2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İsim konusunda ben de baya zorlanmıştım. Burdaki arkadaşlar şahit. İsim hem benim hem eşimin hoşuna gidecek bişey olmalıydı. Canım çıktı bulana kadar ama buldum. Umarım en kısa zamanda sen de her ikinizin de içine sinen bişeyler bulabilirsin.

Sen ne buldun canım malum ben burda yeniyim kaçırmışım :)

kızlar bende özel hastaneye gidiyorum ama hastanem sgk ile anlaşmalı az önce aradım hastaneyi ayrıntılı ultrosan ne kadar dedim sağlık güvenceniz varmı dedi evet sgk dedim 25 tl dedi :) 3lü tarama testimide 33 tl yaptırmıştım

kızlar bende isim konusunda çok zor durumdayım kızım olacak eşim hiçbişeyi beğenmiyo ya deli ediyo beni off bide eşimin sülalesi maşallah baya geniş koymak istediklerim isimler ya kuzenlerinin ismi yada dıdısının dıdısı :) ayy kafayı yicem

Esini kırmadan hiçbirine boyun eğme bence en sınır oldugum şey ne karışırlarsa benim cocuğum ben karar veririm.

aaa ben bunu görmemiştim ki canım sen söyleyince bakıp farkettim. mektup fikride çok değişik kesinlikle yazmalıyım... hatta ultrason resimnlerinden de birini yapıştırayım :)

isim çok sıkıntılı evet biz daha çocuk düşünmeden karar vermiştik kız olursa eylül erkek olursa rüzgar diye. şimdi oğlumuz oluyor ya hiç kimsemi beğenmez rüzgar ismini.benide eşimide soğuttular rüzgar isminden. kimse beğenmeyince eren ismine karar verdik. bakalım buda değicekmi ?

Canım neden başkalarının dediklerine kulak asıyosunuz ki. O sizin bebeğiniz ve hoşunuza nasıl gidiyorsa öyle seslenirsiniz. Ki bana göre Rüzgar Eren isminden daha güzel.

kızlarr hazır isim konusu açılmışken banadsa fikir verin ben oğluma ömer asaf ismini düşünüyorum nasıl sizce?

Eşin doktordan emin olmak istemiştir belkide canım adıyla yaşasın inşallahh

şansın varsa bebişin gösterirse öğrenirsin canım cinsiyetini

İnşaallah güzel hayırlı haberler alırsın...

ASLINDA HAFTA HESABI YAPIYORUM GEBELİĞİMDE AMA KAÇ AYLIK OLDUĞUNU SORANLAR VAR TABİ HEMEN HESAP YAPIP SÖYLEYEMİYORUM.YAZININ FAYDALI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM..

KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.

canım benimde erkek benide yıldırmaya çalıştırdılr ama nafile rüzgar olucak :) bence sende vazgeçme erenden daha güzel rüzgar.

Tamam canim cok sagol aradim simdi randevu aldim ben de ayin 3 unde umreye gidiyorum ondan once yaptir demisti dr ayin sonuna aldim randevuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…