük kızıma fikri olan var mı ? Eğer önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
[sıze=3]kızlar bugün gevezeliğim tuttu ama size bir sorum olacak. Ben vitamin kullanamıyorum doktor şu anda sadece elevit verdi ama ben içemiyorum bir türlü içtiğim an çıkaracak gibi oluyorum neler önerirsiniz hamilelikten bu yana 5 tane içmemişimdir. Bebeğin gelişiminde bir sıkıntı yok görünüyor ama bebek için endişeleniyorum. Vitamin içincede bütün gün çıkarıyorum kokusu ağzıma geliyor [/sıze]
Canim 19+5 te girdim ayrintiliya. Bana kalsa bir kac hafta sonra giderdim daha net goruntu icin cunku cok kucuktu simdi. 23 24 haftalarda gidebilsin bir sikinti yoksa. Gerci azbucuk kime benzedigi anlasiliyor. Bizimki abisine cok benziyor:)
canm benm her şeyin yolunda gittiğine sevindim.ne güzel bi cimcime daha geliyo demekki.10.5 aylık oldu yaramaz kuzum.ye ye tabi..alış tabi kendini kocanı unut bundan sonra:)) dünya bebişin etrafında dönüyo...
mylovel o bana da öyle oluyor, bazen bir kalkıyorum karnım dümdüz, zaten hala eski giysilerime sığıyorum, giysilerde 34-36 yani, hiç belli olmuyor hamile olduğum, hiç kıpırtı falan da yoksa sabahı sabah ediyorum, panikliyorum hemen ağlamaya başlıyorum, eşime çaktırmıyorum, çünkü yaşıyodur demi sorularımdan bıktı artık, o çok sakin bu konuda dünyada yaşayacak ömrü varsa doğar sen merak etme diyor, tamamen kaderci yani bu konuda,
artık şu göbüşler ve hareketler iyice belirginleşse de az içimiz rahat etse.
Kızlar annemin gönderdiği koli geldi ve aynı zamanda korktuğum da başıma geldi. Hamile kaldığım ilk günden beri bişeyler alırsan pembe ya da mavi alma demiştim hep anneme. Cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik daha sonra ve özellikle her defasında pembe tek bir parça bile alma dedim. Ve defalarca söylememe rağmen gitmiş hastane çıkışlarını pembeli almış :) Diğer ördüğü yeleklerin bazılarına pembeler katmasını saymıyorum bile. Ama gidip hastane çıkışını pembeli alması çıldırttı beni. Takıntılıyım bu konuda kızlara pembe, erkeklere mavi şeyler alınması beni ayar ediyor. He alanlara saygı duyarım hani derler ya zevkler ve renkler tartışılmaz diye. Bu da benim zevkim işte. Mesela lila olsun mor olsun bunları severim, pembeyi de severim. Ama fabrikadan çıkmış gibi küçük çocuklara pembe ya da mavi giydirilmesi bir türlü sevemediğim bir olay. Şuan kendime de kızıyorum, dünyanın herhangi bir yerinde bir parça ekmeğe muhtaç bebekler varken neden bu tepki diye ama elimde değil. En kötüsü de hepsini çok beğendim diye istemsizce yalan söylemek zorunda kaldım anneme. Bana özellikle hastane çıkışını sordu ve ben de çok güzelmiş dedim. Demesem tansiyonu fırlar, gece uyuyamaz, bu derece alıngan.
Folik asit dışındaki vitaminler ve MULTİVİTAMİN preperatları gebelikte kullanılması şart olmayan ilaçlardır. canım doktor bana da verdi ama bende anca bir tabletini bitirebildim yani düzenli bir kullanım söz konusu değil. bence endişelenme. beslenmene dikkat ettiğin sürece bebekle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın. bizler çok kasıyoruz gibi geliyor. ben ilk bebeğimde hiç ilaç kullanmadım üstelik orak hücre anemisi taşıyıcısıyım. son 1 ay kalana kadar sadece 4 defa ultrason kontrolüne gittim,3.750 gr bir bebek dünyaya getirdim binlerce şükür olsun ki tek bir sağlık sorunu yoktu. sütüm göğsümden fışkırıyordu bol bol su içiyordum. çünkü en verimli süt aracı su...
taşrada yaşayan kadınlar ilaçtan kontrolden doktordan bi haber yaşıyorlar ,desteklemiyorum bu durumu ancak ilaç kullan kullan nereye kadar. zorunlu olmadıkça kullanmaktan yana değilim. zaten yediğimiz içtiğimiz herşey kimyasallarla dolu bir de anne karnında başlıyoruz yükleme yapmaya. süt alıp kaynatıyorum yoğurdumu evde yapıyorum,köy pekmezi içiyorum mevsim meyvelerinden tüketiyorum vs... yani demem o ki üzme o tatlı canını beslenerek bu işi halledebilirsin
ya kızlar bende mi bi sıkıntı var anlamadım
ben 5 aydır 6 kilo aldım
ve göbeğim 7 aylık gibi duruyo :44::44::44::44:
Bende 7 Kilo Aldım, Herkes Aynı Ölçüde Kilo Almıyor :) 10 Kilo Alıp Doğuma Gidende Var 30 Kilo Alıp Giden De. Biz 30'luktan Olabiliriz Belkiya kızlar bende mi bi sıkıntı var anlamadım
ben 5 aydır 6 kilo aldım
cok sükür kuzucum herşey yolunda
ayy yerim ben onu yaa maşallah zaman ne cabuk geciyooo
bebişin odasına yatak atmayı düşünüyorum bebişim odasına alışsın diye kocişten uzaklaşmaya hazırladım bile kendimii dünya minişlerin etrafında dönüyooo ve yine fedakarlık yapan annelerr oluyoone bilim sağlıklı olsunlarda nasıl olcak simdiden konusmak ahkam kesmek istemiyomm
Kızlar annemin gönderdiği koli geldi ve aynı zamanda korktuğum da başıma geldi. Hamile kaldığım ilk günden beri bişeyler alırsan pembe ya da mavi alma demiştim hep anneme. Cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik daha sonra ve özellikle her defasında pembe tek bir parça bile alma dedim. Ve defalarca söylememe rağmen gitmiş hastane çıkışlarını pembeli almış :) Diğer ördüğü yeleklerin bazılarına pembeler katmasını saymıyorum bile. Ama gidip hastane çıkışını pembeli alması çıldırttı beni. Takıntılıyım bu konuda kızlara pembe, erkeklere mavi şeyler alınması beni ayar ediyor. He alanlara saygı duyarım hani derler ya zevkler ve renkler tartışılmaz diye. Bu da benim zevkim işte. Mesela lila olsun mor olsun bunları severim, pembeyi de severim. Ama fabrikadan çıkmış gibi küçük çocuklara pembe ya da mavi giydirilmesi bir türlü sevemediğim bir olay. Şuan kendime de kızıyorum, dünyanın herhangi bir yerinde bir parça ekmeğe muhtaç bebekler varken neden bu tepki diye ama elimde değil. En kötüsü de hepsini çok beğendim diye istemsizce yalan söylemek zorunda kaldım anneme. Bana özellikle hastane çıkışını sordu ve ben de çok güzelmiş dedim. Demesem tansiyonu fırlar, gece uyuyamaz, bu derece alıngan.
maşallah beş ayda altı kilo çok değilki benim göbeğimde aksine yemek yediğim zaman çıkıyo diğer zamanlar pantolonlarımı hala giyiyorum bende artık belli olsun istiyorum :)
evet canım çabuk geçiyo.dünyanın en güzel şeyleri bebişler.ama aynı zamanda en yorucu:) ben kuzumu kendi odamda yatırdım ama iyi etmedim şimdi kendi yatağından çıktı yanımda yatıyo babasıda doğumdn beri başka oda da.nasıl ayırıcam kendimden bilmiyorum.öpüym cnm.çıkmm lazım.görüşrz.
evet canım çabuk geçiyo.dünyanın en güzel şeyleri bebişler.ama aynı zamanda en yorucu:) ben kuzumu kendi odamda yatırdım ama iyi etmedim şimdi kendi yatağından çıktı yanımda yatıyo babasıda doğumdn beri başka oda da.nasıl ayırıcam kendimden bilmiyorum.öpüym cnm.çıkmm lazım.görüşrz.
bende aynı senin gibi düşünüyorum ama kızlara alternatif var yine renk konusunda ben erkek bebek için bakıyorum hep mavi başka renk kalmamış gibi
Kızlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Ekte gördüğünüz benim çocukluğumdan kalma bir kumaş. Annem bana elbise dikmişti. Çocukluğumdan beri hayalimde bende anne olunca bebeğim için bu kumastan birşeyler diktirmek vardı. Ee şimdi vakit geldi. Ancak ben elbise yapmak isremiyorum çünkü kumasın adı ne bilmiyorum ama biraz naylonumsu yani yakacak cinsten. Eni 90 cm boyu 4 metre. Ne yapılabilir küçük kızıma fikri olan var mı ? Eğer önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
cok sükür kuzucum herşey yolunda
ayy yerim ben onu yaa maşallah zaman ne cabuk geciyooo
bebişin odasına yatak atmayı düşünüyorum bebişim odasına alışsın diye kocişten uzaklaşmaya hazırladım bile kendimii dünya minişlerin etrafında dönüyooo ve yine fedakarlık yapan annelerr oluyoone bilim sağlıklı olsunlarda nasıl olcak simdiden konusmak ahkam kesmek istemiyomm
aynı durum bugün ben de oldu..kabızlık problemim de var...demin tuvalete girdim çıktım afedersiniz...bir baktım karın nerdeyse dümdüz..ben de tuhaf oldum ama stres yapmadım....yalnız deminden beri kasıklarımda yumurtalıklarda ayağa kalkınca bi sancı gibi bişey oluyor...ona takıldı kafam...ben de gitsem mi ki dr.a diyorum şimdi...ben şuan memleketimdeyim ailemin yanında....haftaya dönücem ank.a...o da kontrolüm var diye yoksa hiç dönesim yok bazı nedenlerden dolayı...kaç gündür çok stres yaşadım ben de,sinirlerimi gerdi bazı insanlar..eşim de üzdü..bişey olacak diye korkuyrom ben de bazen..ki olursa hesap soracaklarım belli !
ya kızlar bende mi bi sıkıntı var anlamadım
ben 5 aydır 6 kilo aldım
canım benim annem çok güzle bir bebek yatırma minderi yapmıştı kuzenime dediğin kumaş cinsinden öyle birşey istemez misin kıyafet mi sitiyorsun sadece
ne diyeyim canım benim yinede güle güle kullan ama ben hep diyorum sen bebeğini nasıl görmek istiyorsan ilk öyle giydir. bebek çantasına koy senin aldıklarını hastahanede onu giydirsinler başka giydirecek zaman olur annenin aldıklarınıda . benim görmek istediğim kıyafetlerle bebeğimi görmek hakkım anneciğin sağolsun almış ama mecbur değilsin. bende senin gibi düşünüyorum mavi pembe karşıtıyım . hele ilk hastahanede ayyyy sinir oluyorum. sen istediğin hastahane çıkışını al yinede bence. banada mesela tutturmuşlardı mavi pembe dikeriz diye çıldırasım geliyor o zaman en sonunda kendi çocuğunuza dikseydiniz bu benim çocuğum istemiyorum diye kızmıştım çünkü beni dinlemiyorlardı bile hep kendileri karar veriyordu ve zoruma gidiyordu hele doğum yapan bir arkadaşım var annesi çıldırttı kızı şöyle emzirme böyle yatırma doktorla resmen ters gidiyor kadın kızını lohusalık haliyle deli etti onu gördükten sonra dedim kimseyi karıştırmayacağım diye
ayyy ben kocişime kıyamam yaaa. ilk zamanlar yanımızda yatar beşiğinde ama yaşına gelmeden ayırmayı düşünüyorum ayrı odasında yatsın istiyorum umarım başarılı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?