- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.381
Canım ben de aynı durumdayım 20. hafta ve 6 kg civarı aldım, doktorum kızacak ama hareketsiz olduğum için kilom hızla artıyor yemem de gayet iyi... Göbeğimin 7 aylık durması konusunda arkadaşım bebeği değil göbeği büyütüyosun hamur işi vs yeme diyor :) Üstüne gaz, kabızlık vs eklenince göbek büyüyor... Çok takmamaya çalışıyorum, sağlıklıyız ya gerisi boş :)
evet canım hep mavi
bende erkek bebek için bakıyorum
mesela pijamasını mavi aldım ilk aldığım :)
battaniyesini yeşil aldım
turuncu falan çok sevmiyorum
sarı olabilir
kırmızı da olabilirmi acaba kırmızıyıda çok seviyorum ben :)
Canım ben de aynı durumdayım 20. hafta ve 6 kg civarı aldım, doktorum kızacak ama hareketsiz olduğum için kilom hızla artıyor yemem de gayet iyi... Göbeğimin 7 aylık durması konusunda arkadaşım bebeği değil göbeği büyütüyosun hamur işi vs yeme diyor :) Üstüne gaz, kabızlık vs eklenince göbek büyüyor... Çok takmamaya çalışıyorum, sağlıklıyız ya gerisi boş :)
kabızlık sanırım genelde hamişlerde oluyoo bende öleyim yaa ve cok rahatsız ediyoo cok kilo almış olmama rağmen tuvalete cıkmadığım günler cok şiş ve mutsuz hissediyorum kendimii kuru incirde yiyorum ama olunca oluyoo işteee
kızlar bende de var kabızlık yatmadan önce 3-5 tane gün kurusu kayısılardan yiyip bir bardakta su içmemi tavsiye etti doktorum işe yarıyor olmazsa bakarız başka bir çaresine dedi
kabızlık sanırım genelde hamişlerde oluyoo bende öleyim yaa ve cok rahatsız ediyoo cok kilo almış olmama rağmen tuvalete cıkmadığım günler cok şiş ve mutsuz hissediyorum kendimii kuru incirde yiyorum ama olunca oluyoo işteee
mylovel o bana da öyle oluyor, bazen bir kalkıyorum karnım dümdüz, zaten hala eski giysilerime sığıyorum, giysilerde 34-36 yani, hiç belli olmuyor hamile olduğum, hiç kıpırtı falan da yoksa sabahı sabah ediyorum, panikliyorum hemen ağlamaya başlıyorum, eşime çaktırmıyorum, çünkü yaşıyodur demi sorularımdan bıktı artık, o çok sakin bu konuda dünyada yaşayacak ömrü varsa doğar sen merak etme diyor, tamamen kaderci yani bu konuda,
artık şu göbüşler ve hareketler iyice belirginleşse de az içimiz rahat etse.
sanırım ben o konudaki nadir şanslı kişilerdenim
söylemesi ayıp günde en az 2 defa tuvalete çıkıyorum (büyük için)
tek sorunum gaz
maşallah bendeki gazla 12 katlı apartman 1 sene ısınır
aynı durum bugün ben de oldu..kabızlık problemim de var...demin tuvalete girdim çıktım afedersiniz...bir baktım karın nerdeyse dümdüz..ben de tuhaf oldum ama stres yapmadım....yalnız deminden beri kasıklarımda yumurtalıklarda ayağa kalkınca bi sancı gibi bişey oluyor...ona takıldı kafam...ben de gitsem mi ki dr.a diyorum şimdi...ben şuan memleketimdeyim ailemin yanında....haftaya dönücem ank.a...o da kontrolüm var diye yoksa hiç dönesim yok bazı nedenlerden dolayı...kaç gündür çok stres yaşadım ben de,sinirlerimi gerdi bazı insanlar..eşim de üzdü..bişey olacak diye korkuyrom ben de bazen..ki olursa hesap soracaklarım belli !
canım benim annem çok güzle bir bebek yatırma minderi yapmıştı kuzenime dediğin kumaş cinsinden öyle birşey istemez misin kıyafet mi sitiyorsun sadece
Yok canım aksine kıyafet pek düşünmüyorum. Hazırlar daha güzel çünkü. Alt açma minderi çok iyi fikirmiş teşekkürler :)
canım çok üzüldüm korkma sakın bak herşey yolundaymış ne güzel mutlu ol kabızlık şişkinlik bitmiş ohhh darısı başıma. oğluşunun cicilerini güle güle giydir. sağ salim hem ane hem bebek bir kavuştuğumuzu görseydik şöyle babacıkda yanımızda aile tablosu şeklinde
ayy kıyamam ya annenin yaptığıda olcak işmi simdii senin bebişini ilk kucaklıcağın gün bıraksında ne giyiceğine kızın karar versinn ahh ahh anlayışsız insanlara ne desen boş
annen sonucta en cok nazın gecmesi gereken insan keske öncesinde söleseydin hastane cıkısını biz aldık babasıyla annecim sen alıp masraf etme bosuna deseydin
saygı duysunlar biraz ya bizde artık kocaman olduk bak anne olucaz Allahın izniylee
bende aynı senin gibi düşünüyorum ama kızlara alternatif var yine renk konusunda ben erkek bebek için bakıyorum hep mavi başka renk kalmamış gibi
canım benim annem çok güzle bir bebek yatırma minderi yapmıştı kuzenime dediğin kumaş cinsinden öyle birşey istemez misin kıyafet mi sitiyorsun sadece
ne diyeyim canım benim yinede güle güle kullan ama ben hep diyorum sen bebeğini nasıl görmek istiyorsan ilk öyle giydir. bebek çantasına koy senin aldıklarını hastahanede onu giydirsinler başka giydirecek zaman olur annenin aldıklarınıda . benim görmek istediğim kıyafetlerle bebeğimi görmek hakkım anneciğin sağolsun almış ama mecbur değilsin. bende senin gibi düşünüyorum mavi pembe karşıtıyım . hele ilk hastahanede ayyyy sinir oluyorum. sen istediğin hastahane çıkışını al yinede bence. banada mesela tutturmuşlardı mavi pembe dikeriz diye çıldırasım geliyor o zaman en sonunda kendi çocuğunuza dikseydiniz bu benim çocuğum istemiyorum diye kızmıştım çünkü beni dinlemiyorlardı bile hep kendileri karar veriyordu ve zoruma gidiyordu hele doğum yapan bir arkadaşım var annesi çıldırttı kızı şöyle emzirme böyle yatırma doktorla resmen ters gidiyor kadın kızını lohusalık haliyle deli etti onu gördükten sonra dedim kimseyi karıştırmayacağım diye
ayyy ben kocişime kıyamam yaaa. ilk zamanlar yanımızda yatar beşiğinde ama yaşına gelmeden ayırmayı düşünüyorum ayrı odasında yatsın istiyorum umarım başarılı olurum
evet canım hep mavi
bende erkek bebek için bakıyorum
mesela pijamasını mavi aldım ilk aldığım :)
battaniyesini yeşil aldım
turuncu falan çok sevmiyorum
sarı olabilir
kırmızı da olabilirmi acaba kırmızıyıda çok seviyorum ben :)
Canım bi de diyo ki sen bana pembe alma demiştin ama komşuları demiş ki herkes pembe giydiriyo nasıl şey o öyle senin kız pembe istemiyo, sen al giydirir o demişler :)) Ne kadar akıllı komşuları var annemin ben hiç düşünememiştim oysa kiAyyy sinirden gülüyorum, anneme bişey de diyemiyorum 60 küsür yaşında kadın bişey olsa vicdan azabı olucak bana. Off off.
o komşular yokmu zaten o komşularr oturup iş güç yok o napmış aaa öle olurmu gaz verme peşindelerr cok komikler yaa
keşke sen önceden tedbirini alsaydın neyse bi şekilde ayarlarsın canım ya üzme kendiniide bebişinide
oda biraz anlayışlı olsun canım onun aldıklarınıda giydirmicem demiyosun sonuçtaa sık sık değişceksin üstünü evde giydirirsin ama bi anlasalar
benimde kayınvalidem alıp duruyoo ama hic kafamı yoramam valla beğenmediğim bişiy olursa giydirmem heves ediyo diye bişiy demiyom ...
annişim hic bişiycik almamış canım benim yakontrolünden sonra gelirsin birlikte gider ne beğenirsen ne gerekliyse alırız dedii su detaylı ultrasonumu atlatıyım Allahın izniyle bi istanbul yapıcam havuzlu hana gidicez annişlee her bişiyini alırım ordan bebişimee inş.
kesinlikle kefiri öneriyorum her saabh aç karnına içiyorum 1 bardak. hiç kabızlık sorunum olmadı şu ana kadar
Canım ama piyasada mavi ve pembe dışında çok fazla renk seçeneği de yok aslında ben de pek beğenmesem de alıyorum mavişleri ... Genelde bej ya da beyaz üstüne mavilileri tercih ediyorum bazen yeşlil bulursam yeşil de alıyorum ama cidden sanki zornluymuş gibi mavi ya da pembe :))Kızlar annemin gönderdiği koli geldi ve aynı zamanda korktuğum da başıma geldi. Hamile kaldığım ilk günden beri bişeyler alırsan pembe ya da mavi alma demiştim hep anneme. Cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik daha sonra ve özellikle her defasında pembe tek bir parça bile alma dedim. Ve defalarca söylememe rağmen gitmiş hastane çıkışlarını pembeli almış :) Diğer ördüğü yeleklerin bazılarına pembeler katmasını saymıyorum bile. Ama gidip hastane çıkışını pembeli alması çıldırttı beni. Takıntılıyım bu konuda kızlara pembe, erkeklere mavi şeyler alınması beni ayar ediyor. He alanlara saygı duyarım hani derler ya zevkler ve renkler tartışılmaz diye. Bu da benim zevkim işte. Mesela lila olsun mor olsun bunları severim, pembeyi de severim. Ama fabrikadan çıkmış gibi küçük çocuklara pembe ya da mavi giydirilmesi bir türlü sevemediğim bir olay. Şuan kendime de kızıyorum, dünyanın herhangi bir yerinde bir parça ekmeğe muhtaç bebekler varken neden bu tepki diye ama elimde değil. En kötüsü de hepsini çok beğendim diye istemsizce yalan söylemek zorunda kaldım anneme. Bana özellikle hastane çıkışını sordu ve ben de çok güzelmiş dedim. Demesem tansiyonu fırlar, gece uyuyamaz, bu derece alıngan.
aslında sorun kilo değil
gören önce kaç aylık diye soruyo bende 5 diyorum
bizde 7 falan zannettik diyolar
suratımın ne şekil aldığını görmek isterdim :44: böyle
ama herkes bunu diyo
bende kendi kendime diyorumki ama 2. çocukta böyle oluyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?