- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.421
canım ben öğle aralarında bir süredir rutin olarak şöyle yapıyorum:
o öğün yiyebileceğim kadar nesfiti bir buzdolabı poşetine koyuyorum, içine ceviz, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ekliyorum. poşete iki küçük kutu süt, yanına bir kocaman kase ve kaşık... oldu sana vitaminli ve tok tutacak öğle yemeği
simit, poğaça kuru kuru ve mayalı şeylerle besleneceğime hem günlük en az iki bardak süt içmemiz gerek onu içiyorum; hem kuru kayısı ve incir kabızlığıma iyi gelirken kuru üzüm de kansızlığıma çare oluyor... senin de aklına yatarsa diye yazmak istedim
bir de kefirle ilgili önerilmiyor denmiş fakat geçtiğimiz günlerde ebe hemşire da bana soğuk algınlığım için kefir önerdi. bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendiriyor diye... ben kefir mucizesine çok inanıyorum. faydalı olmadığı şey yok gibi
normalde agresif sinirli birisi değilimdir hattı sabırlı ve sakin bile sayılabilirim. ama az önce idarecime çok agresif davrandım bir anda bağırdım. hormonlarım sanırım benıde çileden çıkardı. ama kızmamak elimde değil. bayılıyorlar kendi yapacakları işleri sana yüklemeye. geçmiştede birikmişim vardı zaten biranda nasıl sert çıktım anlamadım. çevremdekiler bile şaşırdı benden beklemedikleri için.son anda yetiştirilmesi gereken evrak varmış ben yetiştircekmişim iyide benim işim mi hayır neden son gün buyur ediliyor?bebişim o anda beni dürtmeye başladı. sanırım anne napıyon sakin ol demeye çalıştı
Kabızlık problemi bende bebekten öncede vardı ama şimdi bebekle daha fazla çoğaldı ve çalışıyorum çok zor oluyor çok rahatsız ediyor kabızlık beni
grip oldum sanırım nefes alamıyorum viks kullansam nasıl olur acep
canım ben öğle aralarında bir süredir rutin olarak şöyle yapıyorum:
o öğün yiyebileceğim kadar nesfiti bir buzdolabı poşetine koyuyorum, içine ceviz, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ekliyorum. poşete iki küçük kutu süt, yanına bir kocaman kase ve kaşık... oldu sana vitaminli ve tok tutacak öğle yemeği
simit, poğaça kuru kuru ve mayalı şeylerle besleneceğime hem günlük en az iki bardak süt içmemiz gerek onu içiyorum; hem kuru kayısı ve incir kabızlığıma iyi gelirken kuru üzüm de kansızlığıma çare oluyor... senin de aklına yatarsa diye yazmak istedim
bir de kefirle ilgili önerilmiyor denmiş fakat geçtiğimiz günlerde ebe hemşire da bana soğuk algınlığım için kefir önerdi. bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendiriyor diye... ben kefir mucizesine çok inanıyorum. faydalı olmadığı şey yok gibi
hoşbulduk çok teşekkür ederimm :) siteyi kullanmayı öğrenmeye çalışıyorumm. gebelik bilgilerimi nereye yazıcağımı bulamadım. öğrenmek istediğim pek çok şey var. senin gibi nası yazıcam smileyler nerde nası öğrencem sitede kaybolmuş durumdayım :l
lifli şeyler yemeye mutlaka özen gösterin. kuru meyvelerde çok yardımcınız olacaktır kuru kayısı başta olmak üzere.
meyve olarak bol armut yemenizi öneririm. sebze olarak yeşil yapraklılar çok işinize yarıcaktır. özellikle ıspanak ve roka.
şahsen ben rokayı bol tüketiyorum henüz kabızlığın yanından geçmedim :) yediklerine dikkat et mutlaka etkisini görüceksin :)
grip oldum sanırım nefes alamıyorum viks kullansam nasıl olur acep
dikkat ediyorum ama çalışıyorum birde zor oluyor hergün 1 elma 1 armut 1 süt daha sonra sabahları peynir ve salata domates buna roka eklesem iyi olucak :) sanırım kuru meyvelerin siparişinide verdim az önce inşallah biterde rahatlarım..
açıkcası bilmiyorum canım faydalımı zararlımı ama süt yoğurt grubundan diye hic aklıma gelmedi sakıncalı olucağıı ama uyarın için sağol araştırıcam
benimde eskiden zaman zaman olurdu ama bu hamişlikten sonra sıklaştıı insan kendini cok şiş hissediyoo ve sürekli acıkıyosun yiyosun yedikce siskinlik artıyoo böle bi kısır döngüüü inş. tam anlamıyla gecip giderrr
evet canım bizim bebişlerimiz bizim zevkimiz olmalı tabiki kimseyi kırmak niyetinde değiliz onlarında torunu ama biz nasıl saygı duyuyosak onlarda duysunlar
bu arada secimlerine bayıldım canım cok güzeller Sende kafanı yorma gönlünce al istediklerini kabul ettirirsin sen bi şekilde annenee
Teşekkürler canım. Beğenmene sevindim :)
normalde agresif sinirli birisi değilimdir hattı sabırlı ve sakin bile sayılabilirim. ama az önce idarecime çok agresif davrandım bir anda bağırdım. hormonlarım sanırım benıde çileden çıkardı. ama kızmamak elimde değil. bayılıyorlar kendi yapacakları işleri sana yüklemeye. geçmiştede birikmişim vardı zaten biranda nasıl sert çıktım anlamadım. çevremdekiler bile şaşırdı benden beklemedikleri için.son anda yetiştirilmesi gereken evrak varmış ben yetiştircekmişim iyide benim işim mi hayır neden son gün buyur ediliyor?bebişim o anda beni dürtmeye başladı. sanırım anne napıyon sakin ol demeye çalıştı
ayyy canım yaa bebiş de tam zamanında dürtmüş. Yer teyzesi onuuu:))
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/536075-gulus-cumbus-evde-dogummmm.html
Kızlar yapıştırdığım linkteki hikayeyi okuyun çok güldüm :) İnşallah bizler de böyle kolay doğumlar yaşarız
Canım kabızlık için arkadaşın tavsisesini aktarayım sana. Ben yaptım haftaya yemeye başlarım. Arkadaşım bu yönyemle kurtulmuş.
''kuru inciri biraz uçlarından çekiştir şişik hale gelsin sonra sonra onları bir kavanoza koy. kavonozun ağzına kadar zeytinyağı koy. 7 gün beklet sonra her sabah aç karna 1 tane ye. ben bazen beklemeden de yiyorum. doğal yan etkisi yok.''
Kızlar size akşam gördüğüm rüyayı anlatayım. Karnımı açtım bakıyordum derimin altında minicik bir el, sonra minicik bir ayak gördüm. Eşime diyorum ki baksana ne kadar net görünüyor eli, ayağı. Sonra karnımın içinden o minik el dışarı çıktı ve benim elimi tutmak istedi, ben de dedim ki İda çok küçüksün bebeğim daha, elini tutarsam mikrop kapabilirsin sen doğduğunda bol bol tutucam annecim dedim ve elini geri aldı. Ayyy çok duygulandım, uyandığımda hala etkisindeydim
Kızlar size akşam gördüğüm rüyayı anlatayım. Karnımı açtım bakıyordum derimin altında minicik bir el, sonra minicik bir ayak gördüm. Eşime diyorum ki baksana ne kadar net görünüyor eli, ayağı. Sonra karnımın içinden o minik el dışarı çıktı ve benim elimi tutmak istedi, ben de dedim ki İda çok küçüksün bebeğim daha, elini tutarsam mikrop kapabilirsin sen doğduğunda bol bol tutucam annecim dedim ve elini geri aldı. Ayyy çok duygulandım, uyandığımda hala etkisindeydim
Rabbim hayra yorsun inşallah canım bende 2 gündür bebişimle ilgili rüyalar görüyorum :)
günebakan gülmekten kırıldım ya bende, tabi muhteşem bi doğum olmuş bence, sadece o çok yırtık olayı kötü tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?